Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

REALITA: Důchody aneb Jak funguje můj stát

Přestavte si, že vám bylo pětašedesát, čímž jste dosáhli věku, v němž můžete žádat o důchod. Jste-li takhle staří, máte skoro jistě důvěru ve stát a v jeho instituce, protože vás to tak v mládí naučili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J87a64n 20U20r27b62a28n

9. 12. 2023 20:35

Pravičák ví, že se stát nepostará buď vůbec nebo blbě. Levičák holt očekává od státu nemožné;-D. Popravdě řečeno, mám s tím běháním kolem důchodu úplně jiné zkušenosti, jednak jsem asi měl štěstí na úřednici, druhak na své bývalé zaměstnavatele - i sám na sebe, když jsem asi 8 let byl OSVČ. Doložit školu a VS jsem smaozřejmě musel - ovšem tento bordel jde ještě za komoušema.

0 0
možnosti

Jinak jsem "pečlivous." Když jsem šel do důchodu, tak jsem měl k dispozici: všehny své výplatní pásky či doklady o každé měsíční výplatě!

Tak, teď se můžtete divit, jaký já jsem to... matematik a podivín...

0 0
možnosti
PS

Pokud jste to měl takto jednoduché ... .

0 0
možnosti

Ano. Jak se chová stát k občanovi vidíme zřetelně na premiérovi Petru Fialovi...

0 0
možnosti
VK

Pracoval jsem 2 roky v podniku který po roce 1990 zanikl i s dokumentací, měl jsem pouze maturitní vysvědčení ze které bylo jasné že jsem studoval při zaměstnání, úřednice byla mladá dívka a té to jasné nebylo, měl jsem sehnat 2 svědky. Po necelých 5ti letech když končila lhůta jsem tam přišel znovu, úřednice byla asi v mém věku a té to jasné bylo, napsala mi to jako studium a poštou mi přišel doplatek skoro 20 tisíc.

0 0
možnosti
JR

Maturoval jsem v roce 1972, maturitní vysvědčení táta doma vyhrabal, ostatní ne. Takže mám smůlu, tak 4 roky studií mě neuznali.

0 0
možnosti
PZ

Vy jen blbě lžete, dokladem o absolvování střední školy je jen maturitní vysvědčení, ne vysvědčení jednotlivých ročníků:-)

0 0
možnosti
Foto

Z vlastní zkušenosti vím, že dnešní skutečnost je ještě o něco horší. Jenže dnešní úsilí politiků na úspory výdajů v rozpočtu a snižování stavu úředníků ve státním aparátu znamená, že budoucnost důchodců bude spíše ještě horší.

0 0
možnosti
PS

Nikoliv: počet úředníků situaci zhoršuje. Nemají co dělat, tak si práci vymýšlí.

0 0
možnosti
VB

Takže úředník za mně nic nebude hledat? Peníze, které jsem tam celé roky posílal nikdo nekontroloval? Proč tedy máme tolik úředníků? Podnikatelé musejí každý rok s přehledem a zaměstnavatele taky pořád nekdo kontroluje, tak v cem je problém?

0 0
možnosti
Foto

E 16S68o30v13a

28. 11. 2023 10:03

Ano, může se to určitě stát, ale jako vždy je to otázka četnosti případů, kdy žadatel o důchod musí něco dohledávat. Přestože jsem jsem studoval na 3 školách, vystřídal několik zaměstnání a proložil to OSVČ, s popisovaným problémy jsem se při výpočtu důchodu nepotkal, vše bylo zaevidováno správně. Současně považuji za normální, když si podklady o studiu a zaměstnání člověk během života archivuje, i to je o osobní zodpovědnosti žadatele.

0 0
možnosti
PH

P77e84t53r 26H74n19y14k

28. 11. 2023 9:38

A ještě pokud jste žena a byla jste před rokem 95 na mateřské a v průběhu mateřské jste si někde přivydělala pár stokorun, tak se vám do důchodu nezapočítá mateřská, ale těch několik stokorun.

0 0
možnosti
Foto

To je problém všech IS = tedy pravdivá data? U dveří na vchodu do vchodu našeho paneláku visí 3 obsílky pro lidi, který tu již cca 10 roků a více nebylí. Několikrát v minulosti se na ně vyptávali policajti, povídám, že už tu dávno nebydlí, ale obsílky stále chodí a budou chodit. Pochopitelně tohle nemá nic s ajťactvím společného. Dnes můžete bydlet málem na jakékoliv adrese trvale.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz