Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

REALITA: Důchody aneb Jak funguje můj stát

Přestavte si, že vám bylo pětašedesát, čímž jste dosáhli věku, v němž můžete žádat o důchod. Jste-li takhle staří, máte skoro jistě důvěru ve stát a v jeho instituce, protože vás to tak v mládí naučili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

no, už vidím, jak pětašedesátiletý důchodce na venkově na vejminku podává žalobu na stát, že mu špatně vyměřil důchod. utopie. 8-o

0 0
možnosti
JR

Ještě že máme pětašedesátileté důchodce ve městě v paneláku. Ti podají žalobu na stát, i když je vše v pořádku. Jistý Charli Soukup se celý život flákal, poustevničil, nikdy neplatil žádné soc. pojištění , ani u nás, ani v Austrálii. Jediným jeho povoláním byl podpis Charty 77 a za toto povolání bude brát penzi.

0 0
možnosti
FN

Doporučuji každému, aby si o době zaměstnání a placení sociálního pojištění vedl domácí archiv. Firmy vznikají a zanikají, archivy se skartují a úředníci za vás nic vyhledávat nebudou.

0 0
možnosti
Foto

Manželka by o tom mohla povídat před výpočtem důchodu. Jinak vaše doporučení je na místě.

0 0
možnosti
Foto

To je tedy něco... šílené, netušené, zbytečné. Jednoduchý rovný důchod by zrušil všechno toto nákladné úřadování a dohledávání, ušetřily by se snad stamiliardy, které by se mohly přidat důchodcům, takže ten rovný nebyrokratický důchod by byl vyšší než dnešní průměrný. Pak by se nestávalo, že Jakeš měl vysoký důchod, zatímco disident podprůměrný. Tam vede tzv zásluhovost, která mj zasloužilou matku, vychovavší budoucí poplatníky pro důchody, znevýhodňuje vůči někomu, kdo do dětí a budoucích poplatníků důchodů neinvestoval vůbec. Postavené na hlavu...

0 0
možnosti
Foto

To jako že Babiš, Klaus, Fiala, agent Pávek, prodavačka textilu, prodavač v autobazaru nebo neznámý zahradník budou mít stejný důchod?

Kolik to bude? Tak plus mínus třicet nebo čtyřicet tisíc?

0 0
možnosti
ZJ

Nechce se mi věřit, že byste se už chystala požádat o důchod. Působíte stále dojmem holčičky. A stát asi nebude mít peníze ani čas na sjednocení všech registrů během pár let, takže shánění hned tak neskončí. Mně chyběl doklad o vojenské prezenční službě, ale v armádním archivu v Olomoudi se bez problémů našel (kdo by čekal, že armáda nesplni povinnost vůči sociálnímu systému státu?).

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz