Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROTESTY: Speciální kasta – zemědělec

Zemědělství není podnikání jako každé jiné, to je speciální veřejná služba. Státe zaplať. Větší absurditu nelze vyslovit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

A69l14e45š 68T29e89p73l79ý

9. 3. 2024 14:58

Zemědělský sektor:

8,7 mld Kč - účetní zisk

91 500 - pracovníků v zemědělství

Komerční banka:

20 mld Kč - účetní zisk

6 000 - počet zaměstnanců

0 0
možnosti
Foto

Zisk zemědělského sektoru za rok 2023 činí jen 8,7 mld. Kč, oproti 22 miliardám v roce 2022Výrazně nižší hospodářský výsledek za rok 2023 předseda Zemědělského svazu ČR zdůvodnil několika faktory. Jednak to bylo tím, že výkupní ceny řady zemědělských produktů klesaly, a na druhé straně se do hospodaření zemědělských podniků naplno promítl předloňský, ale i loňský růst nákladů. Především to byla vysoká cena hnojiv a vysoké ceny energií. „Přestože ceny energií na burze klesaly, náklady zemědělských podniků neklesaly,“ doplnil Martin Pýcha. Podle něho, někteří zemědělci, pokud nakupovali za spotové ceny, mohli pokles zaznamenat, ale u podniků, které se průzkumu svazu zúčastnily, náklady na energie rostly, konstatoval. Současně dodal, že rovněž došlo výraznému růstu pachtovného a mezd.

0 0
možnosti
JM

Relativně vysokých zisků peněžních ústavů je dosahováno tím, že jsme jim chtíce - nechtíce vydáni na pospas. Nízké a navíc zdaněné úroky střadatelů, povinnost mít platební kartu, příjemné prostředí v zaměstnání, platy, to se jim účetně ziskuje. Zemědělci - práce, nikoliv zaměstnání v nevlídných podmínkách a t. d.

0 0
možnosti
PB

P60e46t80e 58B47r73i53c20h

9. 3. 2024 16:01

A teď k tomu ještě ESG, pane Majzlíku.

0 0
možnosti
JM

O ESG investování jako o dalším výdobytku nového finančnictví jsem neměl konkrétních informací. Po nahlédnutí do vyhledávače jsem o krok blíže k pochopení inklinace postupně rudnoucí Evropy k rudé Číně.

0 0
možnosti
VM

A dividendy do ciziny pravidelně už 30let.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz