Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PRÁVO: IZIP se své dojné krávy nevzdá lacino

Média v úterý zveřejnila informaci, že švýcarská firma eHealth International vlastnící 49 % akcií IZIP považuje vypovězení smluv ze strany VZP za nezákonné. Je vidět, že IZIP se své dojné krávy VZP jen tak snadno nepustí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J. Jehlík

22. 6. 2012 18:22
Vola na býka nepředěláš

.......

0 0
možnosti
VH

V. Heidlerová

22. 6. 2012 20:15
Re: Vola na býka nepředěláš

Hihihi, ale z býka se může vůl stát ve vteřině.........................

0 0
možnosti
JJ

J. Jirát

22. 6. 2012 11:39
Ptejme se Hegera,

proč nevezme IZIP a nerozvine ho do povinně užívaného systému. Je k tomu připraven. Chápu sice, že mu jsou autoři a majitelé IZIP protivní, protože jsou z jiné partaje a rozvinutím IZIP pod křídly MZdr by ještě více vydělali, ale z praktického hlediska by takový postup byl na místě. To co Heger chce, totiž vyřazeni IZIP a výstavba nového systému, je holý nesmysl.

0 0
možnosti
KD

K. Drobková

22. 6. 2012 12:10
Re: Ptejme se Hegera,

Povinně používat systém soukromé firmy ? Když se uvažovalo o povinném používání registračních pokladen, to bylo řevu........ Proč bych měla mít povinnost, svoje soukrommé údaje svěřit nějaké firmě kdesi ? Ani náhodou !

0 0
možnosti
VM

V. Mlich

22. 6. 2012 10:13
Jak "bez užitku"?

Sám mám zdravotní knížku na IZIPu téměř od začátku a je to velmi dobrá věc. Bohužel jsou tam jenom data o tom, co všechno pojišťovna za mne platila, protože lékaři tam odmítají psát diagnostické údaje, ale už i to, že jsem tehdy a tehdy bral v té a té lékárně ten a ten lék může být relevantní informace pro nějakou příští diagnózu. Na to, že se ten systém jenom rozbíhá, je to pěkný výsledek, ještě nějak přinutit doktory, ať tam taky píšou (vyřešit mostíky, aby se tam automaticky přenášelo, co už teď píšou jinde) a rozšířit to na další pojišťovny. Proč valit prachy do nového projektu?

Finační stránce věci nerozumím, ale vím tolik, že za 6 miliónů bych takový IZIP udělal sám a měsíční provoz takového portálu by neměl dosahovat 100 tisíc, kdybychom uvažovali třeba 2 stálé zaměstnance, spálenou elektriku a občas vyměnit nějaký počítač. To ať klidně odborníci revidují smlouvy a vyhlásí je od počátku za neplatné.

0 0
možnosti
KD

K. Drobková

22. 6. 2012 10:54
Re: Jak "bez užitku"?

Data, co všechno za Vás pojištovna zaplatila Vám dá jakákoli pojišťovna. Na to nepotřebuje žádný IZIP. Aby byl IZIP plně funkční, tak tam musí zadat data každý lékař, včetně tkz. obvoďáků, praktických lékařů. A to všechna data, v podstatě od Vašeho narození. Průměrný " obvoďák ", praktický lékař má cca dva ticíce klientů, t.j. dva ticíce složek obsahující vše o klientovi od narození. Někdy je to 50 papírů, někdy i několik stovek - podle stáří klienta a jeho případných nemocí, operací, návštěv u lékaře, očkování atd., atd. To všechno by museli praktičtí lékaři "nacpat" do IZIPU. Je to úmorná práce, kterou jim nikdo nezaplatí. Ještě se divíte proč většina lékařů na IZIP nereflektuje ? A to zcela opomíjím případné úniky dat do nepovolaných rukou .....

0 0
možnosti
RH

R. Houška

22. 6. 2012 9:02
Soudruhu Roučku, a co dělala celou dobu pro ochranu

pojištěnců VZP vaše ČSSD? Kde byla v době ministrování pana Ratha. Ono, když vás u lizu držela opoziční smlouva s ODS, tak vám tunel Ouzkého a Cabrnocha nevadil, že?! Až si budete ochotní zametat před vlastním prahem, tak si tu plácejte játra. Do té doby buďte zticha a styďte se někde v koutku vaší europoslanecké, z našich daní exkluzivně placené, kanceláře. Howgh

0 0
možnosti
JB

J. Boleslav

22. 6. 2012 11:48
Re: Soudruhu Roučku, a co dělala celou dobu pro ochranu

Stydění se v koutku v případě s. Roučka evidentně nepřipadá v úvahu. Mediální útoky na politické soupeře má zjevně v pracovní náplni a pravděpodobně i dobře honorované. Nebo že by pouze bezplatné hobby? Tomu nevěřím.

0 0
možnosti
JS

J. Schwarz

22. 6. 2012 9:00
Hlavní chybou IZIP

bylo, že jeho používání lékaři nebylo nařízeno. Který podnikatel by vedl například účetnictví, kdyby to nebylo zákonem nařízeno? Kdyby stačilo házet doklady do krabic a pokud berňák nevěří, že je ve ztrátě ať se tím prohrabe a dokáže mu opak? Spekulace typu možného zneužití medicínských údajů   o pacientech jsou účelové - zatím se mnohem častěji našla lékařská dokumentace na skládce nebo v popelnici, kam ji vyhodili například pozůstalí.

0 0
možnosti
PL

P. Lenc

22. 6. 2012 8:52
IZIP

je dobrá myšlenka krachující pouze na neochotě lékařů.To je tak, když se spoléhá na rozum a dobrovolnost.

0 0
možnosti
OU

22. 6. 2012 21:09
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PS

P. Schuh

22. 6. 2012 8:25
Hledání poctivce

Takže by jste si měli dát s ODS vzájemně přes držku. Vy jim třeba za IZIP, oni vám třeba za megazlodějinu s fotovoltaikou. Inu jak se říká bratr bratru.....

0 0
možnosti
RH

R. Houška

22. 6. 2012 9:05
Re: Hledání poctivce

K té fotovoltaice by měli na fackovačku poslat ještě svého slouhu, nejpopulárnějšího prezidentského kandidáta Jeníčka Fishera, který měl poslední možnost tu rejžovačku z našich kapes stopnout, ale udělal prd...

0 0
možnosti
JH

J. Humpolík

22. 6. 2012 6:23
IZIP je potřeba dále rozvíjet

IZIP je velmi dobrý projekt a je v něm potřeba pokračovat!!

0 0
možnosti
MB

M. Bílý

22. 6. 2012 7:29
Re: IZIP je potřeba dále rozvíjet. Pane Humpolíku (06:23) jsem stejného názoru.

Po počátečním tápání (není se co divit, s osobním počítačem jsem začínal v 83 letech) jsem IZIPu přišel na chuť.Uvítal bych sice trochu sevřenější formu, ale to není nic podstatného. Systém IZIP nelze ovšem vybudovat pro hloupé (těch nebude tak mnoho) a pro lenivé. Těch jsou u nás mraky. Nejsem rozhodně obhájcem starých časů, ale kdyby ho zaváděli bolšáni, tak by ho striktně nařídili a nikdo by si netroufnul remcat a IZIP by šlapal.

0 0
možnosti
PK

P. Kolář

22. 6. 2012 6:14
Programové kopnutí do politického oponenta

Jsem v IZIPU už několik let a považuji tento systém za přinejmenším dobrý.Je podivné,že stát,který umí nařídit všechno,nenařídil lékařům tento systém používat.Zabránil by tak situaci,kdy lidé,kteří navštěvují více lékařů nebyli tzv. přelékovaní.Prozatím neví pravá ruka,co dělá levá a tento systém,třeba po dořešení bezpečnosti uložených údajů mohl fungovat dál.Ale díky ministerstvu zdravotnictví,kde se vedou stálé politické boje,nakonec nemáme nic a to nás ještě čeká pěkná ostuda.Považuji vypovězení smluv s IZIPEM za nešťastné.Na otázku zda a jestli utráceli více peněz než měli,mohl odpovědět soud.

0 0
možnosti
JH

J. Humpolík

22. 6. 2012 6:24
Re: Programové kopnutí do politického oponenta

souhlasím. lenost a některých závist lékařů je neskutečná

0 0
možnosti
FD

F. Doušek

22. 6. 2012 0:15
Přes 10 let těžili z nevypověditelných smluv? Roučku -

takový vlastňák si dá jen naprostý blb.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz