14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří 18.8.2008 19:48

Re: Pro modré ptáky je ruským agentem každý, kdo nechce nadvládu USA.

Ivane,Ivane,

ty bys pochopil  možná,až by tě ráno probudily ruské tanky.Já jsem to už jednou zažil a netoužím po opakování.Američtí neocons,kterými jsi zjevně posedlý nás opravdu okupovat nebudou.

Starý J. 18.8.2008 19:30

Re: Kampaň kolem radaru.

Na základě jakých odborných znalostí jste dospěl k názoru, že kampaň za radar je "nekvalifikovaná" a "lživá"? Jakými technickými údaji z Vás udělali blbce?

Starý J. 18.8.2008 19:24

Re: Proc se Brezina, obhajce prumyslovych molochu, venuje obrane americkeho radaru?

Když  mohou "ekologové" z oné groteskní organizace (jinak Putinovi skodliví idioti) bojovat proti radaru, místo starosti o mravenečky, proč by nemohl Brezina bojovat za radar?

. 18.8.2008 19:14

Proc se Brezina, obhajce prumyslovych molochu, venuje obrane americkeho radaru?

Mohlo by se zdat, ze Brezina je Bushuv skodlivy idiot.

mirek 18.8.2008 18:58

Re: Hlavní problém radaru je nerespektování vůle drtivé většiny občanů.

Tezi-drtivá většina občanů- je nutno uvést na pravou míru, vychází z výzkumů u určitého vzorku občanů  ( reprezentativní vzorek populace co do vzdělání, práce a sociálního postavení ) v počtu cca tisíc a položí se jim otázka. Nechci spekulovat, jakým stylem je otázka položena. Jde mi o to, že vzorek občanů je zlomkem počtu oprávněných voličů a i přes veškeré vzorce výběru neobsáhne onen skutečný počet odpůrců, příznivců a lhostejných. 

Následuje další sporný bod a tím je referendum. O referendu k vojenským záležitostem mohu říct sám za sebe, že je to už z logiky věci hloupost. Vojenské plánování modeluje potenciální hrozby s předstihem několika let, i s delším horizontem, aby bylo možno na potenciální hrozby v době jejich aktuálnosti náležitě reagovat. Zadání pro plánovače vychází z informací, které jsou z velké části tajné, získané rozvědkou. Jen naprostý hlupák by tahal informace a jejich zdroj na veřejnost, to by podepsal svým lidem v zahraničí rozsudek smrti. Na veřejnost se dostává, jako v případě radaru, až finální část, tj. zbraň, nebo obranný mechanismus. Je jedna výjimka u referend a to je Švýcarsko, nevím,  zda tam  mají referendum i o vojenských otázkách, ale protože bojeschopný švýcar má prý doma ve skříni plnou polní i se zbraní, asi by to reálné bylo. A referendum v Rusku, to je úplná fantasmagorie,tomu by ani sami komunisté neuvěřili.

     Posledním sporným bodem pak je prezentace odpůrců radaru. Kdyby totiž, byla půlka národa proti radaru, nechápu, jak to, že se na všech demonstracích, i těch nejvíce prezentovaných v médiích, sešlo maximálně několik stovek a vyjímečně i několik tisí občanů. Stačí si vzpomenout na zaplněná náměstí v době končící totality ( nemyslím po listopadu, ale ještě před ním ), kdy za každý odpor hrozily ještě sankce režimu a přesto tam lidé šli, protože k tomu režimu cítili skutečný odpor. 

    Takže ono tolikrát proklamované heslo, drtivá většina národa, vypadá spíše jako prázdná fráze, či zbožné přání.

    

xxx Kubeš 18.8.2008 18:53

Autorovi článku

dík, snad to někomu otevře oči. Pokud Greenpeace bojují na př. proti lovu velryb, tak to schvaluji. Pokud se pletou do politiky (třeba radar), považuji je (i jiné podobné aktivisty) za vykutálenou bandu (ne příliš vzdálenou fašistům).

honzak 18.8.2008 18:34

Re: Omyl!

dneska je hodně vypatláno, že? Dehydratace, nebo návykové látky?

Honza 18.8.2008 18:21

Re: Re: Omyl!

No tobě to dojde,až později,musíš číst taky jinde,ne jen na NP,kde píšou jen to zfanatizovaní zaprodanci.......:-PRv

indigo 18.8.2008 18:17

Re: Omyl!

Kde pak jste si to precetl? Na strankach Greenpiss, ze?:-))

Oponent 18.8.2008 18:13

Omyl!

Readaktor: Greenpeace se označují za ekologickou organizaci. Proč tedy tak urputně bojují proti americkému obrannému zařízení, které s přirodou nijak nesouvisí? Opravdu jsou jen "užiteční idioti", nebo je to trochu složitější?

Je to jinak. Podle vědců stavba amerického radaru bude mít nepříznivý vliv na řadu chráněných živočichů a jeho provoz může zdravotně ohrozit lidi.

rv 18.8.2008 17:22

Re: Re: obranné zařízení

Tak pro ně je jednodušší dojít pěšky - což se stalo už vícekrát, než přiletět na raketě - což se ještě nestalo.

jm 18.8.2008 17:21

Re: Re: ODPŮRCE ZELENÝCH = PODPŮRCE RADARU?

...pěkně jste se rozjel, ještě o tom proč, mimo srdce, máte doložitelné proč věřit, že s radaovým  spojenectvími to dopadne jinak, než vždy v historii doposud. Přehled amerických vojenských neúspěchů bych ještě nechal doplnit o poslední americký průsser  v  Iraqu, včetně CIA  o  Saddámových zbraních hromadného ničení..... Pro slušnou zemi to je ostuda na dvě generace.... Pane.

rv 18.8.2008 17:16

Re: Re: obranné zařízení

Přesně tak. Pokus své království učiním nezranitelným, provádí se mi agrese s lehčím srdcem, než když mi hrozí odplata.

hardy 18.8.2008 16:41

Re: Proto, že

To jste trefil kompasi. Válka totiž, ta jaderná zvlášť, zabije jenom lidi a přírodu ponechá netknutou!

Martin 18.8.2008 16:39

Re: Kampaň kolem radaru.

...a řekl bych,že lží je tam nejvíc.....Rv

Valdez 18.8.2008 15:58

Hnutí?

Nejsem akceptovat "práva" různých často velmi pofiderních hnutí k vyjádření skupinových zájmů a stanovisek, která nebyla žádným demokratickým procesem v rámci hnutí formulována a přijata.  

Úmyslně si tentokrát za příklad takových hnutí vybírám Greenpeace, přestože bych je v mnoha ohledech nechtěl urazit přívlastkem "pofiderní". Kde však berou lidé v čele tohoto hnutí tu drzost, aby veřejně vyjadřovali pod rouškou celého hnutí svá nejspíš osobní stanoviska k bezpečnostním otázkám jako je výstavba monitorovacího radaru v České republice?  

Celé hnutí je založeno a prezentováno na vlastních webových stránkách následovně:

 Jsme mezinárodní nezisková organizace, která má pobočky a kanceláře ve čtyřiceti zemích na celém světě. Přinášíme svědectví o těch, kteří ničí životní prostředí, a konfrontujeme vlády a firmy ve chvíli, kdy nesplňují svoji povinnost chránit naše životní prostředí a naši budoucnost.Politická nezávislost.Nepatříme k žádnému politickému uskupení. Nepodporujeme kandidáty na politické funkce ani  žádné politické strany.

 Má taková organizace právo se zaštiťovat našimi hlasy, které získala na základě programu formulovanému takto pregnantně a jednostranně vůči životnímu prostředí i ve zcela odlišných otázkách? Domnívám se, že ne a rád bych zdůraznil, že nejsem ochoten přijmout absolutisticko -pseudodemokratický  postulát "Jednou jste si mě zvolili, teď mi do toho nemluvte". Takhle nemůže fungovat ani parlamentní systém, natož pak dobrovolná sdružení jako Greenpeace.

senior 18.8.2008 15:41

Re: Re: ODPŮRCE ZELENÝCH = PODPŮRCE RADARU?

Máte pravdu,jako pan Březina.Mě se zdá že střední a starší generace povětšinou opravdu zblbla a je všehoschopná.Věřím že mladí a vzdělaní to nedopustí a i to"chování" jim toleruji.Hezký den.

Pete Brich 18.8.2008 15:31

Re: Re: Proto, že

To je jen polovzdělání (za Velké vlastenecké války dosahovali sovětští dělostřelci hodnoty sinu i 5!!) ;-D;-D;-DPB

Pete Brich 18.8.2008 15:29

Levou i pravou?

(Y)?8-o;-D;-D;-DPB

mirek 18.8.2008 15:22

Re: Březina to trefil do černýho!

souhlasím, jen ještě poznámka - bohužel, ti, kteří by si to měli přečíst, tak většinou čtou jenom blesk a podobné hodnoty, takže si to tady my všichni meleme kolem dokola jen mezi sebou, ale nepřestaneme - ahoj všem

vojcek 18.8.2008 14:38

Re: To je ale kampaň

nevím jaký článek jsi četl,ale ten Březinův nejspíš ne. Nic takového tam nepsal.

Dědek 18.8.2008 14:19

Kampaň kolem radaru.

Radar by mi až tak moc nevadil. Vadí mi hlavně kampaň kolem radaru. Je hloupá, nekvalifikovaná, zavádějící a v některých bodech vysloveně lživá. Jednoduše řečeno dělá z občana blbce. To platí pro  obě strany!!Rv

Marat 18.8.2008 14:17

Re: Re: Protizápadní

Hansus, vaše rada je mimo. Komunisté měli i za I.republiky deseti procentní zastoupení v parlamentu.To znamená,že je volilo více je deset procent českých voliču.Neboť Slováci a jiné národnosti v takovém množství komunisty nevolilo.Tak vždy bude v Čechách dosti hlupáku,kteří se budou starat aby komouši a jinéí levičáci nevymřeli.Také jediný stát,kde se komunisté bez násilí a bez pomoci armády SSSR dostali k moci a k tomu s převelkým nadšením většiny čsdského občanstva.Komunisté v 48 roce neudělali žádný puč,protože ho vůbec  díky zblblím čecháčkum dělat nemuseli.Prostě, v Čechách je levičáctví,socialistické blbé představy nezmarem.

LOJR 18.8.2008 14:10

chtělo by to přečíst si něco z historie,

třeba Johnsonovy "Dějiny 20. století". Zjevně byste byl velmi překvapen, pokud jde o mocenský úpadek Británie a Francie, který v obou případech nastal ve skutečnosti o desetiletí dřív. Z čeho lze dovozovat americký mocenský úpadek v současnosti? Ze zbožných přání odpůrců?

Marat 18.8.2008 14:09

Re: zelení všeho druhu

MK,soudruh Erazim Kohák je křivák a prokomunistický kádr. V 68 roce také honem honem přichvátal do ČSSR, doufaje že urvé nějakou významnou funkci.Ivani,hordy Brežněv Barbar-Chána mu udělai čáru přes rozpočet,tak honem se vrátil do USA.Soudruh Kohák touží po socialismu,je ultralevičák.Měli by jste toho chlapa nakopat do pozadí a vyekspedovat někam,kde se ten buduje socialismus.Jenže tam mají své soudruhy chtivé moci a koryt,takže ani tam by soudruh Kohák by žádnou funkci neurval.Proto alespoň smrdí v ČR.

Marat 18.8.2008 14:02

Re: Zloděj křičí "chyťte zloděje".

Váňo,Ivane Ivanoviči,žije v ČR člověk,který by nebyl nakažen rudým virusem? Vždyť všichni jste byvalí pionýři,svazáci,kandidáti členství KSČ i členové.I dnešní děti a dorost ve školách školí,učí staří a staré komunistické kádry a i ty nově zrozené,kteří se teprvé chystají chodit do školy,budou učit ti,kteří jiného neznají,jak komunistické fráze.Jak je možné Ivane Ivanoviči,že vy vidíte bolševiky jen  a jen u modrých,nebo také jen v Topolánkoví ? To jste tak skalně přesvědčen,že u socdemáku se bývalí komouši nevyskytují? Nebo Paroubek,byl funkcionářem strany ČSS,ale to nebyla odnož KSČ? Nepatřil do komunistické nomenklatůry? Kdyby nepatřil,tak by žádnou ani ekonomickou funkci nemohl vykonávat.

Marat 18.8.2008 13:50

Re: ODPŮRCE ZELENÝCH = PODPŮRCE RADARU?

Vašnosto,nepřesvědčí vás ani to,že stát Izraele se spoléhá a může spolehnout jen na USA ? Nebýt spojenectví USA,tak by Izrael dávno podlehl.USA plnilo své spojenecké závazky i ve Vietnamu a neprohrálo na bojišti,ale podlehlo propagandě sovětských agentu a užitečných idiotu.Českou Republiku by možná USA také neubránilo.Nikoliv proto,že by nechtělo,ale v ČR žije a množí se mnoho zrádcu bratričkujících se s mocným dubiskem na východrě a tomu prodají i svou svobodu.Oparavují , neprodají.Darují a sami si navléknou hovadské jařmo.

JE 18.8.2008 13:47

Re: To je ale kampaň

Máte chybu v nicku, lobo.

wbgarden 18.8.2008 13:36

Re: Proto, že

Jo a vzdělání od blbosti nechrání....

kompas 18.8.2008 13:23

Proto, že

žádné obranné zařízení nepodporuje přírodu.