Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Za nástup extremistů mohou sociální demokraté

Tuto tezi vyslovil již před padesáti lety německý filozof Theodor Adorno. Sociální demokracie, tedy levice, podle něj perfektně odkanalizovává zlobu. A naopak, když kolabuje, vytváří prostor pro nárůst sociálního pnutí a radikalismu či extremismu, kterému se otevírá velký prostor pro vytváření strachu, nejlevnější komodity, s níž se dá manipulovat s lidmi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J. Jurax

9. 8. 2019 21:07

No jo, jenže případná záměna ANO za Piráty je po mém soudu ve svých důsledcích toliko záměna průseru vcelku běžného průserem výrazně větším. Neomarxisticky eurohujerným.

0 0
možnosti
BH

B. Hančl

9. 8. 2019 17:17
Oranžgutan

Hvížďala trpí nejen demencí, ale ještě ke všemu je grafoman.

0 0
možnosti
MP

9. 8. 2019 21:39
Re: Oranžgutan

Geniální argumenthnusace, gratuluji.

0 0
možnosti
PK

P. Kubáč

9. 8. 2019 13:03
Má pravdu redaktor

Z hlediska normalizační komunistické vlády bylo porevoluční Občanské fórum a strany z něho vycházející - pravicoví radikálové a extremisté, pokud to náhodou nebyli samozvanci a zkrachovalci.

Analogicky vzato politici kteří budou dělat pořádek po mnoho let trvajících levicových koalicích ( a to nejen v Česku ) jsou taky extremisté a samozvanci.

0 0
možnosti

9. 8. 2019 19:17
Re: Má pravdu redaktor

Podle našich de bilních novinářů a neméně postižených politiků a politologů je extrémistou každý kdo se vymyká pravolevému vidění světa. Oni si totiž ti chudáci stále odmítají přiznat, že vývoj se ubírá jiným směrem, než na jaký byli zvyklí a děje se dějí také jinak než jak jim do hlav nalévali ve školách. Naprostá většina lidí totiž není ani pravého ani levého vyznání, přemýšlí vlastním mozkem a odmítá sto let stará klišé. Také proto se u nás těší takové oblibě ANO 2011, SPD a nově vznikající hnutí Trikolóra. Lidé se houfně odvracejí od starých ideologií, ať již pravých a nebo levých, jejichž nositeli jsou politické strany. Mimochodem, pojmy pravice a levice mají původ ve francouzském konventu, podle toho, kde tam seděli jakobíni a girondisté. Vlevo a vpravo.

0 0
možnosti

9. 8. 2019 13:02
Tak napřed jsem chtěl diskutovat,

podpořit to co by stálo za diskusi, vyjádřit se k autorovu citovému ne-fandovství, ukázat, kde mám jiný názor a střetnout se s autorovými závěry. Ale víte co? Fakt, i při vší slušnosti, tenhle člověk je hluchý, slepý, předpojatý a zjevně pevně zakotvený kdesi v minulosti. Takže, promiňte mi, ale nemůžu jinak: Bože, to je ale vůl!

0 0
možnosti

9. 8. 2019 19:24
Re: Tak napřed jsem chtěl diskutovat,

Nemusí být nutně vůl. Takových jako on je u nás velmi mnoho, Zejména mezi politiky a členy politických stran. Ti se stále snaží hájit přes sto let staré ideologie, které již dávno neplatí a na které naprostá většina lidí již kašle. Také proto se jim nelíbí přímá, demokratická volba prezidenta, právě proto neustále torpédují vznik zákona o obecném referendu. Ono se totiž jasně ukazuje a v případě existence zákona o obecném referendu by se ukázalo ještě více, že lidi zajímá něco zcela jiného, než co se jim snaží vtloukat do hlav a jinak nabízet politické strany, ať již pravé, levé, či středové.

0 0
možnosti
TH

T. Hraj

9. 8. 2019 12:49
neposouvejte významy!

Pravice - rozhodování a s ním spojená odpovědnost (neboli svoboda) je co možná nejvíce na úrovni jednotlivce. Levice - odpovědnost, ale i rozhodování je posunuto do vyšších celků (stát). Držte se prosím, pane Hvížďalo, tradiční definice. Patriotismus, globalismus, konzervatismus, liberalismus nejsou nutně pravicové ani levicové.

0 0
možnosti
FN

F. Navr8til

9. 8. 2019 12:42
Autor opět šejdrem

V každé politické straně se předpokládá loajalita. Jinak by to byl anarchistický spolek. ANO není výjimkou. Telička neodešel pro programové neshody, ale protože se vyšplhal po zádech ANO do europarlamentu a pak už sponzory nepotřeboval. Vokřál propadl ve volbách, protože se více než správě města věnoval LGBT průvodům a vzpomínkovým slavnostem na komunitu brněnkých henleinovců. ODS vypakovala z partaje mladého Klause a Sobotka uspořádal u sociálních demokratů druhou bartolomějskou noc, takže tam nezbyl nikdo ze samostatně uvažujících politiků.

0 0
možnosti

9. 8. 2019 19:30
Re: Autor opět šejdrem

Nikoliv loajalita, ale diktatura názoru. Má-li někdo poněkud jiný názor než předsednictvo strany a nebojí se jej zveřejnit, musí ze strany pryč.To snad má být ta česká demokracie? A ANO 2011 není politická strana, ale občanské hnutí, podobně jako SPD a snad i Trikolóra. Lidé již mají politických stran plné krky, jak před časem velmi pravdivě prohlásil pan Schwarzenberg. Nechtějí s nimi nic mít společného a také proto volí stále větší mírou občanská hnutí.

0 0
možnosti
TH

T. Hraj

9. 8. 2019 12:41
planeta Globalhumanleftistprogress

Tak jsem si dnes dal Hvížďalu. Člověk to občas musí udělat, aby nežil v bublině. Takže:

"ke skutečné změně může dojít jen tehdy,... když se najde alespoň jedna strana, která nebude vůbec koketovat s voliči ANO podobným jazykem a tématy" - ČSSD zabíjí právě to, že se se svými voliči míjí jazykem a tématy (čehož využilo ANO), pane Hvížďalo

"A mezi pravicové radikály je možné počítat u nás nejen SPD, ale i ANO... to je starý korporátní model, který se objevil v Evropě již ve třicátých letech" - Co je pravicového na SPD, či ANO? Co je pravicového na NSDAP?

No nic, pan Hvížďala žije na planetě Pehů, Paynů (Janů), Teličků, Svobodů (Pavlů) atd. Škoda inkoustu.

0 0
možnosti
VC

V. Církva

9. 8. 2019 11:52
Theodor Adomo to nedomyslel

Nejde o to, že socialisté "odkanalizovávají zlobu". Zlobu odkanalizovávají ti co se snaží řešit problémy a frustrace lidí. Kdysi to snad mohli být socialisté. V době počátečního kapitalismu s 18 hodinovou pracovní dobou.

Rozdíl je v tom že dnes se socialisté nestarají o rozumné pracovní podmínky, ale o dotace nefachčenkům, multikulturalismus a uchyláky. A to prosazují s obrovskou podporou neziskovek financovaných skoro všemi (kapitálem a našimi daněmi) Takoví nic odblokovat nemohou a naopak jsou příčinou frustrace. Bohužel ani pravice se nestará o to, co je na ní jednoznačně pro voličský lid pozitivní, teda menší rozkrádaní daní (ne kvůli čestnosti ale menšímu výběru), podporu občanů před cizinci, podporu konzervativního vztah k náboženství a kultuře své země.

0 0
možnosti
RD

R. Dubravský

9. 8. 2019 9:54
O Babišovi...

...si nic dobrého nemyslím, ale před Piráty nás chraň Bůh. Ti by to dovedli zu grund tempem, jaké si nedovedeme ani představit.

0 0
možnosti

9. 8. 2019 13:06
Re: O Babišovi...

Jo, to je přesně to, kdy si volič řekne, že nemá smysl skákat po detailech, když potom nepodpořit ve výsledku znamená přímo podpořit zlo.

0 0
možnosti
JV

J. Vlček

9. 8. 2019 9:52
Očista ANO...

...od takových, jako jsou pánové Telička a Ježek, jedině svědčí a prospívá.

0 0
možnosti
VC

V. Církva

9. 8. 2019 11:54
Re: Očista ANO...

Jednoznačně. Lidé nepotřebují papaláše, ale politiky kteří se alespoň občas ale tvrdě postaví za zájmy voličů.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz