Pátek 24. 5. 2024Jana polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 82
  • Poslední: 29.1. 2017 19:32
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
L. Šarina 28.1.2017 12:02

No,

jednou si nahoře jednou dole, horší je být pořád dole:-)))

K. Krejčů 28.1.2017 11:30

Za ocas

se neudržíš, když ses hřívy pustil (kazašské přísloví). Když byl Kalousek se svými melody boys u vesla, neudělal nic pro nápravu poměrů v ČR - bodejť, náprava by mu jenom uškodila - nejlépe se loví v kalných vodách. Proto boduje ANO - ministr Babiš, i když jde někdy proti proudu, prosazuje věci, které jsou účinné - a kupodivu i fungují. Proto půjde Kalousek konečně do kopru a ANO vyhraje volby.

J. Lepka 28.1.2017 13:15

Re: Za ocas

Chápu, koblihy jsou návykové a omezují rozhled. Zkuste nějak vyhledat, která z "věcí", jak to hezky eufemicky nazýváte, má ještě jiný efekt, než prioritně nahrát Babišovi nějakou výhodu!

M. Prokop 28.1.2017 15:45

Re: Za ocas

S tou poslední větou máte asi pravdu. Konec konců, už jsme tu měli i vládu komunistů, tak přežijeme i vládu Bureše. Jen škoda času a peněz, o které tak přijdeme.

P. Beránek 28.1.2017 11:30

TOP 0,9 %

Vypadá to, že už to konečně nebude TOP 09, ale TOP 0,9 (%) :-)

J. Lepka 28.1.2017 11:26

Po neděli čekám váš další rozbor o novém průzkumu.

Ten zas tak pesimisticky (pro TOP09 samozřejmě) nevypadá. Takže si raději položme ono klasické : Cui bono? V situaci kdy má oligarcha pevně v rukách rozhodující media a přinejmenším "složku" na redaktory těch ostatních a zcela jistě i potřebné páky na vedení spřátelených agentur ony průzkumy zveřejňující, je zcela zavádějící brát podobný průzkum vážně, prostě je to jen další PR z dílny ANOfertu, které ovšem může mít devastující dopady na českou politickou scénu. To, že cílem je partaj zarputilého odpůrce oligarchy, je jen důkazem manipulace. Ostatně nemusím být ani statistický génius, abych nedokázal vyrobit přesně opačný výsledek a ani nemusím data falšovat, stačí si jen vybrat vhodný vzorek populace.

J. Kombercová 28.1.2017 19:58

Re: Po neděli čekám váš další rozbor o novém průzkumu.

Minulé předvolební období bylo taky "všichni proti Kalouskovi".

V. Podracký 28.1.2017 11:04

ODS by si zasloužila více pozornosti

bohužel má nejasné politické lídry, temnou minulost a příliš mnoho lidí zatížených konflikty a otazníky. Program ovšem si myslím, že je nejlepší z těch, které se nabízí.

J. Kulheim 28.1.2017 14:34

ODS udělala chyby.

Ale kdo nedělá chyby? Život se nežije na nečisto. Nesla hlavní tíhu transformace, pokusila se o systémové řešení zdravotního, sociálního a důchodového systému apod. Skončila na 30 Kč poplatků. V současnosti je ODS vyčítáno všelico. Je to strana, která nejvíc vadí socialistickým šibalům, všech barev. Kdo chce kritizovat nějakou politickou stranu, mohl by také napsat co dobrého udělali ostatní strany. V současnosti je ODS vyčítáno všelico. Je to strana, která nejvíc vadí socialistickým šibalům, všech barev. To, že do této strany vlezli různí šibalové, kteří vycítili možnost dostat se k moci, je pravda. Ale v která strana je proti tomu imunní?

To jak daleko jsou schopni jít levičáci, ukázalo obvinění Nečase a svrhnutí jeho vlády.

Sedm univerzálních klíčů ODS: 1. nedotknutelné soukromí; 2. levný stát; 3. nezadlužená budoucnost; 4. solidarita zodpovědných; 5. národní zájmy v globálním světě; 6. zastupitelská demokracie založená na soutěži politických stran; 7. politika jako služba občanům.

M. Prokop 28.1.2017 15:46

Re: ODS udělala chyby.

Jo, dost dlouho jsem ODS volil. Pak mne Topolánek přesvědčil, že je to chyba. Od té doby raději Svobodné.

J. Kulheim 28.1.2017 16:25

Re: ODS udělala chyby.

Podle mého názoru mají Svobodní program, který je mimo současnou realitu. Nejsou schopni splnit nic i kdyby se do parlametu dostali. Jejich koaliční potencionál se rovná nule.

M. Prokop 28.1.2017 17:46

Re: ODS udělala chyby.

To je dost možné, ač osobně si to nemyslím, ale už mne přestalo bavit volit strany, které se po zvolení vyprdnou na své předvolební sliby.

J. Jurax 28.1.2017 20:56

Re: ODS udělala chyby.

No, u Svobodných vskutku nehrozí, že se po zvolení vyprdnou na své předvolební sliby. Nebudou zvoleni, nedostanou se do parlamentu.

M. Prokop 28.1.2017 22:44

Re: ODS udělala chyby.

Jsemť s tím smířen.

J. Kyselková 28.1.2017 23:01

Re: ODS by si zasloužila více pozornosti

Souhlasím, že ODS má vypracovaný dobrý program, ale atmosféra je nanic. Na koni je Babiš a jeho směr. Kam až ten chce došplhat nelze tušit, bude mu stačit premierství v pokořené zemi ?

ODS žije, živoří pod nájezdem "spasitelů", jejichž konflikty jsou zahaleny zdvořilým tichem. Nejde o politický boj. Údery byly zničující. Jde o paralýzu politické soutěže.

Pan Fiala je boží předseda do pohody. V handicapované ODS se zdvihá hlas Václava Klause ml. Je schopen silným oslovením strhnout pozornost pravičáků a přemýšlivých lidí ? Získává rychle přízeň.

Myslím, že on a Chovanec se nebojí Babiše. Ostatní máte pemprsky.

J. Kulheim 29.1.2017 8:24

Re: ODS by si zasloužila více pozornosti

ODS je jediná strana na politické scéně, která má potencionál něco změnit. Je to strana, které je vyčítáno mnohé. Pokud by byl braný stejný metr na ostatní strany současného politického spektra, tak neobstéla žádná.

Pan Fiala je pro některé málo charismatický. S tím mohu částečně souhlasit. V současnosti se charismatických politiků na světě mnoho nenachází. Kdo je na současné politické scéně na tom lépe? Sobotka, Babiš, Merkelová, Junket, Schultz, Obama, atd. Volil by nějaký pravicově myslící člověk hulváta Parouka, pobírače dotací Babiše, atd. Pan Fiala je určitě vzdělaný, inteligentní, slušný a konzistenční názory.

V.K.ml. je mimořádně pracovitý. Právě takové lidi postrádají ostatní strana na pravo od středu. Levicového voliče chytnete na sliby, koblihy ap. Lehce se houfují, mají v sobě zakodovanou agresivitu. Na druhé straně co pravičák, to názor. Politická scéna na pravici je rozdrobená.

Babiš nemá plitický program žádný. Lidem nevadí, že lže kudy chodí. Nedovedu si představit kdyby Pan Fiala vlastnil Čapí hnízdo, bral dotace, kdyby ODS nezaplatila za objednanou službu, atd. Kdyby vpadla v noci policie, obvinila současnou vládu a po x letech nedokázala nic, jenom tahala lidi po soudech. Kdyby někdo s ODS byl za prodejem bytů na ostravsku. Já nejsem tak kritický. Vím, že život se nežije nenečisto. Jsou stále nové problémy, které je nutné řešit.

J. Kyselková 29.1.2017 13:03

Re: ODS by si zasloužila více pozornosti

Dík za názor, pane Kulheime, ráda souhlasím. Stran charisma politiků - to je chemie záhadná. Kdo by něčím ozvláštnil tetku Merkelovou ? Výrazné charisma dravce má Babiš, ale hází nedožerky do tábora hladových a vděčných a ti si ho zvednou.

Pan prof. Fiala je vzácný člověk, bohužel zatím Babišovem nemůže být ceněn. Je jiná mravní třída a má míru. Snad by skvěle prezentoval jako hlava státu. Pan Klaus ml. má drive ! A umí oslovit a vzbudit spáče. Pootevřít nutné reálie světa pravice.

V. Podracký 28.1.2017 10:59

TOPka už měla odejít do propadliště dávno

zbytečně zaclání a upozorňuje svojí přítomností, že to byla z větší části ona, která zapříčinila, že se levice dostala k moci. Když začal Schwarzenberg "vítat" migranty, potvrdil jenom to, co mohl už dávno každý vidět, že nehájí národní zájmy, ale zájmy někoho mimo. Voliči by to měli jasně vyjádřit při volbách.

T. Kočí 28.1.2017 10:11

Podle mně

TOPky není škoda, Kalouska ano.

V. Kotas 28.1.2017 11:00

Re: Podle mně

No, když myslíš. Vyvracet ti to nebudeme.

P. Beránek 28.1.2017 11:32

Re: Podle mně

To je pravda. Kalousek sloužil jako odstrašující příklad.:-)

M. Prokop 28.1.2017 15:47

Re: Podle mně

On se zas někde vynoří.

J. Pražák 28.1.2017 9:41

Je to nepochopitelné

V Praze pořád mají tito exoti z TOP 00 dost voličů. Vysvětlí mi někdo, např. někdo z jejich voličů, tok jejich myšlenek?

M. Vondráček 28.1.2017 10:42

Re: Je to nepochopitelné

Neznám to myšlenek voličů TOP09. Ale co mě děsí je fakt , jakou podporu má bývalý elitní komouš, stbák, zloděj a podvodník :-)

P. Beránek 28.1.2017 11:35

Re: Je to nepochopitelné

Mně nevadí BÝVALÍ, ale SOUČASNÏ zloději a podvodníci. A těch je v TOP 0,9 spousta.

M. Prokop 28.1.2017 15:49

Re: Je to nepochopitelné

Ovšem ANO, ČSSD a KDU-ČSL jsou současní až běda. A mají mnohem víc příležitostí k podvodům než TOP.

P. Beránek 28.1.2017 17:02

Re: Je to nepochopitelné

To znamená, že je to na systému, který jim to všem, těm souřasným, umožňuje.

To ale, vážení, před převratem nebylo.

M. Prokop 28.1.2017 17:47

Re: Je to nepochopitelné

Před převratem byla zlodějna systému i představitelů exponenciálně horší.

P. Beránek 28.1.2017 18:46

Re: Je to nepochopitelné

Jo?

Tak konkrétně. Co si nakradli takový Štrougal, Jakeš, Husák a další? Povídej. Přeháněj.

To si člověk z práce odnesl domů tak tužku nebo papír, případně dělník vrtáky a hřebíky.

Za krádež něčeho většího byl paragraf "Rozkrárání majetku v socialistickém vlastnictví" a za to byl panečku flastr.

Tak nefantazírovat a sem s konkrétním příkladem tehdejší zlodějiny představitelů..

J. Jurax 28.1.2017 21:17

Re: Je to nepochopitelné

No, rozkrádalo se jinak.

Podporovalo se materiálně kdejaké osvobozenecké hnutí ve světě, měli jsme - na sovětský příkaz - obrovskou armádu a přebujelý těžký průmysl. Měli jsme nevýkonné hospodářství, přezaměstnanost a nedostatkovou ekonomiku a slušný černý trh s nedostatkovým tovarem. Měli jsme pokřivené, neboť dotované ceny, měli jsme rovnostářské mzdy, což mnohé okrádalo zcela bezuzdně a jiným sypalo pomalu za dostavení se do práce. Měli jsme naprosto mizerné, ale zato drahé služby a tudíž drahé, ale výkonné meloucháře. Zato jsme měli výstavná, ale návštěvníkuprostá muzea dělnického hnutí - ovšem za naše peníze. A tak dál a podobně.

A měli jsme kastu soudruhů, dojičů socialismu. Pravda, na dnešní poměry to byli nýmandi, ale proti tehdejšímu pracujícímu lidu grófové.

Mimoto - pamatujete aféru semínkového generála Šejny? Takového bylo víc, tohle prasklo, protože zdrhnul. Jiné kryla rodná strana. A v novinách se o tom pochopitelně nepsalo. Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví bylo jen pro prostý lid. Soudruhu řediteli se postavila chata z podnikového materiálu a dělníky placenými podnikem, jemuž šéfoval, nebo podnikem spřizněným za dodávku nedostatkového tovaru. Soudruzi sobě. Nepamatujete to?

Proti tomu všemu jsou dnešní přesměrovávači, lobbisté a takoví podobní sice odsouzeníhodná škodná, ale tak velké ztráty jako devastaci celé republiky pod komunistickým vedením spáchat nedokážou. Kuriózní je, že komančové z té devastace vlastně osobně zase tak moc opravdu neměli.

P. Beránek 28.1.2017 22:57

Re: Je to nepochopitelné

Bohužel to jsou pouhé žvásty typu Rádio Jerevan nebo JPP. Nic konkrétního, kromě toho Šejny. Ale ten zdrhnul protože to prasklo a ne naopak.

Takže ještě jednou se ptám "Co si nakradli takový Štrougal, Jakeš, Husák a další?

Ale ne nesmyslné kecy typu nedostatkové ekonomiky a dotovaných cen. Tímhle můžete oblbovat akorát současné puberťáky a děti, které si to nemůžou pamatovat. Nebo sobě rovné fanatiky.