28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Strach obchází státní zastupitelství

V r. 2007 zasáhlo Nejvyšší státní zastupitelství do živé kauzy tehdejšího místopředsedy vlády Jiřího Čunka jejím odebráním „chybujícímu“ přerovskému dozorovému státnímu zástupci Radimu Obstovi a předáním „správnému“ jihlavskému Arifu Salichovovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 19.11.2014 9:44

Že by soudružka Válková, soudruzi

Sobotka, Babiš, Chovanec a další dělali něco špatně? A že by jim to soudruh Zeman nezatrh? To přece není možné! To by na ně brzo dopadla úderná pěst dělnické třídy! Jako ten Slánský třeba ...

J. Chaloupka 18.11.2014 16:54

Všiměte si, jaký vliv na soudce měla jejich "nezávislost".

Myslím, že státní zástupci jsou z definice STÁTNÍ ZÁSTUPCI, protože zastupují stát proti obžalovanému. Není možné, aby byli zcela nezávislí. Naopak. Jestli dnes bojují za nezávislost, tak bojují za to, aby byly další mocí ve státě a to je nepřípustné právě v demokracii. Máme pouze moc zákonodárnou, výkonnou a soudní. Žádná moc státnězastupitelská neexistuje. I proto podporuji snahu ministryně Válkové o zkrocení státních zástupců, kteří nezávislost vykládají jako neodpovědnost. Co nezávislost udělá s některými lidmi, vidíme právě u soudců. A ti by na to teoreticky měli nárok. Státní zástupci mají JEN zastupovat stát ve sporu. Nic víc. A na to, jak stát zastupují, by měl dohlížet ministr spravedlnosti.

V. Vlk 18.11.2014 14:58

Jak se zdá,

nepříliš zajímavý článek pro čtenáře.Což je chyba. Jde o zásadní věc. Ale i autor nemůže dojít k nějakému rozluštění.Tím by bylo rozkrytí případu "Čunek".Dnes je již jasné, že celá kauza byla vymyšlena jako součást likvidace nepohodlného šéfa lidovců, tedy Čunka. Ten,kdo byl "ideovým" původcem tohoto pokusu o novu Hisneriádu ( místo židů Cikáni) byl dle pražských informací Kalousek. To, že do začátku policie a státní zastupitelství v této kauze porušovalo zákon, ba myslím že páchalo evidentní úředně kryté zločiny , je dnes jasné. Politici neměli sílu a možná snahu tuto brutální policejní akci zastavit, předání Salichovi byla jen finta. A tahle lumpárna prošla a tak si někdo řekl že když to prošlo proti Čunkovi, projede to i proti Nečasovi a taky že ano. Demokracie se pomalu vzdaluje a policisté a státní zástupci, významně dnes podporovaní mimo jiné též z ambasády USA se snaží zavést "poslušný" policejní režim.Ovšem ne poslušný zákonů,ale jejich loutkovodičů. Návrh státních zástupců je pokus o uzákonění vlády plukovníků a prokurátotrů.