Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Luboš

18. 8. 2008 22:01
něco k tomuto článku roku 1968

Pane Hvížďalo, jste nepochybně sečtělý muž a velmi chytrý. Nicméně, naprosto se neorientujete v dnešní době. Dnešním politikům vůbec nejde o vnistrostranické hádky či o mezinárodní postavení, ale pouze o svou vlastní korupci, o to, jak co nejvíce urvat pro sebe, a v tomto daleko překonávají tehdejší funkcionáře KSČ.

0 0
možnosti

Jindra

18. 8. 2008 19:22
modré nebezpečí

Hlavně hrozí modrá totalitní strana. Ta má hodně společného s bývalou KSČ hlavně za normalizace. 

0 0
možnosti

Jindra

18. 8. 2008 20:30
Re: modré nebezpečí

Omlouvám se za překlep. Hrozí oranžová totalita.Modra je barva svobody.

0 0
možnosti

brnak

18. 8. 2008 16:33
..je to v gebisu...

...bylo to holt pred tema 40 jarama v gebisu, a este to je!!!!

0 0
možnosti

Malý Aston

18. 8. 2008 15:43
Rok 1968 jeden komouš proti druhému komoušovi!

Normální boj o koryta,kdy jedni chtěli nahorů a ti nahoře nechtěli jít dolů.Někdo do toho míchá Sovětský Svaz a jeho rakety ale to nic nemění na tom že před rokem 1968 tady vládli komouši,v roce 1968 tady vládli komouši a po roce 1968 tady také vládli komouši.A pokud by se celý systém neposral v Sovětském Svazu,vládnou tady pořád.A ten systém se posral z důvodů že nebyl životaschopný a nevím čemu věří dnešní komouši a komouši zalezlí v ČSSD.On ten systém fakt nikde nefunguje a nevěřím,že to komouši v roce 1968 mysleli upřímně a dnes jim absolutně nevěřím včetně Paroubka jejich druha v boji o moc.:-D

0 0
možnosti

Franta

18. 8. 2008 20:41
Re: Rok 1968 jeden komouš proti druhému komoušovi!

Rád bych se dočkal seriózního životopisu kdo to byl Alexander Dubček - náš spasitel !!! - z jakých pocházel poměrů, jaké bylo jeho vzdělání, a hlavně co dělal v době 1948 - 1960, kdy komunisti tisíce lidí trápili v kriminálech a popravy za vylhaná obvinění byly běžná věc. Copak náš Alexander dělal??? Psal Miladě Horákové dopisy a bojoval za její milost ???? Tak co teda dělal??????

0 0
možnosti

richard

18. 8. 2008 14:41
Jedna z pikantností

Pražského Jara, která později vyplula na povrch, je fakt, že Rusáci naléhali na Novotného, aby jim povolil vojsko a jaderné rakety v ČSSR, aby si tak uzavřeli NDR, Maďarsko a Polsko spolu s námi do strategického předpolí. Novotný je tvrdě odmítl, takže důvody Moskvy, proč ho neměli rádi a proč se objevil Dubček mohly být zcela prozaické již před Pražským jarem.

0 0
možnosti

Dědek

18. 8. 2008 14:09
Poslední odstavec!

Je to tak. Nejdřív  pak rodina, kamarádíčkové pak partajní zájmy pak dlouho nic poté hromada hnoje a až za ní možná občané. Není tím míněna žádná konkrétní partaj protože jsou ve své podstatě stejné.;-(

0 0
možnosti

janoryna

18. 8. 2008 13:00
nemůžu si pomoc, ale ta léta 0tá

byl na tehdejší dobu pokrok, ať v oblasti politcké nebo kulturní. Nakonec, umělci, filmy a šlágry z té doby jsou ještě po 40 letech stále ve fóru. a invaze v roce 68 bylo to nejlepší školení pro ty, kteří straně pomáhali v roce 1948 a 1953, aby jim spadly šupiny z očí.... pan kohout a pelikán jsou typickým příkladem.

0 0
možnosti

Gregory

18. 8. 2008 13:07
Re: nemůžu si pomoc, ale ta léta 0tá

Přibližně po roce 1950 už komunistům  stejně nikdo ,jen trochu soudný nemohl věřit .

0 0
možnosti

M. Zima

18. 8. 2008 12:28
Evidentní nesmysl pane Hvížďala,

kdyby býval Dubček chtěl pouze vyměnit klany, jak píšete,

"Sám Alexandr Dubček se tedy po celou dobu tzv. Pražského jara soustředil hlavně na rozbití mocenského klanu Novotného a vytvoření si pevného mocenského svého klanu, a to byl hlavní důvod, proč musel skončit tak, jak skončil."

měl by vzhledem k neoblíbenému Novotnému dobrou šanci to ustát. On se ale nechal hnát médii k aplikaci demokratických mechanismů, jak potvrzují i jeho výroky, a to byl důvod invaze.

0 0
možnosti

Jakub S.

18. 8. 2008 22:56
Tak! Pravda! Tak to objektivní člověk viděl už tehdy, v reálném čase.

0 0
možnosti

Tino

18. 8. 2008 10:14
Straník = příslušník náboženské sekty.

Se stranictvím se to má stejně jako s příslušností k náboženské sektě. Náboženská sekta združuje věřící určitého druhu, vypláchne jim mozek a příslušník sekty nadosmrti slouží sektě. I při jeho vyloučení ze sekty dotyčný stále lne k ideálům sekty, trpí pak psychicky svou nezařazeností v sektě a případně hledá sektu náhradní, aby opět pro ni žil.

Stejný vzorec platí i pro příslušnost k politické straně, která nectí právo na samostatný názor k čemukoliv. Proto i dnes po 40ti letech od 68.r. můžeme sledovat jak z komunistické strany vyhození "oportunisté", později disidenti a ještě později "levicoví" politici, se stále vracejí do časů svého vyřazení z Komunistické Strany a hledají neustále nové a nové omluvy pro svou minulost. Hledají ryzost ideí komunismu, možnost alespoň spojení komunistických ideálů se socialistickými, hledají společný jmenovatel dobra, který by je vyvinil. Chtějí stále patřit do "partaje". Chtějí znovu prožívat to období štěstí prázdného mozku bez vlastní vůle, kdy se vše omlouvá pro "velkou" ideu strany.

Tak se paradoxně děje to, že touhou po lepší společnosti, spravedlivější, bohatší, se příslušníci "politické sekty" dopouštějí zrady na svých spoluobčanech, kteří sekty jakéhokoliv druhu nepotřebují k životu, kteří si chtějí žít a zodpovídat za sebe sami.

Táhněte už do (Y) s vaší potřebou politických sekt, nebo odejděte třeba za Ural. My potřebujeme dohody napříč politickými stranami, případně bez stran vůbec! Jinak se nám zhroutí nejen důchodové zabezpečení, zdravotní, ale i trhy práce a obživa celkově. My nepotřebujeme patřit do žádného direktivního spolku, my potřebujeme žít!!!

0 0
možnosti

analytik

18. 8. 2008 11:08
Re: Straník = příslušník náboženské sekty.

R^VV>-

0 0
možnosti

vajan

18. 8. 2008 8:16
1989?

Jaká potom byla role Václava H. v roce 1989, který se obklopil takovými borci, jakými byli Dubček,Čalfa a mnoho dalších? Není  to jen stálé pokračování jedné a téže politické reprezentace, bez ohledu na to co proklamuje ve svých prohlášeních? Je snad podstatný rozdíl mezi devastací mozků lidí v padasátých letech a současnou politickou praxí? Příliš mnoho otázek na to, aby se dala najít pravdivá odpověď. Tak snad za dalších 40 let.

0 0
možnosti

Tino

18. 8. 2008 9:44
Re: 1989?

Buď úmyslně nebo z hlouposti nedokážete chápat složitost dějů.

Máte snad představu, že si vybral Havel politiky, osobnosti veřejného života, zástupce skupin lidí a pak s nimi obsadil veškeré posty ve vládě i parlamentu? Jste potrhlý vidinou možností lidí v politice. Kdyby to bylo tak jednoduché jak to prezentujete, dávno by byla celosvětová nadvláda jedince. Naštěstí to nejde ani náhodou, jen za použití vojenské a policejní moci.

Právě z takového marastu diktatury jsme se dostali v 90letech. Že na špici politiky byli nejen Havel, ale i Dubček, Čalfa a mnoho dalších, znamená pravý opak vašeho tvrzení.

To ovšem vy nepochopíte patrně ani za oněch 40let.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz