Středa 29. 5. 2024Maxmilián, Maxim polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 147
  • Poslední: 23.5. 2009 18:54
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
franta sedlák 11.5.2009 12:27

Re: :)

...mislim, že velezráda byla za K.u.K.nejvěči prohřešek hned po urašce panovickiho domu, tak jen mu to teda nandejte... ;-D

I-Worm 11.5.2009 11:22

Verba movent, exempla trahunt

:-) 11.5.2009 11:14

Bukovsky, jak to je? Svět se o nás nezajímá a nebo zajímá?

Autor: hank bukowsky IP: 80.188.45.xxx Datum: 11.05.2009 10:11 Ve své pozici pupku světa si namýšlíme, že děje u nás jsou světadějinné, že každý hledí do ČR se zájmem a hrůzou, co tam vyvedou. A o pár řádků níže v témž odstvci napíše: ... Ale svět to vidí. Svět není udržován v informační cenzůře.

Vojta 11.5.2009 11:09

Odmítání ztráty suverenity jako velezrada?

Čekal jsem, že některý z fundamentálních odpůrců evropské integrace napadne naopak ratifikaci Lisabonské úmluvy. Že je prezident, odmítající částečnou ztrátu suverenity , označen za velezrádce, svědčí o ztrátě soudnosti té Gajdůškové. I když, rozum může ztratit jenom ten, kdo ho dříve měl.

Luděk 11.5.2009 10:42

Jediné řešení-abdikace

Pokud prezident nerespektuje schválení LS parlamentem ,senátem i ústavním soudem -dostává se mimo rámec ústavy a pak má už jen jediné právo - abdikovat.Nelze dovolit,aby nerespektoval vůli občanů,kteří zvolili parlament i senát v demokratických volbách.VK je neštěstím této země od samého vstupu na politickou scénu.Jeho schopnost rozeštávat lidi jej diskvalifikuje na jakékoliv veřejné funkce.Pokud by lidé Klausova střihu ovládli Evropu,máme do 10 let na starém kontinentu další světovou válku.Klaus v čele EU by to ale asi stihnul ještě o pár roků dříve.

mb 11.5.2009 10:48

článek 63 ústavy!!!

(1) Prezident republiky dále

....

b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy

takže ještě jedou a pro vás pomalu: SMLOUVU RATIFIKUJE PREZIDENT!

Malý Aston 11.5.2009 11:00

Re: článek 63 ústavy!!!

To znamená,že podepisuje ale napřed musí být smlouva přijata v poslanecké sněmovně,senátu případně posouzena Ústavním soudem. Pak si sedne za stůl,položí si ty tři dokumenty vedle sebe a nahlas si říká " Poslanecká sněmovna přijala,Senát přijal,Ústavní soudci potvrzují že je to báječné "  a tak to jako notář podepíši a dám kulaté razítko. A mám vyděláno,ještě koupím kolek za 100,00 Kč ať to vypadá pěkně,olíznu a přilepím a jdu na oběd do závodní kuchyně Hradu. Co je na tom nepochopitelného nechápu.:-D

Hanibal 11.5.2009 11:04

Re: Jediné řešení-abdikace

luďku přečtěte si ústavu, ...Je do času celá ta Eu..

Starý J. 11.5.2009 12:05

Re: Jediné řešení-abdikace

Ústavní soud schválil LS? A kdy prosím Vás?

Ústavní soud, sněmovna ani senát neschválili LS, protože není v jejich pravomoci LS schvalovat. Ústavní soud už vůbec ne!

Sněmovna a senát doporučili presidentu LS k ratifikaci. Jak si v Ústavě můžete přečíst, mezinárodní smlouvy ratifikuje president, pokud nepřenese pravomoc na někoho jiného.

Takže se president nijak nedostal "mimo rámec ústavy", tam jste se dostal nanejvýš VY! Navíc nemá president ani stanoven termín, ve kterém má mezinárodní smlouvu ratifikovat.

Jen členové ČSSD a jejich příznivci v poslední době se stávají svéráznými vykladači ústavy a zákonů této země! A mělo by to všechny lidi varovat, měli by se zamyslet, jak budou politici ČSSD nakládat se zákony a ústavou této země, pokud se ještě dostanou k moci. Veřejné zesměšňování a nerespektování zákonů Rathem, podivuhodný výklad ústavy Gajdůškovou, posledními výroky Škromacha na adresu politiků jiných stran, jsou posledním vážným varováním před tím, co nás čeká, pokud této zemi budou vládnout politici kolem Paroubka.

franta sedlák 11.5.2009 12:38

Re: Jediné řešení-abdikace

Pokud by lidé Klausova střihu ovládli Evropu,máme do 10 let na starém kontinentu další světovou válku.Klaus v čele EU by to ale asi stihnul ještě o pár roků dříve.

Podle vás je tedy nejlepší válku přeskočit rovnou do bezpodmínečné kapitulace. Rv;-P

pra 11.5.2009 15:47

Re: Jediné řešení-abdikace

Války vyvolávají socialisté - viz socialista Hitler, protože chtějí krást. Kapitalistům se to nevyplatí. No Klaus je spíše kapitalista, vím bolševiky to nekutečně štve.

www.jiri 11.5.2009 16:13

Re: Jediné řešení-abdikace

Hitler nebyl žádný socialista, ale nacionalista, jemuž kapitalisté financovali armádu. Hitler neznárodňoval majetek kapitalistů, ale naopak.  Hitler pouze likvidoval celé národy  a začal Židy pokračoval Romy a Slované by byli jako další méněcenný národ na řadě. Vy máte každého kdo má jiný názor než vy za socialistu a bolševika, opravdu inteligentní a vdělaný pohled na svět.

hank bukowsky 11.5.2009 10:22

Kdo už delší dobu ztrácí nervy, je nabíledni

stačí prohlížet modrofrontovní servery

nup 11.5.2009 10:34

Re: Kdo už delší dobu ztrácí nervy, je nabíledni

:-D R^

franta 11.5.2009 10:15

Dneska už se tomu jen směji

když si vzpomenu na nenávistné osočování prezidenta Havla ze strany ODS za premierování pan Klause. Kdo by si nepamatoval kritiku, za slova "o blbé náladě" ?  Zase se potvrzuje, že naši rádobypravičáci jsou přesvědčeni o tom, mají větší práva než všichni ostatní. Stejně jako byli komunisti !

hank bukowsky 11.5.2009 10:00

je obecně známou věcí, že v poslední době ztrácí nervy nejen ČSSD,

ale i ODS a zejména její politruci na antilidovkách a zvláště na nenávistném psu. Vzácní propagandističtí demokraté už klidně v rámci diskuse radí protistraně držet hubu. Zatím radí, protože větší moci k demokracii jako řemen, po našem, po bolševicku, že?, se jím více oblíbenějších metod nedostává.

Marat 11.5.2009 13:09

Re: je obecně známou věcí, že v poslední době ztrácí nervy nejen ČSSD,

Voni hanku,  je v pořádku když voliči vládu nebo některou pol. stanu kritizují a ji soudí a nadávají na ni. Jenže u vás rudých, nerudlých a růžových oslu je zvláštní, že těm z ODS spíláte a obviňujete z činu, řeči a úmyslu, které nepokrytě dělá tá strana které fanatický fandíte a tam nevidíte to, co přizuzujet těm "modrým" . Lidé jakým jste vy hanku bukowský, by vůbec neměli mít volební právo. Oslové, jakým ráříte být vy. viní ty odesáky z bolševismu, ale socdem s komunisty, ty skutečné bolševiky, označují za světlonoše demokracie a demokratičnosti.

Kecal. 11.5.2009 15:45

Re: je obecně známou věcí, že v poslední době ztrácí nervy nejen ČSSD,

R^

dino 11.5.2009 16:17

Re: je obecně známou věcí, že v poslední době ztrácí nervy nejen ČSSD,

R^

PAMĚTNÍK 2 11.5.2009 9:31

Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

Je zajímavé,že země,která má v současnosti plno problémů.počínaje debatou o Lisabonské smlouvě,přes chování žáků ve školách,problémy Romů,novou vládu,zavírání neprosperujících továren,které jsou vzápětí prodávány,plánovaný deficit a další řada věcí,které stojí za větší pozornost,než vyjádření paní Gajdůškové.Místo toho se rozvíjí mezi všemi přívrženci politických stran,až nenávistná diskuse.Tak si říkám,jsme vůbec suveréním státem s právem na vlastní názor?Připomínka senátorky Gajdůškové sice není zrovna vhodná,ale i horliví zastánci Klause ,tápou a přemýšlí ,zda v současnosti splňuje naděje svých příznivců.Takže mlčme všichni,nebo nechejme prostor i těm,kteří s našim názorem nesouhlasí.Každému z nás totiž něco chybí,ale přesto se snažíme názory jiných zpochybňovat,či na ně reagovat obvyklým způsobem.Nejlépe bude vše jim zakázat.To už známe z minulé doby.Ústavu bycom měli znát všichni,pokud je srozumitelná.V současné se vyznají jen ti,kterým to vyhovuje.

Klička 11.5.2009 9:49

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

Souhlasím s Vámi, že naše ústava není napsaná dobře a srozumitelně. Troufám si dokonce tvrdit, že je špatná. Nicméně existuje a v právním státě musí být dodržována jako celek. Pakliže nevyhovuje (a to je náš případ), má být změněna. Pokus o změnu (celkovou a zásadní) jsem však nezaznamenal. Dodržována není a to zejména její jednotlivé články a to zvláště politickými stranami a jejich představiteli. Ústavní soud k tomu mlčí a hraje mrtvého brouka. Proč asi? Nu, jednoznačně proto, že je ve vleku zmíněných stran, zejména jedné z nich. Vyústění je jediné. Česká republika není právním státem.

hank bukowsky 11.5.2009 10:11

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

připomínka vlastizrady není ani nevhodná ani neaktuální, ani nekorektní.

To jen naše malá rozhleděnost po světě nám nedá vědět, že ve vyspělejších a kulturnějších zemích je možno diskutovat o všem. Ve své pozici pupku světa si namýšlíme, že děje u nás jsou světadějinné, že každý hledí do ČR se zájmem a hrůzou, co tam vyvedou. Že odvolání vlády zahýbalo světem a Europou. Protože jsme si zvykli stavět kulisy, potěmkiny, místo skutečné stavby. Víc nám jde o dojem, než o realitu, víc o obal než obsah. Ale svět to vidí. Svět není udržován v informační cenzůře. Svět má mnohem více škvír, než je dovolováno českými médií.

V. Klaus už prohrál několik při o svojský výklad zákonů. Prohraje i tuto, jen bude vířit nějaký čas mediální atmosféru. VK má šanci stát se kůlem v plotě.

pamětník 2 11.5.2009 10:47

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

 Slovník zdivočelých sociálních demokratů zavání stalinskými praktikami. Gajdůškovou nebudu nazývat ani paní. Vyhrožuje, jak velmi se to přibližuje padesátým létům. MY, zbavíme Klause pravomocí !! Ostatně podobně vykřikoval smrkáč Liška, co už není ministre. Klaus byl demokratick,y zvolen  na pět le, jeho pravomoci mu nařuzuje Ústava!! Chování zdivočelých socanů, nedodržování zákonů/ Rath), výkřiky vrcholných představitelů států,  jsou semínka pro násilné převzetí moci, puče. Studujte demokracii, soudruzi diktatura už tady není. Suverení stát z vlastním názorem, předpokládá kultivovanou společnost a ne Rátha, který vyhrožuje, zastrašuje ani hokynářku Gajdůškovou. PAMĚTNÍKU. Ústavu bychom měli znát všichni jak píšete ,měli bychom ji chránit ! Čtěte a pak pište!

PAMĚTNÍK 2 11.5.2009 10:59

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

Pamětníku,který jste se označil číslem 2,a V y Ústavu znáte?Pokud ano,tak by jste si měl všimnout,že paní Gajdůšková je senátorka a ne hokynářka.O těchto záměnách Ústava nehovoří.Pokud kritizujete prosím,ale také v duchu ústavy.A potom také pište.

Důchodkyně 11.5.2009 11:26

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

Ta senátorka Gajdůšková je totožná s tou ,proti níž se tvrdě ohradily coby proti bývalé velké komunistce švýcarští Češi,když vedla nějakou delegaci na jejich shromáždění a posléze se objevily nějaké "rodinné" trapnosti v souvislosti s jejím synem a oním švýcarským "jednáním"?

Starý J. 11.5.2009 11:53

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

Diskutér zde na NP se může domnívat, mýlit, nemusí perfektně znát ústavu, může si dovolit říkat i věci nesprávné.

Jinak by to mělo být u senátorky Gajdůškové, když už je senátorkou a dostala pravomoc navrhovat, schvalovat, zastupovat. Každý má právo od člověka, který je členem nejvyššího zákonodárného sboru, požadovat jiné vystupování, projevy a chování, než od diskutéra na NP.

Protože Gajdůšková nesplňuje nic z toho, čím by se měla odlišovat od diskutérů zde, nelze ji považovat za senátorku, ale opravdu jen (vzhledem k jejím neuvěřitelným vyjádřením a vyhrůžkám, nesprávnému chápání ustanovení ústavy) za hokynářku a ne za senátorku. Může-li se senátorka vyjadřovat o presidentovi způsobem, jako to dělá soudružka Gajdůšková, tím spíše se mohou jakkoli vyjadřovat diskutéři na PSU o soudružce Gajdůškové.

Chcete-li někoho kritizovat, že se nechová podle ústavy (jako dotyčného pamětníka 2), pak to naprvém místě vyžadujte od Gajdůškové (která se zřejmě do senátu dostala i Vaším přičiněním). Mnohem oprávněněji, než od jakéhokoli diskutéra zde na PSU!

Pamětník 2 11.5.2009 13:56

Re: Senátorko Gajdůšková radši mlčte.

Paní Gajdůškovou jsem nevolil,netvrdil jsem ani,že její výrok byl příliš šťastný,ale podle ústavy jsme občané této země všichni,včetně Klause.Nevidím důvod,proč bychom měli do senátorky Gajdůškové kopat a řadě jiných občanů řadu věcí tolerovat.Občan prezident dostal před rokem a půl od soudu doporuční,aby jmenoval mladého soudce Langra,ale projevil se jako prezident.Prostě ho nechce a konec. Nebudeme polemizovat zda má právo "soudružka hokynářka"Gajdůšková kritizovat občana prezidenta Klause.Nevím čím přičiněním se dostali do významných politických míst i jiní hokynáři,ale bylo to podle zákona.Jenom si myslím,že naše demokracie se s tím nedokázala vyrovnat a znovu opakuji:"Kdo má jiný názor je darebák",ale potud,pokud mi to vyhovuje.Rozhodně se nesnažím nikoho zastávat,ale hlavně ne urážet.

Malý Aston 11.5.2009 9:27

Vždyť jde o kandidátku do voleb!

Já to socanům nemám za zlé. Na kandidátku se dostane jen ten,kdo je ve vyjadřování větší hovado a předstihnout například Ratha to vyžaduje velkou zásobu nadávek a tvrdých slov.Jde jim o volitelná místa a pak o funkce a kohoutky s penězovody. Tak se jim nedivte,jde jim o živobytí. I ten Jandák nebo Škromach jsou hodní ale jak prosím Vás přesvědčit Paroubka aby je napsal na kandidátků? Tak musí nadávat a nadávat a strašit a strašit. V hlavách nic nemají tak opisují vystoupení Gottwalda a Sládka.:-/

Pwtzrk 11.5.2009 9:32

Re: Vždyť jde o kandidátku do voleb!

Vy kandidujete za socany.To jsem netušil.

hank bukowsky 11.5.2009 10:16

Re: Vždyť jde o kandidátku do voleb!

O penězovodech: byli jsme dostatečně poučeni vládou ODS, že jde pouze a pouze o penězovody. To je bohužel realita doby.

Jinač Rath svoje místo má, není potřeba s ním soupeřit. Řeči o hovadech vypovídají spíše o vašem ustrojení v pohledu na lidi v okolí. Ostatně, projevy modrého vůdce, to je opravdu ukázka kvalitního využití dědictví Gottwalda a Sládka, povznesení na novou kvalitatívní úroveň - viz nadávky senátorům do proletariátu.

Malý Aston 11.5.2009 10:55

Re: Vždyť jde o kandidátku do voleb!

No tak socani, přeci nám nebudete vykládat že jste nějací beránci. Vaše vystupování včetně památného projevu Vašeho vůdce máme nahráno a pěkně uloženo v počitačích.;-P