Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: S EET vzad levá, kupředu ni krok!

Pamatujete si ještě na nekonečné problémy s centrálním registrem vozidel? Spousta lidí tehdy upřímně v duchu prosila: Když to stát neumí, ať se probůh do informační techniky nehrabe!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

5. 12. 2016 6:46
Ještě jedna poznámečka,

kdyby nakrásno erár vybral s odstupem jednoho roku navíc 10 mld.Kč ve kterém resortu budou tyto prošustrovány ? Bude to v dopravě, zemědělství, zdravotnictví či průmyslu ?

0 0
možnosti
DP

5. 12. 2016 7:01
Re: Ještě jedna poznámečka,

Ale to již nesouvisí s EET.

0 0
možnosti
EV

5. 12. 2016 6:35
Všechno jsou to krásné úvahy a řeči, ale

autorka má pravdu a bohužel, i přes všechny řeči opět vyhraje Bureš. Tady přece vůbec nejde o nějaké daně, ale o to, aby byl každý, kdo má odvahu se postavit na vlastní nohy evidován, aby se vědělo, jaké má příjmy, protože jednom ekonomická nezávislost je jednou z hlavních podmínek svobody. Nehledě již na to, že pan Bureš konkuruje dnes většině základních oborů nejen v potravinářství a vždycky je dobré vědět, jak hospodaří konkurenti. Ostatně účinnost EET je vidět na první pohled - od 1.12. zdražila OASA (naše závodka) obědy o 11 Kč, ze 69 Kč na 80Kč. No nekupte to, hlavně když nemáte alternativu. Ať žije ANO (ale za své). Ale voliči jsou prostě stádo a jak správně řekl kdysi Lenin, užiteční idioti.

0 0
možnosti

5. 12. 2016 7:38
pane Vašátko

zkuste počítat:

před zdražením ve Vaší závodce stál oběd 69 Kč při DPH 21%. takže daňový základ byl 57,02 Kč.

Dnes stojí ten Váš oběd 80 Kč při DPH 15%, takže daňový základ činí 69,56 Kč.

Vaše milovaná OASA tedy zdražila dokce o 12,54 Kč tj. o 22%.

Pokud má Vaše OASA měsíční obrat alespoň 10 milionů, pak tímto zdražením získá měsíčně zhruba dalších 1,8 milionu. Myslím, že Vámi oblíbená OASA šílí nadšením z toho, jak prudce zvýšila svůj zisk a přitom dělá, že ona za to nemůže. To ten Babiš, že?

0 0
možnosti
PM

P. Maleček

5. 12. 2016 5:02
EET má rozeštvat společnost a krýt týpky ala Babiš

Šichtařová se snaží proti EET argumentovat babkou prodávající o víkendech cyklistům vychlazené lahváče. Čímž sama skáče Babišovi na lep.

Tím skutečným důvodem zavedení EET je rozeštvávání společnosti a probouzení jejích temných pudů. To zejména u početné skupiny nízkopříjmových zaměstnanců, která se tak stává snadno manipulovatelnou a ovladatelnou skupinou. Zvláště pro ty, co jí dávají bídně placenou práci a ty co tvrdí, že do do úmoru těla bojují o jejich sociální jistoty. Tedy pro týpky ala Babiš a jimi uplácené odborářské bossy - viz Středula. A samozřejmě pro řadu obdobně vyčůraných sociálních demokratů.

Ti si mnou ruce blahem, že jimi zmanipulovaná veřejnost se vzteká na údajnými zlodějnami živnostníků a tak nevidí a neřeší miliardové "malé domů" velkobyznysu, často kryté v jejich prospěch zlobbovanou legislativou. A tím i v kapsách pro velkobyznys lobbujících politiků z řad ČSSD a KSČM.

Samozřejmě vítaným efektem je i oslabování poslední velké skupiny skutečně svobodných občanů, kterou živnostníci a malí podnikatelé jsou. Ty by Babiš a spol., ČSSD a komouše nevyjímaje, nejraději viděli nesvéprávně přivázané k jejich výrobním linkám či regálům a kasám velkoobchodů a tím i v rukou odborářů a sociálně lhavých vyčůránků.

0 0
možnosti

5. 12. 2016 7:45
Re: EET má rozeštvat společnost a krýt týpky ala Babiš

Vidím to hodně podobně. Já bych Burešovy důvody viděl asi takhle:

1) Zalíbit se "prostému lidu"- protože živnostníci jsou paraziti, okrádají náš blahodárný stát, a ždímají své nebohé zaměstnance

2) Získat data o potenciální konkurenci

3) Získat přehled a kontrolu nad těmi, kteří jsou na státu nezávislí

4) Eventuelně vybrat o pár korun víc na daních, a tím získat další nehynoucí slávu a vděčnost "prostého lidu"

0 0
možnosti
BU

5. 12. 2016 0:56
Spousta těch argumentů jsou nesmysly...

Myslím, že je potřeba hlavně všem těm nepříčetným obdivovačům EET říci jednu zásadní věc a sice, že svoboda pro živnostníky si určit kolik daní chtějí platit zůstává zachována..a to je asi to hlavní. My co podnikáme už nějaký ten rok, víme, že když se zvednou příjmy..tak se holt zvednou výdaje a opět jsme doma, ne? :-)

Tedy představa, že "my dělnická třída" budeme ždímat živnostníka je opravdu legrační, protože tady nikdo nikoho ždímat nebude. Jednoduše proto, že se žádný živnostník ždímat nedá. Ano, celá věc se trochu zkomplikuje, ale jen nepatrně... ty vyšší nákady se rozúčtují zákazníkům, ale výsledek je předem jasný.

Velmi se mi líbí, že se už dnes objevili politici, kteří jsou tak hloupí, že po cca několika desítkách hodin co je systém EET spuštěn radostně hýkají v médiích, že už teď vybrali víc..nevybrali nic... o tom, zda systém vybere, nebo nevybere se dozvíme až v roce 18, kdy budou OSVČ danit rok 17 tedy rok, kdy už fungovalo EET. Rovněž až v roce 20 bude patrné co systém EET dal, nebo vzal až budou všichni podnikatelé danit rok 19..tedy rok, kdy už EET bude platit pro všechny..do té doby spekulovat nad tím, zda má EET, nebo nemá význam, nemá valného smyslu.

Každopádně systém EET nijak živnostníka neomezuje v tom, aby si jako do teď určil v jakém daňovém pásmu se chce pohybovat, z tohoto důvodu nepředpokládám nějak zvláště zvýšený výběr daní. To je jen vlhká představa socialisticky pomýlených politiků a jejich ne moc chytrého obecenstva.

Dopady na živnostníky budou asi dost různé, u opravdu prosperujích živností si myslím, že se prakticky vůbec nic dít nebude a EET tam bude fungovat bez problémů. Horší to bude u živností, které se vpodstatě jen potácely..tam asi problém nastane a spousta těch živnostníků bude jasně uvažovat zda skončí, nebo ne. Samostatnou kapitolou pak budou živnosti řemeslné, kde předpokládám opravdu velké komplikace, protože tam byl zvyk dost často fungovat bez účtu, tam je předpoklad opravdu značného nárustu cen.... :-(

0 0
možnosti
JV

5. 12. 2016 4:38
Re: Spousta těch argumentů jsou nesmysly...

Myslím, že hlavní problém u spousty lidí, kvůli němuž skončí, jsou ty likvidační pokuty, kterými erár vyhrožuje. Kdo si může být jistý, že vyhoví všemu, co se po něm požaduje? A je snadné člověka obvinit, ale velmi těžké dokázat "nevinu". Zvláště, když je u nás běžné pravidlo, že úřad má vždycky pravdu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz