Čtvrtek 16. 5. 2024Přemysl polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 73
  • Poslední: 12.3. 2008 16:33
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Jozka 10.3.2008 22:51

Ad radar

Zdůvodňovat instalaci radaru u nás a raketové základny v Polsku jako nutnou ochranu proti nebezpečnému Iránu,Severní Koreji a nějakým diverzantům,je prachobyčejné okecávání.Zeptáme-li se  kteréhokiv průměrně inteligentního člověka proti komu že jsou tato zařízení instalována,dostane odpověď,že proti Rusku.Nelze se proto Rusku   ani Putinovi divit,jak na to reagují.Putin by byl špatným prezidentem své vlasti,kdyby na to patřičně nereagoval.Pokud nám tato reagence Ruska vadí,nestěžujme si na ně,ale na samozvaného světového četníka, na USA.

mik 10.3.2008 23:46

Re: Ad radar

Co to blábolíš? Proč by měl Rusku radar vadit pokud na nás nechdce zaútočit?

Právě kvůli té ruské hysterii a agresivitě ten radar a rakety potřebujeme.

Pete Brich 10.3.2008 20:50

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

PB

Stein 10.3.2008 22:35

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Raději kupujte americké akcie, pomůžete tím američanům víc, než když si od nich necháte zadarmo cpát pečené holuby do své prolhané bolševické tlamy.

mik 10.3.2008 23:49

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož obsluha se celá vejde do jednoho civilního letadla,

Souhlas. R^

Komnetare 10.3.2008 17:57

Neodolatelně silná koruna

Že Paroubek od loňských voleb přišel už o tři poslance, rozhodně není jeho dobrá vizitka. Je to ale důkaz, že česká koruna je opravdu stále silnější.

Ludva 10.3.2008 18:39

Re: Neodolatelně silná koruna

Wágner, Teplík, Vrbík, Kořistka, Ploc, Melčák, Pohanka, Snítilý, Zubová, Novotný - co mají společného ? Nebyli zvoleni za ODS a přece se chovají nebo byli údajně přesvědčováni, aby se chovali ve prospěch ODS.  A z druhé strany snad jen Kott. To je tedy skóre. Nevypadá to jako pěkná špína ?

Pete Brich 10.3.2008 20:49

Drát je všechny hravě převáží.

;-PPB

mik 10.3.2008 23:50

Re: Re: Neodolatelně silná koruna

Nebo záblesky zdravého rozumu na levici?

Ludva 10.3.2008 17:54

Kdo by střílel na islámskou Evropu ?

Evropa je tak prolezlá muslimy, že zamířit někam atomovou teroristickou střelu by bylo kontraproduktivní. Tady stačí menší, propagační akce. Konečně Evropská unie plnou parou svých politiků, připravuje pro islám nový životní prostor. Londýn, Paříž ... Kosovo, už jsou jejich. Takže proti komu se tady má budovat protiraketový deštník ? Snad ne proti Rusům, ti mají svého území dost a žijou z obchodu se svým nerostným bohatstvím. Přece si nepozabíjejí svou kasičku. Natáhnout si sem něco tak podezřelého, jako je radar bůhví k jakému účelu, je nebezpečné. Česká republika na tom nemůže nijak vydělat, jen prodělat.

Katr 10.3.2008 15:17

Pokud na tom bude dolar ještě hůř

než je nyní(a to tedy bude), tak je jisté, že v téj kupoli bude americký luft a hromada čínských mikrovlnek, na nic jiného se zadlužení američané už nezmůžou.

janoryna 10.3.2008 14:49

paroubek by měl jít na školení k ods

jak se získává nerozborná jednota poslanců. rozhodně se o jejím zjištění nevykřikuje do médií.

Historik 10.3.2008 13:11

Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

Hypotetické mezikontinentální íránské rakety a íránské jaderné zbraně, které nikdo neviděl, jsou stejně "nebezpečné" jako "irácké chemické zbraně", které již několik let hledají v desetitisícových houfech američtí vojáci v Iráku. Nedovedu si představit, že by Rusové strpěli vedle sebe novou jadernou hrozbu a ještě podporovali její rozvoj. Ve světě snad neoperují jen americké zpravodajské služby.

24.01.2008 Do Íránu z Ruska bylo doručeno jaderného palivo - šestá řada - pro atomové elektrárny v Bušeru. Fakt dodávky potvrzuje ruská firma Atomstrojeksport". "aktuální dodávka paliva dokončena", - sdělila Irena Esipova, tiskový tajemník společnosti "Atomstrojeksport", má na starosti stavbu AES. Rusko podle grafu zajistilo dalších 11 tun nízkoobohaceného uranu. A proto, jak konstatuje íránský televizní kanál s odkazem na organizaci pro atomovou energetiku Íránu, už získáno 66 tun z plánovaných 82 tun paliva, potřebných proto, aby AES začala pracovat. Předchozí dodávka byla uskutečněna 22.ledna . Podle dohod, plánuje se uvést další 2.dodávky, a ukončí se tento proces v únoru. Dříve šéf MZV Íránu prohlásil, že Bušerská AES bude spuštěna na 50% svého výkonu v létě 2008. Podle dohody mezi RF a Íránem, všechno odpadní jaderné palivo z první v Íránu atomové elektrárny AES "Bušer" se bude navracet se do Ruska, oznamuje Interfax"...http://www.pravda.ru/news/world/24-01-2008/253021-iran-0

Sdělovací prostředky v ČR vůbec neinformují o tom, co se ve světě děje a snaží se držet české obyvatele v nevědomosti jako ve středověku za inkvizice. V ČR je potřeba méně hltat americké akční filmy o tom, jak "USA zachraňují svět."

Xury 10.3.2008 13:46

Re: Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

Pokud Írán testuje raketu schopnou vynést družici do vesmíru, tak má fakticky mezikontinentální střelu.

gerontusinza 10.3.2008 13:54

ŽE BY.....? Re: Re: Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

tak to jsem ječtě nečetl.... Irán a družici....? tak za 50 let......? Snad...:-/;-D Vy už ani nejste úsměvný, jenom blbý a lhající kudy chodící, jako váš guru Topolánek......:-/ Jaký kmán taký kmán (u vás se to ani nepozná....) A co Korea.... samozřejmě severní oni mysliteli....;-D

Xury 10.3.2008 15:44

Re: ŽE BY.....? Re: Re: Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

Geronte, koukám, že jste už dokonce selektivně negramotný - nečtete co se vám nehodí. Viz příspěvek od xx.

Xury 10.3.2008 15:46

Re: ŽE BY.....? Re: Re: Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

Pokud byste měl problém s angličtinou: http://zahranicni.ihned.cz/c1-22902500-vypaleni-iranske-rakety-znepokojilo-rusko

Historik 10.3.2008 14:02

Re: Re: Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

Pro Autor: Xury IP: 88.146.63.xxx Datum: 10.03.2008 13:46

Provozovat mezikontinentální rakety není tak jednoduché, jak si mohou myslet diváci amerických akčních filmů. Raketa musí mít naváděcí systémy, systémy řízení palubní a pozemní. Otázka mezikontinentálních raket je otázkou rozsáhlého pozemního vybavení a zabezpečení technického a personálního, výzkumného a vojenského. Je to otázka obrovského průmyslového potenciálu státu. Má Írán tento potenciál a vybavení? Bylo by možno jej lehce utajit? Má význam mít nevybavené a primitivní rakety, které se jen tak nazdařbůh někam střílejí a každá i ta nejblbější obyčejná protiletadlová obrana kteréhokoli státu je sestřelí? K tomu není třeba mít sledovací radary v Brdech a protikosmické rakety v Polsku. Běžně technicky myslící člověk se středoškolským technickým vzděláním si musí klást tyto otázky, které jsem nevyčerpal, ale jen nastínil.

Jen tak mimochodem, družice o váze několika kilogramů, či desítek dekagramů, není jaderná hlavice. Vynášení satelitů do kosmu a jejich provoz taky není tak jednoduché, jak Američani ukazují ve filmech o Bondovi 007.

Xury 10.3.2008 16:00

Re: Re: Re: Íránské jaderné zbraně jsou americká lež, jako tzv. "irácké chemické zbraně"

Jak vás tak pozoruji, vy máte evidentně humanitní vzdělání, že? Parametry dráhy mezikontinentální rakety se zase tak razantně neliší od parametrů dráhy nosiče vesmírné družice (zvlášť pokud by šlo jen o nízkou oběžnou dráhu). Pokud jde o hmotnost, tak podle mých informací lze sestrojit  poměrně malou jadernou bombu (myslím rozměrově). Konečně jaderné dělostřelecké granáty ráže 152mm, asi nebudou žádní tunoví giganti.

Nauru2 10.3.2008 11:31

Uvádění románových příběhů na pravou míru

Pane Konráde, Váš příspěvek mne znechutil. Zběhnutí už tří poslanců je samozřejmě vina předsedy strany, protože neprověřuje, koho jeho lidé staví na kandidátky. Druhá věc je vydírání a korupce ze strany modrého bratra které orgány činné v trestním řízení od nástupu Topola do strakovky přestaly věnovat pozornost. O radaru se začalo mluvit za vlád soc dem, ale asi se to moc nehýbalo, když eskalace jednání začala až za Topolovy vládnutí - na čípak výplatní listině asi bude pár ministrů této modré vlády?  Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Slovo sluha je zkrátka od slova sloužit. K Paroubkovu diktátorství - S Melčákem a Pohankou nikdo ze soc dem nechtěl sedět v lavici - když se ožral před klíčovým hlasováním Kott z ODS, někdo ho obratem zmlátil div ho nezabil. Ostatně ODS nikdy nejde pro ránu daleko - viz Macek vs. Rath. A to nemluvím o "béčku" ODS což jsou ty holohlavé bojůvky v ulicích, příznivce mučení Joch z Občanského institutu a středověký Institut Svatého Josefa, též velmi blízký ODS. Pan Semín v jeho čele vydal petici DOST, kterou podepsalo vedle špiček českých fašistů i řada zákonodárců za ODS. Pro Vaši informaci, pane Konráde, to že Irán nemá žádné jaderné hlavice řekly americké tajné služby, které mají dost překrucování svých informací, a nikoli strana Baas v Sýrii, kde byl Paroubek. Mimochodem ve stejné době jako Brzezinski, což Vám asi uniklo. Politik má mít odvahu jít proti proudu většinového mínění. Tato Vaše slova znamenají , že politik může nakecat voličům cokoli a pak čtyři roky dělat, co mu řeknou ti, co ho platí? Topol v tom fakt vyniká, jeho kroky odsuzuje i většina voličů ODS. Dělá vše pro to, aby ODS v příštích volbách propadla.  Ptám se Vás, pane Konráde, kdo je tady diktátor? Paroubek to rozhodně není.

Xury 10.3.2008 11:42

Re: Uvádění románových příběhů na pravou míru

A na čípak výplatní listině jste vy. Přece nám nechcete namluvit, že jste to vymyslel vlastní hlavou. ;-D;-D;-D;-D

gerontusinza 10.3.2008 13:39

Je zcela určitě na druhé straně než jste vy.....Re: Re: Uvádění románových příběhů na pravou míru

jinak má to v hlavě učesané na rozdíl od vaší modroučké hlavinky bez známky mozkové kůry;-D

Xury 10.3.2008 13:48

Re: Je zcela určitě na druhé straně než jste vy.....Re: Re: Uvádění románových příběhů na pravou míru

Pokud to, co jste vyplodil je produktem vaší mozkové kůry. Tak upřímnou soustrast. ;-D;-D;-D

gerontusinza 10.3.2008 13:50

Je to jen v intencích vaší poznámky, to jste nepochopil.....? Re: Re: Je zcela určitě na druhé straně než jste vy.....Re: Re: Uvádění románových příběhů na pravou míru

;-D;-D Nepochopil... jak byste mohl.....;-D;-D

Sýček 10.3.2008 14:05

Díky za odkazy, většinou jsem je již znal,

Institut svatého Josefa, Občanský institut i zmíněná petice DOST, patří na internetu k serioznim zdrojům. Kdo je neznáte a nechcete být pouze ve vleku přežvýkaných komentářů, navštivte je. Díky.

Nauru2 10.3.2008 18:59

Re: Díky za odkazy, většinou jsem je již znal,

Vážený Sýčku, při otevření stránek OI a Institutu sv.Josefa, financovaného americkými Jezuity na čtenáře dýchne středověk. Nikoli náhodou je Semín, ředitel ISJ, bývalým dlouholetým ředitelem OI. Souhlasím s vámi, že by je měli čtenáři navštěvovat, aby viděli na vlastní oči, jaké názory lze v dnešní ČR veřejně a beztrestně zastávat. Langer zrušil registraci KSM, protože propagovala třídní boj. Joch na jedné přednášce veřejně propagoval nutnost fašistického převratu, když by byla "demokracie" ohrožena. Z kontextu vyplývá, že pod pojmem demokracie měl na mysli zájmy jím představované krajní pravice. Mučení vězňů za účelem získání informací patří také k ideologické výbavě tohoto myslitele. Kvůli těmto projevům však pan Joch stíhán není. OI jehož je ředitelem, hlásá své názory dál.

Claudius 10.3.2008 15:42

Re: Uvádění románových příběhů na pravou míru

Obávám se,že p.Konrád by s tímto článkem v mainstreamovém médiu neuspěl.Toto je médium pro emocionálně vyspělé,ale argumentačně chudší konzumenty.Příklon k radaru by p.Konrád těžko zargumentoval.Když dostal hl.hygienik dr.Vít oponenturu od experta,prý ji zamknul do trezoru a bál se o ní říci p.Cikrtovi.Neměl by šanci to přežít.Podobně musí postupovat p.Konrád,ale ten by přišel při nerespektování jiných informací pouze o reputaci.Tak to chodí.Ani apologeti to nemají lehké,uvidíte po nástupu Obamy!

Pepik 10.3.2008 11:05

Kondráde,Kondráde

Problém je v tom, že nejvíc zaprodanců bylo a je v ČSSD a podrazáků, co udělali s p.Zemanem?Tak takový do strany ČSSD nepatří, myslíte si,že by to pan Topolánek Pohankovi s Melčákem neosolil,on má kliku poslal by na ně p. Dalíka a to by byl jejich konec, do konce života by srali krev.Mějte se se svými úvahami,je to Vaše práce,já vám ji neberu.

Ludva 10.3.2008 17:03

Re: Kondráde,Kondráde

Ale to nějak špatně počítáte, Klausovi kdysi uteklo 14 poslanců do US, pak ještě Kott. Zaprodanci, jak správně říkáte, jsou podrazáci, ovšem stejní jsou i ti, co je se ziskem využívají.