26.4.2024 | Svátek má Oto


POLITIKA: Protestující Unie svobody

26.4.2006

Političtí partyzáni vedení Pavlem Němcem.

Jeden by se skoro zasmál, kdyby nás ovšem už dávno nebraly křeče od smíchu nad komickými figurami, které při svém tanci mezi vejci předvádí ministr Pavel Němec a jeho hrstka ubohých zoufalců z Unie svobody.

Před čtyřmi lety jsem US dal svůj hlas, mimo jiné i proto, že jsem věřil tehdejší předsedkyni, paní Haně Marvanové, že patří k několika málo politikům, kteří se do politiky necpou kvůli vlastnímu prospěchu a mají v úmyslu pro svou zemi vykonat něco pozitivního. Pokud jde o morální kvality paní předsedkyně, zřejmě jsem se nezmýlil, ale jinak... kde jsou ty časy.

Po paní Marvanové dnes ani pes neštěkne a v čele strany, která se původně hlásila k pravicově liberálnímu směru, se ocitl Oportunista s velkým O. Skousnul všechno. Socdem i komunisty, Grosse, Paroubka, pedofilního prince z Arábie, hlavně když židle pod zadnicí pevně drží.

Ale to vše dneškem skončilo! Pavel Němec, který si v uplynulých letech vysloužil pověst, jakou by mu záviděl každý chameleón, se rozhodl pro novou cestu. Stane se drsným partyzánem v čele obrozené Unie svobody Protestující. Neležící, Nespící, Burcující! Vzhůru pod prapory!! Jen račte vstoupit, velectění, uvidíte, co jste ještě neviděli... pardon, ve spěchu jsem přeskočil od politiky k panoptiku.

Zkrátka, jak říkám, bude to něco fenomenálního, úžasného, volte US a neprohloupíte, protesty pana Němce a jeho věrných budou hlaholit politickou scénou co bájný roh Olifant rytíře Rolanda v soutěsce Roncevalské. Doufejme, že se najde nějaký ten císař Karel, který na bojišti pohřbí pozůstatky hrdinů. Nakonec to je to jediné, oč ještě Unii svobody může jít: slušný křesťanský pohřeb.