Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Povinné školky? Sprostá šikana

Měla jsem tuhle takový báječný den. Začal tím, že jsem se pokusila hned po ránu zapsat dítko do jedné základní školy. Podotýkám, že do takzvané spádové školy. Škola konstatovala, že nemá volnou kapacitu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BR

9. 5. 2017 13:02
Samozřejmě, že je to sprostá šikana,

ovšem zcela to zapadá do zákona bobtnající moci.

0 0
možnosti
JM

7. 5. 2017 18:51
Financování

školství pod vedením Valachové se naprosto zvrhlo. Mělo by to být ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ve skutečnosti je to nalévání peněz daňových poplatníků do soukromých sportovních firem (profesionální fotbal, hokej, brněnský okruh). Tož tak. To není ministryně, ale služka bafuňářů.

0 0
možnosti
MP

7. 5. 2017 20:49
Re: Financování

Placení sportu státem je zvrhlost mnohem starší, než to copaté neštěstí.

0 0
možnosti
MB

7. 5. 2017 14:43
Chodil jsem do školky (v Modřanech, tenkrát u Prahy) ....

.... v letech 1931/2 a 1932/3 a mám na ni docela hezké vzpomínky. Bylo nás tam 45 dětí (podle fotografie) a tři zaměstnanci. Paní učitelka (asi 40 let) její pomocnice (asi 25 let) a paní uklízečka, starší pani, která s námi jako dozor chodila na vycházky. Hráli jsme si (podle počasí) venku, nebo ve třídě, kde nám paní učitelka četla někdy pohádky, nebo jsme si kreslili. Já jsem si nejraději stavěl ze stavebnice uložené ve velkém dřevěném kufru a za své výtvory jsem byl pravidelně chválen. Odkud nám vozili jídlo si nepamatuji. Pečivo vozil pekařský pomocník na kole v nůši.

Nějaká příprava do obecné školy nepřicházela v úvahu. Písmenka i číslice jsem poznal teprve tam a přesto jsem se v životě velmi dobře uplatnil.

0 0
možnosti
PB

7. 5. 2017 13:03
Jo, jo.

Jo, jo. Kdyby to bylo před rokem 1989 tak by to byla totalita.

Co je to dnes? Demokratické totalita?

Asi abnormalizace, když předtím byla normalizace.:-)

0 0
možnosti
JS

7. 5. 2017 13:35
Re: Jo, jo.

Ano, před rokem 89 by šlo o projev totality. Je tak moc překvapující, že ty dnešní buzerace prosazují prakticky titíž lidé / kolektivisti, socani / jako tenkrát? Není. To je taky důvod proč se opět suneme k totalitě. Jen je dnes snazší se jí vyhnout vystěhováním někam jinam.

0 0
možnosti
AJ

7. 5. 2017 11:05
prostě levicová vláda a filosofie, podle

levičáků patří dítě státu a úředníkům. Rodiče do jeho výchovy nemají co kecat ... . Levice - prokletí civilizace

0 0
možnosti
ID

I. Dekyský

7. 5. 2017 18:10
Re: prostě levicová vláda a filosofie, podle

Je třeba to do nich hustit pokud možno od co nejnižšího věku. Jen tak se povede vychovat a vytvořit nového člověka, nikdy nepochybujícího a zcela oddaného myšlence "Nové Evropy" :-)

0 0
možnosti
PV

7. 5. 2017 10:23
Můžeme to ovšem postavit jinak a prohlásit ten rok

školky za povinný nultý ročník základních škol. A hned to bude na odbornou diskusi.

Jinak soudím, že inkluze v základním školství je do nebe volající NESMYSL! Přesněji, lze ji uplatnit u žáků, postižených fyzicky, nikoliv mentálně.

0 0
možnosti
PP

P. Portwyn

7. 5. 2017 10:30
Re: Můžeme to ovšem postavit jinak a prohlásit ten rok

Souhlas s obojím.

Ovšem odborná diskuze by ukázala, že nultý rok ZŠ má význam jen pro některé děti. Pak by se muselo říct, pro které. A to už by bylo politicky nekorektní, takže se to říct nesmí.

A je po odborné diskuzi :(

0 0
možnosti
PA

7. 5. 2017 9:36
Mimochodem všimli jste si

že když nejde o politiku a o to kdo je pro/proti Zemanovi, Babišovi, Sobotkovi atd., tak se v diskusi v některých tématech téměř na 100% shodujeme ?

0 0
možnosti
KL

7. 5. 2017 6:45

Je to delano kvuli Cikanum , jejichz deti maji problemy s hygienou a zakladnimi dovednostmi i kdyz "socializovane" jsou az az.

Pani bankerka chce pripravku pro male bankere, tak ta asi opravdu nikde neni.

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

6. 5. 2017 23:29
Souhlas

a to takový, že naprostý.

Stát se do toho séře s elegancí buldozeru nasazeného v obchodě s porcelánem.

Má-li někdo se socializací dítka problém, nechť je pošle do školky. Nemá-li problém a má-li možnost se o dítě starat, má-li použitelné prarodiče nebo tak něco, tak ať stát nebuzeruje. Pro jistou minoritu, kde je potřeba té správné socializace vyšší, se dělají nulté třídy.

Jistě, jsou rodiče, kteří výraz socializace ani nepřeslabikují a dítka jsou jak odchovaná opicemi, ale to se snad dá řešit cíleně jen pro potřebné; ono jich zas tak moc nebude. Taky to vyjde levněji - místo ve školce něco stojí nejen rodiče.

Jak si vzpomínám, ve školce jsem socializován nebyl - a přesto jsem nezaznamenal potíže, ač jsem nastoupil bez školky až do první třídy naprosto odborně nesocializovaný; pravda bylo to v roce 1955. Tak nevím, jestli od té doby zblbly děti, nebo rodiče, nebo slovutná ministryně s celým ministerstvem?

0 0
možnosti
MP

7. 5. 2017 0:16
Re: Souhlas

Slovutná pidistryně se všemi socany a sociálními inženýry je zcela jasná a nesporná.

0 0
možnosti
PP

P. Portwyn

6. 5. 2017 23:18
K té "rozšířené škole"

Je to pár let, co se školy s rozšířenou výukou M rušily, a s nimi i ostatní "profilové" školy. Samozřejmě s výjimkou sportovních, protože fotbal a hokej jsou co? Přece hlavní!

Samozřejmě nikdo nemá být nucen do takové školy chodit, ostatně dítě paní autorky na to možná ani nemá vlohy. Nicméně si myslím, že možnost dít dítě do "lepší" základní školy by tu být měla. Možnost nikoli povinnost... A rovněž si myslím, že by ty "lepší" školy nemusely být zrovna soukromé, ostatně náplní jediných dvou soukromých ZŠ, o nichž mám informace, určitě není naučit lépe a více. Naopak - specializují se na děti, kterým to "tak nějak nejde".

Co se týče povinných školek, předřečníci pojmenovali příčinu poměrně nesmyslného zákona jasně. Ano, jde o cikáňata, a ano, nesmí se to říct nahlas.

0 0
možnosti
PP

P. Portwyn

6. 5. 2017 23:21
Re: K té "rozšířené škole"

P. S. Když už se tu říká natvrdo - o zglajchšaltování zmíněných základek do jedné škatulky (s výjimkou fotbalu a hokeje) se v našem městě postarala "pravicová" ODS.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz