23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Povinné školky? Sprostá šikana

Měla jsem tuhle takový báječný den. Začal tím, že jsem se pokusila hned po ránu zapsat dítko do jedné základní školy. Podotýkám, že do takzvané spádové školy. Škola konstatovala, že nemá volnou kapacitu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Portwyn 6.5.2017 23:21

Re: K té "rozšířené škole"

P. S. Když už se tu říká natvrdo - o zglajchšaltování zmíněných základek do jedné škatulky (s výjimkou fotbalu a hokeje) se v našem městě postarala "pravicová" ODS.

P. Portwyn 6.5.2017 23:18

K té "rozšířené škole"

Je to pár let, co se školy s rozšířenou výukou M rušily, a s nimi i ostatní "profilové" školy. Samozřejmě s výjimkou sportovních, protože fotbal a hokej jsou co? Přece hlavní!

Samozřejmě nikdo nemá být nucen do takové školy chodit, ostatně dítě paní autorky na to možná ani nemá vlohy. Nicméně si myslím, že možnost dít dítě do "lepší" základní školy by tu být měla. Možnost nikoli povinnost... A rovněž si myslím, že by ty "lepší" školy nemusely být zrovna soukromé, ostatně náplní jediných dvou soukromých ZŠ, o nichž mám informace, určitě není naučit lépe a více. Naopak - specializují se na děti, kterým to "tak nějak nejde".

Co se týče povinných školek, předřečníci pojmenovali příčinu poměrně nesmyslného zákona jasně. Ano, jde o cikáňata, a ano, nesmí se to říct nahlas.

T. Pudil 6.5.2017 22:28

Statni buzerace.

No popravde receno, nemam zadne deti skolniho nebo predskolniho veku,takze by mi to nemuselo vadit, v pripade, ze bych v Ceske Republice zil. Vlastne mam vnoucata, ktera by tam v tom pripade zila a tem bych tento vladni diktat nepral a problem bych s nim mel.

Ja se ale ptam, po vzoru Vrati Karaska. Co to tam v tech Cechach vladne? To je skutecna drzost, co si ti pohunci evropske unie dovoluji. Kdybych byl vic agresivni, pripadala by mi prazska defenestrace, jako docela dobre, ale jen docasne reseni. Jelikoz jsem vsak tvor mirumilovny, myslim si, ze nevolit tyto spratky snad postaci. Muj nazor.

J. Kanioková 6.5.2017 21:38

Souhlas,

u nás by mělo být prioritou ochránit děti před OSPOD a na ně nabalené psycholožky. Totéž ve vzdělávacím systému. Obávám se, že v této oblasti se koncentrují osoby psychicky narušené, léčící si tak svoje mindráky. Ovšem tyto osoby dostaly úřad a pravomoc! Obrovské škody, které se tímto systémem způsobují, ale nikdo neřeší.

J. Kanioková 6.5.2017 21:19

Povinná školka..

jen a jen pokrytecká šaškárna politické korektnosti. Každý ví, že pro normální populaci to nutné NENÍ. A že je to potřebné pro cikáňata, s tím naprosto souhlasím..

Jenže syrová pravda... to se "nesmí"... Hnus! Orwelliáda !

V. Váňa 6.5.2017 21:16

Re: Inkluze

Vážený pane Burdo,

problémem je, že inkluzi, o které píšete, tedy dětí s fyzickým handicapem, není nutno nijak prosazovat, ta tu byla víceméně vždycky.

To až teď nás ti správní evropští ideologové poučují, že normální člověk si podporu nezaslouží. Ta je pouze pro menšiny jakéhokoli typu: čtyřprocentní,sociálně vyloučení, nemakačenkové, přistěhovalci.

Však se ještě dožijeme toho, že budou na úkor mužů a žen podporovány osoby třetího pohlaví.

A není to vtip, Německo jej už uzákonilo ve své ústavě (myslím to třetí pohlaví).

J. Anděl 6.5.2017 19:22

Re: Je to zas jeden z experimentů

Tak býval tu jeden, co připomínal, že velkokapitalisti jsou socialisti, protože chtějí řídit lidský svět jako firmu, místo aby ho ponechali spontánnímu vývoji.

V. Kain 6.5.2017 18:58

Re: Je to zas jeden z experimentů

Babišovo ANO radostně schvalovalo všehno s tím socani přitáhli a naopak socani šli na ruku ANO (Babišovi).Všechny ty zhovadilosti vzešly za této koalice.Pokud se zadaří,tak Valachová vylétne(zaslouženě) jako papír a věci se dají zase do pořádku.Dementi půjdou tam kam patří a nebudou brzdit výuku normálních dětí.

P. Klíma 6.5.2017 18:06

Souhlas. Valachová je strašné zlo.

Stát věnuje všechno své otravné úsilí péči o obskurní, často stejně nevzdělatené menšiny.

A hlavní proud vzdělávání budoucích živitelů národa je nejen ignorován, ale ke všemu likvidován zařazováním obtížně vzdělavatelných dětí mezi děti kompetentní.

Lže se tady víc jako za Bolševika !!!

V. Kříž 6.5.2017 17:24

nejde o žádný experiment...

... je to jen další krok po nekuřáckých hospodách, svačinách na základkách a podobných hnusárnách, naplánovaný socan a vedoucí k tomu, že z obyvatelstva se stanou nemyslící hovada, neschopná jakéhokoliv odporu, souložící na povolenky, poslušně a ochotně pracující a odevzdávající své peníze státu, aby řetězy mu mohly být více utaženy. už o tom psal Aldous Huxley - Brave new world. a když jsem to četl,myslel jsem, že je to utopie. ne, ne, je to žhavá přítomnost

Z. Čábelka 6.5.2017 14:16

Re: Je to zas jeden z experimentů

Pane Kusáku, já jsem Vás tak i pochopil ale chtěl jsme Vám naznačit, že sázet na ANO s tímto i mně vlastním názorovým přesvědčením je opravdu omyl. Též i ostatní politická hnutí jsou, dle mého přesvědčení, politický podvod, který dušičky jen lapá ale nic ze slíbeného nedá. Je to novodobá prasácká politika agilních podvodníků a zlodějů. Žádné politické hnutí nemá jasnou strukturu ani spolehlivě prokazatelný program. Lidé ta hnutí volí pouze z blbosti, manipulování různými plátky. Vzpomeňte si, že až Babiš jako politik zkrachuje, tak do půl roku se všech novin zbaví. Politika a státy bez stran založených na ideologii se změní v chaos a anarchii. Anarchie je dnes opět módou včetně skutečné destrukce všeho.

O. Zuckerová 6.5.2017 14:05

Re: Ano, také se domnívám, že je to hlavně kvůli

Myslím, že nejen Romům. Celá ta komedie včetně tzv. "inkluze" je kvůli srovnání úrovně (neúrovně) vzdělání VŠECH etnik. A na ty příchozí se to vztahuje patrně především, plánováno to bylo dávno. Jistě uznáme, že nemůžeme učit jíst vidličkou a počítat do pěti jen dítka podle původu a etnické příslušnosti - to by byl "rasismus". Proto se musí - ze solidarity - aby nebylo považováno za něco "extra" - učit jíst vidličkou a počítat do pěti i zázračné dítě s IQ 150.

P. Janos 6.5.2017 13:30

Politická korektnost

Problém je vlastně jednoduchý, ministerstvo školství prorostlé od sklepa až na půdu neomarxismem se v zájmu pokroku rozhodlo zrušit "zvláštní" školy a inkludovad malá cikáňata mezi běžné žáky. Ale ouha, zjistilo se, že dva takoví inkludovaní žáci dokážou zcela rozvrátit chod celé třídy, neboť nevědí, že na podlahu se nemočí, že při hodině je třeba se chovat disciplinovaně a ne dělat co člověka zrovna napadne, že věci které patří spolužákům není běžné si přivlastňovat, že učitelce se říká paní učitelko a ne ty *íčo atd. Takovéto drobnosti ovšem pokrokáře v jejich svatém úsilí nedokážou odradit i řekli si: "Víme co uděláme, pošleme ty malá cikáňata povinně do posledního roku školky, kde je naučí mýt se, a že ku*va se neříká" Pak se ze svého nápadu zděsili: "Soudruzi! Proboha! Vždyť by to mohlo být chápano jako rasismus!" No a tak to dopadlo, jak to dopadlo. Když není možno problém správně pojmenovat, tak ho není možné ani správně řešit.

F. Kusák 6.5.2017 12:12

Re: Je to zas jeden z experimentů

ANO není žádnou alternativou jiných stran. Vzniklo na objednávku i z vůle určitých kruhů včetně A. Babiše. Je to podnikatelský záměr. Takto to já chápu. To prosím ještě nemusí být samo o sobě špatně, protože politická hnutí se dnes neformují na ideologické bázi. Vznikají (a zanikají), protože je politický trh chce. Takže o žádnou naivitu nejde. Jestli se mně to líbí nebo nikoliv, je věc úplně jiná. Jsem konzervativní člověk, respektující základní hodnoty lidské společnosti. A s tímto přesvědčením už umřu. Tak to jen na vysvětlenou.

R. Langer 6.5.2017 11:57

Re: Je to zas jeden z experimentů

... ba někteří ho dokonce označují za "kapitalistu". :-D

R. Langer 6.5.2017 11:54

Re: Je to zas jeden z experimentů

Přesně! On si snad někdo furt myslí, že ten Babiš není socan. :-(

Z. Čábelka 6.5.2017 11:30

Re: Paní Šichtařová

Připojuji se k Vám do řady :o).

Z. Čábelka 6.5.2017 11:26

Re: Je to zas jeden z experimentů

Pane Kusáku, vy píšete v tom smyslu, že Ano bylo a je jinou alternativou než ČSSD. Nebuďte naivní. Všechny ty zhovadilosti ANO se socialisty podporuje stejně. Socialisti nad námi roztáhli síť ze stejných stran vč. ANO tak, aby nebylo z připravených klíčových rozhodnutí úniku. Pravdu máte v otázce: "Koho volit?" Hrůza je, že stále není zřetelně vidět koho.

R. Langer 6.5.2017 11:20

Re: Řekněmež si to na rovinu,

Přesně tak!

V. Vaclavik 6.5.2017 11:08

Obcanske stado

vas stejne spolkne. Jste demokratka, tak drzte hubu a krok a chovejte se jak diktuje vetsina, tedy to demokraticke stado. Vitejte v te nasi demokracii omezene pouze libovuli vasich spoluobcanu, vcetne te vasi.

F. Kusák 6.5.2017 10:51

Re: A na to máme celé ministerstvo

Jó, kdyby jenom úředníci na MŠ, ale těch krajských je taky dost a těch neziskovek, které tom parazitují a peníze čerpají z dotací a z dalších zdrojů. Pak se nedivme, že není na platy kantorů nebo na učební pomůcky.

F. Kusák 6.5.2017 10:47

Je to zas jeden z experimentů

socialistů. Bože chraň mě od jakékoliv vlády, kde budou socani. Mějme to neustále na mysli, protože ten současný cirkus je jen předvolební kampaní socanů. A i kdyby ANO mělo třeba 35 % voličských preferencí, stejně nebude ve vládě, sněmovna takovou vládu nepodpoří. Tak se tím prosím nezabývejme a raději přemýšlejme, koho vlastně budeme volit. To je fakt oříšek. A také bychom se měli ptát, co budeme od naší vyvolené partaje chtít. To pokládám za stěžejní.

F. Kusák 6.5.2017 10:38

Re: Paní Šichtařová

No, nevím, zda-li by chtěla být paní Šichtářová prezidentkou, spíše ministryní práce a sociálních věcí nebo ministryní financí, ale při jejím vytížení doma a nastavení životních hodnot, asi nechtěla. Ale její názory mi většinou sedí, čtu je pravidelně už od dob, kdy působila v Hospodářkách. To byla ještě bezdětná a bez Pikory (no nevím, třeba už spolu chodili). Jó, časy se mění. Tak hodně zdraví a děkuji, Vážená paní Šichtářová.

J. Lepka 6.5.2017 10:37

A na to máme celé ministerstvo

se spoustou dobře placených úředníků! Co by chudáci dělali, rozšlapat jim bábovičky, pardon, zrušit sinekuru? Ano, mám na mysli tento diluviální relikt zrušit bez náhrady! (maximálně jim nechat jednu kancelář na MV)

P. Burda 6.5.2017 10:01

Inkluze

jako taková problém není.

Proč neinkludovat dítě na vozíku mezi ostatní, když má v pořádku ruce a hlavu? Může z nej vyrůst bezva konstruktér, právník...

Proč neinkludovat dítě bez jemné motoriky rukou mezi ostatni? Pořád může mit v pořádku hlavu, převod hlasu na text už celkem funguje, bude z nej programátor, nebo právník.

Ale proč inkludovat dítě s výrazně podprůměrnou inteligencí? Bude z nej brzda třídy, otloukánek nebo naopak mlátička, který to dotáhne maximálně na zavozníka.

Proč inkludovat ty, u kterých rodiče jakékoli vzdělání odmítají? Takové dítě, i kdyby se samo vzdělávat chtělo, bude doma za snahu v tomto směru trestáno.

J. Chaloupka 6.5.2017 9:52

Ano, také se domnívám, že je to hlavně kvůli

Romům (dříve cikánům), kteří na práci s dítětem doma kašlou a pak se diví, jak je to dítě, které nerozezná barvu a tužku vidí poprvé v životě, diskriminované a nedostane se nejen na vysokou, ale ani na střední, nebo dokonce do učení. Ostatně chodit pro dávky se naučí doma a rychle.

P. Aron 6.5.2017 9:48

Re: Pochopitelně víme, že je to hlavně,

Přesně tak, souhlasím.

P. Aron 6.5.2017 9:48

Paní Šichtařová

Paní Šichtařová, problém s povinnou školkou asi nejvíce ilustruje, kam se naše společnost řítí. Je to salámová metoda návratu k levicové totalitě. K státu, kde občan není svéprávný a moudrý stát mu bude určovat jak má žít. Současné ministryně školství Valachová a Marxová ministryně práce a sociálních věcí jsou předními představitelkami tohoto trendu. Nechtěla byste kandidovat na presidentku ? Na jedné straně jste mi velice sympatická tak bych Vám to nepřál. Ale na druhé straně byste byla skvělá.

J. Farda 6.5.2017 9:11

Re: Řekněmež si to na rovinu,

Budování zářných zítřků pro Nového člověka v Krásném novém světě na plný plyn! https://cs.wikipedia.org/wiki/Konec_civilizace

P. Lenc 6.5.2017 7:46

Re: Řekněmež si to na rovinu,

Pánové, vypsali jste to i za mně, není co dodat.Snad jediné. To je tak, když se socialismus utrhne ze řetězu...