9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubkovy počty

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pařez 10.7.2006 18:37

To jsou teda kecy a nesmyslné konstrukce

ale zvlášť komické je toto tvrzení: "Pravozelená koalice spojuje strany, které deklarovaly změnu, odchod od těchto praktik."  :-D

autor asi nezná následující: „Je naší politickou zodpovědností zabránit vládě ODS a lidovců“ (Martin Bursík na jednání Republikové rady SZ dne 3. dubna 2005)

a také si asi nepamatuje na Bursíkova slova krátce před volbami, že jeho straně je neblížší ČSSD

Mirek Šejna 10.7.2006 18:43

milý pařezi,

a to jste ještě zapomněl na tradiční hodnocení zelených ze strany ODS: "ekologičtí fašisté", nebo "melouni - navrch zelení uvnitř rudí".

Cenek 10.7.2006 19:17

Re: To jsou teda kecy a nesmyslné konstrukce

Možná kecy ale vaše jsou ještě horší. To chcete aby ten Pablbounek se svými nohsledy, kteří momentálně nedovedou ani samostatně myslet (protože to ani nejde, neb vůdce má pravdu). Kdo byl u vesla posledních 8 let a jak to dopadlo. Kdo tady z vládních pozic mohl ovlivňovat ministerstva (vnitro zdravotnictví atd.) a všechno zametat pod koberec. To si vážně myslíte, že ODS a bývalé vládní strany něco mohl ovlivnit, když všechny důležité posty postupně vyměnili Zeman, Špidla, baby Gross i Paroubek. Vážení lepší nějaká změna než žádná anebo vám vyhovuje Paroubek a jeho přátelé Filipovi komunisti a estébáci. Pak vás upřímně lituji.

bedřich 10.7.2006 18:23

vážený pane-to jsou věci-jak jen to myslíte s čssd dobře-nenechte se vysmát-to jsou jen vaše zbožná přání zatvrzelého modrého ptáčka-at děláte co děláte-ti prokletí socani vám ne a ne podpořit vládu modrých vítězů ha ha-přestante mudrovat a poradte

tatina 10.7.2006 17:00

Něco mi stále říká,

že s.Paroubek má zajištěn(koupen) nějaký hlas,a to buď ze SZ,nebo KDU-ČSL.Jinak by nemohl být tak neústupný.Prostě jen použil ten způsob hry,,jaký krytizuje u ODS.Nic víc v tom není třeba hledat.Ti tam jsou předvolební sliby,že s komunistama ČSSD buchty nepeče.Nyní je to jasné jak Mackova facka s.Rathovi.

Mirek Šejna 10.7.2006 18:40

Tatino,

tento Váš komentář mě pobavil. Vy pravičáci tvrdíte o nás levičácích, že máme nižší intelekt. Váš pravopis je ukázkou mimořádně "vysokého" pravicového intelektu.

Ladislav N. 10.7.2006 23:06

Re: Šejna

Jestli to tvrdíme "my pravičáci", si nejsem jist. Ale Foundryman nedávno vyslovil tezi, že má dojem, jako by levičáci neznali obyčejné kupecké počty... Jestli je to ale nižším intelektem, to netuším.... ;-P

Mimochodem, máte v textu hrubku. Logiku výroku raději nehodnotím.

vita 10.7.2006 15:53

A je to tady - Topolánek nabídl Paroubkovi čtyřkoalici...

Co bude dál, co myslíte?

Mirek Šejna 10.7.2006 16:01

Víto,

Dál prožijeme znovu osud 4-koalice, tj. že nakonec z toho bude jen 2-koalice ODS-ČSSD. Každopádně poprvé musím Topolánka pochválit. Tahle nabídka je od něho tak velkorysá, že pokud ji Paroubek nepříjme, zachová se jako ignorant.

Hudec 10.7.2006 21:05

Re: A je to tady - Topolánek nabídl Paroubkovi čtyřkoalici...

Přesně podle závěru toho článku to bude, myslím. Pokud nedostane Paroubek Ministerstvo vnitra, zůstane neoblomný. O to ministerstvo mu totiž jde, aby náhodou něco nevyplavalo.

Šedovous 10.7.2006 14:53

-----Rozumný politik uzná volební porážku a nechá vítěze vládnout.------

Ano roky nás v tomto školila ODS svojí nulovou tolerancí......

Myslí si tu někdo, že se Ládinovi dá vysvětlit, že v demokraci se sestaví pořadí stran podle získaných hlasů jen z toho důvodu aby bylo koho pověřit sestavením vlády jako prvního, druhého až třetího !?

Jest tu někdo takový ? 

pbla4024 10.7.2006 15:33

Re: -----Rozumný politik uzná volební porážku a nechá vítěze vládnout.------

To máte vyčteno odkud?

Mirek Šejna 10.7.2006 15:55

Re: Re: -----Rozumný politik uzná volební porážku a nechá vítěze vládnout.------

Demokracie se nedá z ničeho vyčíst. Demokracie se dá pouze učit a respektovat. Stejně tak se Vás mohu zeptat, kde se dá vyčíst, že vítěz voleb má vládnout.

tatina 10.7.2006 17:01

Re: Re: Re: -----Rozumný politik uzná volební porážku a nechá vítěze vládnout.------

V demokraci je to běžné,že vládne vítěz voleb.

vita 10.7.2006 17:27

Re: Re: Re: Re: -----Rozumný politik uzná volební porážku a nechá vítěze vládnout.------

Kdo je vítěz voleb? Ten, kdo dokáže sestavit v souladu s Ústavou funkční vládu nebo ten, kdo dostal o něco víc hlasů než druhý - ale vládu sestavit a prosadit ve Sněmovně nedokáže?

Mirek Šejna 10.7.2006 18:17

Tatino

To máte vyčteno odkud?

anonym 10.7.2006 14:30

Paroubkovi červenou

Z dalšího jednání Paroubka vyloučit. Doporučil bych starý český zvyk a to defenestraci. Přidal bych Ratha Drymla. Jen to nezvorat, jako se to stalo českým stavům. Aspoň na beton, ale z výšky.

PRASÍ DENT 10.7.2006 18:15

Re: Paroubkovi červenou

 Taky jeden padlý s výšky na palici....

neuropan 10.7.2006 13:46

Prohra.Tečka.Konec.

Soudruzi z ČSSD, napíšu to jednoduše třemi slovy, která snad navzdory vašemu přirozeně nízkému intelektu, pochopíte.Prohráli jste volby.V každé normálně fungující demokracii začnou zástupci stran odsouzených výsledky voleb balit šuplíky a aktovky, a užívají si celé volební období v opozici zpytováním svědomí, proč dostali více hlasů ti druzí, co mohu na sobě zlepšit, koho musím vyměnit, jaké řešení problémů musím přinést, aby lidé chtěli v dalších volbách jenom mne a nikoho jiného.V Kocourkově alias stále v Absurdistánu je tomu ovšem úplně jinak.Ubrečená Kočka spolu s Velkým Malým Pinglem, tomu říkám politická reprezentace.Svědčí to bohužel o nás všech.

Žulový Aston 10.7.2006 14:51

Re: Prohra.Tečka.Konec.

Soudruzi z ODS, vyhráli jste volby, neotravujte a vládněte!! A zkuste alespoń jednou mít alespoň těch 100 hlasů. Nebo vytvoříte za pát týdnů koalici s Vámi milovanou ČSSD.Howgh.

Mirek Šejna 10.7.2006 15:33

Re: Prohra.Tečka.Konec.

soukmenovci z ODS, napíšu to jednoduše třemi slovy, která, navzdory vašemu přirozeně mimořádnému intelektu, nepochopíte. Vyhráli jste volby!!! V každé normálně fungující demokracii začnou zástupci vítězné strany vládnout, a užívají si celé volební období. Jen vítězná ODS si stěžuje, že poražení jim nic nedovolí. Ubrečený Topolánek spolu s mičurinem Tlustým, nejčestnějším Kalouskem ze všech a pravicovým melounem Bursíkem, tomu říkám politická reprezentace pravice. Svědčí to bohužel o vás všech napravo od středu.

PRASÍ DENT 10.7.2006 18:18

Re: Re: Prohra.Tečka.Konec.

 Spoléháme na osvědčenou plačku Němcovou.....Ta si toho už vybrečela....

vita 10.7.2006 15:55

Re: Výhra.Tečka.Konec.

Tak vládněte, drahá ODS, vládněte!

On vám ve vládnutí někdo brání?

Ale to je dost podivný vítěz voleb, kterému poražený může zabránit ve vládnutí, což? Takový skoro abych tak řekl málo vítězný vítěz...

Není to na vás příliš složité?

KAREL 10.7.2006 11:52

pane bárta-nestydíte se za ty bláboly-co musí dělat čssd,aby ods mohla vládnout-to nemyslíte vážně-otázka je co musí udělat ods,aby mohla vádnou-zatím spolu s částí novinářů brečí,že jí čssd nenerchá vládnout-přestante brečet a jednejte-bez vzájemné

ahasver 10.7.2006 13:14

Re: pane bárta-nestydíte se za ty bláboly-co musí dělat čssd,aby ods mohla vládnout-to nemyslíte vážně-otázka je co musí udělat ods,aby mohla vádnou-zatím spolu s částí novinářů brečí,že jí čssd nenerchá vládnout-přestante brečet a jednejte-bez vzáje

Je to opravdu svinstvo, že se socani nechovájí státotvorně ani podle představ politbyra ODS, ani podle Hradu. Kalousek s Bursíkem se totiž drží Topolánka jako lejno košile, jen aby se třeba nedomluvil se socanama na jimi podporované menšinové vládě, ale bez nich.  A to je ta slepá ulička.  Takže pane Bárta nazývejme věci správnými jmény.  Jedná se nikoliv o Paroubkovy počty, ale jenom a jenom o Topolovy počty. A po pěti týdnech od voleb jsem přesvědčen, že by Topol první obecnou prolezl jen s odřenými prsními bradavkami. Počítat neumí, a už se to určitě nenaučí. 

Pavel Bárta 10.7.2006 17:45

Re: Re: pane bárta-nestydíte se za ty bláboly-co musí dělat čssd,aby ods mohla vládnout-to nemyslíte vážně-otázka je co musí udělat ods,aby mohla vádnou-zatím spolu s částí novinářů brečí,že jí čssd nenerchá vládnout-přestante brečet a jednejte-bez v

Ve svém věku a životních zkušenostech s neuváženými výroky s nepředvídatelnými následky byste již mohl trochu uvažovat. Podle parlamentní matematiky je mezi komunistickým a nekomunistickým blokem naprostá rovnováha 100:100. Bloky se buďto dohodnou nebo nedohodnou. Pokud se nedohodnou, buď se změní jejich půdorys a vznikne paralmentní většina nebo se půdorys nezmění a většina nevznikne. Pokud ani nedojde k dohodě mezi bloky ani se nezmění jejich rovnováha, není jiné řešení, než předčasné volby. Pokud se domníváte, že pozice lídra nejsilnější strany nedává Topolkánkovi morální právo pokusit se vládu sestavit, máte na věc jiný názor, než já. Pokud se domníváte, že skutečnost, že Paroubek stojí v čele komunistického bloku jej morálně nediskvalifikuje, máte na věc také jiný názor. Pokud se domníváte, že kterákoli strana má v této chvíli povinnost ustupovat (konkrétně má ODS povinnost pustit Paroubkovi vedení sněmovny), aniž jde o součást širší dohody, opět se vaše a moje názory míjejí.

Máte na to právo. Mým názorem v takovém případě je, že někomu nepostačí k získání rozumu ani dvě tisíciletí.

Mirek Šejna 10.7.2006 18:35

Pane Bárto,

jaký důvod máte pro použítí pojmu komunistický blok? Považujete socialisty za komunisty? Pokud ano, pak vysvětlete proč? Nebo snad máme my levičáci začít nazývat ten Váš "nekomunistický blok" například lidoveckým blokem, nebo zeleným blokem? Jste snad vy modráci součástí křesťanského nebo ekofašistického bloku?

Ladislav N. 10.7.2006 20:37

Re: Považujete socialisty za komunisty? Pokud ano, pak vysvětlete proč?

A čím se tedy liší socialisté od komunistů? Tím, že jsou (50% členů) tzv. "bývalí", zatímco ti z KSČm mají členství kontinuální už z dob KSČ? ;-P ;-D

P.S.: Paroubek je komunista, o tom nás přesvědčil už víckrát. No a když vystupuje za 100 mandátů v parlamentu bez sepsané koaliční smlouvy s komunisty, tak je to jasné "nade vši pochybnost"... ;-P

Pavel Bárta 10.7.2006 20:56

Re: Pane Bárto,

Genealogicky jsou sociální demokraté a komunisté odnoží jediného učení Karla Marxe. Že se liší v druhé generaci "klasiků", je pěkné, ale luteráni nejsou o nic méně křesťané, než katolíci nebo pravoslavní. Cíle obou těchto směrů jsou tedy shodné, liší se pouze metody a prostředky.

Už za existence Světové socialistické soustavy začali komunisté v západní Evropě hledat prostředky, jak dosáhnout svých cílů (plného podřízení ekonomiky státní moci) v podmínkách demokracie a tím se začali blížit tomu, čemu marxisté II. poloviny 20. století říkali státně monopolistický kapitalismus a socialisté "wellfare state". Říkalo se tomu "eurokomunismus". Tuto verzi komunismu ostatně dneska zastává i KSČM.

Když se podíváme na dnešní ČSSD, co vidíme na její politice? Kooperaci mezi státem a se státem propojenými korporacemi. Zákony, které posilují prorůstátní velkokapitálu, státu a odborů. Regulace podnikání a represe proti podnikatelům, kteří nejsou součástí státně monopolních struktur. Politizaci policie a zneužívání represivních složek v zájmu vlastní strany. Snahu o zavedení prvků cenzury. Tím se politika ČSSD znovu výrazně sbližuje s politikou KSČM natolik, že je obtížně rozeznatelnou, liší se pouze v mezinárodním pohledu, kde přežívá komunistická nostalgie proti socialistickému pragmatismu.

Nazývejte to fašizujími prvky a budete z hlediska klasifikace nejspíše pravdě nejblíže. Můžete to nazvat nějakou kombinací mečiarismu, manýr Miloševiče, Putina nebo Lukašenka. Nejspíš časem bádání dojdete k tomu, že nejpřesnějším označení je paroubkismus, protože každá silná autoritativní tendence je dána kombinací národních zvyklostí a osoby fýrerka (v případě komunistů vožďa.

Pro zjednodušení, protože to je hodně doleva a svým jednáních ohrožuje demokracii, nazývám to komunismem.

Vladimír 11.7.2006 16:03

Re: Re: Pane Bárto,

Obdivuji Vaši trpělivost s vysvětlováním svých pozic v diskuzi s neviditelnými oponenty, o nichž si lze dělat úsudek jen na základě textu, co sem napíší a ten by mi tedy určitě nestál za tu práci. Ale je dobře, že lidé jako Vy ještě jsou v té naší rychlé, heslovité době.