Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Andrea1

7. 4. 2009 11:45
Domácí zájmy

Mě zaujala citace s listu Le Figaro na adresu Česka: „Málokdy se vidí,

aby předsednická země natolik nadsazovala své domácí zájmy na úkor

evropských“. K tomu bych dodala až na Francii (viz prosazování protekcionalizmu a její nedotknutelná zemědělská politika a ani k tomu nepotřebuje předsednictví.

0 0
možnosti

Jakub

7. 4. 2009 10:22
jen se nepodělejte z toho, co o Česku a jeho politicích píší v cizině

Ve Spieglu byste pane Hvížďalo našel třeba o Sarkozym, že je to Napoleon, který vskutku nemá právě gardovou míru a který kompenzuje své malé tělesné rozměry vysokým míněním o sobě a téměř nevyčerpatelnou energií. A k tomu fotografii, jak si  Sarko při skupinovém fotografování na zasedání NATO ve Strassburgu stoupá na špičky, aby nevypadal jako trpaslík - opět s patřičným jedovatým komentářem. A Francouzi se z toho nepodělají a ani je moc nezajímá, co o Sarkovi Spiegel píše. Nechápu proč bychom si měli dělat něco z toho, co píší v zahraničí o našich politicích a v rámci naší tradice lkát nad svou malostí a ubohostí. Jsme prostě demokratická země, ve které se odehrává přesně to, co v jiných demokratických zemích. Tam také padají vlády, také tam mají v poltice gaunery, také se tam korumpuje. Ani v pádu vlády během předsednictví EU nemáme prvenství. Pokud se nemýlím, tak Francie, Itálie  a  Dánsko už nás předeběhly. A je od vás docela ošklivé, že z článků, které uvádíte, jste si vyzobal jen to, co se vám hodilo a ještě jste si to patřičně dopřeložil. Ale to by bylo na velmi dlouhý rozbor.

0 0
možnosti

mik

7. 4. 2009 12:42
Re: jen se nepodělejte z toho, co o Česku a jeho politicích píší v cizině

To ještě neznamená, že to nebyl podraz století od KGBáckých poskoků z hradu a lihového domu, který nahrál právě tomu nejhoršímu co v západní EU je.

0 0
možnosti

Luděk

7. 4. 2009 9:38
Oslazení se podařilo

To je křiku kolem toho,že jsme se prý pádem vlády v době předsednictví znemožnili před světem.Topolánek,Langer a další "hvězdy" ODS ještě nedávno za souhlasného mručení Klause vykřikovali do světa že EU je SHIT,že Brusel je hnízdo socialistů a byrokratů,srovnávali EU s RVHP,Moskvou za Brežněva a dávali své modré vlády za vzor správného kapitalismu.Asi byli hrdí na Koženého,Krejčíře,Pitra a desítky vytunelovaných bank a podniků.Když se shodou okolností stala ČR předsednickou zemí EU,začal se Topolánek předvádět před kamerami jako velký Evropan.Do Evropy vyjela vláda s hloupým heslem Evropě to osladíme ,což se opravdu povedlo,ale asi jinak,než si autoři představovali.Topolánek nemohl být jiný než je, to zn.,že se záhy uvedl v europarlamentu jako žvanil,hulvát a buran.Podařilo se mu také poslat na foru EU USA  i Obamu do (Y),aby se za pár dnů s ním v Praze objímal.Klaus,před kterým stával Topolánek ještě nedávno v uctivém předklonu,se nyní stal úhlavním přítelem ODS a Topolánka.Říci tehdy něco kritického o Klausovi před špičkami ODS znamenalo,že modráci vyskakovali hlavou až do stropu a měli pěnu u ;-O Tato vláda vznikla zradou přeběhlíků z ČSSD a zradou ve vlastních řadách koalice skončila.Že to bylo v době českého předsednictví EU není vůbec důležité.Evropa a svět mají v době krize jiné starosti než sledovat politickou frašku v malé zemi uprostřed Evropy.

0 0
možnosti

ceskej Honza

7. 4. 2009 10:15
Re: Oslazení se podařilo

Ano,  evrope jsme to hezky osolili. A to díky panu Paroubkovi a jeho hladu.

Uz vidím ty úspechy v Evropském parlamentu, az se chopí slova, podporován dop.de.lelezcem Rathem. Celá EU bude  tleskat ve stoje!

0 0
možnosti

Informace

7. 4. 2009 9:28
Dodatek

Politický komentář zahraničního tisku o situaci v cizí zemi se snaží obvykle jít k jádru věci, najít přímou příčinu událostí a odhadnout jejich mezinárodní dopad a nezabývá se všemi podrobnostmi vnitropolitického života dané země. Tak italský tisk, pokud jde o pád Topolánkovy vlády, vyjádřil většinou  obavy, že ČR nebude respektovat závazek ratifikovat lisabonskou smlouvu a vystaví tak EU nebezpečí, že nebude moci efektivně reagovat na složitou mezinárodní politickou a ekonomickou situaci. Téměř žádný politický komentátor se hlouběji nezabýval vnitřní politickou situací ČR, většinou v v pádu české vlády ‚efekt domina‘, po vládní krizi Rigy a Budapešti. Mluví se o vzrůstající turbolenci ve střední a východní Evropě.

Podrobnější rozbor podává europa quotidiano.it v článku Pochmurné pražské jaro, kde zdůrazňuje negativní roli, kterou bude mít na evropské politické šachovnici euroskeptický prezident Klaus vytvářením nové vlády. Vnitrostátní turbolence Prahy tak může ohrozit "dosažení evropské politické identity a dále oslabit princip solidarity , který je základem evropského projektu". V této souvislosti autor kritizuje neochotu starých členských zemí poskytnout širší finanční podporu novým členským zemím EU, na které silně dolehla současná finanční a hospodářská krize.

Žádný komentář nevěnuje pozornost chaotické situaci v ČR, kde proevropská ČSSD, pravděpodobně v dohodě a za podpory prezidenta Klause, shodila vládu, aniž by měla možnost a i chuť vytvořit vládu novou a tak krátkozrace nechala volné pole činnosti euroskeptického prezidenta, jehož pozice zase sdílí část zástupců topolánkovy strany. Je to skutečně situace plná paradoxů a zvenčí ne tak snadno pochopitelná.

 

0 0
možnosti

Harpyje

7. 4. 2009 9:44
Re: Dodatek

R^ Spiegel online pokládá za původce krize prezidenta republiky: After Topolanek: Will Europe Be Held Hostage in Prague Castle (31.03.2009), Tschechiens Gewinner heißt Klaus (25.03.2009).  Le Figaro se také ptá: La main de Vaclav Klaus? (http://www.lefigaro.fr/international/2009/03/26/01003-20090326ARTFIG00048-crise-tcheque-bruxelles-opte-pour-la-politique-de-l-autruche-.php" target="_blank" rel="nofollow">http://www.lefigaro.fr/international/2009/03/26/01003-20090326ARTFIG00048-crise-tcheque-bruxelles-opte-pour-la-politique-de-l-autruche-.php). Nevím, proč to autor článku taktně zamlčel, když cituje Spiegel i Figaro.

0 0
možnosti

kvid

7. 4. 2009 9:18
a Topolánek si drbe hlavu, že nevolil Švejnara.

Pozdě.

0 0
možnosti

Haui1

7. 4. 2009 8:30
Tak to je na tom Evropa fakt bledě,

když jí položí naše problémy s Paroubkem. Takže stojí vůbec za to, takovou Evropu podporovat? Nebylo by lépe to odpískat a začít s budováním znovu, na trochu jiných základech?

0 0
možnosti

Raul

7. 4. 2009 10:14
Re: Genialisimus Klaus

Evropa není za hranicemi, ale uvnitř ČR. ČR funguje už jenom kvůli EU. Alternativa klausovské diktatury povede akorát do ještě větší izolace, než si je ochoten připustit možná i její genialisimus.

0 0
možnosti

Astonova Vila

7. 4. 2009 8:12
Hvížďala se vážně zabývá západním bulvárem

Ono to z toho článku vysvítá ostatně samo. Chudák Hvížďala a chudáci co ho berou vážně.

0 0
možnosti

Harpyje

7. 4. 2009 9:25
Re: Hvížďala se vážně zabývá západním bulvárem

Der Spiegel, Le Figaro, Times a Süddeutsche jsou bulvární tisk? 8-o Pokud si to myslíte, tak jste spíše chudák Vy.

0 0
možnosti

vlasta.232

7. 4. 2009 7:39
ŘÍKÁ SE,

po druhé nikdy do stejné řeky nevstoupíš!  Bohužel, tento národ je nepoučitelný!  Pod jalovými sliby - gaunera z komediantského vozu se opět řítíme do katastrofy!

0 0
možnosti

ZaZu

7. 4. 2009 9:04
Re: ŘÍKÁ SE,

Jalové sliby gaunera a duchaplnosti rotmistra - pak si vyber. Je mě z toho smutno. Pražské jaro skončilo na hlavních armád Varšavské smlouvy, tzv. sametová revoluce v divokém nadnárodním kapitalizmu a v politickém cirkusu po česku. Humanitní ideály revoluce jsou nahrazeny vulgárními politickými hesly a honbou za ziskem nenažraných rádobykapitalistů.

0 0
možnosti

#13

7. 4. 2009 6:52
Hvížďala

 Podle Hvížďaly evropští novináři nic neví o Jiřím Paroubkovi a jeho socanech. Jak je možné, že ho neoslavují, zase ho okrádájí o slávu. jak si to představují? On se tak snaží a zase je to Topolánek, kdo plní noviny. Jemu zůstávají jenom zvěšené koutky a bezradnost. když to všechno tak p-s-al, tak ho pošlete, ať vede předsedniství  a dokáže co umí. Hlavně ho nechte sestavit vládu. Když už je všechno pos-r-ným navrch tak je to jedno. Vymáchejte mu v tom čumák.:-/

0 0
možnosti

derik

7. 4. 2009 4:49
Predsednicka vlada padla v Italli a Dansku

Vi nekdo kdy to bylo? Nebo kde se to stalo driv? A jak to resili? Co kdyz to cele Predsednictvi je opravdu jen lokalni urednicke cviceni a EU funguje bez ohledu na to kdo prave organizuje setkani, vede delagace, nebo rozdava darky? Pokud funguji bruselsti eurokomisari a ministerstva clenskych statu tak je snad jedno zda nejaky docasny "rotator" je nebo neni na nejake fotografii. Jiste, neni to prijemne. Ale dulezite je zda ho ma kdo zastoupit a zda se pad vlady resi standardne a v souladu s ustavou.

0 0
možnosti

derik

7. 4. 2009 5:08
Doplneni

Mozna zahranicni tisk reaguje na prvotni vyroky Topolanka nebo Bursika. Ze jde o zradu, puc primatora, spiknuti prezidenta, ze se oslavovalo na rezidenci neclenskeho statu,atd. Nebo na videoklip ODS kde se situace prirovnava k udalostem z 1938, 1948 a 1968. Potom se te reakci neda divit. Snad to ale pan prezident svym slusnym, rozhodnym a korektnim postupem napravil a presvedcil predstavitele EU ze Cesko je demokraticka zeme, ze dokaze i neprijemne situace resit v souladu s ustavou, a ze svym povinnostem dostojime.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz