Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D. Švik

28. 7. 2011 18:10
Socanští zloději

Článek je poměrně v pořádku- hlava mi nebere proč dacani, kteří rozhodují o naších životech a miliardách z eráru,nemají vůbec žádnou odpovědnost za svá rozhodnutí.Jen mi tu krapet chybí výčet všech socanských zlodějů. Aby to bylo pěkně vyvážené, že pane Okamuro?

0 0
možnosti
MT

M. Trhlík

28. 7. 2011 20:33
Re: Socanští zloději

Pane Šviku mi chybí výčet všech zlodějů,nejen socanských.

0 0
možnosti
BP

B. Pauk

28. 7. 2011 13:10
0 0
možnosti
JHM

J. Müller

28. 7. 2011 11:55
pan Okamura

...plně dávám panu Okamurovi za pravdu...jednou , asi před šesti lety mi přišlo od exektora rozhodnutí, podle kterého podléha veškerý můj majetek včetně majetku manželky exekuci protože prý dlužím panu xy částku 1,400.000,- plus úroky z prodlení a předpokládané výlohy exektora v celkové výši cca 17,000.000,- Kč....nevěděl jsem o co jde, nikdo mne nepozval k soudu, kde bych uvedl, že jde o omyl, případně bych požadoval důkazy, na jejíchž základě soud a pak i exekutor jednal....V té době jsem měl několik půjček, které jsem chtěl sjednoti u jednoho bankovního domu, ten však po vydání onoho exekučního rozhodnutí okamžitě od jakéhokoliv jednání se mnou odstoupil...takže jsem neměl žádný doklad o tom, že jsem s tímto bankovním domem jednal o sjednocení půjček...proti rozhodnutí exekutora a tím i potažmo proti rozhodnutí okresního soudu o exekuci jsem podal opravný prostředek...okresní soud mi nevyhověl a po odvolání proti rozhodnutí okresního soudu, rozhodl krajský soud v můj prospěch a exekuce byla zrušena...chci uvést, že se celá věc táhla více jak 2 roky a já měl po celou tuto dobu zablokovaný účet, nemohl jsem si vzít žádný úvěr, takže jsem s rodinou živořil...chci jen říci, že tato věc není jen odpovědností soudce, který si mne mohl pozvat k jednání, před tím než vyhotovil exekuční usnesení, ale a to zejména, špatným zákonům o exekučním řízení, kde soudce není povinen ověřovat pravdivost navrhovatelova tvrzení...což zakládá podle mne úmyslné manipulace s lidmi...odpovědnost nesou zákonodárné sbory a současně ministerstvo spravedlnosti, které by mělo dát celou záležitost do souladu s Listinou základních práv a svobod tj. podat návrh na novelu zákona o exekučním řízení a s tím souvisejícím občanskýmn soudním řádem...

0 0
možnosti
PS

P. Schuh

28. 7. 2011 10:53
Dobrý článek

Zase mám s autorem shodný názor. Akorát by to chtělo napsat recept, jak ty hajzlíky ve vládě donutit k trestní nebo jiné odpovědnosti.

0 0
možnosti

P. Čech

28. 7. 2011 12:09
Re: Dobrý článek

Recept existuje. Je jediný, ovšem velice těžko proveditelný. Tímto receptem je takříkajíc zgruntu přepracování ústavy a volebního zákona se současným uzákoněním institutu obecného referenda. Jiné cesty není. Oni totiž tvůrci ústavy a volebního zákona (současní a bývalí komunisté) dobře věděli co a jak udělat, aby jejich moc zůstala "navěky" zachována a to nezávisle na tom, ve které straně se zrovna nacházejí.

0 0
možnosti
MH

M. Hanko

28. 7. 2011 9:20
psát blogy

Mě se článek pana Okamury taky moc líbí, a chci se ho zastat před tvrzením, že místo aby šel do politiky tak píše blog: IMHO i psaním blogu se dá ledacos změnit. Ono dokonce, kdo ví jestli psaní populárního blogu a seznamování lidí (voličů!!!) s těmito naprosto skandálními záležitostmi nemůže být v konečném důsledku efektivnější, než zahrabání se v politice, kde člověk vzhledem k prohnilému systému stejně ničeho nedosáhne, pokud s partou netáhne za jedno lano.

Takže, pane Okamuro, držím palce a jen tak dál!

0 0
možnosti

P. Čech

28. 7. 2011 9:46
Re: psát blogy

Bohužel, ono "psaní blogů" je jedinou možnou obranou občanů proti moci a zvůli politických stran (jakýchkoliv), která je jim dána ústavou a volebním zákonem. Je to také tím, že pojmy "zastupitelská či parlamentní demokracie" jsou znásilněny a nepředstavují to, co by měly. Jde o to, že žádná politická strana nikdy nemůže být zástupcem občana a to z jednoho prostého důvodu. Přesně tak, jak to nastínil pan Okamura. Politická strana totiž nenese vůči občanům žádnou přímou odpovědnost. Pojem "politická odpovědnot", který je u nás zhusta používán, je totiž naprostý nesmysl, poněvadž se o žádnou odpovědnost nejedná.  Pomáhá totiž konzervovat na 4 roky naprostou neodpovědnost politických stran a nedává občanům žádnou možnost přímo, rychle a efektivně zasáhnout v případech, kdy jsou tito nespokojeni. Do zákonodárného sboru (sněmovny) jsou voleny politické strany a nikoliv občané. Ve sněmovně sedí tak zástupci politických stran, nikoliv občanů. Zcela logicky potom hájí a prosazují zájmy svých stran, opět nikoliv občanů. Je nutno si uvědomit, že členů a voličů jednotlivých politických stran, ale i jejich koalic je v  ž  d  y   menšina občanů, vzhledem k občanům a voličům stran jiných. Toto je zásadní problém z kterého vyvěrá vše špatné (včetně tolik omílané korupce), co se potom logicky v této zemi děje. Ono totiž 4 roky bohatě stačí k tomu, aby se kterýkoliv zástupce politické strany ve sněmovně dostal takříkajíc "za vodu" a velmi stojí za to, být loajální straně a nikoliv většině občanů. Ústavní poslanecký slib není  v naprosté většině případů dodržován a to zase, zejména politickými stranami. Podnět a prostor k tomu dává zase jen ústava. Tak to je.

0 0
možnosti
IS

I. Schlägel

28. 7. 2011 7:23
Jak to zařídit,

aby si kapři dobrovolně uzákonnili, že si vypustí rybník? Mě momentálně nic nenapadá.

0 0
možnosti

P. Čulík

28. 7. 2011 7:20
Moc pěkný článek, jsem zvědavý, kdo to dá k soudu.

Takové pěkné dráždění hada bosou nohou, tedy Kalouska. A to se říkalo had na tři, ale on může být i na osm. A já blb tu Topku volil...

0 0
možnosti
PS

P. Schuh

28. 7. 2011 10:55
Re: Moc pěkný článek, jsem zvědavý, kdo to dá k soudu.

Řadím se do zástupu blbů. Taky jsem se nechal napálit u VV....

0 0
možnosti
JC

J. Chládek

28. 7. 2011 6:55
Zeměžluč

Opět pane autore na jedičku s hvězdičkou.

0 0
možnosti
MS

M. Starý

28. 7. 2011 6:24
Pan Zlatoústý

Pane Okamuro, pokud je Vám vše tak jasné a jednoduché, tak vstupte do politiky.

Jen se bojím, že už i před minulými volbami tady byly strany, co měly v plánu odstranit imunitu poslanců, zatočit s korupcí, potrestat "dinosaury"...

0 0
možnosti
MM

M. Machek

28. 7. 2011 4:54
Moc dobrý.

A dost odvážný na to, jaký ohlas toto může mít.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz