Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Očima libertariána

Stát nám aktuálně přináší další „službu“ (viz zde). Bude půjčovat až dva miliony mladým rodinám, aby dosáhly na bydlení. Záslužné, viďte? Kdo by nechtěl „podpořit mladé“?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J. Kavalír

23. 3. 2018 8:46
Očima libertariána

Kdo je to "libertarián"? Podle výplodu autora se jedná o troubu, který má sice plno rádoby zajímavých nápadů, ale nedokáže je ani prohnat kalkulačkou.

0 0
možnosti
DP

23. 3. 2018 7:19
Je to takové sci-fi.

Při dnešních cenách bytů nemá rodina s průměrnými příjmy na slušný byt ve větších městech šanci dosáhnout. Poptávka v nemovitostech převyšuje několikanásobně nabídku. V létě chceme vyhodit umakartové jádro, v Brně jsem oslovil 4 firmy, 3 se mi vůbec neozvaly, čtvrtá slíbila, že mohu počítat. Snad jo. To, co autor popisuje není o hypotékách, to je jenom sekundum. V státě, kde chybí tisíce kvalifikovaných dělníků, řemeslníků, techniků nemůže tržně fungovat málem nic, jedině korupce.

0 0
možnosti
JN

23. 3. 2018 9:49
Re: Je to takové sci-fi.

Tak to je cena za to, že se daří a není nezaměstnanost.

Dnes rodina nedosáhne, před 7dmi lety dosáhla, za sedm třeba dosáhne zase. Půjčky od státu to nezmění, šance by byla obecní byty pro mladé (třeba posléze s možností odkupu), jak třeba mají v NL.

0 0
možnosti
RT

23. 3. 2018 7:03

Bohuzel na politickem kolbisti neni relevantni politicka sila, ktera by nabizela:

-snizeni poctu uredniku na vsech urovnich verejne spravy

-snizeni dani

-ruseni zakonu

0 0
možnosti
LN

L. Novák 475

23. 3. 2018 21:01
Re:

Obávám se, že v situaci, kdy nám růst byrokracie ruku v ruce se zbytečným bujením legislativy nařizuje EU, si něco takového ani nikdo slibovat nedovolí. :-)

0 0
možnosti
TP

23. 3. 2018 3:47
Kde je zarodek vsech prusvihu? Spatna ustava ...

... CR. V cem? 1) V Cesku mame malo prime demokracie, kdy si lidi voli primo sve zastupce, kteri jim jsou zodpovedni. V Cesku je rozhodujici ustavodarnou silou Poslanecka snemovna, kam se voli strany (preferencni hlasy jsou nepatrne). Politicke strany ziji svym zivotem a obcane jsou jim v podstate ukradeni. 2) Cesko nema ustavne danou povinnost vladnout s vyrovanym rozpoctem. To znamena, ze vlada dela dluhy, ktere by mel potom platit dalsi vlada, ktere se do toho ovsem nechce a tak se dluh presouva dale a dale ... Zatim zadna strana, ktera je PS neprisla s navrhem neco zmenit. Proc? Neni to v jejich zajmu. A vetsina volicu tohle ani nechape ...

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

23. 3. 2018 0:34
Znáte někoho, kdo by něco takového nabízel?

Neznám. Ale znám lidi, co by nic takového nechtěli.

Protože by se o sebe museli starat sami - nebylo by štědré ruky státu, z níž prýští dávky a příspěvky na to či ono.

A protože ten, kdo málo vydělává, stejně platí daně z příjmu minimální až žádné, neboť odpočty - daň u nás není rovná ani percentuálně - akorát tomu DPH by neušli ... takže by se akorát zdvihl jekot, že se snížily daně bohatým.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz