Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Nejen trestněprávní zádrhele…

Následky zneužití orgánů vymáhání práva k ovlivnění voleb kriminalizací Andreje Babiše (a jako „vedlejšího produktu“ Jaroslava Faltýnka) nedozněly, pouze se projevují sofistikovaněji a s větší silou než dříve.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

6. 11. 2017 17:07
Šejna je Prchal

Bacha na Šejnu, je to Babišův zaměstnanec Prchal a mate svym píárkem lidi. Přečtěte si dole. Prchal ví, že s dluhopisama a pohádkama kolem nich je Bureš v hajzlu, tak hned odvrací pozornost - Valenta to taky dělal, tak co. Když to moh dělat Valenta, tak proč ne Bureš.

Dotace za vlády ODS-TOP09 ? Co má vláda co do činění s udělováním dotací ? Nic. Šejna-Prchal vůbec neví, jak ten mechanismus fungoval a funguje, ale v popisu práce má odvracet pozornost a shazovat vinu na někoho jinýho.Bureš udělal samozřejmě podvod, neměl na dotaci nárok, přepsal to na děti a přítelkyni, a po udělení dotaci to zase shrábnul. Důkazy vyplavou ještě na vodu, to se budeš divit, Šejno-Prchale.

0 0
možnosti

6. 11. 2017 15:15
Babiše jsem nevolila

ale absolutně souhlasím s článkem. Měl by být přečten ve sněmovně. Byli zvoleni, ať vládnou. Co si vlastně slibují, ti superčestní poslanci, od nových voleb?

0 0
možnosti
MV

6. 11. 2017 16:17
Re: Babiše jsem nevolila

Úplně nejlepší bude, když se budou dohadovat a nebudou dělat nic :-) :-)

0 0
možnosti

6. 11. 2017 14:29
Dojemná starostlivost :-)

Poslední dobou se tu vynořilo tolik starostlivých lidí, kteří mají obavy, aby náhodou ODS, TOP a ostatní trpaslíci nepřišli o nějaké hlasy, až je to dojemné :-)

Rád bych od autora slyšel, jak přesně v minulých 4 letech dokázala korigovat ČSSD a KDU-ČSL v koalici toho Stbáka, když si na svých ministerstvech dělal co chtěl, ať už klekal na svoje konkurenty, přihazoval si dotace nebo Agrofertu rušil pokuty za znečišťování přírody ???

Každ,ý kdo půjde s Čistým Andrejem do spolku, bude pouhou onucí, která bude moct za všechno špatné a která jenom bude otravovat lidi "co makaj", o to už se iDnes, Lidovky, rádio Impuls a TV Barandov postarají :-(

0 0
možnosti
AA

A. Alda

6. 11. 2017 11:55
Co je hlavním problémem dneška?

Autor si toho, myslím, vůbec nevšiml.

0 0
možnosti
BB

6. 11. 2017 11:05
Nic nového pod sluncem

Ve volbách do poslanecké sněmovny a do senátu v roce 1935 vyhrála strana SDP Konráda Henleina. Tehdy se ovšem nevyhrávalo "o parník" protože kandidáty stavělo šestnáct stran. Do poslanecké sněmovny se jich dostalo dvanáct. Henlein obdržel celkem 15% hlasů. Druzí byli tzv.agrárníci. Ti získali 14%. Komunisti měli tehdy 10,3 %. Henlein poté tvrdil, že má právo vstoupit do vládní koalice, protože vyhrál volby a získal víc hlasů než "ti trpaslíci" co skončili až za ním. Nechtěl fukci premiéra, jen podíl na vládě. Měl ovšem smůlu. Nikdo ho totiž do koalice nechtěl. Prezidentem byl tehdy nějaký Masaryk. Předtím v roce 1925 poprvé kandidovali do parlamentu i komunisti Tehdy vyhráli agrárníci se ziskem 13,07% hlasů. Druzí byli komunisti ,které volilo téměř milion voličů. Dostali 13,02% hlasů. Do vlády se ovšem nedostali. Nikdo je nechtěl do koalice.Konec světa tehdy nenastal, jako určitě nenastane ani po těch nedávných volbách. Ještě maličkost. V roce 1925 byl prezidentem tentýž Masaryk jako v roce 1935.

0 0
možnosti

6. 11. 2017 11:40
zapomněla jste na jednu zásadní věc:

ti tehdejší trpaslíci byli v roce 1935 schopni sestavit vládní koalici. Mohla byste nám sdělit, kteří současní trpaslíci jsou schopni vytvořit vládní koalici letos?

0 0
možnosti
PR

P. Rudolf

6. 11. 2017 10:26
Kdyby šlo ANO do vlády

s komunisty a Okamurou, bylo by to pro Česko, v rámci situace, o mnoho lepší, než když Babiše ty "zásadové" strany doženou k menšinové vládě s ad hoc podporou těch samých plus sem tam i někoho jiného.

0 0
možnosti
VP

6. 11. 2017 13:01
Než menšinovou vládu,

tak raději komunisty? Vy jste ale výlupek!

0 0
možnosti
MV

6. 11. 2017 10:15
autorovi

imponuje varianta silného vůdce. Pokud se podívá do historie tak se tato možnost nikdy nevyplatila.

0 0
možnosti
ČB

Č. Berka

6. 11. 2017 10:39
Re: autorovi

Babiš na lidi jako "vůdce" ale nepůsobí. Nesmíte se také koukat jen na historii střední Evropy. Většině zemí se nevyplatil slabý vůdce.

0 0
možnosti

6. 11. 2017 10:05
pan Jemelík má pravdu

což dokazuje i vzteklé prskání diskutérů pode mnou.

Je třeba si pamatovat, že korunové dluhopisy byly zcela legální, dokud se Babiš nestal ministrem financí. Teprve pak si bývalý ministr financí Kalousek vzpomněl, že korunové dluhopisy jsou trestný čin, zatímco v době Kalouskova ministrování je všem občanům doporučoval.

Je třeba si pamatovat, že dotace na Čapí hnízdo byla vyplacena Babišovi v době, kdy tu vládla koalice ODS s TOP09. Všechno tehdy bylo legální, ale dnes to je prý nelegální.

Je třeba si pamatovat, že trestní oznámení na Babiše podal české policii a eurounijnímu OLAF jakýsi anonym, který měl perfektní podklady a mimořádnou znalost všech okolnosti, za kterých byly dotace vyplaceny. Tedy anonym z hodně vysokých míst politiky nebo exekutivy, nejspíš z řad ČSSD.

0 0
možnosti
BB

6. 11. 2017 10:25
Re: pan Jemelík má pravdu

A To,, že si Babiš ty svoje dluhopisy kupoval sám od sebe, bylo také legální ? Protože to je právě to oč se jedná. Proč je tedy vydával? A peníze , které za ně "utratil" , byly z čistého zisku, tedy až po zdanění jako musí být každá investice, nebo si je dal do nákladů ?

0 0
možnosti
PM

P. Maleček

6. 11. 2017 8:17
Další co zamlžuje Babišovu predátorskou podstatu.

Už ta první věta - "Následky zneužití orgánů vymáhání práva k ovlivnění voleb kriminalizací Andreje Babiše..." říká za koho autor kope.

Pak už to je klasický oblbující pelmel tvrdící, že Babiš je osoba s kterou je možno spolupracovat v demokratickém prostředí.

No, kdo si to myslí, měl by to s tímhle psychopatickým predátorem zkusit osobně. Když by to, byť zbaven majetku aspoň přežil, mohl by si gratulovat - viz mrtvoly hnijící v příkopech podél Babišovy cesty k majetku a moci. To vč. několika politických paratjí co s ním do holportu vlezli.

0 0
možnosti
JP

J. Pecháč

6. 11. 2017 7:45
Nejen trestněprávní zádrhele…

Hezky jste se rozpovídal, pane Jemelíku, při rozdělování ministerských postů pro komunisty jste zapomněl na Vojtu Filipa, to by byl výborný ministr spravedlnosti, Toník Grebeníček na vnitro, Skála na zahraničí, atd....a hned by byla vláda sestavená !

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz