Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Muzea, past na ministra Staňka

Jak známo ministr kultury Antonín Staněk odvolal po zbrklých auditech dva respektované ředitele Jiřího Fajta z Národní galerie a Michala Soukupa z Muzea umění v Olomouci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

30. 4. 2019 13:41
Pane

Hvížďalo, vy si také přilepšujete ke svým honorářům dalšími smlouvami ?

0 0
možnosti
JC

30. 4. 2019 13:03
Zajímalo by mne, jak se o tom co se děje s Fajtem

"význačné" osobnosti dozvěděli. Jestli jim to nesdělil mailem sám Fajt. Protože dost pochybuji, že o našem dění se zabývá např.nějaký čistokrevný Američan.

0 0
možnosti
MZ

30. 4. 2019 13:30
Re: Zajímalo by mne, jak se o tom co se děje s Fajtem

No, hlavně jak ten američan stačil rychle zareagovat, když v 11 hod našeho času bylo odvolání oznámeno a v 7 večer ve zprávách už běželo jeho vyjádření. To se stačil ráno probudit, přečíst si nejzajímavější zprávy ze světa, což byl pochopitelně Fajt, a ještě dopoledne věděl, že je to odvolání neoprávněné a chybné a stačil to hodit na papír asi tak do 11hodin dopoledne svýho času aby to ČT stihla odvysílat...

0 0
možnosti
JR

30. 4. 2019 12:56
Že se na to nevy.....

"Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) bude po návratu z Číny vysvětlovat vedení soc. dem. odvolání ředitele..."

Ten Staněk bude asi velkej, inteligencí nadupanej "myslivec" - když jsem včera v televizi viděl a slyšel jak si před natáčením potichu mumlal jak "nejlépe" odpovědět, tak jsem uvědomil jak se musí v tom životě trápit ...

Že se na to nevy.....

0 0
možnosti
FN

F. Navr8til

30. 4. 2019 12:01
Ruka v cizí kapse

Hvížďala podle svého zvyku míchá dohromady dva oddělené příběhy. Ten první je o respektovaných odbornících, jejich přínosu kultuře a podpoře odborné veřejnosti. S tím přece všichni souhlasí! Ale je tu druhý příběh o chamtivosti, vydírání sponzorů, podvodných autorských smlouvách a nerespektování zákona u veřejných zakázek. O tom Hvížďala a jeho parta pravdy a lásky mlčí. Dochází tedy k zcela chybnému závěru, že ministr Staněk odvolal tyto osobnosti, protože byli politicky nepohodlní odborníci a hodlali zabránit plýtvání s dotacemi. Tím se Hvžďala dostává do pozice kapsářky, kterou přistihli s rukou v kapse a která ječí: Rasizmúús!

0 0
možnosti

30. 4. 2019 22:40
Re: Ruka v cizí kapse

Podepisuju.

0 0
možnosti

30. 4. 2019 11:54
morální kredit Fajta

Morální kredit Fajta si člověk dokáže udělat, když ho poslouchá v interview pro ČT. Tak samolibého a sebestředného "uměleckého manažera" lze vidět málokdy. I namistrovaný Knižák vypadá proti Fajtovi jako zakomlexovaný jedinec.

Včera s ním byl rozhovor pro zprávy na ČT. Fajt tam prohlásil že jeho odvolání a trestní oznámení považuje za "útok na jeho OSOBNOST". Normální člověk by řekl " ́útok na jeho OSOBU". Jenže jeho veličenstvo Fajt se nepovažuje za OSOBU, ale za OSOBNOST.

Před týdnem v té samé televizi Fajt prohlásil, že bez něho žádná světová galerie nebude s Národní galerií spolupracovat, protože Národní galerie je on - jeho veličenstvo Fajt - a bez Fajta je Národní galerie zcela bezvýznámná instituce.

0 0
možnosti
PZ

30. 4. 2019 8:46
Autorovi dělá dobře,

zařadit se do široké kulturní fronty.

Nešahejte nám na naše prebendy!

0 0
možnosti
PL

30. 4. 2019 8:45
Tak Hvížďalovi

nestačí i přiznání Fajta jak k milionu přišel?Holt ta "kulturní fronta" se nejen domnívá, ale je zřejmně přesvědčená že má jiná měřítka než ten obyčejný plebs, že Hvížďalo?

0 0
možnosti
FH

F. Houžňák

30. 4. 2019 6:46
No, Fajt je defraudant, tedy zloděj,

který uzavírá miliónové smlouvy sám se sebou. Takový nemá co řiditelovat ve státní instituci.

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

30. 4. 2019 10:03
Re: No, Fajt je defraudant, tedy zloděj,

Máte recht, měl vydat korunové dluhopisy a ty si vyhradit pro sebe a zaplatit z jejich výnosu, že?

0 0
možnosti
MZ

30. 4. 2019 6:42
Jak si to ten Staněk vůbec mohl dovolit?

Zbrklý audit? Spíše zbrklé a naprosto amaterské rozhodnutí ministra. Jak ho jenom mohlo vůbec napadnout posílat audit na páně Fajta? A když už ho poslal, tak jaktože ho poté nestrčil do šuplíku a nedržel hubu? Vždyť ten pan Fajt je přece členem toho správného politického klanu nedotknutelných! To je ministr kultury takový amatér, že to nechápe? To si neuvědomuje, že opět politický názor a politické postoje rozhodují, zda je možné proti někomu dělat skore vše a proti jinému nic? Asi neuvědomuje, tak teď dostane řádně přes prsty. Nedouk, zaspal dobu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz