Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Má Česko skutečně důvody k optimismu?

Timothy Garton Ash, profesor z Oxfordu, který před třiceti lety s Václavem Havlem stál na Václavském náměstí, minulý týden na mezinárodní konferenci v Bratislavě Globsec prohlásil, že Česko má velmi silné důvody k optimismu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J. Vlček

19. 6. 2019 7:53
Pane Hvížďalo,...

...celé vaše povídání o optimismu nějakého pana Ashe, k plnému nastolení liberální demokracie v Česku, vám osobně posloužilo k ospravedlnění a zdůvodnění těch estrád na náměstích, které slouží pouze ke zviditelnění těch méně úspěšných politiků a umělců, kteří si zde, před davy chytlavých a věčně nespokojených lidí, leští svoje ego.

Všem ostatním lidem totiž plně stačí a vyhovuje jim fungování demokracie bez jakýchkoliv přívlastků, přičemž svoji vůli vyjadřují svým hlasem ve volbách, a ne svým řvaním na náměstích.

0 0
možnosti
LZ

19. 6. 2019 9:53

"Nějaký pane Vlčku" neznám Vás, nevím kolik je Vám let ani co jste za svůj život udělal pro pád socialistického / komunistického zřízení (které má na kontě nevinné mrtvé a 40 let marasmu, kdy se např. ve frontách stálo na toaletní papír a dámské vložky - o banánech nemluvě). Proto musím kalkulovat i s možností, že jste byl kdysi třeba předseda podnikové buňky KSČ nebo člen Lidových milic anebo StB (anebo všechno dohromady).

Timothy Gartona Ashe znám ještě z dob před rokem 1989 z vysílání Rádia Svobodná Evropa a konstatuji, že on pro návrat svobody a demokracie do střední Evropy udělal dost.

Pokud jde o "estrády na náměstích" (tj. realizaci Ústavou ČR zaručeného práva shromažďovacího) nějak pomíjite, že organizátorům je okolo 25 let. Jejich věk se nápadně shoduje s těmi, kteří v HongKongu nedávno dostali do ulic taky statisíce lidí. Anebo s věkem mým a mých vrstevníků, když jsme v 11/1989 na vysoké tiskli letáky a vylepovali je v metru...

Ti dnešní mladí komunismus v ČR nepamatují. Podle meho jen nejsou ochotni si nechat "s*át na hlavu". Nevím kde jste vy a vám podobní vzali tu premisu "Jednou za 4 roky volby a pak až do dalších: Nerušit! Vládneme!"

# Za komunismu bylo líp!

https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEwMDAwMDQyMTkwNjEyMzoyMzA3MjAyNDIyNjM3MTMy

0 0
možnosti
VC

V. Církva

19. 6. 2019 7:12
Daňové ráje, politický liberalismus

Když už jsme u daňových rájů, mám pocit, že zrovna Babiš většinu firem zdaňuje u nás. Kdybych chodil demonstrovat, bylo by to spíš pro to, aby firmy musely zdaňovat u nás, nebo byly daňově znevýhodňovány, a třeba aby občané cizích zemí nemohli u nás kupovat pozemky a aby byly už konečně soudy závislé na spravedlnosti.

Co se týká politického liberalismu z kterého se stala odnož komunismu, jsem spíš pro demokracii bez přívlastků. Za liberalismus bych se určitě bít nehodlal. Takže nějaký levičácký blaf.

0 0
možnosti
JV

J. Vlček

19. 6. 2019 7:26
Re: Daňové ráje, politický liberalismus

Pane Církvo, zcela s vámi souhlasím.

0 0
možnosti
PD

P. Dvořák

19. 6. 2019 6:36
Až se zjistí, že pan XY

má firmu, která má sídlo na Kajmanech, tak jako co?

A až se zjistí, že pan XY je společníkem ve firmě pana AB a pana CD a tato firma má sídlo v Monaku, tak jako co?

A až se zjistí, že pánové AB, CD, XY . . . a pan PQ . . . . tak jako co?

0 0
možnosti
JK

19. 6. 2019 7:54
Re: Až se zjistí, že pan XY

Vyjdeme do ulic!

0 0
možnosti
VV

19. 6. 2019 0:32
Takže to bude něco jako

feudalismus ,kde bude ideově vládnout "liberární demokracie- církev bez Boha " a každý bude pod dozorem,jako si to představoval Orwell. A zkoušel uskutečnit Mao a Pol Pot. Úžasná budoucnost! Možná také něco mezi otrokářstvím a stalinismem.

0 0
možnosti
JS

J. Slaba

19. 6. 2019 5:58
Re: Takže to bude něco jako

No jo, lidová demokracie, to už tu dlouho nebylo. Slovenský svaz, náš vzor.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz