20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Lid proti elitám ve volbách

Pojmy jako „elity“ nebo „lid“ sice nejsou jasné, ale jejich antagonismus se paradoxně často objevuje zrovna v demokratických státech a zrovna v souvislosti s demokratickými volbami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pospíšil 30.1.2018 9:39

doporučení

Doporučuji autorovi , aby si prostudoval knihu: HANS SELYE- k ZÁHADÁM VĚDY !!!!

M. Krátký 30.1.2018 9:39

Za poslední cca 150 roků v naší civilizaci

byly spáchány min dvě světové války a celé řady místních bojů převážně vždy pod vedením socialistů, komunistů, fašistů, nacionálních socialistů a podobné levičácké lůzy, ze kterých zcela evidentně vyčnívali jedinci jako byli Lenin, Stalin, Hitler, Musolini, Pol pot, Che, Castro Gottwald, Husák, Brežněv až do současnosti, Merkelbaba, úchyl Macron, Obama atd. Levičáci jsou úhlavní nepřátelé všeho pokroku a ve spojení s islámem dokazují dalších kroků k likvidaci našich křesťanských tradic a pokroku. Němci jsou už zase přesvědčeni, že jsou vyvolenou rasou a tak nám ostatním diktují jak to bude ve spojení s islámem úžasné. Sbohem selský rozume !!!

P. Lenc 30.1.2018 10:08

Re: Za poslední cca 150 roků v naší civilizaci

Přesné pane Krátký, jenom trpím obavou, že pro někoho naprosto nepochopitelné.

A. Grunwaldová 30.1.2018 9:06

Hloupé

Strašně hloupý článek. Nikdy bych nevolila Zemana a nikdy bych nechtěla v zemi islamisty. Jak to podle vás jde dohromady? Už je to opravdu trapné. Kdo je lid? Lid nám vládl od roku 1948.... Potěš pánbůh.

P. Götze 30.1.2018 9:22

Studujte a odpovedi najdete.

M. Valenta 30.1.2018 9:39

Re:

Zkuste spíš odpovědět sám pane Götze.

Můj názor je, že Zeman ve věcí migrace spíše škodí. Tam, kde by mohl vysvětlovat náš postoj ho nezvou a v Moskvě mají z migrace a destabilizované Evropy přirozeně radost. Je to tedy podobné jako s těmi virtuálními čínskými investicemi.

P. Götze 30.1.2018 9:47

Re:

Na co chcete odpovedet? Ptat se co je to ten lid? Probuh dyt to mame primo v ustave !!!

M. Valenta 30.1.2018 10:37

Re:

Obecně platí, čím větší výtečník, tím více se lidem ohání.

P. Götze 30.1.2018 11:33

Re:

Pak ti nejvetsi vytecnici psali nasi ustavu. Samozrejme i tak se na to da divat, ale tohle uvazovani je pro mne naprosto absurdni.

M. Těhanová 30.1.2018 9:58

Re: Hloupé

Prostě jste jen nepochopila napsaný text. To se některým stává, proto jde naše civilizace pomalu, ale jistě do háje.

Š. Minařík 30.1.2018 8:54

Skutečné elity zcela spolehlivě zlikvidovali Němci

dvěma jimi vyvolanými civilizačními katastrofami. A protože pořád mají dojem, že Evropa ještě není dost vyvražděná, mají dnes heslo "My to zvládneme."

Zvládnou, i když ne sami. Vyvražďování bude pokračovat.

Z. Rychlý 30.1.2018 8:21

Celkem hloupě si to malujete, jestliže

se domníváte, že přichází vláda "selského" rozumu. Většina různých voleb již nebývá volbou mezi jakž takž rovnocennými kandidáty, ale spíše to bývá referendum s odpovědí ano, nebo ne. Lidé nevybírají, jen černobíle odpovídají. Establishment ano, nebo ne. Zeman ano/ne. Imigranti ano/ne. Clintonová (establishment) ano/ne. Z takových referend ovšem nemusí vylézt nejvhodnější kandidát. Zeman, nebo Drahoš? V tom referendu o Zemanovi si můžete dosadit za Drahoše Ševčíkovic jezevčici, nebo Klausovu hokejku - a mají svá procenta jistá. Je to sice pochopitelný, ale přesto hloupý trend. Něco je špatně.

V. Novák 30.1.2018 12:08

Re: Celkem hloupě si to malujete, jestliže

A jak mají podle vás odpovídat? "Zeman 50%, Drahoš 30%, Topolánek 17%, ..."? A pak je nameleme, namícháme a bude ideál?

Z. Rychlý 30.1.2018 14:38

Re: Celkem hloupě si to malujete, jestliže

Nejde o voliče, jde o nabídku kandidátů a jejich kvalitu. Takhle se z voleb stává referendum. Nebo v lepším případě volba menšího zla.

Co se týká mixování - dodejte Zemana bez hulvátství a s vystupováním Drahoše a je vymalováno, budu ho volit i já.

P. Zinga 30.1.2018 8:09

Autora jsem minule pochválil,

že se rozhodl nechat volbu na nás. Dnes zjišťuji, že bych byl pravděpodobně s jeho volbou spokojen.

J. Huml 30.1.2018 4:53

Autor mota pravici s levici..

Presidenta Zemana volil tedy kdo? Urcite komuniste, socialni demokracie, a Okamurovci, znacne posileni anonisty. To neni zadna luza, ale urcite levicove zamerena cast populace, posilena emoci narodniho citeni proti ilegalnim vetrelcum. A take, druha cast populace to vidi celkem jinak. Neverim, ze by 48 procent Ceskych volicu se pocitalo k osvicencum.

L. Popovský 30.1.2018 7:07

Cituji z článku: "Osvícenci dostávají ve volbách podporu od lidí, kteří nechtějí být počítáni mezi lid, a bohužel taky od lidí, pro které je kandidát druhé strany osobně nesympatický."

D. Polanský 30.1.2018 7:13

Re: Autor mota pravici s levici..

Zásadový pravičáku, Zemana volili ti, co nechtějí islamizaci ČR, nesnažte se to otočit na politikum levý, pravý. Ve výzvě vědců je jasně řečeno, že my prostí lidé jsme vrtkaví a nevíme co je zodpovědnost. Nechceme, aby za nás rozhodovali GENi, ale my sami.

P. Jášek 30.1.2018 8:37

Re: Autor mota pravici s levici..

Já jsem nevolil Zemana a proti machometánům jsem se vyjadřoval ještě dříve, než většina lidí věděla co to je Mohamed!

F. Navrátil 30.1.2018 10:34

Re: Autor mota pravici s levici..

Odmítat imigraci islámských imigrantů a volit vítače. Poněkud schizofrenické, nemyslíte?

P. Neubauer 30.1.2018 11:46

Re: Autor mota pravici s levici..

ano, ovšem většina čeká od Zemana ochranu

P. Neubauer 30.1.2018 11:45

Re: Autor mota pravici s levici..

Výborně

J. Huml 30.1.2018 17:50

Re: Autor mota pravici s levici..

Pane Polansky, prosim uvazte zaverecne vysledky voleb: prezidenta Zemana volili prevazne komuniste, socialni demokrate, SPD, podporovatele Hnuti ANO, tedy pana Babise, lide narodnostne zalozeni. To neni zadna luza, jsou to presvedceni volici. Ja nic netocim, to pan autor zatracuje levici, ktera volila prezidenta Zemana. Autor pise o zhoubne levici. A dale, 48 procent volicu to vidi jinak. Neverim, ze tato skupina volicu je nejak osvicena. Zrejme nechteji volit presvedcenou levici. Je take mozne, ze deleni leva-prava uz tak moc nefunguje. Volit stejne s komunisty, to neni snesitelne, jak pro koho.

S. Moc 30.1.2018 4:37

text O.K. ale řešení...

Autor celkem správně kritizuje elity, ale marně doufá, že to nějak za něj a vůbec za všechny, vyřeší lid. Lid sám nic nevyřeší! Na to je proces. Nejprve musí autoři nejen kritizovat, ale i hledat a podporovat nebojácné vůdce, kteří jsou sto se elitám postavit. Ti pak musí bez bázně prohlásit , že darmožrouty vypráskají z jejich pozic a zastaví ilegální imigraci. Ať to stojí, co to stojí, třeba i členství v EU nebo revoluci. Teprve pak může zasáhnout lid a to i bez klíčů. Za největší tragedii našich moderních dějin vidím fakt, že nebojácní vůdcové chyběli a i nadále chybí... I ten Okamura jen kecá (i když většinou dobře), ale nasadit tomu formu, program, to neumí.

J. Poláček 30.1.2018 7:05

Re: text O.K. ale řešení...

Vcelku souhlasím s autorem. Nebudu hledat blechy v jeho úvaze, když se něco zobecňuje tak tomu padne nějaké to národní specifikum za oběť. Bohužel. Co mě na podobných článcích zaráží je momentální přesvědčení, že se jedná o vzpouru "lidu" proti "elitám". To je nenásilně, teoreticky možné pouze za podmínky totální přímé demokracie. K něčemu takovému se blíží pouze Švýcarsko. Jinak je to vždy politický boj stávajících (starých) elit vůči jiným (novým) elitám. Staré elity jsou zapouzdřené ve svých dogmatech a přijde-li ke změně podmínek, nejsou schopny reagovat. To je přirozené. Onu ochotu (nikoliv schopnost!) reakce ale nabídne někdo jiný. To není ovšem úkol pro prosťáčka, ale , div se světě, pro skupinu schopných, jenž se tímto automaticky pasují do role elity. I oni ale jednou zestárnou a budou muset být nahrazení další generací ..... Nic netrvá věčně :-)