Pátek 17. 5. 2024Aneta polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 99
  • Poslední: 25.10. 2012 19:21
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Vintr 23.10.2012 23:33

Levice vyhrála volby proto

protože lidé, kteří by chtěli volit pravici, zůstali doma. Zůstali doma, protože nebylo koho volit. To co se u nás vydává za pravici, jsou v podstatě levičáci s (částečně) pravicovou rétorikou. U lidí, kteří by chtěli volit pravici, tyhle řeči, za kterými nejsou žádné činy, už přestaly fungovat. A lidem, kteří chtějí volit levici, jsou samozřejmě bližší ti, kteří se nesnaží hrát na něco, co nejsou. Pokud si zástupci té takzvané pravice vysvětluji svůj neúspěch tím, že dělali nepopulární reformy a "škrty", je to jen k smíchu. Oni že dělali nějaké reformy? Jenom tak hubou. Ve skutečnosti v tomto směru neudělali nic, co by stálo za řeč. Zrovna tak jako v případě omezení zadlužovani eráru. Kromě pokusů vyždímat z lidí další peníze zvyšováním daní pro to neudělali vůbec nic. Ani nepojmenovali hlavní problémy, kterými je rozhazovačnost eráru a hlavně obludné kradení (které cudně nazývají korupcí). Pokud půjdou do háje, tak jich žádná škoda nebude. Otevře se tak (aspoň teoreticky) možnost, že se na jejich místo dostane někdo, kdo bude chtít dělat opravdu pravicovou politiku.

B. Rybák 25.10.2012 19:21

Re: Levice vyhrála volby proto

Žijete v zemi (v mediokracii) v níž 30 Kč příspěvku a částečná platba "hotelových služeb" nemocničních rozhodlo volby jenom proto, že to byla cesta k posdílení moci zrádných EU-hujerů a na tom se vůbec nic nezměnilo. Z vlastní zkušenosti vím, že politická změna u níž není naprosto jisté, že bude změnou celkově k lepšímu, se nevyhnutelně stane změnou k horšímu.

J. Dvořák 23.10.2012 21:44

Pan Hlosta vám to napsal jasně a srozumitelně !

Takže pánové co jste spustili povyk jako každý žabovřesk v tomto státě přečtěte si to pomalu a dvakrát,potřetí to možná dojde i vám !

Š. Hašek 23.10.2012 20:10

Jedno řešení by bylo.

Co se takhle po nekonečných diskusích vrátit tak nějak zpátky. Stejně k tomu dojde.

Než stále poslouchat to fňukání Heusingera a anonyma 168, tak ať se každý stará v životě a na stáří sám o sebe. A síly šetřme na sirotky, chudé pracovité studenty a válečné vdovy.

Pracovití vydělají a kafralové možná místo keců začnou více přemýšlet a makat. Nebo se půjdou pást, jak mě varoval tatík.

Jenže Heusinger si asi fakt myslí, že státní ministerstva jsou gril pečených holubů do pusinky.

J. Dvořák 23.10.2012 14:21

Demagogie !

Vy si nechte pane autore vaší demagogii a my si taky svojí necháme !My se svojí nechytrostí na psa nelezem na rozdíl od vás !

P. Zeman 23.10.2012 15:10

Re: Demagogie !

A co vlastně svým "příspěvkem" prokazujete, milý Dvořáku 188? To nelezení na Psa? A kde myslíte, že jste? :-D

M. Prokop 23.10.2012 17:45

Re: Demagogie !

Jak píše "my", jasný komouš.

M. Martin 23.10.2012 17:59

Re: Demagogie !

Dvořák 188 je anonym přihlášený na Lidovkách SMS.Patrně selhala kontrola na NP protože tady diskutují jenom registrovaní přes email.

J. Dvořák 23.10.2012 21:26

Re: Demagogie !

Ale pane vyšetřovateli nemýlíte se náhodou ?

J. Dvořák 23.10.2012 21:36

Re: Demagogie !

Obhajování ODS je podobné jako žádost vraha co zamordoval rodiče aby soud vzal jako polehčující okolnost že je úplný sirotek !Připravit důchodovou reformu tak aby se finanční prostředky daly odklonit do kapes vykuků kteří se z viny vykroutí tím že bohužel podnikatelský záměr nevyšel je přinejmenším podezřelé,že !To ostatní nechám plavat,všichni to už vědí a proto dopadly volby jak dopadly !

J. Ráž 23.10.2012 13:37

Zcela špatná analýza

Pan Bartoň je zcela jistě inteligentní člověk, a tak lze usuzovat, že  pravé příčiny úpadku ODS zná, ale buď je odmítá vnitřně přijmout nebo článek je jen záměrné matení.

Osobně vidím pravý důvod  ztráty prestiže ODS v tom, že  se stala naprosto ideově vyhořelou stranou a to z mála idejí o kterých se občas Nečas  zmiňuje a snaží se veřejnost přesvědčit, že je ODS ještě má,nemá její předseda odvahu prosazovat ve vládě. Důsledkem je, že ODS hraje i v současné vládě až druhořadou roli.  To a další ohavnosti, zejména nijak neskrývaný vliv regionálních korupčníků na chod strany způsobilo, že ODS ztratila důvěru i pro své dosud stabilní  voliče. Tím, že neplní ani jeden ze svých předvolebních slibů: Malý stát, podpora zejména drobnému a střednímu podnikání,snížení státních výdajů, nezvyšování daní, konec korupce a další, ztratila zcela svůj kredit pravicové strany. Současný cirkus vyvolaný exoty jako je Boris Šťastný, Petr Tluchoř a  Marek Šnajdr má zcela nepatrný vliv na to, že většina pravicových voličů ji volit nešla, ale naopak vzbudil naději, že po pádu vlády nastane prostor pro změnu uvnitř ODS.

P.S. Když členská základna ODS najde po pádu vlády a porážce v předčasných volbách odvahu k razantní sebedestrukci při níž odpadne vše shnilé co v ní je, a to od regionálních kmotrů až k bezkurpulozním členům současného vedení, a najde se silná osobnost (!!), která na sebe vezme odpovědnost politického vůdce, má ještě šanci. Jestli ne, tak ODS opustí i poslední z výrazných a důvěryhodných tváří, kterou je senátor Kubera a ODS upadne do naprosté bezvýznamnosti.

V. Linhart 23.10.2012 16:33

Re: Zcela špatná analýza

Velmi brilantní úvaha, pane Ráži. Na rozdíl od ideologicky pojaté rádoby moralitě páně Bartoně. Na jeho příspěvku je vidět věc typická pro současného českého voliče pravice, a to je neschopnost reálně hodnotit společenskou situaci a poučit se z chyb. Obviňovat levicové strany z vytváření atmosféry nenávisti je směšné, stačí si jen poslechnout některé projevy a názory předních představitelů vládní koalice a pochopíte, kde se ta nenávist bere, totiž v nepřesvědčivě a nervózně podávaných argumentech pana prémiéra, stejně tak jako v nenávistné aroganci pana ministra financí. Nevěřím, při jejich samolibosti, že jsou schopni jakékoli reflexe do té doby, dokud nebudou obviňovat ze svých neúspěchů vnější vlivy. Nevěřím ani dokonce, že ze současných představitelů ODS je někdo schopný jakýchkoliv vizí. Už jenom pro to, že ODS vznikla jako strana na podporu vizí pana V.K. a jako med vosy nalákala do svých řad všechny ty, kteří zvětřili možnost snadné kariéry za trochu toho pochlebování. Ano, ODS je opravdu stranou druhořadých a možná třetiřadých, politiků, neschopných jakékoliv tvůrčí práce a nosných vizí, ale zato velmi schopných intrikovat a čachrovat se vším možným od státních zakázek po výklad výsledku voleb. Taková garnitura, odtržená od prsu státní podpor všeho druhu, by ve skutečně tržním prostředí zašla na neschopnost. Kolik jenom z vládních pánů doopravdy, na své triko podnikal? Aha. Poučovat ale o tom umí. Potřebují Klause, aby je srovnal a aby jim dal myšlenky, z kterých by mohli přežívat zase pár desítek let. Jinak pojdou na oubytě.

A fandové ČSSD ať moc nejásají. Ti taky čekají na nového Zemana...

V. Chrastina 23.10.2012 17:44

Re: Zcela skvélá analýza pane Ráži

Uhodil jste problém přesně na hlavičku, včetně PS, až na to, že bych řekl, senátora Koberu "nebrat". Pokazil si renomé nepokrytou obhajobou práva kuřáků nikotinu hulit nekřákům pod nos. Jde o ten pro kuřáky poslance v obou komorách nepřijatelný zákaz kouření ve všech veřejných prostorách, od hospod až po veřejné záchodky

J. Štrobl 23.10.2012 19:08

Re: Zcela skvélá analýza pane Ráži

Mýlíte se hned dvakrát. Kubera si u rozumných lidí žádné renomé nepokazil a hospody nejsou žádné veřejné prostory, ale podnikatelské provozovny. Veřejné prostory to byly možná za komunistů, ale doba je přece jenom jinde. Jestli Vám vadí kouř v hospodách, proč tam lezete, když Vás tam nechtějí. Je přece plno pro Vás krásných mléčných barů.

V. Kusý 23.10.2012 19:50

Re: Zcela skvélá analýza pane Ráži

Správně, otravovat kuřáky vydechováním čistého vzduchu, kam bychom došli !

V. Chrastina 23.10.2012 21:44

Re: Zcela skvélá analýza pane Ráži

Dovolil bych si Vás, pane Štroble, opravit. Senátor Kobera se renomé nepokazil pouze u kuřáků nikotinu. Má smůlu, nás nekuřáků je díkybohu vic. Dále bych si Vám dovolil připomenout statistiky návštěvnosti hospod v zemích, kde zakázali kouření i v těch "vašich" podnikatelských provozovnách, které prozrazují, že se pánům podnikatelům tržby zvýšily, protože jim tam "nalezlo" mnohem víc štamgastů nekuřáků.

V. Novák 23.10.2012 22:37

Kdy a kde jste viděl poslední mléčný bar,

vy směšný člověče? Nelžete takhle náhodou?

P. Han 23.10.2012 19:23

Re: Zcela skvélá analýza pane Ráži

Tak to by vám spíš měl vyhovovat militantní antikuřák Boris Šťastný.

R. Langer 23.10.2012 13:19

Pane Bartoni,

vaše teorie nezmění nic na faktu, že se z ODS stala levičácká sebranka a je tudíž pro kohokoliv pravicově smýšlejícího nadále nevolitelná...

V. Chrastina 23.10.2012 17:27

Re: Pane Bartoni,

Panu Langerovi (pokud nejde o bývalého ministra vnitra) přiznávám sebereflexi, jakou by ODS v čele s premiérem Nečasem a ovšem také paní Němcovou, předsedkyní parlamentu, potřebovala jako sůl. Zkrátka už žádné plané výmluvy na voliče neplatí, je třeba veřejně prohlásit: Mea culpa, mea maximální culpa. Teprve potom bude možné bránit se jiným rčením: Kdož jsi bez viny, hoď po nás kamenem. Opačný proces není nic platný k získání kredibility ODS.

J. Boleslav 23.10.2012 13:01

Naprostý souhlas p. Bartoni

O. Roldán 23.10.2012 12:27

ODS ve stávající podobě

je bohužel pro pravicového voliče nevolitelná. Už profesor Parkinson ukázal, že - když nějaká organizace zcela zdegeneruje - jediná možná forma její regenerace spočívá ve srovnání staré struktury se zemí a to včetně budovy, kde sídlila a je nutné začít znovu. Pochybuju, že je toho se současným velitelským ansámblem ODS schopna.

J. Boleslav 23.10.2012 12:59

Re: ODS ve stávající podobě

Taková věc není v politice možná a není IMHO ani nutná. Rozumně uvažující pravicový volič si musí uvědomit, jaké nebezpečí hrozí, pokud parlamentní volby dopadnou podobně jako krajské. Už jste určitě i tady četl o zabavování majetku a pod.

E. Heusinger 23.10.2012 13:09

Re: ODS ve stávající podobě

Co jste si nakradl je vaše a kdyby nedejpámbu jste stáli před soudem ta dostanete podmínku.

J. Boleslav 23.10.2012 14:25

Re: ODS ve stávající podobě

Nevím jak Vy, já jsem si nic nenakradl a vyprosil bych si podobné narážky.

J. Štrobl 23.10.2012 13:17

Re: ODS ve stávající podobě

Pravicový volič nemá bohužel alternativu. Zabaví mu majetek komunisti nebo o něj přijde debaklem státu způsobeným nenažranými mafiány. Je opravdu jen náhoda, že rádoby pravicová ODS ohrožuje občany stejně jako komunisté? Ne, zastydlé svazáky z ODS podporovat nebudu. Raději dám hlas malé, ale slušné straně. Třeba Pirátům, jejichž vnitrostranická demokracie je oproti těmto politickým šíbrům až neskutečná.

R. Langer 23.10.2012 13:21

Re: ODS ve stávající podobě

Pravicový volič hlavně nemůže volit takové levičáky, jako jsou ti v ODS.

J. Ráž 23.10.2012 13:57

Re: ODS ve stávající podobě

Volit  mezi ODS a ČSSD je něco jako známá "Sofiina volba", při které si měla matka  s pistolí u hlavy vybrat, které její dítě má zemřít. Takovou volbu odmítám. Že je nám vnucována alternativní volba jedné ze dvou stejně špatných variant považuji za prohru nás všech. Než se s takovou volbou smířit je daleko lepší se takové možnosti vzbouřit a odmítnout obě varianty. V roce 1992 nastala situace, kdy se pro pravicového voliče stalo OF také nevolitelné a zdánlivě nebyla jiná varianta než volit komunisty, či Lidovce. Avšak objevil  se  Klaus a vybudoval ve velice  krátké době novou stranu (ODS) a tak vznikla volitelná alternativa "bezpohlavnímu" a zdegenerovanému OF. Jsem optimista a věřím, že se najde opět někdo, kdo buď dá impuls ke vzniku nové pravicové strany, ovšem jinými mechanismy než vznikla TOP09,  nebo recykluje ODS. Jestli ne, tak se nedá nic dělat a česká pravice se musí smířit na dlouho s krutou porážkou její ideologie.

J. Boleslav 23.10.2012 14:23

Re: ODS ve stávající podobě

Vidíte situaci příliš pesimisticky. Klást rovnítko mezi ODS a ČSSD může pouze někdo s klapkami na obou očích.

R. Langer 23.10.2012 14:26

Re: ODS ve stávající podobě

Ty klapky na očích máte vy sám. Už byste měl konečně prohlédnout!