19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronachyb hromada…

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 6.12.2021 20:12

Teď jsem četl takovou perličku z Austrálie. Prý tam v nemocnicích tajně léčí nemocné s covidem ivermectinem. Ale jen očkované, aby vylepšili statistiky.....

V. Sember 6.12.2021 17:46

Moje přítelkyně, již dvakrát naočkovaná, teď zápolí s covidem. Já neočkovaný jsem něco takového zatím nepoznal. Proti čemu se vlastně nechala očkovat?

Š. Hašek 6.12.2021 18:02

Bohužel.

Nechala si píchnout nevyzkoušenou látku "proti viru skupiny chřipka". Nebudu raději komentovat, proč mladá žena dělá takové békoviny.

Nejdřív tomu říkali očkování, potom plynule přešli na "podpůrné léčení". A měl bych se prý "léčit" povinně, pod pokutou!!! Ač jsem zdráv.

Přeji vyzdravení.

A příště ať to nedělá. Dejte na ní bacha.

J. Kulheim 6.12.2021 17:27

Vy jste co?

Já jsem se nechal naočkovat a naprosto nesnáším lidi, kteří by chtěli jiným lidem nařizovat, že se musí nechat naočkovat.

Když vidím takové ty nosiče dobroty, např. pana Prymulu, který je ochotný hnát lidi do toho svého ráje, třeba bičem, tak se mi dělá zle.

J. Kulheim 6.12.2021 17:28

Patří pod A. Kocourek 6.12.2021 17:14

P. Vychodil 6.12.2021 17:52

zde je zapotřebí porozumění psyops. bez tohoto pochopení se budeš stále divit chování svých spolu-ovčanů...

PS sleduj Prymulovy výroky v čase, a pochopíš...

A. Kocourek 6.12.2021 17:14

Jsem šťastný člověk.

Žádné militantní očkovance jsem osobně nepoznal, jen militantní neočkovance. Kde se stala asi chyba?

J. Jirka 6.12.2021 17:29

Očkovanci se poznají podle charakteristického zápachu, takže jsou k sobě tolerantní.

M. Mucha 6.12.2021 17:55

Tak např. prof. Peter Šebo, MUDr. Milan Kubek, MUDr. Pavla Svrčinová, mám pokračovat? Výčet je dost velký. Ti všichni jsou schopni užít jakéhokoliv donucovacího prostředku, aby dosáhli povinného očkování.

J. Vintr 6.12.2021 16:44

V LN otiskli článek ředitele laboratoře molekulární biologie AV ČR pana Šeba, který je plný nenávistných slintů na adresu lidí, kteří se odmítají nechat očkovat. Řada jeho výroků naplňuje skutkovou podstatu trestného činu podněcovaní nenávisti vůči skupině osob. Je zajímavé, že to soudruhům redaktorům tohoto plátku, který šmahem maže spoustu příspěvků v diskuzi pod články na internetové verzi pod toutéž záminkou, evidentně vůbec nevadí. Zřejmě není nenávist jako nenávist. Ta správná nenávist je povolena. Co to jenom připomíná....

M. Mucha 6.12.2021 17:57

Jj, zejména jeho výrok " Poctivějším a demokratičtějším řešením je nařídit jim očkování v souladu se zákonem ..." je vrcholem demokracie.

J. David 6.12.2021 16:20

Jedno mi nejde na rozum. Proč militantní "očkovanci", jak hrmy v chtíči řičí, mají-li se potkat třeba s testovaným "neočkovancem"? Jsou přece vacinačně Covidu obrněni, tak proč řičí? Jako "neočkovanec" do putyk nelezu, abych nebyl nakažen tamo lemtajícími "očkovanci", a putykář mne pomalu perlustroval, zdali mám lejstro na hemeroidy, zdali jsem pak oprávněn komerční konzumace. Putykář dostal befehl (protizákonný formou jakési obskurní vyhlášky), putykář stáhl "schwanz" mezi běhy, a "stulil pysk". Pokud je putykař "trestuhodně trpný", holt nastane příčinná souvislost, nebude rito. Dnes již nejsou putykáři naturelu Palivce, "host jako host, zaplať si pívo a žvaň si co chceš". Tehdá mu to "pokálely" mouchy, vyfásl pouze 10 let, dnes by to (Covid dienstreglemá) putykář odnesl nějakou mastnou pokutou, něco jako za Protektorátu načepovat Židovi pívo, to by býval "missgeschick", kdyby to "die Wirtschaftskontrolle" zjistila. Dnes je to "nemlich" to samé. Rád se na stáro nechám poučit, kterak obrněné "očkovance" proti viru ohrožuji. PS: Lidovky nepřipouští jistá jadrnná slova v češtině, užívám tedy germanismů.

J. Kulheim 6.12.2021 14:47

Stejné infekční agens - různé země- různá opatření = stejné výsledky.

Příčinou je to, že si virus dělá, co chce.

Proč- protože se jedná o pandemický virus, který je vysoce virulentní, lehce se přenášející a je pro člověka nový. Jedná se zoonózu a veškerá proti nákazová opatření jsou směřována pouze na lidskou populaci. Pokud se bude stýkat s vnímavými jedinci, bude se množit a měnit svoje vlastnosti.

Nákaza skončí až bude liská populace vůči infekčnímu agens odolná. Odolnost lze získat posilováním imunity, vakcinací, proděláním onemocnění. Ukázalo se narychlo uvařená nová vakcína nefunguje. Možná proto, že virus proti kterému by nás měla chránit už nezpůsobuje zdravotní problémy a proti stávajícím variantám nechrání.

Pokud si někdo myslí, že ho vakcinace doporučovanými vakcínami spasí, nech nechá naočkovat sebe a svoje děti, kolikrát se mu zachce. Nevím, k čemu je dobré vakcinovat mladé lidi, když u nich virus nevyvolává klinické onemocnění. Pokud dojde k přirozenému promoření, tak budou mladí lidé odolní i bez vakcinace.

Pro vakcinaci mladých lidí nevidím důvod. 1/ Klinické onemocnění se u nich nevyskytuje. 2/ Když by si prodělali lehkou formu, tak je to lepší než vakcinace. 3/Současný virus je jiný, než byl původ/ní virus proti kterému byla vakcína vyvíjena. 4/ Komplikace po vakcinaci nejsou zanedbatelné.

J. Vintr 6.12.2021 17:23

Tady si někdo dal práci a z oficiálních statistických údajů udělal přehled téhle "pandémie", který dokazuje, že se nikdy a nikde ani vzdáleně nepřiblížila rozsahu, jakým se definuje epidemie.

https://cz24.news/epidemia-aka-kde-preco-a-kto-ju-nevyhlasil-iii-cast-umrtnost-top-info/

Má to tři části. Tohle je třetí část, na konci článku je odkaz na předchozí dvě části. Stojí za to přečíst všechny části.

J. Kulheim 6.12.2021 17:42

Pandemie a epidemie jsou rozdílné pojmy

Pandemie – výskyt infekčního onemocnění bez omezení prostoru. Pandemie tedy vzniká, když se infekční onemocnění rozšíří do okolních států a kontinentů. Není omezena ani časem, může se na čas zastavit a propuknout znovu.

Epidemie – zvýšený výskyt infekčního onemocnění, které je omezeno na jednu oblast během jednoho časového úseku.

Z epidemie tedy vzniká pandemie v té době, kdy se epidemie rozšíří do okolních států či kontinentů.

Pokud bychom současnou nákazu posuzovali podle kritérií platných pro epidemii chřipky v ČR je to pro vyhlášení epidemie chřipky 1600 až 1800 nemocných na 100 000 obyvatel. Těchto čísel nebylo dosaženo.

U lidí se koronavirová nákaza zatím nevyskytovala. U zvířat, resp. u kura domácího veterináři zápasí s velmi nebezpečnou nákazou, infekční bronchitidou už víc jak 100 let.

J. Vintr 6.12.2021 20:17

Například pandemie rýmy, tu máme na světě pořád....

V našem právu ani různých předpisech se asi s pojmem pandemie vůbec nesetkáme.

Š. Hašek 6.12.2021 10:57

Z očkování se stalo pouze pravidelné injekční "posilování". Na to mi stačí Celaskon, zelí, dobré vepřové a pohyb v lese! Za vlastní peníze.

A politici, hygošníci, výrobci, Kubek, ti již třikrát posílení, .......... se ani nezakuckají.

Začátkem března 2020 byla "objevena" chřipka!!! No, to mě podrž.

P. Vychodil 6.12.2021 11:23

takové domácí zelíčko, v bečce, zeláku...v zimě sežereme i 30 kilo, nasyrovo...s uzeným, vepřovým kolínkem, králíčkem, ale i pohankou, brambory...prostě denní strava našich tetiček z vysočiny...tedy ty moje se všechny dožily 100 let, asi díky tomu, že nikde nablízku nikdy neměli doktora...pouze faráře:-):-):-)

Š. Hašek 6.12.2021 11:56

My to taky vrzneme do flašek s hodně křenem, cibulí, voctem, solí, cukrem. Vydrží to v chladu tak tři - čtyři neděle.

Dá se to dělat kdykoliv, když to zéélíí z bečky dojde. Dělám jen do 15 l. Aby se to snědlo.

Ten Váš jídelníček večer sdělím manželce. Možná bude veselo/smutno/ticho/zabíjej a peč si to sám. My králíky nechováme. ;-)

J. David 6.12.2021 15:42

A ten zelný kvašený lák, přímo mana nebeská a kouzelný "vyprošťovák" z ranních přiboudlin po večerní veselici. A taková bílá zelňačka se šťouchanými brambory v poledne, zasytí a střeva utuží.

P. Vychodil 6.12.2021 16:39

jojo, kupuji si jej dokonce lahvovaný, akorát, jsa nestřídmý, přeženu a pak střeva mi příkladně prokazují, jak to funguje:-):-):-)

J. David 6.12.2021 16:59

Útroby, jako komín, se občas musí pročistit od usazených přiboudlin.

Š. Hašek 6.12.2021 18:05

Rovněž "červená zelňačka" uherského typu.

P. Hatina 6.12.2021 10:49

Koronachyb hromada, ale ty zásadní jsou v tom, že ani politici, ani jejich odborníci nedokázali ani dosud správně odhadnout ani délku ani hloubku té krize. Takže a dosti benevolentně slibovali na vrcholu každé vlny "vydržme ještě těchto pár týdnů" (největších omezení),a pak už to bude v pořádku. Jářku, nebylo, už několikrát, a nebude pravděpodobně zase. Samozřejmě že jim lidi přestali věřit,

Čili, v tom je velká chyba, kdyby už před těmi 2 lety někdo politicky vystoupil, a řekl, "lidi, jsme totálně v ..", a ta pandemie bude masově trvat tak a tak (několik let, určeno kolik ), musíme to tak přečkat,..tak ta situace mohla být jiná. Netvrdím že lepší, ale samozřejmě že by se jinak prosazovala opatření, než když to jde stylem nahoru a dolů.

Mimochodem, že píšu "určeno kolik let", on už totiž teď covid trvá déle než vzpomínaná španělská chřipka před 100 lety, déle než známé pandemie v minulém století. A konce nevidno. Kdo by potom věřil politickým slibům vlády která to už má stejně na háku. A brát vážně předpovědi odborníků "covid tu s námi pořád" - při tomto způsobu trvalých opatření,.. tak jestli snad neměla pravdu ta praštěná aktivistka Greta Thunberg, že tahle společnost už žádnou budoucnost nemá...

P. Kavan 6.12.2021 11:59

Napadlo vás že to před těmi 2 lety nikdo nevěděl? Dokonce i kvalifikovaní odborní se v předpovědích naprosto zásadně rozcházeli. A rozcházejí se dodnes. Třeba Flégr to vaše "lidi, jsme totálně v ..." říkal, a změnilo to něco? Ke komu se politici měli přiklonit, když různí lidé říkali různé věci?

J. Vintr 6.12.2021 12:50

Můžu vám říct, že já jsem věděl, že jde o podvod už od samého začátku. A nebylo vůbec těžké na to přijít

P. Kavan 6.12.2021 13:07

Já vím, může za to ten génius co řídí všechny světové vlády. To stačí, vy to dál rozebírat už nemusíte.

J. Vintr 6.12.2021 13:14

Jestli za to někdo může, se můžeme jen domnívat, ale to, že jde o podvod, je zcela průkazné.

P. Hatina 6.12.2021 13:30

O tom přece píšu, i kvalifikovaní odborní se v předpovědích naprosto zásadně rozcházeli, ale co se prosím říkalo při kumulací každé vlny ""vydržme ještě těchto pár týdnů" (největších omezení),a pak už to bude v pořádku" A nebylo...Proto ta nedůvěra.

J. Vintr 6.12.2021 13:40

O žádném z těch "odborníků" se nedá říct, že by mluvili pravdu. Dokazuje to třeba fakt, že žádný z těch "odborníků" nikdy ani slovíčkem nezpochybnil PCR testy, na nichž je celý covidismus založený. A při tom to, že jsou ty testy zcela pochybné,musí poznat i naprostý laik, který si dá trochu práce a zjistí si, jak rámcově fungují.