Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Kdo tady krade?

Vládní politici a ministři se rádi chlubí tím, kolik nám „dali“ z prostředků státu. Nechávají se slyšet, kolik dali na stavby a opravy dálnic, kolik dávají sociálně slabým, jak ze státních peněz pomáhají maminkám na mateřské a školám, učitelům, nemocnicím.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

25. 4. 2019 22:12
Kto dáva úplatky...

...politikom, sudcom, policajtom, štátnym úradníkom, atď...? Obávam sa, že ľudia ako je väčšina z nás, to nie sú (nemáme z čoho, a nevieme to)... Sú to práve zväčša podnikatelia a veľkí podnikatelia, aby získali výhody, zákazky, získali beztrestnosť a pod.... Ako je známe, platí, že kto dáva, je rovnako vinný ako ten, čo berie... Takže ilúzie o nevinnosti pánov podnikateľov sú chiméry...

0 0
možnosti
ZF

Z. Frys

25. 4. 2019 21:19
V r. 1886

byla na ostrově Liberty Island odhalena Statue of Liberty. V tomto roce byla v USA daň z příjmu 0%, důchodová a zdravotní daň neexistovala, zrovna tak daň z obratu či DPH. Hlavním zdrojem příjmů federální vlády byla cla a spotřební daně (tabák a alkohol) nízkých sazeb. Stručně: stát se nesral lidem do života.

Dnešní míra zdanění je cca 62,45%, zdroj: https://libinst.cz/danove-bremeno-zamestnancu-2018-6245/ ... Stručně: stát se sere lidem do života daleko víc než si většina lidí vůbec dokáže představit.

0 0
možnosti
DH

D. Habina

25. 4. 2019 21:31
Re: V r. 1886

A podnikatelé se tam jen hrnou ! Nejlépe tam mít firmu a tady neplatit daně vůbec. Kromě takové drobnosti , aby mi bylo umožněno tady podnikat, využívat zdejší pracovní sílu, kvalifikovanou jak jinak - tedy školství, infrastrukturu, finanční systém, legislativu, zdravotní péči, atd. Hlavně aby se stát "nesral" do mého podnikání :-)

0 0
možnosti
DH

D. Habina

25. 4. 2019 21:14
velmi špatná a jednostranná úvaha

Sám podnikám a vím že to není pravda, bráno jako celek. Je to jednostranný pohled a navíc velmi zavádějící. Tady je nesprávně postaven podnikatel do role spasitele. Vůbec se nebere v potaz nechvalně známá stránka podnikání, Kdy si podnikatelé dělají ze státu dojnou krávu a bez státu by neměli zisk a ani podnikání. Naopak podnikatelé jsou na státu závislí. Bez legislativy, bez infrastruktury, bez policie atd. , by se někteří podnikatelé nedožili důchodu, protože podnikání by řídili pouze mafiáni.

A státní zaměstnanci ? Ti jsou naprosto nezbytní, své platy totiž utrácí právě u nich u těch "nezávislých" podnikatelů. A zeptejte se taky těch neúspěšných podnikatelů, kteří jsou dnes rádi, že od státu dostávají důchod, jestli je stát opravdu tak špatný.

0 0
možnosti
MP

25. 4. 2019 21:41
Re: velmi špatná a jednostranná úvaha

Podnikatelé si mohou dělat ze státu dojnou krávu jen tehdy, když jim ten stát dá možnost. Když příliš přerozděluje. A moc se neliší od těch mafiánů.

Špatný není stát, špatné je příliš mnoho státu, což je dnes prakticky všude, i v USA.

0 0
možnosti
VL

25. 4. 2019 19:39
Nie štát, politici!!!

Pre autora: Štát nemôže kradnúť, bez peňazí z daní by pri dnešnom systéme nemohol existovať - aj podnikatelia a živnostníci potrebujú políciu, súdnictvo, školstvo, zdravotníctvo, vojakov, ba aj priživujúcich sa umelcov, športovcov, média atď., atď... Zo štátneho kradnú politici a ich nominanti na rôznych miestach (vrátane polície a súdnictva)! Aj preto štát musí brať toľko, koľko berie, a aj to je málo. Takže nariekate na nesprávnom hrobe... Štát sme my, všetci. A že si volíme takú ľudskú kvalitu, akú si volíme - z toho, čo máme na výber, je to vlastne jedno. Ako hovorí istý môj priateľ, pár exemplárnych popráv na Staromestskom námestí v Prahe, či na Hlavnom námestí v Bratislave, by možno prispelo k lepšiemu...

0 0
možnosti
JS

25. 4. 2019 20:27
Re: Nie štát, politici!!!

Umělci, sportovci a média by se mohli snadno živit taky jako podnikatelé a nabízet své "produkty" zájemcům na trhu...a pokud jde o instituce a úřady, tam jde o efektivitu. Například boty potřebuju, ale ne bačkory za 4000.-

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

25. 4. 2019 19:23

No, nevím ... každý holt chválí svoje peří.

A tvrzení, že jediným strojem na peníze a jediným ekonomickým segmentem společnosti generujícím peníze jsou podnikatelé a živnostníci je neúplné a tudíž chybné. Neboť podstatnou složkou onoho stroje na peníze jsou též zaměstnanci oněch podnikatelů, případně živnostníků. Málokterý podnikatel se bez nich obejde.

A konečně ty daně - ano, málokdo chce platit víc než musí, než je ze zákona povinen. Nicméně nemálo je takých, co chtějí platit a platí míň než musí, což se týká právě podnikatelů a živnostníků, neboť zaměstnanci jsou toho pokušení ušetřeni; autor jistě zná řadu způsobů a triků, jak toho dosáhnout.

A konečně - mnozí z těch, co jsou placeni z daní, poskytují podnikatelům, živnostníkům i zaměstnancům servis, jenž je pro ně nezbytný.

0 0
možnosti
AH

25. 4. 2019 17:59
Stále platí že

ti samí podnikatelé, kteří neustále volají po omezení pravomoci státu a snaží se platit co nejméně daní, se v případě, že se sami dostanou do potíží, tvrdě domáhají státní pomoci.

Nyní je na řadě sucho a kůrovec.

0 0
možnosti
JC

25. 4. 2019 18:20
A kdo je to naučil? "média", která křičí jako protržená.

Nedávno mne napadlo, že jako za minulého režimu jsou největšími nepřáteli zemedělců: jaro léto podzim a zima. Poručili dešti, a on je neposlechl.

0 0
možnosti
ČB

Č. Berka

25. 4. 2019 16:40
a do roku 1989

stál stát na podnikatelích? Stát se bez podnikatelů v podstatě obešel po staletí...

0 0
možnosti
PV

25. 4. 2019 17:18
Re: a do roku 1989

Pravděpodobně budete chudších schopností chápat psaný text. Autor se zmiňuje o státních podnicích, který je ale poskrovnu až zanedbatelně. Největší část zisku (a z toho platů zaměstnancům a následně daní) produkují soukromníci.

0 0
možnosti
JT

25. 4. 2019 16:30
No ono to nebude uplne tak, jak pise autor

Jsou i statni firmy, ktere podnikaji. Pak jsou statni zamestnanci, bez kterych by podnikatele nemohli podnikat. A tim nemyslim uredniky na zivnostnaku.

0 0
možnosti
PP

25. 4. 2019 13:29
Tento symbol

(!) Mám fakt rád.

0 0
možnosti

V. Čermák 376

25. 4. 2019 12:18
Babiš máká, Bábek tlachá.

Je to Odborář a tlachání je jeho práce, tak se to dá pochopit, ale..... U Jílkové se také snažil vystupovat proti Babišovi, ale tradičně dobře připravený Babiš z něj udělal slušným způsobem malého Neználka....

0 0
možnosti
JF

J. Farda

25. 4. 2019 14:38
Re: Babiš máká, Bábek tlachá.

ANO, ing. Babiš je makáč, makal a maká stále, což se popřít vskutku nedá: https://www.peak.cz/agrofert-od-vstupu-babise-do-politiky-dostal-na-dotacich-pres-devet-miliard/14345/ . A makají i jeho lidé, dokonce tak, že ignorýrují rozhodnutí tajtrdlíků z Ústavního soudu: https://www.euro.cz/blogy/panika-nad-prazdnou-statni-kasou-1448637?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu . Ale by též měl možná vzít v potaz stále platnou radu z dialogu filmu "Pumpaři od Zlaté podkovy": https://www.youtube.com/watch?v=ZPX8F2jhZX0 :-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz