7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harazim Kejhák,evangelický filos 6.3.2008 19:21

V Evropě jednoduché, pošleme blbého dědečka do Bruselu, ať je od něj pokoj!

A pak se divíme, že z Bruselu přicházejí samé kraviny!

Milda 4.3.2008 12:39

Kam s vysloužilým politikem?

zastřelit

kolert 5.3.2008 17:11

Re: Kam s vysloužilým politikem?

souhlasím a do krematoria

xxx Kubeš 3.3.2008 23:35

Autor

zřejmě zná jen barvu černou, modrou a zelenou. Na tu svou (rudou) nevidí, je zřejmě částečně barvoslepý a kromě toho si nevidí na špičku nosu

Mobrules 3.3.2008 21:54

Hamerskej

myslím, že tobě to můžem  být úplně buřt kam s vysloužilím politikem, protože tebe nikam nemá kdo dát a tobě to určitě nehrozí. Ještě by mne zajímalo, co ty tvoje žblekoty mají společného s liberalismem?

tosek 3.3.2008 14:19

Problém

Problém vidím především v tom, že naše politické strany vnímají stát jako kořist, ze které je třeba co nejvíce vydojit a po nás potopa. Děje se tak víceméně za každé vlády, v současnosti díky výsledku voleb převažuje model ODS, tedy v podstatě znefunkčnit (ošklivé slovo, ale lepší jsem nenašel) stát a potom prohlásit, že stát je špatný správce, že stát nic neumí (ve skutečnosti nesmí) a všechno by měly dělat soukromé firmy (tedy samozřejmě ty naše). Stát tak má fungovat jako pouhý objednavatel služeb u soukromých firem (samozřejmě těch správných, které sponzorují tu správnou, tedy "naši" stranu. I proto už je po řadu let odsouvána účinnost zákona o státní správě, který by zajistil či pomohl zajistit existenci kvalifikovaných, prověřovaných a ovšem také neodvolatelných kvalitních státních úředníků. O nic takového ale naše strany nestojí, protože právě potřebují trafiky pro různé zasloužilé soudruhy, přítele, bratry a jinou stranickou pakáž.

Fafa 3.3.2008 19:55

Tosku:

problem je v tom, ze ty kvalifikovane, proverene, neodvolatelne a kvalitni statni uredniky musime napred nekde sehnat a nasledne jmenovat. A jmenovani bude provadet nejaka politicka garnitura. Takze vzdycky (v historicky dohledne dobe) bude vlic politickych stran na jmenovani statnich uredniku.

Druhy problem je  v tom, ze statni urednici v Ceske republice jeste nepochopili, ze jejich povinnosti je podporovat politicka rozhodnuti vlady a ministru BEZ ohledu na politicke nazory statnich uredniku. Dusledne vzato by treba namestek ministra zdravotnictvi mel pripravovat zestatneni nemocnic za vlady CSSD a privatizaci nemocnic za vlady ODS. A co si o tom osobne mysli pan namestek je uplne jedno.

DS 3.3.2008 10:46

?

Pane Hamerský nebylste redaktorem Rudého Práva.Vaše články  by tomu stylem odpovídali.Jsou to kyselé hrozny,že?Myslíte že za ty nenávistné články vás někdo bude volit?Získáte sympatie závistivé lůzy,ale ta volí osvědčené komunisty.

Hamerský 3.3.2008 16:18

Re: ?

B/lbče, nauč se řádně pravopis a pak vstupuj do diskuze!

jk 3.3.2008 10:10

dost neprehledny pamflet

Jednotlive odstavce na sebe moc nenavazuji, asi byl pan Hamersky trosku prepracovany kdyz tento clanek psal.

Navic s nim ani moc nesouhlasim. Podle mne je dobre bydlo je o kontaktech, ne o stranicke knizce. Autor zrejme pozapomnel, ze pan Kocarnik, Pilip, Rusnok apod. se ubytovali v tzv. soukromych firmach. Z toho bych spis vyvodil propojenost velkych firem na statni spravu ......

Eva D. 3.3.2008 19:30

Re: dost neprehledny pamflet

Souhlasím s tím, že jde hlavně o kontakty. Máme to tu navíc už tradičně zažité.

-ferry- 3.3.2008 9:06

Já si myslím, že ...

... takovýchhle článků je třeba víc a víc.A nešetřit jmény.Zatím se totiž jenom řvalo,že dělávali komunisté,to umísťování lidí do lukrativních funkcí.Věřím,že někteří (huhu aj.) nemohou přenést přes srdce,že ti tak zvaní demokrati jsou ještě horší.Dneska už všichni současní i bývalí politici,mají z republiky dojnou krávu.A novým zdaňováním si ji ještě vylepšili.Např.Topolánkovi se zvedl plat (čistý) o víc než dvojnásobek mého důchodu.Jo,to se to reformuje...Mělo by se to všechno sepsat a vydat knižně. A až přijde čas,tak po nich skočit ...

Eva D. 3.3.2008 19:22

Re: Já si myslím, že ...

Tak do toho, kandidujte, nechte se "vykopnout" na premiéra, ale taky si nadávat a vrtat se v soukromí a špehovat se pomalu i na záchodě. Já mu ty prachy nezávidím, mně by za to nestály. Jsou i jiné profese, kde se dá vydělat či nahrabat mnohem víc a v relativním klídku.

Jestli ovšem věříte tomu, co píšete, tak je asi marné Vám něco vysvětlovat. Já osobně jen ve svém okolí znám pár bývalých polistopadových politiků, kteří jsou teď zpět u svého původního oboru a potkávám je v místním obchodě. Ne každý je Standa Grossů....Ne každý si šel nahrabat. Že byste podle sebe soudil druhé?

Buvol 3.3.2008 9:06

Do kriminálu!

Adolf 3.3.2008 13:21

A co do pracovniho nasazeni???

kolert 5.3.2008 17:14

Re: Do kriminálu!

to by museli platit poplatníci to ne ale zastřelit

Jura Jurax 3.3.2008 9:05

Naivní doufání

Věřme ale, že se jednou dočkáme moderní veřejné správy, kde obsazování funkcí bude souviset především s kvalitami dotyčných a ne s jejich stranickými knížkami.

Nevěřme. To je chiméra a pohádka. Bylo, jest a bude, že obsazování funkcí, do kterého můžou mluvit politici, bude především zaopatřovací ústav a jánabráchismus. Odbornost jistě neuškodí, ale zdaleka není nezbytná. Viz Tvrdík, jehož působení ČSA přežily s nezanedbatelnými šrámy..

Přece byste nechtěli, aby se vysloužilý politik natolik neschopný, který se v politice nedokázal finančně zajistit až do konce svých dnů (na rozdíl od třeba Grosse), po ukončení svého angažmá v politice živil užitečnou prací? I kdyby jí byl třeba i schopen?

drak 3.3.2008 18:16

Re: Naivní doufání

  :-D:-DJe to k neuvěření, ale když se pohybují v politice takoví lidé, jako Tvrdík, který kam šlápne, tak je to vždycky  vedle a kamarádi ho tam houževnatě drží, pak je celá situace na blití. A další kamarád, který vypadá, jak kdyby neuměl do pěti počítat a myslí , to  s námi upřímně se stane  přes noc milionářem  a je to .´- o tom- , což je jeho oblíbené úsloví, být ve sptávný čas na správném místě, ale hlavně získat v politice kontakty a svým rozhodováním ve vrcholové funkci si zavázat budoucí sponzory!!!(Y)

huhu 3.3.2008 8:06

nechte tyhle starosti na těch kdo mají mandát

autore, vy jeden soudruhu kádrováku ! V demokracii tyhle starosti nechte na těch, kterým lidé dají ve volbách mandát. Vy ho nemáte. Rv

Jura Jurax 3.3.2008 9:11

Re: nechte tyhle starosti na těch kdo mají mandát

No, ti, jimž lidé dají ve volbách mandát - naši ctihodní volení zastupiči - jsouce si vědomi toho, že i jim se může stát, že jaksi ztratí politickou podporu a budou potřebovat nějaký zdroj obživy, v článku popsanou praxi budou tudíž jen podporovat. A pokud s touto praxí souhlasíte, pak já nikoliv - je to jedna z mnohých špinavostí - nikoliv největší - jichž se naši volení zastupiči dopouštějí. A jelikož ve volbách dávám mandát, dělám si i starosti - samozřejmě zbytečně, neboť nic neovlivním, volby nejsou tak často, aby to politiky nutilo zajímat se o názory občanů i mezi těmi volbami.

Marat 3.3.2008 12:08

Re: nechte tyhle starosti na těch kdo mají mandát

Pane Huhu,jste zřejmě velice prostomyslný,když věříte,že voliči v ČR dávají některému poslanci mandát.Ten madát mu dává vožď strany a jeho pobočníci a občané můžou jen dát souhlas.A to zvláště v socdem partaji a ten madát mu zase odebírají,když neposluchá rozlkazy voždě.Občané-voliči do toho nemůžou mluvit. Nic víc.Demokracie jako řemen.

Eva D. 3.3.2008 19:26

Re: Re: nechte tyhle starosti na těch kdo mají mandát

Vidíte to optikou socialistického demokratického centralismu. Někde to tak možná funguje, ale někde se fakt soutěží s konkurenty o místo na kadidátce a volí se v primárkách. Tam, kde nemají "voždě". Fuj, hnusné slovo z doby "sovětský pes, náš vzor". V tomhle jsme s huhu buď prostomyslní dva, nebo jsme oba zažili ( já ano, opakovaně), že to může fungovat jinak, než tvrdíte.

Zeměžluč 3.3.2008 13:50

Re: nechte tyhle starosti na těch kdo mají mandát

Máte hodně jednoduchý život, za chvíli přenecháte i přemýšlení tomu, kdo na to má mandát, možná, že se jednou dopracujete do stavu kdy různé věci budete dělat na rozkaz toho kdo získal mandát ve volbách. Doporučoval bych však jedno,  až se to bude týkat i Vašeho vyměšování, napřed se rozhlédněte kolem, jestli kolem Vás taky nejsou jiní lidé než jen členové ODS. Ostatním lidem by možná vadilo, že  konáte na pokyn jiné strany. Pokud byste byl zrovna na kongresu ODS - nevadí nic, spolustraníci jistě ocení Vaši disciplinu, pokud budete zvedat tu nepoužitou ruku. Hodně úspěchů ve Vaší cestě nahoru.

Melein 3.3.2008 7:56

Po přečtení mne napadá jenom...

...blbej, ale náš...

Jura Jurax 3.3.2008 9:13

Re: Po přečtení mne napadá jenom...

blbej možná, ale recht tady má - a může si to dovolit říct, jemu podobná praktika vzhledem k pidistraně, v níž je, nehrozí ... :-D

Yosefa 3.3.2008 9:55

Re: Re: Po přečtení mne napadá jenom...

A není to jen závist?

Jura Jurax 3.3.2008 11:40

Re: Re: Re: Po přečtení mne napadá jenom...

Může být - ale i tak slepé kuře nalezlo zrno :-D

Eva D. 3.3.2008 19:13

Re: Re: Re: Re: Po přečtení mne napadá jenom...

Spíš namíchalo hrušky s jablky, dle mého.

Eva D. 3.3.2008 19:10

Re: Re: Po přečtení mne napadá jenom...

No, z těch pidistran se často lépe "uplatňuje" než z těch velkých. Viz zelení, pomalu co člen, to funkce. proto si také ambiciózní jedinci ty pidistrany zakládají, někdy i víc po sobě. ;-)

slava 3.3.2008 2:31

s lecčíms by se dalo souhlasit, ale

napsat o Julínkovi,  dnes  už přezdívaném  některými ale opravdu zlovolnými občany Mengele, že přes různé výhrady mu nikdo neupírá podrobnou znalost problematiky, je opravdu výplod. Takovou paseku ve zdravotnictví zatím nikdo nenadělal.