Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Harazim Kejhák,evangelický filos

6. 3. 2008 19:21
V Evropě jednoduché, pošleme blbého dědečka do Bruselu, ať je od něj pokoj!

A pak se divíme, že z Bruselu přicházejí samé kraviny!

0 0
možnosti

Milda

4. 3. 2008 12:39
Kam s vysloužilým politikem?

zastřelit

0 0
možnosti

kolert

5. 3. 2008 17:11
Re: Kam s vysloužilým politikem?

souhlasím a do krematoria

0 0
možnosti

xxx Kubeš

3. 3. 2008 23:35
Autor

zřejmě zná jen barvu černou, modrou a zelenou. Na tu svou (rudou) nevidí, je zřejmě částečně barvoslepý a kromě toho si nevidí na špičku nosu

0 0
možnosti

Mobrules

3. 3. 2008 21:54
Hamerskej

myslím, že tobě to můžem  být úplně buřt kam s vysloužilím politikem, protože tebe nikam nemá kdo dát a tobě to určitě nehrozí. Ještě by mne zajímalo, co ty tvoje žblekoty mají společného s liberalismem?

0 0
možnosti

tosek

3. 3. 2008 14:19
Problém

Problém vidím především v tom, že naše politické strany vnímají stát jako kořist, ze které je třeba co nejvíce vydojit a po nás potopa. Děje se tak víceméně za každé vlády, v současnosti díky výsledku voleb převažuje model ODS, tedy v podstatě znefunkčnit (ošklivé slovo, ale lepší jsem nenašel) stát a potom prohlásit, že stát je špatný správce, že stát nic neumí (ve skutečnosti nesmí) a všechno by měly dělat soukromé firmy (tedy samozřejmě ty naše). Stát tak má fungovat jako pouhý objednavatel služeb u soukromých firem (samozřejmě těch správných, které sponzorují tu správnou, tedy "naši" stranu. I proto už je po řadu let odsouvána účinnost zákona o státní správě, který by zajistil či pomohl zajistit existenci kvalifikovaných, prověřovaných a ovšem také neodvolatelných kvalitních státních úředníků. O nic takového ale naše strany nestojí, protože právě potřebují trafiky pro různé zasloužilé soudruhy, přítele, bratry a jinou stranickou pakáž.

0 0
možnosti

Fafa

3. 3. 2008 19:55
Tosku:

problem je v tom, ze ty kvalifikovane, proverene, neodvolatelne a kvalitni statni uredniky musime napred nekde sehnat a nasledne jmenovat. A jmenovani bude provadet nejaka politicka garnitura. Takze vzdycky (v historicky dohledne dobe) bude vlic politickych stran na jmenovani statnich uredniku.

Druhy problem je  v tom, ze statni urednici v Ceske republice jeste nepochopili, ze jejich povinnosti je podporovat politicka rozhodnuti vlady a ministru BEZ ohledu na politicke nazory statnich uredniku. Dusledne vzato by treba namestek ministra zdravotnictvi mel pripravovat zestatneni nemocnic za vlady CSSD a privatizaci nemocnic za vlady ODS. A co si o tom osobne mysli pan namestek je uplne jedno.

0 0
možnosti

DS

3. 3. 2008 10:46
?

Pane Hamerský nebylste redaktorem Rudého Práva.Vaše články  by tomu stylem odpovídali.Jsou to kyselé hrozny,že?Myslíte že za ty nenávistné články vás někdo bude volit?Získáte sympatie závistivé lůzy,ale ta volí osvědčené komunisty.

0 0
možnosti

Hamerský

3. 3. 2008 16:18
Re: ?

B/lbče, nauč se řádně pravopis a pak vstupuj do diskuze!

0 0
možnosti

jk

3. 3. 2008 10:10
dost neprehledny pamflet

Jednotlive odstavce na sebe moc nenavazuji, asi byl pan Hamersky trosku prepracovany kdyz tento clanek psal.

Navic s nim ani moc nesouhlasim. Podle mne je dobre bydlo je o kontaktech, ne o stranicke knizce. Autor zrejme pozapomnel, ze pan Kocarnik, Pilip, Rusnok apod. se ubytovali v tzv. soukromych firmach. Z toho bych spis vyvodil propojenost velkych firem na statni spravu ......

0 0
možnosti

Eva D.

3. 3. 2008 19:30
Re: dost neprehledny pamflet

Souhlasím s tím, že jde hlavně o kontakty. Máme to tu navíc už tradičně zažité.

0 0
možnosti

-ferry-

3. 3. 2008 9:06
Já si myslím, že ...

... takovýchhle článků je třeba víc a víc.A nešetřit jmény.Zatím se totiž jenom řvalo,že dělávali komunisté,to umísťování lidí do lukrativních funkcí.Věřím,že někteří (huhu aj.) nemohou přenést přes srdce,že ti tak zvaní demokrati jsou ještě horší.Dneska už všichni současní i bývalí politici,mají z republiky dojnou krávu.A novým zdaňováním si ji ještě vylepšili.Např.Topolánkovi se zvedl plat (čistý) o víc než dvojnásobek mého důchodu.Jo,to se to reformuje...Mělo by se to všechno sepsat a vydat knižně. A až přijde čas,tak po nich skočit ...

0 0
možnosti

Eva D.

3. 3. 2008 19:22
Re: Já si myslím, že ...

Tak do toho, kandidujte, nechte se "vykopnout" na premiéra, ale taky si nadávat a vrtat se v soukromí a špehovat se pomalu i na záchodě. Já mu ty prachy nezávidím, mně by za to nestály. Jsou i jiné profese, kde se dá vydělat či nahrabat mnohem víc a v relativním klídku.

Jestli ovšem věříte tomu, co píšete, tak je asi marné Vám něco vysvětlovat. Já osobně jen ve svém okolí znám pár bývalých polistopadových politiků, kteří jsou teď zpět u svého původního oboru a potkávám je v místním obchodě. Ne každý je Standa Grossů....Ne každý si šel nahrabat. Že byste podle sebe soudil druhé?

0 0
možnosti

Buvol

3. 3. 2008 9:06
Do kriminálu!

0 0
možnosti

Adolf

3. 3. 2008 13:21
A co do pracovniho nasazeni???

0 0
možnosti

Jura Jurax

3. 3. 2008 9:05
Naivní doufání

Věřme ale, že se jednou dočkáme moderní veřejné správy, kde obsazování funkcí bude souviset především s kvalitami dotyčných a ne s jejich stranickými knížkami.

Nevěřme. To je chiméra a pohádka. Bylo, jest a bude, že obsazování funkcí, do kterého můžou mluvit politici, bude především zaopatřovací ústav a jánabráchismus. Odbornost jistě neuškodí, ale zdaleka není nezbytná. Viz Tvrdík, jehož působení ČSA přežily s nezanedbatelnými šrámy..

Přece byste nechtěli, aby se vysloužilý politik natolik neschopný, který se v politice nedokázal finančně zajistit až do konce svých dnů (na rozdíl od třeba Grosse), po ukončení svého angažmá v politice živil užitečnou prací? I kdyby jí byl třeba i schopen?

0 0
možnosti

drak

3. 3. 2008 18:16
Re: Naivní doufání

  :-D:-DJe to k neuvěření, ale když se pohybují v politice takoví lidé, jako Tvrdík, který kam šlápne, tak je to vždycky  vedle a kamarádi ho tam houževnatě drží, pak je celá situace na blití. A další kamarád, který vypadá, jak kdyby neuměl do pěti počítat a myslí , to  s námi upřímně se stane  přes noc milionářem  a je to .´- o tom- , což je jeho oblíbené úsloví, být ve sptávný čas na správném místě, ale hlavně získat v politice kontakty a svým rozhodováním ve vrcholové funkci si zavázat budoucí sponzory!!!(Y)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz