Sobota 11. 5. 2024Svatava polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 106
  • Poslední: 7.6. 2019 23:02
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
R. Vacek 7.6.2019 13:36

Re: mýty

To máte marné. Kdyby ďábej ještě neměl jméno, tak dnes by dostal jméno Babiš. Nebo víte o nějaké špatnosti, za kterou by nebyl Babiš?

J. Jurax 7.6.2019 15:14

Jistě.

Ale ještě nedávno byl univerzálním zloduchem Kalousek.

L. Kubeš 7.6.2019 13:46

Re: mýty

Naprostý souhlas. Nejrozšířenější českou vlastností je ZÁVIST....

V. Čermák 7.6.2019 11:42

Babiš Maká, Drápal Tlachá.

Tak EU Prdla a pan Drápal už stojí v haptáku a Salutuje. Už ví, že bude ĆR Vracet. A co když nebude? Mimochodem ti EU Auditoři byli Češi a rozdmychávají to taky Češi - frustrovaní a mstiví Kolaboranti Ondráčka a Wagenknecht, se kterými dříve, když se k Babišovi lísali, on vyrazil dveře. Teď to dokonce vypadá, že ta mocná EU je vlastně jen Chudinka Zneužitá. No hlavně že EUHujer Drápal už hledá někoho Krystalicky čistého. Normální lidi ale spíš vždycky slyší na to, zda je politik Schopný a zda Umí řešit problémy v zájmu ĆR. Od Čistoty tady máme Soudy, i když stojí za velké H.... Ale v Havlově Právním státě by je měl respektovat i Snaživý Drápal....

J. Chaloupka 7.6.2019 10:50

Kdyby Babiš dělal jen z poloviny to, co se mu přičítá,

tak jeho den nemá 24 ale 48 hodin a to nespí ani nejí. Jestlipak se někdo zeptal, PROČ má tak velké procento voličů? Jestli to není tím, co dokázal. Oni si nakradli mnozí, ale jen jeden šel do politiky a nechal to v tzv. svěřenských fondech. To si myslíte, že měl snad Agrofert prodat (komu asi) a dát si peníze do špajzu a chodit se na ně dívat? Vy jste za život asi nikdy nic nevybudovali. To má člověk k věcem jiný vztah. A znáte někoho čistého a zároveň schopného, kdo se nechá okopávat každý den neumětely? Ostatně při "rychlosti" naší justice si myslím, že Babiš odslouží ještě druhé volební období a pak si lehne na pláž (třeba vedle Vostrého), aby si ty miliardy také trochu užil. Jestli ho dřív neuštvou ti Chvilkaři.

M. Kosejk 7.6.2019 10:31

--------

No... Trefně to glosovala Tereza Spencerová:

"Milion chvilek pro demokracii je zajímavý. Ti tři mládenci se objevili, tak říkajíc, „odnikud“ stejně jako třeba klimatická Greta, paní Čaputová nebo Eman Macron, což podle mého napovídá o podobném „mechanismu mocenského výtahu“, ne-li rovnou o stejné stáji, z níž tyto „neznámé hvězdy“ tak rychle vylétají.

A lídr „Milionu“ najednou vyzývá premiéra k diskusi v televizi, protože... Protože Babiše nemá rád. Jste grázl, pojďte diskutovat! Taková nabídka se přece neodmítá, no ne? Přitom jedinou vyhlídku, jakou Milion chvilek zatím jako by nabízel, je svrhnout Babišovu vládu, pak prohrát volby a pak zase hajdy na náměstí a hezky znovu..."

V. Církva 7.6.2019 10:23

Pokrytectvi a povrchnost lídry nepřinese

Myslím, že pan Drápal popsal Babiše a jeho motivaci dobře. Zapomněl však napsat. Pokud by dělal to co Kaczinsky, řídil vše z pozadí. Bylo by to z hlediska datací EU i našich zákonů košer. A Babiš by mohl dělat pro svoje podnikání mnohem víc. To je ale přece ještě horší a pokrytectví. Jak pan Drápal pěkně naznačil, problém ODS je, že fungovala jako politickopodnikatelský subjekt. Konflikt zájmů vlastně větší než dnes u Babiše. A nepřišlo 120tisíc demonstrantů. Nepřišli když kriminálník Dalík řídil Topolánka. A proto nepokrytečtí lidé zvolili Babiše.

Souhlasím, že potřebujeme konkurenci k Babišovi. Jenže, to znamená politika, který neustupuje modernistům z EU, neomarxistům, magorům. Tím pádem je kontroverzní a není miláček tisku.To co pan Drápal chválil jako zajímavé lidi na Babišovu ANO - Těličky bylo ve skutečnosti to, co bylo na ANO to nejhorší. Pan Drápal nemá známé mezi voliči ANO, protože Křesťané jsou dnes povrchní a pokrytečtí. TV Noe dala před volbami prostor Drahošovi. Je nekonfliktní. Klidně podepíše výzvu, která vlastně ustupuje Islámu v Evropě. Nevadí ideologie sorošovy university.

Demonstranti, celebrity, herci jsou povrchní a naivní. Nic nového nepřinesou. Nepřinesou ho ani ti co si říkají Křesťané a ustupují Islámu i neomarxistům. Dnes Křesťané ustoupí i Satanu, hlavně aby vypadali pěkně nekonfliktně. Ježíš takový nebyl, byl kontroverzní.

M. Valenta 7.6.2019 9:37

Babišovi voliči

Babiš se dostal k moci po mizerných výkonech předchozích vlád a hlavně v letech nebývalého hospodářského růstu, který v mírnější podobě trvá dodnes. A co udělala jeho vláda? Pokračuje v zadlužování. Co bude až období růstu skončí? Babiš zmizí v oparu svých miliard, řádně rozmnožených za vlády ANO. Jen největší naiva může očekávat jeho vysedávání v opozičních lavicích. Spíše se odstěhuje za Bakalou do Švýcarska, má tam přece syna, že. A Babišovi voliči? Ti si dají přestávku u jiných stran, zatímco budou vyhlížet dalšího falešného mesiáše. So geht das.

P. Jaroš 7.6.2019 10:03

Re: Babišovi voliči

Pane Valento, přesně jste to vystihl! Nikdy jsem si nemyslel, že s Vaším komentářem budu moci nekdy souhlasit.

P. Lenc 7.6.2019 10:08

Re: Babišovi voliči

Dovolím se připojit, pan Valenta dnes "zaválel".Bohužel, to co píše autor o vládnutí z pozadí jsem zde psal asi před měsícem.Jenže je to Babiš, který se korunoval na Andrejka I. zvaného Ufňukaný.

F. Dido 7.6.2019 10:18

A takhle my tady žijem.

P. Götze 7.6.2019 12:17

Re: Babišovi voliči

Jen bych vam pripomenul, ze ti volici Babise jsou byvali volici jinych "standardnich" stran, ktere tady byly uz pred babisem. Nejsou to zadni novi , jini volici. Z meho pohledu zadni Babisovi volici neexistuji. Jsou to byvali volici ODS, CSSD, KDU, TOP09, KSCM. Pokud podle vas vyhlizeji nejake falesne mesiase, pak temi falesnymi mesisasi byly i tyto zminene strany. Novve volice ma mozna tak piratska strana.

M. Valenta 7.6.2019 13:44

Re: Babišovi voliči

Vidíte a já měl za to, že ten kdo volil Babiše je volič Babiše a ten kdo někoho jiného je volič někoho jiného.

R. Vacek 7.6.2019 13:28

Re: Babišovi voliči

Jak pokračuje v zadlužování? Podívejte se na srovnání s jinými státy a jestli vidíte nějaký rozdíl. https://www.google.cz/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country:cz:sk:hu&hl=cs&dl=cs#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:cz:sk:hu:it:de&ifdim=country_group&hl=cs&dl=cs&ind=false

D. Stirský 7.6.2019 9:33

Moudrost starých Řeků

Ti si představovali, že po smrti člověk skončí jako stín v podsvětí. Největší gauneři skončili v propasti Tartaros (Tantalos, Sysyfos, Ixion), ti nejlepší z nejlepších v Elysiu (Orfeus, Euridika). Jenže! Naprostá většina lidí skončila na louce s květy asfodelů. To byli ti, kteří nebyli ani dobří ani špatní. A nebo vykonali mnoho dobrého i mnoho špatného. Tam se jejich stíny potulovaly. Nic je nebolelo, netrápilo, ale také je nic netěšilo. Takto skončili i mnozí héroové, které známe třeba z Petiškových bájí. Tím chci říci, že Babiš je s velkou pravděpodobností - jako většina z nás - adeptem na toulání se po asfodelové louce. A to ti z chvilek ve své zbrklosti a rádoby spravedlivém rozhořčení nechápou.

D. Polanský 7.6.2019 9:21

A což tak vydržet demokraticky

do nových řádných voleb. Ale to je asi nuda.

F. Dido 7.6.2019 9:15

ANO, nacházíme se v pěkné šlamastice. Jak z ní ven? Zbavit se agenta Bureše rozhodně nestačí. Nezbude než "eliminovat" jeho voliče,neb přesvědčit se nedají a mohli by volit ještě větší svině.

A. Alda 7.6.2019 9:53

A upřednostňujete

střelbu u zdi nebo cyklon B?

F. Dido 7.6.2019 10:17

Nechal jsem se unést při čtení některých příspěvků,ve skutečnosti jsem pacifista. Takže navrhuji použít cyklon B, přijde to levněji.

M. Šejna 7.6.2019 9:01

zajímavé myšlenky pana Drápala

asi by opravdu bylo lepší, kdyby Babiš podal demisi a vzdal se poslaneckého mandátu. Mám ale obavy, že by to řvounům na náměstích nestačilo. Už dnes je Babiš obviňován, že své firmy sice vložil do svěřeneckého fondu, ale ve skutečnosti je prý ovládá dál. Střet zájmů - tvrdí to i eurounijní audit.

Pokud by se Babiš vzdal premiérské funkce a poslaneckého mandátu a zůstal předsedou ANO, určitě by mu ti stejní kritici vytýkali, že sice není předsedou vlády a poslancem, ale ve skutečnosti vládu a své poslance ovládá dál. Zase střet zájmů - možná by si opozice na to znovu objednala eurounijní audit.

Nepomohlo by ani to, že by Babiš opustil ANO, protože by mu bylo vytýkáno, že sice v ANO není, ale stejně je to jeho strana. Střet zájmů. Nejspíš by tedy muselo být ANO rozpuštěno, a to na základě dalšího eurounijního auditu. Teprve pak by snad byli Babišovi odpůrci spokojeni.

M. West 7.6.2019 9:23

Re: zajímavé myšlenky pana Drápala

Šejno kdyz to ctu zjistuji ze blbnes nahlas Nic blbejsiho jsem zde necetl kdyz vynecham komunistu ty jejich predsmrtne recicky:)

M. Šejna 7.6.2019 9:30

Weste

něco k tématu by nebylo, Weste?

Umíš diskutovat ad rem, nebo ovládáš jen nadávky ad hominem?

D. Stirský 7.6.2019 9:01

Docela hezky napsáno.

Dnes jsem měl ve schránce 5 e-mailů od Chvilek. Skončily v koši. Tvrdá masáž (Babiš je gauner) a fascinace množstvím demonstrantů. Mnozí jistě dají v neděli na FB fotku a s chvěním budou čekat pochvalné komentáře a lajky od přátel. Bohužel, demonstrace = vybičované především emoce. Což je smutné. Chybí racio a trochu pragmatiky a objektivity. Třeba to, že AGROFERT zaměstnává 33 tisíc lidí (nevím, v jakých podmínkách, určitě má nemalý sociální fond). Spočítal jsem si dle konsolidované výročky průměrný brutto plat 2017: Přes 40 tis. Kč. Chtělo by to podrobnější rozbor. Ale je fakt, že přijaté investiční a provozní dotace 2017 jsou hluboko pod platbami daně z příjmů a sociálního/zdravotního pojištění.Uvažoval někdo, co se stane, když několik set podniků skupiny žádné dotace mít nebude? Dopad na zaměstnanost? A opravdu je Babiš takový zloduch, jak jej chvilkaři líčí? To přece není možné: každý člověk je směsicí dobrých i špatných vlastností. Dnes jsem se dočetl, že svůj "vládní" plat vč. náhrad posílá na charitu (otcové a matky samoživitelky). Pokud je to pravda (zdroj neuveden), neukazuje to také na jiného Babiše? A nemělo by se opravdu počkat na definitivní znění zprávy? Kdo z nás skutečně rozumí systému zemědělských dotací? Obávám se, že skoro nikdo. Není v tom všem také útok plebejců na schopného člověka, který vybudoval velký hodling? Což nevědí, že již ve starém Řecku byl Hermes posel bohů a dále bůh obchodníků a zlodějů? Jde mně jen o objektivitu, o nic víc. A ta tu rozhodně chybí.

A. Alda 7.6.2019 9:04

V naprosté většině věcí s Vámi nesouhlasím.

V tomto však ano. Napsal jste to dobře - souhlasím s Vámi.

M. Šejna 7.6.2019 9:09

Re: Docela hezky napsáno.

Agrofert odvedl v roce 2016 na dani ze zisku 1,7 mld. Kč. V roce 2017 to bylo 1,5 mld. Kč.

Když se k těmto daním ze zisku připočítá daň z příjmu od zaměstnanců a DPH z prodaného zboží, pak je Agrofert dost velkým zdrojem peněz pro státní kasu.

Z tohoto pohledu je snaha o likvidaci Agrofertu ze strany opozice dost záhadná.

D. Stirský 7.6.2019 9:23

Re: Docela hezky napsáno.

Slyšel jsem, že jeho akviziční metody byl dost drsné, pracovat ve formě Vodňanské kuře asi nebude žádný med, ale znovu: Ten pohled na něj objektivní není. Výsledek může být i ten, že díky chvilkařům - budou-li předčasné volby - dostane více hlasů než před dvěma léty.

M. Šejna 7.6.2019 9:34

přesně tak, pane Stírský

dovedete si představit to zděšení v řadách opozice, kdyby Babiš podal demisi? Podobně zděšený byl naposledy Paroubek, když sestřelil Topolánkovu vládu.

Mám pocit, že následující předčasné volby by se současnou opozicí zametly podobně, jako s Paroubkem. A to by ani nemusel Babiš použít Kubiceho zprávu.

A. Alda 7.6.2019 8:52

Taky jsem nikdy Babiše nevolil.

Ale znám lidi, co ho volili. Dokonce znám i jednoho přímo fanatického babišistu (děsné slovo, co?) - je to lékař s manželkou soudkyní. To, že Vy neznáte nikoho, kdo volil Babišovce, je zřejmě omyl. Oni Vám to jen nechtějí říci - a přemýšlejte tedy proč nechtějí.

Napsal jste svůj článek hezky, má smysl ho číst, ale doporučuji i Vám přečíst si kratší a stručnější článek pana Havránka zde: https://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=716481

K. Janyška 7.6.2019 8:45

Jak ? Musíme věřit, že vyhrají zločinci popletení

nad zločincem faktickým. Když tam vidím euvlajky a slyším kecy o občanské společnosti dělá se mi špatně... Dzp.

J. Schwarz 7.6.2019 8:42

Milý autore,

pokud považujete Jiřího Zlatušku a Pavla Teličku za "zajímavé lidi", co je na vás vlastně konzervativního?

M. Šejna 7.6.2019 9:19

přesně tak, pane Schwarzi

někdy v roce 2012 jsem byl v kontaktu s místním manažerem ANO. Jednali jsme o možnosti, že bych se stal členem ANO. Když jsem tehdy zjistil, že jednou z hlavních "osobností" ANO má být pravdoláskový aktivistický novinář Martin Komárek, vstup do ANO jsem odmítl.

Podobné omyly s osobnostmi udělal Babiš při vzniku ANO i s Teličkou a Zlatuškou.