Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Hry špionů

James Jesus Angleton (Jesus jako Ježíš, jeho matka byla Mexičanka a tam je to běžné mužské jméno) byl šéfem kontrarozvědky v rámci CIA v letech 1954–1975. Jeho úkolem bylo dohlížet na to, aby cizí agenti neinfiltrovali CIA, a pokud agent CIA zradí, aby byl odhalen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tajné služby, všude na světě, se už dávno osvobodili od svých pánů. Dělají a předstírají, že jejich činnost je k něčemu.

K čemu asi je Rusku činnost jejich agentů u nás? To jenom ti agenti samotní vyrábějí závažná fakta.

0 0
možnosti
Foto

A tady lze položit základní otázku, kdo v demokratické zemi řídí rozvědku?

Koudelkova sebechvála úspěchů v boji s ruskými a čínskými agenty (a zároveň nulová nebo ricinově záporná efektivita) buď zastírá vlastní neschopnost nebo jinou činnost, která není ku prospěchu vlasti. Prázdné sudy nejvíc duní. Nikoli nadarmo byl vyznamenán v Lengley.

0 0
možnosti

Tak Koudelka ve výročních zprávách BIS, které mají být tajné, veřejně popisuje jakési rejdy ruských a čínských agentů, bez jakéhokoliv důkazu. Prezident Zeman pak ty údajné důkazy chce vidět, protože na to má zákonný nárok. Koudelka se opět zaštítil politicky, protože nejspíš nic nemá a jenom politicky blafoval. Zpolitizovaná BIS není k ničemu....;-D

0 0
možnosti
JV

Zeman je asi génius zla. Agentomanicke tajtrdliky dokáže vyrobit i z poměrně chytrých lidí.

0 0
možnosti
JJ

Ale kdepak génius zla. Je to génius rozesíračství. President, který veřejně v médiích napadá svou tajnou službu je spíše případ pro Chocholouška.

0 0
možnosti
VP

Podezřelá je Koudelkova politická činnost, jeho bití v prsa, že honí ruské agenty. Dokázat to nesmí, takže může tlachat cokoliv. Nepodceňuji Zemana, Koudelka může být čučkař, který výsledky nemá a volá na pomoc politiky z pražské kavárny, aby jako "užiteční hlupáci" mu pomohli ve funkci setrvat. Navíc si dovolím spekulaci: Kdybych byl ruským špionem, budu dělat to co Koudelka. Povedu proti Rusku kampaň, nebudu nic dělat, protiruské aktivity zmařím a budu se vyhřívat na slunci přízně užitečných idiotů z pražské kavárny. Tajná služba by neměla mít možnost ovlivňovat politiku.

0 0
možnosti
P1

P46a61v83e42l 221

5. 12. 2020 23:57

Podezřelé jsou podrackého fantasmagorie na téma "politické činnosti". Znovu se ptám, podracký, do které strany Koudelka vstopil? Jsi schopen na tuto otázku odpovědět nebo bereš halucinogeny? Protože kydání vlastní špíny hradního čučkaře na BIS s nějakou politickou činností opravdu ale opravdu nemá nic společného.

0 0
možnosti
JV

J76o88s70e31f 66V85a92l81a

5. 12. 2020 16:01

uz fakt, ze se o takove situaci (seznam ruskych agentu v CR) pise verejne v novinach, tak uz tento fakt budi dojem vypusteneho patraciho balonu. Patraciho balonu vypusteneho neznamou stranou. Pokud by slo o "normalni" cinnost, nepsalo by se prece o tom o tom vubec.

0 0
možnosti

Tak pro mě ta "strana" není neznámá. Jedná se o ekonomické kolaboranty podporované užitečnými idioty z řad opozice. Cílem je politicky zdiskreditovat Rusko a Čínu, aby byly Předem vyloučeny z řádného výběrového řízení dodavatelů dostavby JE Dukovany. Raději Hodně peněz z ČR do EU, než méně peněz Rusku. O Peníze jde...;-D

0 0
možnosti
LK

V to seznamu by měl na prvním místě podle důležitosti pro Rusy figurovat Zeman a dále Mynář, Nejedlý, Filip, Skála, atd. Pan prezident chce informace, tak ať je dostane ;-D

0 0
možnosti

Tak pan prezident chce informace, ale ne po vás. A jelikož na to má zákonný nárok, také je od BIS dostane. ;-D

0 0
možnosti
VB

V73á53c72l68a79v 72B53o54k

5. 12. 2020 13:14

Od Zemana je t jen taková provokačka. A perfektně vychází. Trvalo udajně 2 hodiny nez se tahle informace v kategorií asi tak přísně tajné dostala ven. Jo Koudelka, ten má vše v "pořádku". Nadherný řev opozice, rajska hudba pro jeho uši. Koudelka zorávu nevydá. Coz se interpretuje že ty agenty vlastně nezná. K tomu poruší zákon. A rusofobove v senatu i ve sněmovně svými výzvami taktéž. Bezva. A ostatně jsem přesvědčen, že Zeman ani ten seznam nechce. Že to Koudelka ani jeho fandové nemají pod kontrolou, je totiž zřejmé. A že by se stejnou mírou bezpečnostní kontroly věděl o nějakych, treba ricinových agentech? V takhle děravé organizaci?

0 0
možnosti
Foto

A86. 21R97e54n27j53a40s60c70u

5. 12. 2020 14:08

Tak některé rozvědky či kontrarozvědky jsou tajné a některé blbé. My holt máme to druhé, ale na vyučování dějepisu by zase byli dobří. Možná, že odpověď Zemanovi budou znát dříve všichni novináři ČR než prezident.

0 0
možnosti
PZ

P48e90t59e77r 80Z51i78n23g53a

5. 12. 2020 12:28

"Každopádně lze předpokládat, že pokud prezident získá seznam Rusů na našem území, o kterých se kontrarozvědka domnívá, že jsou ruskými agenty, a seznam českých občanů, o kterých se tatáž služba domnívá, že vědomě pracují pro Rusy (tj. nejsou jen užiteční idioti, nýbrž zrádci), ten seznam se do Moskvy dostane. Takže on ho neobdrží."

A to jsem si myslel, že Joch je inteligent...

0 0
možnosti
OM

O34t11t69o 67M28a65y48e11r

5. 12. 2020 13:57

.. a úplně nejlepší by bylo, kdyby čučkaři ten seznam předávali pravidelně ve formě svodky na ruskou ambasádu rovnou- přijde to (Rusy) levnějc, vyjde to nastejno a koneckonců to bude i efektivnější.

0 0
možnosti
PK

P68e51t91r 86K47r77á58l

5. 12. 2020 11:50

No, mě by spíš zajímal seznam agentů amerických. Ten by byl patrně mnohem delší. Ale tímhle směrem BIS snad ani nesmí pomyslet. To by hlavní čučkař dostal příště v Langley místo kafe a frčky jen sodofku.

0 0
možnosti
OM

O68t68t30o 55M11a61y85e47r

5. 12. 2020 13:41

svatá pravda prevozchoditelstvo, těmhle imperialistickým rejdům proti matičce Rusi je třeba zatnout žílu u pytlíka

PS: víte možná jste to nepostřehl (nebo se té představě podvědomně bráníte), ale my jsme s těmi amerikánci teď tak nějak spojenci (skoro se to bojím napsat, abych vám tím nezpůsobil nějaký deperzonalizační šok) . Tudíž za agenty netřeba vyhazovat prachy, fakticky se stačí jen zeptat.

0 0
možnosti
ŚS

Jestli má BIS povinnost prezidentovi vyhovět, tak musí. Pokud má parlament pocit, že podobné zprávy BIS nesmí opustit, má legislativní moc to změnit.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz