Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PROKOP BUBEN

1. 12. 2008 9:28
JAK VIDNO

Autor srovnává nesrovnatelné hodnotou i časem......Každý soudný jedinec musel již v průběhu devadesátých roků a nejpozději při stvoření Oposmlouvy poznat KVALITY naší kLause.....Netvrdím, že V.Havel nespáchal přehmaty, ovšem zdá se, že byl především POUŽIT a jeho odpor vůči svému následovníkovi v úřadě byl od počátku, kdy se tento vtíral do vedení OF - na místě.....

0 0
možnosti

Miloš Zfrantišku

1. 12. 2008 9:28
Havel má své chyby,

ale nelže a neškodí.

0 0
možnosti

hlava22

1. 12. 2008 9:45
Re: Havel má své chyby,

pokud považujete operace ČNB ( Tošovský ) před Sarajevem za neškodné pak opravdu neškodí.

0 0
možnosti

Magor Milda , Mgr. etc.

1. 12. 2008 9:18
Oba presidenti jsou různí, ale oba mají své slabé stránky.

Václav Havel byl na začátku velmi potřebný, bez něj by asi hodně soudruhů viselo na lucernách a to by nebylo konstruktivní. Tu smířlivost se zločinci však dostal až do absurdna, jako president ovšem neměl takové pravomoci, aby s tím mohl moc udělat. V zahraničí však pomohl naší republice k lepšímu obrazu, přestali nás tam spojovat s ruskou zónou. Délka jeho presidentování nemohla zůstat bez následků, příliš si zvykl na ten respekt a jeho okolí, pražský hrad, zřejmě opravdu pozměnilo vztah ke zbytku republiky. Tak trochu mocnářem byl už v druhém volebním období.

Václav Klaus, na rozdíl od Václava Havla chlapec z proletářského prostředí, který se vypracoval svojí přizpůsobivostí, vlivem nomenklatury, do které se přiženil a svojí učenlivostí, s jakou se naučil intrikovat, se všude probíjel triky. Dospěv na špičkové státní funkce se z obyvatele paneláku na Proseku stal respektabilní vážený muž. To mu ovšem stouplo do hlavy a považuje se sám za někoho mimořádného a  s vizí. Psychiatři však vědí, že nositelé vize bývají nebezpečnými pacienty. Problém roste se stářím, na Hradě pevně přisátý rádoby mocnář není ochoten přiznat, že se mýlil, i kdyby to měl černé na bílém od nejvyšších soudů. Zachránit zeměkouli od oteplování, to je obecně oblíbená metoda k získání Nobelovky, zachránit EU před byrokraty v Bruselu však v malém Česku s malým presidentíčkem, kterého už nikdo nebere moc vážně, to je vize bez naděje na úspěch. Můžeme tam něco změnit, jestliže najdeme aktivní politiky s námi kýženými cíli, které tam pošleme. Dosud se tam posílalo do asylu nebo vybírat pěkné platy a příplatky.

0 0
možnosti

PROKOP BUBEN

1. 12. 2008 9:30
Re: Oba presidenti jsou různí, ale oba mají své slabé stránky.

Možno souhlasit.....

0 0
možnosti

Cricket

1. 12. 2008 9:12
Já bych se ohradil

V prvním odstavci jste použil spojení "... nám to naše humánní medicína naštěstí neumožňuje".

Já říkám "naneštěstí" a to také souzní s vaším závěrem, neboť blbové a zblbnuvší (nejen presidenti), jsouce ponecháni naživu ovlivňují svojí činností naše životy například tím, že volí, nebo taky nevolí. Tím nechávají nás poddané ve spárech svých vyvolených (a nemyslím tím zase jen presidenty) čímž ohrožují naše životy více, než priony. Chyba je tedy buď v medicíně, nebo v tom, že volební právo je všeobecné a rovné (to ale taky mohlo být zapříčiněno aplikací humánní medicíny) ;-D 

0 0
možnosti

hlava22

1. 12. 2008 8:49
Něco tam chybí.

Pan Bárta opomněl  využití ČNB v Sarajevu.

0 0
možnosti

cesko

1. 12. 2008 8:32
Ano, velmi hloupy clanek

nebot, srovnavat prezidenstvi jesitneho p. Klause, ktery svymi osobnimi nazory skodi cesku,  s p. Havlem, ktery svym prezidenstvim uvedl cesko na vedomi sveta, je prinejmensim nestastne.

0 0
možnosti

kopec

1. 12. 2008 8:53
Re: Ano, velmi hloupy clanek

Kdyz dva delaji totez, neni to totez.

0 0
možnosti

Štváč

1. 12. 2008 8:16
jste drzej

srovnávat Havla s chameleonem. Klaus nemá jednu dobrou vlastnost, byl léta zbabělý a lhal před volbou prezidenta s důkazem záznamu. Havel je člověk uznávaný ve světě (není přátelé ?) Klaus jen v Moskvě, jinak je za pitomce. Tak pozor.

0 0
možnosti

hamar

1. 12. 2008 7:23
Takže za krizi v roce 1997 ...

... *hroutící se hospodářství, měnovou krizi, nečisté spozorování ODS ... ... může expresident Havel a posléze za zvolení Topolánka do funkce šéfa ODS. Zajímavé poznatky - asi jsem žil v jiné ČR. V té "mé" ČR populista Klaus hlásal pravicovou politiku, ale dělal populárně - socialistickou spojenou s vytvářením kapitalismu metodou tunelování a výsledkem bylo* ...

0 0
možnosti

Radim

1. 12. 2008 8:17
Re: Takže za krizi v roce 1997 ...

absolutní souhlasR^

0 0
možnosti

ll

1. 12. 2008 7:15
Klaus měl s Kaslem problémy? Nepamatuji se

Naopak. Podporoval ho na pražské radnici, Kasl vedl předvolební mítink na václaváku, pak Kasl během noci prozřel, vystoupil z ODS a spolu s Havlem dělali hepenink na Hradě.

Pan Bárta má velmi krátkou paměť.

0 0
možnosti

Ale

1. 12. 2008 7:44
Re: Klaus měl s Kaslem problémy? Nepamatuji se

Klaus několkrát Kasla podržel proti snaze jej odvolat, v roce 2002 byl Kasl v situaci, kdy bylo jasné, že po podzimních volbách jako primátor za ODS skončí. Stejně jako Bém dneska hledal cestu k záchraně svojí kůže - a stejně jako Bém dneska pomocí podrazu na druhou

0 0
možnosti

Jartep

1. 12. 2008 6:36
Osobnosti české politiky

Společný jmenovatel: chorobná ctižádost, kombinovaná s nedostatkem schopností

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz