Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

wandy

1. 12. 2008 14:41
paralely

Hledání paralel je docela prima intelektuální cvičení a za to autorovi dík. Ale je někdy zavádějící: role prezidenta ČR (i ČSR a ČSSR) byla vždy důležitá pro zahraniční politiku a pro hledání spojenců v zahraničí. A tady je bilance Havel/Klaus tristní. Topolánek v OVM tvrdil, že mu Klaus nevadí, a že by ho klidně prosazoval na prezidentský post znovu, jen když nebude škodit ODS - v podtextu vlastně pravil, že figurku Klause v zahraničí stejně nebere nikdo vážně a v případě ČR se státníci baví s premiérem (to jest s Topolánkem)  nebo s ministrem zahraničí. Připadá mi to sobecké.

0 0
možnosti

Karel K

1. 12. 2008 16:08
Re: To není sobecké, to je fakt

Topolánek se chová proti dnes už jasně metálně vyšinutému Klausovi ještě jako kavalír. To je možná chyba, protože podrazáctví není jen hnusné, ale hlavně je nebezpečné. Protože to, co mu provádí Klaus, na to je i v politice jen jedno slovo - a je hodně sprosté.

0 0
možnosti

flujda

1. 12. 2008 14:26
autor

tohoto blábolu přilétl z jiné planety?

0 0
možnosti

Chalupa

1. 12. 2008 12:22
Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

V zájmu všeho lidu není: (1)  když si dělá vlastní zahraniční politiku (2)  když  se plete do toho, kdo má být předsedou ODS  (3) když tvrdí, že je disidentem v EU (4) když překrucuje nález Ústavního soudu  (5) když zakládá vlastní stranu (6) atd., atd.

Bude-li LS schválena a bude-li V.K. s podpisem otálet kvůli Irům, tak poruší ústavu, neboť ČR je svrchovaný stát, který není závislý na rozhodnutí jiné země a LS podepisuje nikoli za "sebe," ale za ČR.

Poruší-li prezident ústavu, může být odvolán.

0 0
možnosti

yorik

1. 12. 2008 12:24
Re: Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.".

Bude svrchovaný. Dokud neratifikuje tu Lisabonskou smlouvu.

0 0
možnosti

VLK

1. 12. 2008 12:05
Ta zkratka...

Ta ykratka té nemoci... ehm... není to v případě politiků... ehm... něco jako OBSE?

0 0
možnosti

yorik

1. 12. 2008 11:39
Důstojvenství prezidentského úřadu

spočívá podle autora v tom, že prezident bude klást věnce, přebírat lejstra od velvyslaců, podepisovat každou blbost, kterou na Hrad pošlou a jinak držet hubu. Zvláštní oblibu si Václav Klaus získal u zelených všech odstínů. Od oslavného projevu jejich předsedy ve Španělském sále, přes tu "lesní zvěř" až po toho zeleného disidenta. Teď si tato partaj vzala za své, že zmákne v parlamentu Lisabonskou smlouvu jako nějakou vyhlášku o dobytčím moru. Nejlépe do Štěpána. Právní expert zelených a nejmenovaného deníku by si mohl uvědomit, že jediným opravným prostředkem proti Lisabonské smlouvě je opuštění struktur Evropské unie. Je třeba vážit dlouho a odpovědně tento zázazek. Jde o více, než to předvánoční porcování poslaneckého prasete.

0 0
možnosti

janoryna

1. 12. 2008 12:39
Re: Důstojvenství prezidentského úřadu - opuštění

eu je sice jediný, ale za současné situace taky jedině rozumný opravný prostředek. když se tam nedokážeme domluvit už teď, tak co tam pohledáváme ?

0 0
možnosti

milan007

1. 12. 2008 11:23
autorovi

Pokud vezmu jen jedno kriterium hodnocení Vašeho elaborátu, to jest kdo z diskutujících s Vámi souhlasí, vychází mi , že jste napsal hodně zjednodušující , ba přímo hloupý článek.

0 0
možnosti

von

1. 12. 2008 11:19
Jako obvyčejně - dilema!

Analyza pana Bárty je přijetelná, ale jako obyčeně - bez východiska. Zdá se, že jsou v podstatě možná dvě řešení  - buď  dosáhnout výměny celé garnitury všech polistopadových politiků, nebo "vyměnit všechny voliče"! Jednodušší je samozřejmě varianta první, ale bohužel je v demokracii pevně svázána s tou druhou. Takže ....?

0 0
možnosti

brok

1. 12. 2008 10:44
bude to asi tím hradem

Ti z nás, kteří si alespoň trochu pamatují dějiny vědí, že už přemyslovští králové propadali stejnému vývoji. Poslední (Václav III) a předposlední (Václav II) zemřeli poměrně mladí a do této krize se nedostali. Jinak stejné schema. V mládí skvělý panovník, úspěšný diplomat a politik. V pozdějším věku vrtošivý a samolibý hlupák.

0 0
možnosti

PROKOP BUBEN

1. 12. 2008 11:22
Re: bude to asi tím hradem

Vy jste historický kulobrok člověče.....

0 0
možnosti

L'ego

1. 12. 2008 10:23
Takový hodný kluk to byl

"Václavu Klausovi bylo možno vyčítat ledasco, ale doposud se vždy snažil přizpůsobovat sebe úřadu, nikoli úřad svým libůstkám"

To jako myslíte vážně? A kde jste byl posledních 10 let? Na Madagaskaru?

0 0
možnosti

jan

1. 12. 2008 10:33
Re: Takový hodný kluk to byl

hehe tohle mě taky pobavilo

0 0
možnosti

1946

1. 12. 2008 9:54
poznání

Oba nejvyšší státní úředníci se patrně nechtěli smířit s poznáním, že jsou v naší společnosti jenom prezidenty. Některé jejich kolegy např. v Německu či Švýcarsku to holt tak nebere. Nakonec bude mít kus pravdy nezkušený Liška o nadcházející nutnosti to prezidentům včas vysvětlit.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz