Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Hlavní figurou na šachovnici je prezident

Ač každý den slyšíme, že premiér je slabý, že se rozbil a nefunguje, je to jen důsledek hry pana prezidenta, který ví, jak fungují globální šachy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JE

19. 7. 2019 6:25

A většina by se generální stávky nezúčastnila. A co pak? Pane Hvížďalo " počkejte do voleb, spadnou"

0 0
možnosti

19. 7. 2019 7:06
Re:

V roce 1989 při skutečné generální stávce lidé protestovali proti vládě jedné strany (ono tomu bylo trochu jinak, ty vládnoucí strany byly čtyři pod vedením jedné z nich - KSČ). Dnes je to v podstatě stejné. Pouze těch stran je více a svou moc nad občany si volně vysoutěžují. Výsledek? V podstatě tentýž. Vláda jakýchkoliv spolků(politická strana není nic jiného než spolek naprosté menšiny občanů) nad občany jako celku je vždy odsouzeníhodná. Občané si totiž dovedou vládnout sami a k tomu zásadně politické strany nepotřebují. Systém vlády a moci politických stran, nastolený v devatenáctém století se obecně nepovedl a nikde ve světě pořádně nefunguje. M.j. vedl ke dvěma světovým válkám i k současnému rozdělení světa mezi t.zv. velmoci. A lidé už , sice pomalu, ale přece, dostávají rozum a od politických stran se houfně odklánějí. Zatím k občanským hnutím, protože jim nic jiného nezbývá. A nějaké neziskovky, které nedělají nic jiného než že štvou lidi proti sobě? Ty podporují jen ovčané, kteří jsou příliš líní přemýšlet a proto se rádi vzdávají své svobody myšlení ve prospěch politických stran, které je následně, také přes tyto neziskovky, ovládají.

0 0
možnosti
JK

19. 7. 2019 5:57
Tak nám demokracie dorazila

i na šachovnici? Král, dáma, střelec, kůň, věž a pěšec.. a president? To jako že pěšáci svrhli krále i dámu a zvolili si presidenta a, co já vím, předsedu ústavního soudu? A pravidla určují v hlasování a výklad pravidel záleží na vztahu president - předseda ÚS? A platí pro obě strany šachovnice? Pro bílé i černé? A lze proti sobě postavit stranu s presidentem proti straně s králem? Tak na takový živý přenos utkání bych se snad dokázal dívat do konce. Co jiného nám taky zbývá.

0 0
možnosti

K. Šubrt

19. 7. 2019 5:41
Panu Zemanovi jsou všichni k smíchu,

dělá si co chce, nemá právní zodpovědnost, je si vědom, že občanská společnost mu to bude tolerovat. Vše mu projde a pana Babiše si vodí po scéně jako loutku. To vše bylo lehce předvídatelné a přesto byl zvolen. Proč? Kdo je za jeho chování zodpovědný?

0 0
možnosti
RL

19. 7. 2019 5:49
Re: Panu Zemanovi jsou všichni k smíchu,

No schválně, kdo? A myslíte si, že se mu to nelíbí? :-D

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz