3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 16.9.2011 0:45

I když lze

s některými argumenty Okamury souhlasit, přesto považuji tento článek za hroznou slátaninu. Abych byl alespoň v jedné věci konkrétní. Pokud si autor myslí, že zde je nedostatek policistů a přitom tento argument nedokáže ničí zdůvodnit, pak jsou to jen kecy!!!!! Doporučoval bych mu alespoň si ověřit počty policistů "za bolševika" a nyní. Připočítat městské policajty a přitom nezapomenout a porovnat druh vykonávané agendy tehdy a dnes (řidičské a občanské průkazy, pasy, evidence vozidel, přestupky v dopravě apod). Teprve potom z toho vyvodit závěry. Kdyby to udělal, tak by se divil nejen on, ale i mnoho dalších lidí v této zemi. Pak by stačilo se jen zamyslet z vlastních zkušeností a veřejných zdrojů zjistit, že u PČR je nejen menšina slušných pracujících odborníků, ale i většina "zašívačů, lumpů a někdy i dost velkých zlodějů a vyděračů.   

I. Pujman 15.9.2011 21:32

starostové?

No jestli na starosty sázíte, tak to jste většinou zcela vedle. Tak jak si tato údělná knížata uzurpovala moc v řadě svých měst a obcí, to se ani Kalouskovi hned tak nepovede. Od nich bych určitě nic nečekal, s jedním z nich mám osobní zkušennost, a je to zmar...

P. Gabriel st. 15.9.2011 15:14

Předčasné volby?

Ty přece mají smysl jedině tehdy, pokud se voličstvo probere z mrákot a rozhodne s NEVOLIT NAPROSTO NIKOHO ZE SOUČASNÉ VĚRCHUŠKY! Vůbec nejde o pravici a levici! A je jedno, jestli vezmete oposmluvní socdem a ODS, nebo VV, nebo kalouskovce s knížetem v erbu a Gazdíkem na fíkovém listu! Vždy budu předvádět + - totéž a hlavně tahat nám peníze z kapes a rozdávat je svým kamarádíškům. A rudí vzadu si v tichosti do každé hromádky hrábnou a povedou naoko paličské řeči. Pokud se voliči nerozhodnou nevolit naprosto nikoho ze současných pěti sněmovních stran, není šance na změnu k lepšímu!

I. Dvořák 15.9.2011 19:44

Re: Předčasné volby?

Nelze jinak než souhlasit .  Shodit vládu není až tak velký problém. Hříchů má víc než zásaluh. Ovšem čím a kým ji nahradit. Existují u nás politici, kteří upřednostní blaho státu před svým??? 

M. Stuchlik 15.9.2011 22:44

Re: Předčasné volby?

existuje u nás takový občan?

P. Gabriel st. 16.9.2011 8:47

Re: Předčasné volby?

Naděje umírá poslední a i povrchní trumbera s retardací vlastního uvažování a se ztrátou paměti, snadno manipulovatelný a zmoravcovatelný sdělovacími prostředky, má šanci se změnit. Indikátorem zřejmě budou preference. Zatím jsou dle veřejného mínění největšími darebáky lidovci a největšími škůdci posledního dvacetiletí Lux, Svoboda, Čunek... Zatímco největší podporu má ODS, socdem, topka a KSČM a nejužitečnějšími jsou Schwarzenberg, Klaus, Kalousek, Nečas, Topolánek, Sobotka, Hašek, Zeman... Až se ty preference na základě reálného hodnocení prospěšnosti pro společnost otočí, bude to znamením, že lidem začaly fungovat hlavy.

P. Gabriel st. 15.9.2011 15:06

Když ono je to trochu jinak!

Pan okamura se snaží o jakoby analýzu, ale pár podstatných věcí mu uniká.

Fond dopravní infrastruktury? Jistě ne bez souhlasu VV se tato vláda rozhodla, že prostředky z výběru mýtného, dálničních známek a spotřební daně z motorových paliv, které by logicky i legislativně měly být příjmem SFDI (více než 80 mld Kč) se zařadí do SR a tam nekontrolovatelně prošustrují společnou péčí koalice. Trochu pozdě ministrům VV dochází, že skutečná potřeba těchto peněz je v dopravě. A ony by se tam jistě i nějaké v SFDI našly, jen by se nesměly místo silnic stavět luxustí cyklostezky, jako třeba ta pražská.

Vzbuzovat iluzi, že STAN s Gazdíkem v čele vedou nějakou zásadní bitvu se zlými exlidovci je rovněž mlžení až lhaní! Gazdík sám si právě toto spolčení účelově zvolil natruc lidovcům ze zlínského krajského vedení KDU-ČSL, kteří starostují v okolních dědinách a prý mu stoupli na kuřží oko. A tak zcela vědomě dělá fíkový list darebákům, kteří, kdyby neodešli sami, byli by z KDU-ČSL potupně vyhnáni za své pohrdání úplně vším. Gazdík ani Polčák nemají na to, aby nějak zásadně korigovali zřejmě pokračující lumpárny Kalouska a spol. S bídou se pokouší o zdání změn v RUD, aby vzbudili dojem, že tam nejsou úplně zbytečně. Mohli si vybrat jiné opartnery, dobře jim tak. Voliči jim to snad dokážou spočítat a kalouskovci? Ti se zase na někoho nalepí.

M. Heisler 15.9.2011 14:03

Fantasmagorie

Anebo možná přání otcem myšlenky?

- Současná vláda se nerozpadne - po negativních akcích potřebuje dělat populistické, aby v příštích řádných volbách nedostala na frak. Předčasné volby jsou velkým přáním SD a nikoho jiného. Je to jako vyhlašovat, že vítězný tým v půlce závodu už vlastně vyhrál a není důvod běžet dále, bez ohledu na to, že celkový výsledek je nejasný. Kdyby neměla levice preference tak vysoko, tak ji ani nenapadne o tom mluvit.

- Tohle jsou jen politické hrátky o to, kdo z toho získá body pro veřejnost. Kdo bude moci napsat, že vyřešil církevení restituce nebo vylepšil silnice. Navíc to odvádí pozornost od mnohem citlivějších témat.

Je mi líto, že tohle pan Tomio nevidí (možná záměrně). Měl jsem ho za chytřejšího. Anebo si připravuje cestu do sněmovny/senátu v něčím žoldu?

I. Schlägel 15.9.2011 13:50

Mám dojem,

že v současné pohnuté době by předčasné volby pomohly jen a pouze levici. Z čehož by profitovala TOP 09 pouze za předpokladu, že by se chtěla stát hegemonem na levici, ne na pravici, jak tvrdí protřelí političtí komentátoři. A samotná TOP 09 se jako levicová strana rovněž necítí. Tak že předčasné volby chtěné  a vyvolané stranou TOP 09 mi přijde jako bláznivý nápad. Omlouvám se, pokud jsem něco přehlédl a má argumentace postrádá logiku. Pěkný den.

J. Kadeřábek 15.9.2011 13:57

Moc nevěřím na kalkulaci nových voleb.

Spíše je to přetahovaná o moc v rámci koalice. Jinak zpoplatněné povolenky se promítnou do cen monopolních dodavatelů tepla. Takže bych tak nejásal. Vlastní smysl povolenek je zadusit i tak mizerné hospodářství.

J. Tachovský 15.9.2011 11:34

Jo ukradeny majetek SE musi vratit

Reknete tedy tomu majetku at SE vrati a nechtejte po me, abych vracel prostrednictvym svych dani neco, co jsem neukradl

D. Streit 15.9.2011 9:07

Dálnice! A bez Kalouska!

Silnice se spravit musí, církev MUSÍ počkat na lepší časy (okradených bylo více):

http://streit.blog.idnes.cz/c/210213/Barta-rika-Kdyz-budeme-mit-na-silnice-zbude-nam-na-cirkve.html

Kalkulace nemusí vyjít šíbrovi Kalouskovi, ale Klausovi:

http://streit.blog.idnes.cz/c/188267/Prognoza-Trapna-mezihra-pred-ustavenim-Klausovy-prechodne-vlady.html

Ale podvratnou činnost Kalouska autor odhalil přesně - skrytě provokovat a viditelně se nenamočit.

J. Anděl 15.9.2011 13:42

Re: Dálnice! A bez Kalouska!

Církev je v této záležitosti něco jako věřitel, nikoliv příjemce sociální dávky ;-).

J. Kadeřábek 15.9.2011 14:00

Věřitel? Z jakého titulu?

Restituce nemohou jít do nekonečna. Tento národ je převážně ateistický a církev zas tak nepotřebuje. Takže vrátit budovy a některé pozemky. Poněkud se zapomíná, že církev všichni desetiletí financujeme ze svých daní.

J. Anděl 15.9.2011 14:26

Re: Věřitel? Z jakého titulu?

Mně je poměrně jedno, jak se to provede, já nejsem církev, ani nejsem v církvi. Bude určitě dobré, když to tak či onak proběhne co nejdříve. Právě proto, abychom restituce neřešili do nekonečna a aby už ti nešťastní ateisté nemuseli nadále do budoucna financovat církev ze svých daní.

Osobně bych prosil, abychom ze svých daní přestali financovat také umění (nevěřím na operu či na nové české filmy), sport (jsem tvrdým ateistou, co se týče hokeje a fotbalu, ostatní sporty jsou mi naprosto lhostejné) a stavba dálnic - nemám auto a na chatu mi žádná dálnice nevede a doufám, že nepovede. Děkuji.

A. Reček 15.9.2011 20:54

Re: Věřitel? Z jakého titulu?

Pane Kadeřábku, stát od r.1949 z církevních polností a lesů bohatě profitoval a o tom se takticky mlčí.  To co se dávalo církvím ročně na jejich činnost, byla jen část z celkového zisku!  Jinak stálé hovoření o jejich financování z daní občanů je jen pouhé maskovací kliše těch, kteří nemají zájem o konečné narovnání.   

I. Pujman 15.9.2011 21:42

Re: Věřitel? Z jakého titulu?

Hloupost. Církev byla prakticky vyvlastněna již Masarykem a spol. pozemkovými reformami před druhou světovou válkou. Její údajný majetek v roce 1949 již dávno patřil státu, a církev ho jen užívala (až na nepatrné výjimky). Komunisti si v roce 1949 a později jen vzali, co patřilo už státu, a nenechali s tímto majetkem dál nakládat církev. Takže - pokud chce někdo v tomto státě něco vracet církvi z titulu, že jí to sebrali komunisté, tak bohapustě lže. Jde jen o další mnohasetmiliardovou loupež na tomto společenství ohlupovaných občanů, kteří si to nechají od pár šíbrů tipu Kalouska a Bessera líbit.

J. Marková 15.9.2011 20:52

Re: Dálnice! A bez Kalouska!

Články z těch odkazů jsou skvělý, stejně jako jejich autor, jenž umí číst mezi řádky. Česká politika a politická scéna je velmi obtížně čitelná, zvl. díky médiím. Média nepřinášejí validní informace. Často naopak zavádějící. Veřejnoprávní televize dokazuje, jak tzv. objektivita dokáže být toliko subjektivní. Kecy, mystifikace, lži.

Dokud nenastane kvalitativní změna ve zpravodajství, nelze čekat ani objektivní informace z politiky. Je to jen guláš kusých informací bez jakékoliv výpovědní hodnoty. Věštit další osud vlády a ČR ja pak totéž jako věštění z křišťálové koule. Nejraději mám nekonvenční portály Parlamentní listy EU portál apod, protože tam se člověk aspoň něco dozví.

NIcméně věřím v dobro a zdravý selský rozum. Češi se oblbnout nenechají... a s tím by měl počítat i Kalousek, jehož považuji za velmi chytrého, ale gaunera.

Navíc pro restituce církevního majetku je v době krize nutno opět získat čas. Jsou prostě na posledním místě.

V. Hošek 15.9.2011 8:18

Tak nevím

tak se nám narodil nový brouk Pytlík a Všeználek dohromady. Co pan Okamura ví nad tím musí žasnout i Pánbůh.

V. Kusý 15.9.2011 10:12

Re: Tak nevím

Když jste na tohle přišel sám, tak musíte být také Všeználek s Pytlíkem!

M. Starý 15.9.2011 15:05

Re: Tak nevím

A Tomiuv fanklub se ozval. Pan Okamura má v popisu situace v mnohém pravdu, ale tu situaci vidí podobně i většina lidí. V tom není sporu. Horší je, že nikdo neví co s tím. Respektive JAK prosadit změny. Protože změna musí nastat jedině formou zákonů a ty schvaluje Parlament. Takže jediná cesta ke změně je přes vyhrané volby. A pokud voliči nebudou mít koho volit a zase jich zůstane 50% doma, tak se k žádné změně nedostaneme. Navíc jsem přesvědčen, že pan Okamura se již připravuje na volby jako "nezávislý" na kandidátce ČSSD, to jen aby bylo jasno.

J. Mrázek 15.9.2011 8:02

Udělat z "povolenek" inteligentní daň dokáže málokdo

Musí na to být naprostý nedostatek soudnosti, vzdělání a zelená enviromentalistická hroší kůže. Neboli žádný malý pitomec !

P. Čech 15.9.2011 7:53

Kde vzít a nekrást? Jak jednoduché!

Po vzoru Nového Zélandu, nebo, abychom zůstali v Evropě, Švýcarska, reformovat a restrukturalizovat celou státní správu. Je trochu logiky. Švýcarsko je počtem obyvatel, rozlohou a strukturou průmyslu zemí srovnatelnou s Českou republikou.Na rozdíl od ČR však má zaveden systém (politický) který funguje. M.j. má pouze 7 (slovy sedm) ministerstev. Tedy zrušením našich 8 zbytečných ministerstev je možno okamžitě ušetřit částku, rovnající se bezmála schodku státního rozpočtu. A jsme u jádra pudla. Pouze reforma státní správy může něco řešit (http://www.mises.cz/clanky/zmensovanie-ulohy-statu-lekcie-z-noveho-zelandu-328.aspx).

M. Pernický 15.9.2011 8:30

Re: Kde vzít a nekrást? Jak jednoduché!

  Panu Hoškovi- musite napadat panaOkimuru? Ma svůj názor,srozumitelně vyjadřeny,

 nemusí mít pravdu,ale co vy nato.

V. Hošek 16.9.2011 6:11

Re: Kde vzít a nekrást? Jak jednoduché!

Já jej nenapadám, jen se mi zdá ujeté, aby někdo napsal článek a v něm se zabýval vším a tak vyhraněně.