Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 89
  • Poslední: 2.9. 2021 19:07
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
M. Valenta 1.9.2021 8:59

Koukám, že ani Jemelík nechápe v jak gigantickém střetu zájmů se nachází český premiér.

A. Renjascu 1.9.2021 9:20

Hlavní problém není střet zájmů, ale dotace, které jsou až na naprosté výjimky zlo. Jinak drtivou většinu dotací Agrofertu tvoří nárokové dotace na které by dosáhl i jako Pepík z vesnice. Problematické mohou být pouze ty investiční. V roce 2020 získal Agrofert na dotacích celkem 1,97 miliardy korun, z toho 1,62 miliardy činily nárokové provozní dotace (zejména na zemědělskou půdu) a 350 milionů korun nenárokové investiční. Samozřejmě dotace EU nejsou zadarmo a navíc slouží jako páka k ovládání jejich příjemců.

L. Netolická 1.9.2021 21:29

Politik, který je ve střetu zájmů, nesmí se ucházet o státní zakázky, invest. pobídky, dotace. Babiš sedí na dvou židlích naráz a nemíní se podrobit zákonům. Ostudné jednání premiéra. Super Unie, že jste konečně na něj našli páku, že bude muset zákony dodržovat.

A. Renjascu 2.9.2021 8:52

Babiš se o žádné dotace neuchází, ale uchází se o ně Agrofert. Na ty narokové by Agrofert dosáhl i kdyby nebyl Babiš premiér, protože jsou přesně vymezené zákonem a vázané na půdu a nikoliv majitele. Jinak radovat se z toho, že nám "Moskva" opět zasahuje do našich záležitostí je typickou ukázkou kolaborantského myšlení. O Babišovi si nedělám iluze už od roku 2006, kdy většina zdejších diskutujících ani netušila, že někdo takový existuje, ale abych kvůli tomu žádal cizí mocnost o zásah, tak to ani náhodou. Rozhodovat se má ve volbách a ne v Bruselu.

Š. Hašek 1.9.2021 19:54

Vy zas nechápete, v jak gigantickém průšvihu jste Vy.

Zkrátka Peksa a poslanci z Portugalska (či jiné tramtárie) zvedli pacičky, že Babiš nedělá dobrý párky. Že jako jsme tady zaostalí. Že nějaká ČR by měla brusele pucovat boty, držet hubu. Taky Španělům sloužit, líným jak veš. Žroutů peněz brusele, kteří si na práci najali nebohé Marokánce a studenty z Polska!!!

65% poslanců podniká bokem. Firmy "mají" manželky, synové, dcery. Kalousek ječel, že Babiš nečerpá dost. Ječel, že nečerpá dost pro Kalouskova kámoše.

Jste blbej, nebo navedenej?

L. Netolická 1.9.2021 21:33

Babiš dělá neuvěřitelnou ostudu. EU nechce nic jiného než dodržovat zákony. Pane Hašku, nevšiml jste si, že Babiš je premiér a jde také o ministra zemědělství Tomana. Jde o lidi, kteří nám vládnou, ne o běžné poslance.