Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vojín XY

7. 11. 2009 20:10
Bída politické nabídky

začíná tam, když předsedou ODS je lampasák, kterého tam strčili uvědomělí rodiče v roce 1971. Tomu říkám kredit!!!!

0 0
možnosti

Bolek

6. 11. 2009 16:26
Změnit volební systém.

Všechny strany nám před volbami "mažou med kolem huby" ve snaze získat co nejvíce hlasů. Všechny strany také do čela svých kandidátek, tedy na volitelná místa, strkají své šéfy a podšéfy, kteří naopak voliče spíš odrazují než lákají.  Tři preferenční hlasy nic neřeší, protože ti profláknutí šéfové se do parlamentu stejně dostanou. Mnohem lepší by byl systém, kdy volič by prostě z kandidátky vyškrtal lidi, které prostě volit nechce, případně kdyby mohl na kandidátce zaškrtnout jen ty kandidáty, které volit chce. A mohl by vybírat z kandidátek i několika stran, protože ve všech stranách se najdou jak slušní lidé, tak i darebáci. To bych toho ale chtěl asi moc, že?

0 0
možnosti

Landys

6. 11. 2009 16:11
A tím kdo nás z toho vytáhne, má být ODS ?

:-/Srandy už bylo dost, teď je třeba mluvit vážně ! I když odhlédneme od toho o co autorovi jde především - tedy zahrát na city těm, kteří mají v plánu volit některou z nových volebních formací "rychlokvašek ", jako třeba Vrcholy (všeho) z 09, které by mohly odčerpat volební hlasy ODS a tak je připravit o celkové volební vítězství, zaručující postavení skladatele nové vlády - má ten soudruh z ODS naprostou pravdu ! Já třeba nevím, čím novým by nás měli ohromit reinkarnáti z oné TOP 09. Že by zrovna Kalousek byl vyvolen a osvícen Duchem svatým, nebo u pana knížete propukla nějaká nová forma šlechtické noblesy ? U toho druhého mnohdy není poznat, proč ty projevy šlechtického šarmu a noblesy (jak bývá jeho zastánci často zmiňováno), připomínají spíš projevy počínající demence !

0 0
možnosti

portwyn

6. 11. 2009 13:02
No, pane Vrba,

zatím platilo "čert kaká na větší hromadu", přece jen máte aparát, kontakty atd.

Jenže když to přepísknete, tak se vám ty hlasy můžou rozplynout pod rukama...nebo spíš jejich podstatná část.

0 0
možnosti

Marat

6. 11. 2009 12:38
T s těmi stranami je pochopitelné.

V Čechách odjakživa kdo chce do politiky mluvit, musí si založit politickou stranu. A jak už má stranu, sežene straniky, vyžaduje stranickou kázeň jako na vojně. Tak to bylo a je už od vzniku politických stran v té zemi a to už tak bylo i za R-U. Kdo se ukáže být straníkem který zastává své názory, vžy byl a je z každé strany vyloučen. Proto také vznikají stale další a další malé politické s strany. Kromě toho, češi vždy touží po titulech a funkcích třebas bezvýznamných.

0 0
možnosti

Gardnes

6. 11. 2009 11:33
Základ bídy

spočívá v poměrném volebním systému, kdy volíme společnou kandidátku sestavenou sekretariátem, aniž bychom mohli posoudit kvalitu jednotlivých kandidátů. Pouze volba 1 zástupce v konkrétním obvodě(ze 199 celkem) může do politiky přivézt přece jen jakési osobnosti proti dnešním anonymům typu Zubovové, Jakoubkové, Hovorky atd., kteří svoji náplň spatřují v prosazování názorů, který jim někdo v pozadí nakuká. Většinový systém umožňuje zvolit zástupce strany, ikdyž neprolomí 5%ní klauzuli, přitom extrémní strany trypu KSČ či DS by odešly do zapomnění.

0 0
možnosti

Klička

6. 11. 2009 12:09
Re: Základ bídy

R^!!R^!!

0 0
možnosti

gerontusinza

6. 11. 2009 11:02
To s vámi souhlasím....

"A vzájemná loajalita a důvěra vzniká roky, spíše však desetiletí. "

Ovšem nesměli byste mít ve vedení lidi kteří říkají A a dělají Z...(Topolánek, atd....) a v jediném v čem jste konzistentní, jsou výmysly, lži a v privatizování již stávajícího a běžícího...(dobře se to tuneluje...jinak  česky rozkrádá..) Promítněte si třeba jen Prahu, tam vládne beze zbytku ODS ovšem občan skřípe zuby a platí jak šílenec aby byrokrati magistrátu měly na plavenky, ošatné, zvýšené příspěvky stravnégho o masážích a podobných pitomostech ani nemluvit....... jen pro zajímavost platím za parkování na ulici přes 30 000 Kč/rok ale nesmím zapomenout dát cedulku za sklo, jinak ....( nebo když náhodně spadla byl jsem nemilosrdně odtažen.. a kdo to asi zaplatil co myslíte..?)  Vybírat prachy umíte a točit jak vidět taky...... tak jsem zvědav až necháte zablokovat pPrahu dopraváky, ani se jim nedivím....... Mít vedení které rodává Dopravní podnik HMP do soukromích rukou a zároveň čekat racionální řízení podniku když ty soukromníci mají tendenci hlavně vydělávat...... to je ovšem na hlavu  a že to vidí i pitomé odbory (a Magistrét s primátorem ne...;-D)  je tak evidentní....;-P

0 0
možnosti

j

6. 11. 2009 11:52
Re: To s vámi souhlasím....

také s vámi soucítím chudinko pražská;-)

0 0
možnosti

lucinapes

6. 11. 2009 10:19
jak kdy

není náhodou ten počet kandidátů do voleb známkou demokracie, když máme možnost libovolného počtu stran? Ale samozřejmě máte pravdu, že je to blbost, protože spolu bojují dvě nejsilnější strany (tichého společníka ČSSD - KSČ nepočítaje, ten se počítá až ve sněmovně), ČSSD má svůj elektorát nevzdělaných, neúspěšných závistivců jistý, takže vítá vznik každé nové strany na pravici, protože každý hlas, o který přijde ODS, se počítá. Holt český intelektuál pro samé hluboké rozbory nevidí, že si piluje pod sebou větev a omílá pindy o nových (sic!) lidech, menším zlu atd. ad lib..

0 0
možnosti

harris

6. 11. 2009 10:35
Re: jak kdy

Český intelektuál je v koutě. Co má asi tak dělat, když obě velké strany jsou pro něj nevolitelné? O lidovcích to platí stejně. Takže nezbývá než riskovat volbu jiné strany na hranici volitelnosti. Do nekonečna český intelektuál vykřikuje - volte, sakra, lidi, někoho jiného, než jen ty, co to mají jisté. Marnost! Pro nepochopitelnou výši procent velkých stran si může intelektuál ukroutit hlavu. Copak voličům nevadí všechny ty fauly, které na ně dělají všechny velké strany??? Tak sakra, co je to za voliče? Kde jsou při volbách intelektuálové? Máme je tu ještě vůbec?

0 0
možnosti

magi

6. 11. 2009 9:38
autor je člen ODS

to se pozná na první ťuk. Je omámenej krásou profesora a navíc chytrostí s.rotnýho. Je opravdu,ale opravdu legrační,jak to v ODS dnes funguje. Kdejakej,chytrolín píše do všech periodik a navíc jejich moudra denně pouští v radiu a televizi. To by se jim líbilo aby mohli vládnout sami. Tituly by si dávali v kavárně,medajle od presidenta by všichni v přímým přenosu pusinkovali a komu by se to nelíbilo,tak na toho patří prostředníček!

0 0
možnosti

lucinapes

6. 11. 2009 10:23
Re: autor je člen ODS

on je Gott ODSák? Pár plzeňských titulů by se u ČSSD taky našlo, ale spíš bych se podívala, kdo z vás má nefixlovanou maturitu (ani těch moc nebude). Při zmínce  o chYtrolínech jste se vzhlížel v zrcadle na chodbě Lihového domu nebo jste se zahlédl na hladině becherovky, nebo ¨co tam fasujete?

0 0
možnosti

Klička

6. 11. 2009 9:32
Omyl

Autor se zde mýlí v základních věcech, na kterých potom staví celý článek, ikdyž úmysl měl asi dobrý. První omyl - strany zde nejsou pro straníky. Tak by to sice teoreticky mělo být, ale není a nebude, pokud bude uzákoněná moc politických stran. Žádná politická strana  ve vlastním zájmu sebezáchovy nepůjde v zájmu státu proti svým straníkům a voličům.Omyl druhý, v souvislosti s duchem článku -politické strany jsou pro stát nezbytné. Nejen že nejsou nezbytné, ale jsou lehce nahraditelné jakýmkoliv sdružením občanů jiným. Ano, mohou navrhovat kandidáty do voleb, ale tím má jejich úloha končit v souvislosti s nezbytnou změnou volebního systému na volby opravdu svobodné, přímé a většinové, kde budou voleni zástupci občanů napříč všemi kadidátkami a ne jen z jedné politické strany. Jen tímto způsobem mohou dát volby důvěryhodnou reprezentaci státu, volby, kdy budou zástupci občanů zvoleni většinově. Menšina bude mít sice připomínky vždy, ale to už je o té demokracii, kde se menšina musí vždy podřídit většině. V současném volebním systému je tomu právě naopak a tři, nebo sto a nebo dvě stě stran nikdy problém nevyřeší. Problém může vyřešit pouze zásadní změna volebního systému a s tím související změna ústavy. Jako další institut ke zjištění většinové vůle občanů je nezbytné zavést zákon o všeobecném referendu. Jako příklad uvádím současný problém kolem veřejnoprávní televize. Nikdo nemá právo a zejména ne politické strany občanům diktovat zda taková televize ano či ne. Referendum v této věci by rozhodlo jednou provždy a jeho výsledkům by se museli podřídit všichni, včetně odborů, které jsou zde žábou na prameni. Nic není až tak složité, chce to jen chtít a následně konat.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz