25.4.2024 | Svátek má Marek


POLITIKA: Babišův vynikající projev v rozporu s činy

30.9.2021

Babiš na rozdíl od Orbána neprovádí aktivní prorodinnou politiku

V Budapešti zazněly na demografickém summitu zcela zásadní projevy premiéra Andreje Babiše a dalších státníků, které si určitě zaslouží pozornost. Již samotný summit byl naprosto ojedinělou událostí z pohledu hlavního tématu, jímž bylo řešení problému klesající porodnosti původního obyvatelstva ve všech civilizovaných zemích Evropy a Severní Ameriky. Téma, které záměrně dnešní liberálně marxističtí vůdci v Bruselu i globalistické elity zakrývají a nechtějí řešit.

Premiér Babiš v projevu hájil rodinu proti klimatickým a multikulturalistickým extrémistům

V Babišově projevu zaznělo, že „ rodina je základem společnosti“, i slova o tom, že „v dětech se naplňuje smysl rodiny a smysl lidské existence“. Zmínil také destruktivní ideologii klimatického alarmismu a absurdnost odrazovat mladé maminky od mateřství argumentací „vědců“ na univerzitě ve švédském Lundu, kteří přišli se čtyřmi doporučeními, jak lidé mohou omezit svou produkci CO2: nejíst maso, nelétat letadlem, nevlastnit auto a nemít děti. Podle této studie rozhodnutím nemít děti nejlépe lidé ochrání planetu, protože dítě žijící ve vyspělé zemi vyprodukuje téměř 60 tun CO2 ročně, zatímco automobil jen 2,4 tuny CO2!

Správně zdůraznil, že „s poklesem porodnosti se potýká celá Evropa“ a že „statistiky jsou zlepšovány dětmi migrantů“. Uvedl tvrdá data: „Podle těchto prognóz by se rodilí Irové ve své zemi mohli ocitnout v menšině v roce 2050, Britové v roce 2066 a Švédové v roce 2065.“ Dokonce uvádí i jednu z hlavních příčin nižší porodnosti: neochotu snížit vlastní pohodlí a změnu sobeckého životního stylu.

Řešením je podle premiéra Babiše „zvýšení porodnosti vlastního, původního obyvatelstva v materiální podpoře a změně společenského vědomí ukazováním pozitivních příkladů mateřství“.

S těmito slovy musí každý rozumný člověk jen souhlasit. Podívejme se ale na konkrétní kroky Babišovy vlády ve vztahu k rodině. Premiér záměrně neuvádí jako jednu z příčin úpadku rodiny v současné západní společnosti popularizaci nejrůznějších sexuálních nenormálností a anomálií pod tvrdým dohledem LGBT komunity.

Babišův projev v rozporu s činy

Babišova vláda nejenže tyto jevy nijak nepotlačovala, ale dokonce podporovala. Již v červnu roku 2018 schválila sňatky homosexuálů, dokonce navzdory doporučení neutrálního stanoviska od vládních legislativců.

V říjnu roku 2018 Andrej Babiš v roli předsedy Rady vlády pro rovnost žen a mužůschvaluje podporu urychlené ratifikace Istanbulské úmluvy.

Není potřeba připomínat, že Istanbulská úmluva je jeden z nejnebezpečnějších genderových dokumentů ohrožující rodinné uspořádání společnosti. Hrozí kriminalizací všech forem fyzického násilí včetně výchovného pohlavku, zavádí tzv. genderově podmíněné násilí, atd.

Andrej Babiš v roli premiéra neustále Istanbulskou úmluvu protlačuje až do dneška, nejprve prostřednictvím doktorky Válkové, vládní zmocněnkyně pro lidská práva, posléze jako předseda vlády. Jen krátká odbočka k morální erudovanosti paní Válkové, svou odbornou práci psala společně s JUDr Urválkem, komunistickým prokurátorem vyřvávajícím v 50..letech v inscenovaných komunistických procesech trest smrti pro obviněné.

Protlačování Istanbulské úmluvy předsedou vlády má i úsměvnou epizodu z léta minulého roku, kdy poslední červencový víkend v pátek odpoledne nechal pokoutně zařadit její odhlasování ihned v pondělí, protože chtěl její schválení prosadit nenápadně, kdy předpokládal nezájem voličů o politiku. Jenže se přepočítal, obyčejní lidé jeho lest zjistili a ještě o víkendu okamžitě volali všude na poplach na sociálních sítích i nezávislých médiích, takže Babiš nakonec hlasování o Istanbulské úmluvě z programu stáhl.

Prosazování často radikálních forem feminismu Babišovy vlády spolu s tolerancí pornografie, která má devastující účinky na mladé muže, určitě také nepatří do kategorie podpory rodiny, i když v případě feminismu byl premiér spíše ve vleku sociální demokracie s jejím liberálně marxistickým pojetím role ženy kariéristky.

Na druhou stranu je férové zmínit Babišovu verbální podporu prorodinnému Hnutí pro život z léta roku 2019.

Samostatnou kapitolou je pak výběr kandidátů jeho hnutí ANO ve vrcholných ústavních a bruselských orgánech. Nejedná se jen o doktorku Válkovou, ale hlavně o výběr europoslanců, kteří v létě tohoto roku až na jednu čestnou výjimku všichni hlasovali proti Orbánově zákonu zakazujícímu propagaci LGBT ideologie na školách (stačí připomenout neuvěřitelnou hysterii v Bruselu a na fotbalovém šampionátu EURO).

Babišovo ANO záruka prorodinné politiky?

A závěr? Babišův projev si určitě zaslouží velkou pochvalu, možná by měla směřovat spíše k autorovi projevu než k samotnému premiérovi. Uvidíme po volbách, jak moc bude Babiš prosazovat prorodinnou politiku, osobně mám velké obavy, že se jedná jen o líbivou předvolební rétoriku.

Každopádně by měl každý volič zvážit, komu dá svůj hlas, pokud jeho prioritou je rodina, národ a naše krásná země.

Autor je nezávislým kandidátem hnutí Trikolóra Svobodní Soukromníci ve Středočeském kraji

Atraktivní kniha nyní v prodeji.

troška-kniha