19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš se omluvil za upřímnost

"Stále mám problém se ztotožnit s rolí politika a člena vlády. Před volbami jsem byl svobodný člověk a říkal jsem, co jsem si myslel. Teď už to údajně nemohu dělat, protože politik má prý říkat něco jiného, než si myslí." Konec citátu z omluvy Andreje Babiše, kterou ve čtvrtek otiskla Mladá fronta Dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 1.4.2014 19:33

Re: Babiš, RVHP, naštvaní voliči.

Přesně tak!

K. Drobková 1.4.2014 18:31

Re: Zajímavé je, jak Babišovi a jeho ANO rostou preference.

http://www.youtube.com/embed/3e0yZCLjwfU?rel=0

J. Jurax 30.3.2014 23:46

Re: V soužití Babiše se Sobotkou je zásadní rozdíl,

Slyšte, slyšte ... :-)

Š. Hašek 30.3.2014 14:16

Babiš, RVHP, naštvaní voliči.

Až bude Babiš řídit stát jako svůj podnik (s pomocí podřízených úředníčků), bude pozdě  vážení. Pak se oddejte fňukání.

Kde se bere ta víra, že výrobce druhojakostních salámů a přídavků do benzínu (rostoucích místo pšenice na chleba) - to vše z 25 procent za státní/EU peníze, je požehnáním pro tuto zemi? S jeho vazbami a jeho vlastnictvím ani poradce ministra!!!!!!

Pouze otroci věří v budoucnost svěřenou do rukou pána. Občan ani nepomyslí, že by ho komandoval Babiš. Takový ať komanduje svoje podšéfíky a podržtašky! Dle zákoníku práce!

J. Gogo 30.3.2014 2:05

Luboš včas zjistil,

Babiš se nikdy neomlouval a proto to neumí. Je tu huncút prvé kategorie, kterému stále nedošlo, že s novináři i jinými osobami nemůže vláčet jako se svými zaměstnanci. Os si s Kalouskem moc nezadá, proto se tak nenávidí.

J. Stejskal 30.3.2014 0:20

A proč?

"Z úst ministra financí nešlo tato slova vnímat jinak než jako výhrůžku.." Proč, mně by taky to financování zajímalo. Má to znamenat, že on to nemůže říct, protože vy za tím budete hledat to, co si myslíte, že jste našli? Starejte se spíš o evidentní lumpárny než o fabulace typu co - kdyby. Nejsem Babišův advokát, ale zdá se mi, že ať ten člověk řekne cokoliv, vždy se za tím hledá negativní význam. Co takhle trochu pozitivizmu a počkat si na to, až ten průs** opravdu udělá? Styďte se pazdráti! Psát z vás většina neumí, ani správně gramaticky a jen se rácháte v bahně. Je to prostě pohodlnější.

P. Papež 29.3.2014 20:53

Re: V soužití Babiše se Sobotkou je zásadní rozdíl,

Fakt jste mne pobavil. Sobotka NIKDY neměl vlastní názor, vždy se někam přikláněl a když náhodou vyřknul něco, co vypadalo jako vlastní názor, měl to vždy probrané s vedením ČSSD, v roli ministra se svými poradci.

M. Kosejk 29.3.2014 15:33

Re: Zajímavé je, jak Babišovi a jeho ANO rostou preference.

Problémem je, že ten Váš "normální člověk" je ve své podstatě ignorant. A takové "normální lidi" občas napadne třeba i to, že volit Hitlera je fajn nápad, protože ten udělá pořádek.

A představte si, že v civilizovaných demokraciích to opravdu chodí tak, že si člověk musí vybrat: buď firma - nebo vysoká politická funkce. Ale jsem smířen tím, že "normální" český člověk to prostě nepochopí.

P. Lenc 29.3.2014 14:01

Re: ze by vyhralo volby?

Jo pane Tesaříku, připojuji se.A takových Hrozů je takřka polovina, ne li víc.Jenom jsem zvědavý, na koho za rok-dva budou svádět to, co nás všechny díky babišiádě potká.

J. Chaloupka 29.3.2014 12:49

Zajímavé je, jak Babišovi a jeho ANO rostou preference.

To je k vzteku, že? Ale normální lidi vidí, jaký marast je ve státní správě a fandi mu za snahu s tím molochem něco udělat. Co je špatného na tom, aby správní a dozorčí rady neseděly jen u chlebíčků, ale také něco dělaly? Až si zase budete rozčilovat, jaké desetitisíce dostal ten nebo onen za to, že sedí ve správní radě, tak si na to vzpomeňte.

A co se novinářů týče, bohužel i  osobně mám s nimi jen tu nejhorší zkušenost. Neposlouchají, nerozumí, neptají se. Jsou bez životních zkušeností v nějakém oboru. A jestli je učí Drtinová s Moravcem, tak mají nejlepší cestu jak se vyučit diletantismu. Ostatně soudím, že ten nejmenovaný internetový deník za pár měsíců zkrachuje. Nejhorším nepřítelem všech, politiků i novinářů, je obrovská PÝCHA.

No a to s tím Sobotkou je naprostá pravda. Vždyť ten chudák od školy jen sedí v politice. Proto nerozezná rozdíl mezi vlastnictvím a podnikáním. To jako má Babiš Agrofert prodat a pak se dívat na peníze ve špajzu?

R. Tesařík 29.3.2014 10:35

Re: ze by vyhralo volby?

hezkýýý , Hroza...A co tam máte dál?

M. Nemecek 29.3.2014 10:26

Babišova omluva je další urážka demokracie.

Panu Babišovi bych,s dovolením,doporučil jediné:ať skoupí veškebá media v ČR,tím zaniknou všichni oponenti,nikdo si nedovolí mu položit otázku tipu:nahrozí vám střed zájmů?

Pan Babiš přebuduje státní správu ve svou firmu,kterou bude řídit jen on sám/Sobotka nikdy nepodnikal,tak do toho nebude kecat/a my se budem teteli blahem.

M. Kosejk 29.3.2014 9:56

p.s.

Podstatu babišismu se podařilo velmi dobře shrnout panu Pečinkovi, tak se nebudu namáhat - odcituji rovnou jeho text:

"Nic tak dobře neukazuje podstatu babišismu jako návrh jeho spolupracovníků v čele s Robertem Pelikánem na nový způsob řízení zhruba pěti desítek státních a polostátních podniků.

Tón této diskusi nastolil sám ministr výrokem, že členové dozorčích rad a představenstev těchto firem by neměli v těchto orgánech zasedat jen za chlebíčky a plat, ale měli by přímo podniky řídit. Výrok byl později doplněn představou, že na ministerstvu financí vznikne superodbor, který bude určovat ekonomickou strategii podniků. Tato vůle pak bude jako přes převodovou páku dozorčích rad a představenstev transformována manažerům ve vedení firem.

Na první pohled tento návrh působí jako něco mezi někdejší Státní plánovací komisí a řízením velkých firem v dobách mocného ústředního výboru, v němž seděli odvětvoví tajemníci, kteří se managementu firem pletli pod nohama. Vyvolává to mnoho otázek: Kdo bude tyto superúředníky vybírat? Jak budou určovat možnosti a potřeby státních a polostátních firem?"

R. Hroza 29.3.2014 9:54

ze by vyhralo volby?

No a co? Konecne clovek, ktery neco dela. Ti ostatni vetsinou jenom zvani. Vy byste ho za to chtel jiste potrestat, ze? To by tak hralo, aby nym tady Babisove vyhravali volby, zeanot.

M. Kosejk 29.3.2014 9:46

Omluva urážkou

"Jen mám, ostatně jako mnoho dalších lidí, pochybnosti o tom, kdo zmíněný projekt ve skutečnosti financuje," napsal Babiš v omluvě.

"Je to jako obvykle, že omluva je pouze další urážkou," uvedl Dalibor Balšínek. Zopakoval, že 95 procent společnosti vydávající server ECHO24.cz vlastní on sám, zbývající pětiprocentní podíl patří obchodní ředitelce Petře Feřtové. "Pan Klenor je naším věřitelem, peníze nám půjčil," uvedl.   http://echo24.cz/a/wLxCK/omluva-andreje-babise-ktera-je-dalsi-urazkou

A ta trapná hra, že si Babiš prý ještě nezvykl na roli politika, je z toho samého soudku populistické demagogie, pro kterou ANO není oficiálně politickou stranou, ale hnutím. Na jednu stranu se Babiš presentuje jako génius, ale když se mu to hodí, tak hraje roli blbečka, který se prý teprve učí. Každý i s minimální politickou gramotností ví, jaký útvar má Babiš na ministerstvu financí pod palcem - ale zrovna Babiš tu s námi bude hrát tuhle debilní hru na to, že prý netušil, že by to někdo mohl brát jako vyhrožování tímto útvarem.

Z Babiše a moci, kterou koncentroval na sebe, jde strach. A jeho plány na centralizaci řízení jsou ještě děsivější. Ale lidem to nedochází - jako vždy při vzniku nových totalitárních zřízení. Každá totalita je totiž trochu jiná a trochu jinak se vyvíjí - a proto to nikdy lidem nedocvakne, než už je pozdě.

M. Mýval 29.3.2014 9:40

omluvy výmluvy

Dosti jednoduchý názor. To není sebereflexe ale zatloukání toho, že se odkopal. Gottwald byl taky vnitřně silný člověk, když přiznal, že se do Moskvy učí zakroutit demokracii krkem.

P. Lenc 29.3.2014 8:39

Re: V soužití Babiše se Sobotkou je zásadní rozdíl,

Sobotka a jeho názora jsou jedna věc, ale jejich prosazení je věc druhá.A tady pane Krajíčku tahá Sobotka za hodně krátký konec provazu.Předevčírem jsem napsal, že po celorepublikové babišiádě budem vzpomínat na vládu ODS-TOP09 se slzou v očích a na tom trvám.Pokud se pan Sobotka náhle probudil a chce po Babišovi aby prodal své podniky, tak to pouze ukazuje na jedno.Absolutně nemá představu co to politika vlastně je, což je snad omluvitelné pro voliče, ale nikoliv pro předsedu strany, která vyhrála volby.To, že se finanční žralok dostal k moci a tuto moc bude jenom posilovat musel vědět každý, kdo se o politiku aspoň okrajově zajímá.A že to nevěděl pan Sobotka a spol.pouze svědčí o jeho politické kvalifikaci.

J. Kostelanský 29.3.2014 7:18

Babiš má aspoň odvahu si chybu priznať

Koľko politikov dokáže urobiť sebareflexiu a verejne priznať, že niečo urobili nesprávne? Na veľa si nespomínam, ak vôbec na nejakého...

Namiesto toho do nemoty prekrúcajú, že to mysleli inak, že to bolo vytrhnuté z kontextu atď. atď.

Len vnútorne silný človek si dokáže priznať chybu, slaboch nie.

V. Halašta 29.3.2014 6:44

Re: V soužití Babiše se Sobotkou je zásadní rozdíl,

Jaky? Ze jejich sliby nebyly v realnem ramci a je treba zvysit dane? K jejich Paroubkovske vysi jiz mnoho nechybi.

Osobne si myslim, ze Babis ma predevsim problem s vlastni inteligenci. Jen idiot bude delat roli uzitecneho idiota novemu, zatim neznamemu serveru.

L. Krajíček 29.3.2014 4:41

V soužití Babiše se Sobotkou je zásadní rozdíl,

než bylo soužití Kalouska s Nečasem. O tom není pochyb.

Sobotka má totiž vlastní názor.