Sobota 18. 5. 2024Nataša polojasno10 °C

Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a NGO

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 62
  • Poslední: 31.10. 2015 20:51
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
K. Nytra 31.10.2015 20:51

ODS

ODS si zavařila sama, místo aby do vedení dala rozumné lidi tak navršila jeden průser za druhým. Nečas byl vrchol, na jeho zdiskreditování stačila jedna baba, to si politik nemůže dovolit, kdyby včas pozvali Tošenovského, tak by si nikdo ani nečichl a dnes by snad strana byla ve většině. Maloměšťácký pražský patriotizmus to zvoral na celé čáře. Zapomněli že se svět neřídí podle nich. Lid si po několika neúspěších(např. Bárta a pod),  tvrdohlavě nakonec zvolil Babiše, neboť jiné východisko nebylo v dohledu. Dnes se  brečí na špatném hrobě. Není to sice nejlepší demokratické řešení, ale řídit stát jako prosperující firmu je pořád lepší než to vše rozprodávat a rozkrádat do zahraničí, aspoň Babiš to zatím zdaňuje u nás. Demokracie u nás zdaleka není jako ve Švýcarsku. Momentálně trochu diktatury nemůže škodit, každopádně různé pěnězovody vedoucí do neznáma se narušily. Již ve starém Římě v případě ohrožení státu byl zvolen imperátor na určitou dobu a demokracie šla stranou. Mělo by asi něco takového být v ústavě i dnes. Nemusely být takové zbytečné dluhy, jaké máme. Jak se dívám na dosavadní výsledky našich politických rozhodnutí tak v globále to není lepší jak v Číně, kde je demokracie celkem okleštěná.

J. Čermák 27.10.2015 11:07

Svatá pravda, nikdo zatím neřekl kdy končí

Tak nevín kdo po Ćecháh roztrousil , že bohatý již nepotřebují krást. Výňatek z Hřebejkova serialu Místo činu Plzeň.

L. Severa 26.10.2015 14:13

Že by to něco změnilo?

" Bylo by mi milejší, kdyby český ministr financí předal po dobu svého působení v politice své firmy nějakému svěřeneckému fondu. Bylo by to dobré i pro Českou republiku." Peníze mají velkou moc, ať jimi někdo ovlivňuje ministry, nebo je sám (kmotr) ministrem. Nechce se mi věřit, že když předá řízení své firmy že jí ve své funkci nebude protežovat.

K. Vyšata 27.10.2015 14:09

Re: Že by to něco změnilo?

Každý z nás by chtěl od různých ministrů něco milejšího, bohužel nebo bohudík to nejde a na odpovědnosti člověka je jen jak se zachová při volbách. Babiš, ať se to líbí nebo ne, neporušuje zákony a to je rozhodující. Nemůžou být dobré zákony a špatný Babiš, když je dodržuje. Navíc je dosazen svými voliči a to při všeobecné znalosti jaký je a co vlastní. Věřit, nebo nevěřit, nebojte se, nikdo není podrobován většímu nimrání o každém jeho činu jako Babiš a zatím, ke vzteku mnoha lidí, mu nikdo nic protizákonného nedokázal.

R. Hroza 26.10.2015 13:19

Nebuďte naivní, pane Jirsa

Opravdu si myslíte, pane Jirsa, že ostatní politici v takovém střetu zájmu nejsou? Já si myslím že jsou v něm všichni. Proč by jinak tu politiku dělali? Kvůli poslaneckému platu? Nebuďte směšný. Vždyť to můžete každý den číst v novinách a vidět v TV. Jenže tam se řeší jen přísně "výběrové" kauzy.

M. Prokop 26.10.2015 13:29

Re: Nebuďte naivní, pane Jirsa

Je tu ovšem ještě otázka míry. Bureš je v tom namočen skutečně více, než je průměr.

B. Rybák 26.10.2015 13:55

Re: Nebuďte naivní, pane Jirsa

Výborně jste popsal techniku vymývání mozků, jemuž je národ vystaven!

Drtivá většina politiků ale nevlastní důležitá masmédia a nerozhodují o dotacích a jiných výhodách pro své gigantické podnikání, které se Babišovi tak skvěle dařilo zabezpečit dotacemi v dobách prý tak "korupčních" a nemají STBáckou minulost (to, že ji vyvraceli bývalí STBbáci, stejně jako to, že důkazy byly prokazatelně přednostně skartovány, svědčí spíš o výjimečném, podle dobře informovaného pana Hučína KGBáckém postavení pana Babiše v této mafii)!

Z. Bureš 26.10.2015 17:21

Re: Nebuďte naivní, pane Jirsa

Přesně tak !!!

M. Moravcová 26.10.2015 11:36

Kde by byly?

Na výplatní listině Agrofertu nebo přímo Babiše.

J. Urban 26.10.2015 11:13

Jo, autore, je to těžké. Třicetikorunáčům

už čssd nestačila, tak zvolili za koblihu jiný kalibr - bolševické-estébácké uskupení. Nebýt zavedených vládních stran, nikdy by Babiš v politice nebyl. Jenže přišel díky nenažranosti především odsčssd na to, že když nebude uplácet politiky, ale napřímo voliče, přijde ho to levněji. Tím nám na polit. scénu vstoupilo dosud od Listopadu to nejhorší, co mohlo. Plakat nad tím nemá smysl. A ptát se po Transparency, Amnesty a jiných kdovíkým placených "neziskovek" rovněž ne.

P. Vaňura 26.10.2015 13:27

Naskýtá se ale otázka, zda by se

nemělo ZAKÁZAT financování pochybných neziskovek ze státního rozpočtu. Pochybné neziskovky jsou ty, které se nezabývají péčí o postižené nebo sportem mládeže.

J. Hejna 26.10.2015 10:23

Ingeborg Grässleová

Jen ať jde Ingeborg Grässleová do brusele, pokud tam zrovna nelehkoživkuje, a nestará se o nás.

Copak má být ministrem financí bezdomovec?

M. Prokop 26.10.2015 13:30

Re: Ingeborg Grässleová

Já bych bral radši toho bezdomovce.

A. Richter 26.10.2015 20:19

Re: Ingeborg Grässleová

Já taky.

.... *8-(

K. Janyška 26.10.2015 9:41

Proč mlčí ? Protože jsou babiši a spol

placeni, aby rozvraceli národní státy. Jsem o tom bytostně přesvědčen... Dzp.

Z. Švrček 26.10.2015 9:40

Víte, pane Jirso,

ony ta "rekonstrukce státu" pěkně stojí Babišovi za zády. On si s nimi popovídá, zkonzultuje ty jejich nápady a ze státní kasy jim i dalším nasype do krmítka. Pak se společně mlčí. Nicméně citujete Evropskou političku a tím, kam to dnes EU dopracovala a žel asi ještě dopracuje, jen posilujete u čtenáře povědomí, že pokud to řekla představitelka EU, té EU, která má hroudu másla na hlavě, tak se vlastně jedná jen o boj politiků. Půjdou a za koblížek a pár krásných slibů to Babimu zase nasypou ruku v ruce s koupenými státními zaměstnanci a tou nekonečnou řadou zaměstnanců z neziskovek, jeho vlastních i propojených firem .

P. Čech 26.10.2015 8:34

Snůška nesmyslů a lží.

Autor zde nedělá nic jiného, než že opakuje lži pana Kalouska. Lži o nějakém čerpání dotací (tyto dotace přijímá někdo jiný), lži o svobodě tisku (naopak by měla tato svoboda být novinářům odebrána až do doby, kdy jí přestanou zneužívat). Svoboda tisku je totiž záměrně zastřená lež. Vidomý a přemýšlivý člověk musí nutně konstatovat, že za téměř všechny problémy v tomto státě mohou novináři, odvolávající se neustále na onu svobodu tisku. Svoboda tisku totiž neznamená skutečnost, že novináři mohou otevřeně lhát a vyvolávat mezi lidmi nevraživost a "blbou náladu". A vůbec, celý článek je snůškou lží a polopravd, horších než lež.

Z. Bureš 26.10.2015 8:50

Re: Snůška nesmyslů a lží.

Vůbec nic jste nepochopil !!!

A už vůbec nechápu, kde berete tu jistotu (spíše ale drzost).....pasovat se na toho, kdo rozhoduje co je lež - a co je pravda !!!

To už tady s. Čechu 41 let bylo - a zaplať Bůh.....už nikdy nebude !!!

P. Čech 26.10.2015 10:06

Re: Snůška nesmyslů a lží.

Tady jste nepochopil nic Vy. Já nerozhoduji co je lež a co pravda. Pouze na základě pravdivých skutečností vyjadřuiji svůj názor.A to, že mne, který celý život proti komunsistům vystupoval, nazýváte "s." je pro mne přinejmenším směšné. Nejde mi o nic jiného než o to, aby lidé nepodléhali kecům a žvástům politiků nezávisle na tom ke které straně či hnutí patří. Na diskusích zde je to vidět obzvláště. Různí "spravedliví"  šíří politické lži a jsouce bez relevantních argumentů, nadávají ostatním. Také to je důsledek oné "svobody tisku".

M. Mýval 26.10.2015 12:47

takový ty, co vystupovali proti komunistům pamatuji

Skoro všechny jsem pak našel v Cibulkových seznamech. Teď v Agrofertu

P. Čech 26.10.2015 17:37

Re: takový ty, co vystupovali proti komunistům pamatuji

Moje jméno byste marně hledal jak v Cibulkových seznamech, tak v jakýchkoliv jiných seznamech spolupracovníků Stb.

B. Hamáček 26.10.2015 12:54

Re: Snůška nesmyslů a lží.

Soudruh Čech je jistě také na výplatní listině Bureše.

P. Čech 26.10.2015 17:38

Re: Snůška nesmyslů a lží.

Umíte něco jiného, smysluplného, než nadávat? Asi ne. Patříte totiž k těm, jimž by svoboda tisku měla být odňata. Pojem "soudruh" totiž považuji za nadávku nejhorší.

J. Kulheim 26.10.2015 20:25

Re: Snůška nesmyslů a lží.

"Lži o nějakém čerpání dotací (tyto dotace přijímá někdo jiný).."

Můžete sdělit, kdo je ten "jiný", který čerpá dotace?

" A vůbec, celý článek je snůškou lží a polopravd, horších než lež." Nenapsal jste nic konkrétního. Obvinit někoho ze lži a nenapsat jaké lži autor napsal, je dost silné kafe. To dokáže pouze "silná" nátura. Pokud něco takového udělá v hospodě, tak většinou končí u zubaře. Znáte pravdivé skutečnosti, ale neprozradíte.

J. Lepka 26.10.2015 8:50

Re: Snůška nesmyslů a lží.

"Vidomý a přemýšlivý člověk " - to myslíte sebe ???

P. Čech 26.10.2015 10:08

Re: Snůška nesmyslů a lží.

Také sebe. A se mnou , jsem zatím přesvědčen o tom že většinu lidí v tomto státě. Bohužel nám vládne menšina a přitom si drze říká "demokratická".

J. Slanina 26.10.2015 10:29

Re: Snůška nesmyslů a lží.

No vida, konečně to padlo!!! Vládne nám MENŠINA, ovšem s většinou burešových prachů.

P. Čech 26.10.2015 17:41

Re: Snůška nesmyslů a lží.

To ovšem není nic tajného, pouze se o tom nepíše. Když totiž spočtete dohromady voliče vládnoucích politických stran a hnutí, nikdy k nadpoloviční většině nedojdete. A to nemá s panem Babišem nic společného. Je tomu tak již od roku 1920.

Z. Bureš 26.10.2015 12:57

Re: Snůška nesmyslů a lží.

Čechu - Vy jste blázen.....par excellence !!!

Více k Vám nelze dodat !!! Diskuze s Vámi je házení perel sviním...a ještě k tomu ..... socialistickým !!!

Už ta Vaše nebetyčná drzost určovat co je...a co není pravda - už jenom z té je mi mdlo !!!

P. Vaňura 26.10.2015 10:53

Milý pane, pouze alternativně inteligentní

jedinec může nevidět, že, např. pokud jde o bionaftu, je úplně JEDNO, kdo v celé té řadě pobírá konkrétní dotace. JEDINOU relavantní skutečností je to, že, jak říká Kalousek (kterého pro jeho podporu hazardu jinak nesnáším), že bez dotací by byla bionafta neprodejná. JEDINĚ díky dotacím totiž může někdo bionaftu kupovat, teď hádám, třeba za 25 Kč a prodávat ji za 23 Kč, protože rozdíl pokryje ta dotace. Kdybý dotace neexistovala, nabídl by distributor výrobci např. jen 22,5 Kč, protože jinak by se mu to nevyplatilo. A výrobce, který pro rentabilitu potřebuje např. 24 Kč, by zkrachoval.

Tuto samozřejmost udávám jako reakci na Babišůlv neuvěřitelný výstup v ČTV, kde podobně argumetoval, že dotaci dostává prodejce, ne on.