19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Andrej Babiš je na začátku

Hnutí podnikatele Andreje Babiše ANO 2011 je politickými konkurenty a komentátory nálepkováno jako populistické, antisystémové, podnikatelský projekt, nové Věci veřejné apod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 20.10.2013 19:22

:)))))))))))))) Vždyť ve skutečnosti stačí málo

pokud by našel nějaký :)))))))))))))) investigativní novinář v bandě podivných pisálků a udělal pro případné voliče objektivní reportáž o zaměstnancích Babiše, jak si pod jeho vedením žijou ve firmě i mimo.

J. Jurax 20.10.2013 12:47

Spasitelé neexistují ...

Babiš si najal profesionály na vytvoření kampaně postavené dle pravidel politického marketingu na mixu oblíbených osobností, pozitivních hesel, středového programu a masivní kampani.

Hezky napsáno - jak se dělá politika. PR, marketing, slibotechna, pečlivě odborně koncipované oblbování voličů ... a za tím vším touha po moci, korytech a kontrole penězotoků. Nejen u Babiše, u všech. Nedělejte si iluze, že je Babiš bohatec - Babišovo podnikání čerpající miliardy státních dotací jistě uvítá další odklon veřejných peněz správným směrem - k tomu přece slouží politika a tomu slouží politici.

Ono je pravdou, že moderní zastupitelská demokracie má vrozenou a potenciálně smrtelnou nemoc - všeobecné a rovné volební právo. Takže politikové vědí, že už nejde o soubor idejí o směřování státu a věcí veřejných - to by volič nepochopil - ale o slibotechnu a kupování voličů pastelkovným, rušením poplatků, slibem pomalu čehokoliv komukoliv. Slibem neurazíš, ale hejlů nachytáš ... Ostatně Churchill kdysi pravil, že nejlepším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s voličem.

A že Babiš není politik - ale je; ostatně politiků máme jak na.ráno, Co nám chybí, jsou státníci.

P. Vítek 20.10.2013 13:41

Re: Spasitelé neexistují ...

Novejsi doba-objektivni media,internet,Facebook...by mohlo zase vratit demokracii do koryta(omezit vseobecne volebni pravo se asi nepodari).Problem je,kdyz tahle pak.z ziska z dotaci a statnich zakazek takovy nenormalni mnozsvi penez,ze si muzou koupit i media.To se muze stat jen v polosocialismu-ve skutecnem konkurencnim kapitalismu by si nejaky stary stbak ani neuprdl.Nestacil by konkurenci,kterou mu v polosocialismu urednici pomahaji omezit.Ve svobode je uredni nezajimava nula.

P. Vítek 20.10.2013 11:06

Techto babisu jsem se nejvic bal,

kdyz se po 89 rikalo,ze nemame nikoho jineho nez stare komary,kteri rozumi obchodu a ekonomii vubec-ze se napakujou a pak ovladnou vsechno.

Absurdni situace,kdy po splneni zameru"chcete kapitalismus,tak my vam ho znechutime"(nejvetsi kapitaliste jsou nejvetsi soudruzi),ted nabehneme do jejich zachrane naruce! Genialne,sproste vymysleno.Jsme idioti,nechame se rozestvat a proto si nezaslouzime mit se dobre.Vsechno jsme si po.rali sami!

P. Vítek 20.10.2013 10:48

Prectete si prosim a vzpamatujme se!

http://www.pravybreh.cz/2013/10/19/stanislav-devaty-cuba-je-gottwaldov-toz-ja-su-zlin/

T. Czernin 20.10.2013 10:16

Pokud Babišovi rozumím,...

tak chce stát řídit jako firmu. Každá firma chce být úspěšná, mít zisk, svému majiteli a popřípadě akcionářům vydělávat. Musí se tedy zbavit veškeré zátěže, která negativně ovlivňuje konečnou bilanci. A tu představují v případě státu především studenti, důchodci a nemocní. A to raději ani nezmiňuji jisté skupiny s nulovou zaměstnatelností, kteří si dosud svůj podíl doslova vyřvali. Co s nimi všemi Babiš udělá? Propustí je...??

J. Boleslav 20.10.2013 10:30

Re: Pokud Babišovi rozumím,...

Nic, protože volby nevyhraje.

J. Chaloupka 20.10.2013 12:00

Myslím, že se mýlíte. Babiš chce efektivní stát, protože ho nebaví platit daně nějakým Rittigům.

Zajímavé je, že jakmile někdo založí stranu (jedno jakou) hned se na něj všichni vrhnou jako sršni a kálí. Takže staré strany nechceme, jsou plné zlodějů, nové nechceme, chtějí krást. Tak co vlastně chceme?

J. Jurax 20.10.2013 12:53

Re: Myslím, že se mýlíte. Babiš chce efektivní stát, protože ho nebaví platit daně nějakým Rittigům.

Nové strany, u nichž je aspoň naděje, že nebudou krást ... což je ovšem nedosažitelný ideál :-)

J. Jurax 20.10.2013 12:51

Re: Pokud Babišovi rozumím,...

No, studenty lze snad chápat jako investici, ovšem důchodce a nevyléčitelně nemocné zachraňuje jen tenká slupka humanismu :-)

P. Maleček 20.10.2013 8:15

ANO - stát jako firma

Tohle sdělení přivádí stávající parlamentní strany k až hrůznému šílenství. Protože pod sloganem stát jako firma se nekrývá kašlání na sociální, společenský a kulturní rozměr politiky,ale to že ve firmě má každý jasné a kontrolovatelné úkoly a když je neplní nebo dokonce firmu poškozuje jde "z kola ven" a ke všemu hradí vzniklou škodu.

A to je to, co stávající politiky nejvíc děsí. Vždyť jejich politika je založena pravém opaku: stát jako firmu co nejvíc, k vlastnímu prospěchu, poškodit a nenést za to žádné důsledky.

A proto ta hrůza z Babiše. Proto ty intriky a pomluvy, třeba i z úst rádoby ctihodné Němcové z ODS.Kdyby se Babišovy podařilo vnést do politiky tuhle základní konstantu fungující firmy tak už teď je to na stavění pomníků.

J. Boleslav 20.10.2013 9:04

Re: ANO - stát jako firma

Řízení státu a firmy jsou dvě naprosto rozdílné věci. Tedy pokud se nejedná o stát totalitní. Pokud to Babiš nechápe, je na hlavu. Leda že by měl podobný záměr jako kdysi Bárta neblahé paměti, udělat si ze státu filiálku své firmy.

J. Chaloupka 20.10.2013 12:03

Bárta, chudák, nejen že si nenakradl, ale ještě rozdával ze svého.

Fuj, fuj. Osobně soudím, že Bártu a VV vyštval Kalousek. Možná je inteligentní, ale schází mu sociální dovednosti. I proto je nejnenáviděnějším politikem. A řídit stát efektivně, to není nic proti ničemu. Stačilo by vychytat černé díry a přestat dělat dluhy. Důchodců ani studentů se to nemusí dotknout.

M. Prokop 19.10.2013 21:27

"politický stratég formátu Kalouska nebo Zieleniece"

Zieleniec se zrovna jako úspěšný stratég nepředvedl.

J. Urban 19.10.2013 20:53

ANO je obdobou VV, přesto může být jejich

výchozí pozice po volbách a následné působení v politice odlišné. Rozhodně jde o uskupení latentně demokracii nebezepečné, nicméně jako vždy budou rozhodovat prachy - takže nic nového. Je nabíledni, že ods už nebude mít děňgy na rozkulačení babišovců, jako je měla v případě VeVerek - ale může se najít někdo jiný.

M. Prokop 19.10.2013 21:28

Re: ANO je obdobou VV, přesto může být jejich

Zbytečno vrážet do rozkulačení peníze. Jak VuVuzely, tak ANO se rozhádá samo.

F. Kusák 19.10.2013 17:01

Já jsem celkem rozhodnut,

koho budu volit - bude to KDU-ČSL, ale odepisovat nebo naopak vyzdvihovat pana Babiše do nebes mně nepřipadá korektní. Také srovnání s VV nesedí. Jsem docela zvědav, jak to dopadne a těší mě, že snad nastane situace, že ČSSD a KSČM nebudou mít ve sněmovně ústavní většinu a snad se tam nedostanou ani SPOZ, Bože chraň! Pro mě je důležité, aby došlo k narušení mafiánských vazeb mezi ODS, TOP 09 a ČSSD.

M. Prokop 19.10.2013 21:30

Re: Já jsem celkem rozhodnut,

Pravda, VV se snažily nahradit podrazáckou taktiku KDU-ČSL, ale na kvality originálu prostě nemají. Lidovci to trénovali dlouhá desetiletí, i v NF.

J. Boleslav 20.10.2013 9:06

Re: Já jsem celkem rozhodnut,

Mafiánských vazeb mezi ODS, TOP a ČSSD? Můžete nějak rozvést myšlenku?

A. Reček 19.10.2013 16:51

Celé to ANO je dnes jako uzrávající pěkné ovoce na stromě

Má hezkou přirozenou barvu a je vábivé pro řadu občanů zklamaných dosavadním vývojem. Čeká se až ve volbách uzraje a spadne na zem, tedy do poslanecké sněmovny.  Jedni varují lidi před jedovatostí takového plodu, druzí zase tomu oponují.  No a co s ním?  Nakonec všichni si ukousneme, tedy i ti, kteří ANO volit nebudou, a zhodnotíme.  Osobně já volit je nebudu, ale nevím jak zachutnají, možná budou osvěžením politické stravy, která pozbyla během pár let na chuti.  Tedy opět bude platit to staré biblické - po jejich ovoci poznáte je.

J. Boleslav 20.10.2013 10:32

Re: Celé to ANO je dnes jako uzrávající pěkné ovoce na stromě

Budou chutnat podobně jako veverky, odporně.

M. Pernický 20.10.2013 17:29

Re: Celé to ANO je dnes jako uzrávající pěkné ovoce na stromě

Pane Boleslav,prosím vás,abyste už nebral VV do svých úst.Trochu politických hrátek znaly přispěvatel do NPpřece nutně musel prohlédnou komu VV ležely v žaludku,s mnohem škodlivějším působenímna úroven hospodářství a proto byla soustředěná negativní pozornost na VV.

D. Streit 19.10.2013 16:38

Autor není žádný nezávislý politolog

je to provařený havloidní eurofil, který má v mnohem blízko k Babišovi, pokud by ten ovšem neměl miliardy.

Jenže Babiš, který je stejně oportunní jako současná levice s pseudopravicí, ukrade voličům ten potenciál na ZMĚNU. Zneužije tendence voličů potrestat politiky, aby jim předhodil tentýž bezzásadový pravolevý mix zištné politiky:

http://streit.blog.idnes.cz/c/369606/Je-prava-pulka-a-leva-pulka-A-mezi-nimi-Babis.html

O. Prochazka 19.10.2013 13:15

Babiš

je proolhaný zmetek, komunista a estébák. Nemá představu o tom, jak se řídí stát, to že je šéfem Agrofertu nic neznamená, podobných skupujících lotrů už svět vyprodukoval mnohho.

neumí mluvit, má tik, když neví, tak huhlá a dělá, že je mu vše jasné. Jeho firmy mají miliónové dluhy a nesplácejí.

kdo jej volí je debil a duševní chudák.

M. Pechr 19.10.2013 14:41

...volím Svobodné...

...a já bych řekl, že poslední věta může sedět spíš na člověka, který je schopen vypustit takový příspěvek v diskuzi...

P. Vítek 20.10.2013 10:56

Re: ...volím Svobodné...

Jestli vy volite Svobodne,tak se tedy radeji vratim k Ods.Mozna jsem ale nerozumel vasi nepochopitelne poznamce na predchozi prispevek.Jak jste to myslel?

M. Pechr 20.10.2013 11:10

Re: ...volím Svobodné...

...prostě... "kdo jej volí je debil a duševní chudák" ...nemyslim, že by to pasovalo na voliče Ano , spíše na autory podobných příspěvků...

J. Jurax 20.10.2013 12:58

Re: ...volím Svobodné...

Ale někdy i pasovalo, nemějte iluze o voličích - vzpomeňte na nenávistnou ječící luzu na odborářských demonstracích se vyskytující, to jsou taky voliči ...

M. Pechr 20.10.2013 13:51

Re: ...volím Svobodné...

...popravdě mnoho iluzí nemám, odborářské akce a jejich mnozí sympatizanti mně děsí... ...ale na druhou stranu nejen obyčejní, nevzdělaní, afektovaní jsou na straně levice, taky intelektuálně dobře vybavení jedinci, vzdělanci (např. sociolog Jan Keller)...v podstatě si nedělám iluze o voličích žádné strany, s narůstajícími preferencemi se na každou stranu lepí nějací ti příživníci a stává se příliš masovou, všeobjímající, nivelizující...

J. Boleslav 19.10.2013 15:46

Re: Babiš

Jeho voliči většinou volili v minulém kole veverky. Jsou to notoričtí hledači třetích cest.