Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Politici Pavel a Babiš versus soudce Fremr

Právě z výše uvedených důvodů vidím, na rozdíl od paní Lhotské, zásadní rozdíl mezi politiky A. Babišem a P. Pavlem na straně jedné a soudcem R. Fremrem na té druhé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Průprava býti "prorežimním" soudcem se může hodit kdykoli.

0 0
možnosti
TK

Režimy se mění a každý potřebuje lidi, co mu posluhují. Dřív se lidi "dali ke komunistům", nyní se třeba dají k MeToo, genderové ideologii, nebo green dealové nebo začnou blouznit "no přece 21. století". Nebo BLM... kurník, je dosti různých hnutí, ke kterým se dát a získat nějaké pomocné body.

0 0
možnosti
JP

Petra Pavla jsem volil a jsem tomu zatím rád, Andreje Babiše ani jeho ANO jsem nikdy nevolil ani omylem. Ale souhlasím, že pokud soudce za jakéhokoli režimu soudí sice podle platných zákonů, ale proti vlastnímu přesvědčení, aspoň v to doufám, tak by v úplně nejváženější funkci ústavního soudce přece jenom neměl být. Jako špičkový odborník jistě svému státu prospěje jinde.

0 0
možnosti
LN

Neúnosný tlak a neférová mediální kampaň. Fremr se vzdal nominace na ústavního soudce

Místopředseda pražského vrchního soudu Robert Fremr se ústavním soudcem nestane. Sám se rozhodl vzdát nominace kvůli tlaku, uvedl v pondělí. Připustil, že nedokázal eliminovat nedůvěru části veřejnosti ohledně jeho předlistopadového působení v justici, a nechce ohrozit důvěryhodnost Ústavního soudu. Zmínil, že důvěra veřejnosti je klíčovým předpokladem pro ústavního soudce. ...

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/fremr-se-vzdal-nominace-na-ustavniho-soudce-nechci-ohrozit-d/r~4aafc0403aad11eea9eeac1f6b220ee8/

0 0
možnosti
VM

De Winter 11:10

Nespolupracovali - byli jenom u komunistů !

0 0
možnosti
PS

P29a44v24e45l 85S49u18r97a

14. 8. 2023 12:20

Konečně rozumný rozbor situace. Mě taky zajímá, proč se senátoři takhle důkladně nezabývali ostatními "umazanými" kandidáty na vrcholové funkce.

0 0
možnosti
LN

Nejspíš proto, že Fremr soudil snad poslední politický proces před zhroucením komunistického totalitního režimu, a psalo se o něm už dřív. Proto si ho taky někteří pamětníci vytáhli "na světlo" a způsobili ALARM!!, kdo že se to dere na funkci ústavního soudce... ;-) A to nikdo netušil, kolik toho ještě leží v archivu...

0 0
možnosti
VB

Každý komunista souhlasil se vstupem Varšavské smluvy a následnou okupací. Vše ostatní jsou jen kecy.

0 0
možnosti
Foto

Drtivá většina obyvatel ČR vyslovila souhlas s okupací ČR na pracovištích. Jezdili k nim do kasáren na zájezdy něco ruského si koupit a vyšmelit ruský benzín. Udržovali se sovětskými vojáky u nás družbu.

0 0
možnosti
VP

V55a63ň45u90r74a 74P23e52t74r

14. 8. 2023 11:24

Podotýkám, že Pavlovi nevadil Fremr ale vadí mu Mašínové. Takže zůstává na pozicích komunistického režimu!

0 0
možnosti
Foto

Pokud civilní osobě, která nic neudělala podříznu nožem hrdlo je to v každé době válečný zločin. Pokud zastřelím spoutanou osobu, která se nemůže bránít je to také válečný zločin. I kdyby cokoliv hrdinského udělali Mašínové proti režimu za tohle si vyznamenání nezaslouží.

0 0
možnosti
FDW

Pavel a Fremr s komunistickým režimem nespolupracovali. Oni byli ten režim !!

0 0
možnosti
LN

Kam se ti ztratil Babiš, Putinův ruský trolle? ;-D

0 0
možnosti
LN

Fremr poslal do vězení dělníka za nadávky komunistům. Zpětně upravil rozsudek

Kauza Olšanské hřbitovy a odsouzení 172 lidí za emigraci nejsou jediná problematická místa kariéry Roberta Fremra v komunistické justici v 80. letech. Současný kandidát prezidenta Petra Pavla na post ústavního soudce odsoudil v roce 1985 na deset měsíců nepodmíněně skladového dělníka za hanobení republiky a jejího představitele. Dokládají to dokumenty, které pocházejí z Archivu hlavního města Prahy a které má podle informací Echo24 od středy k dispozici i prezidentská kancelář.

Dělníka ze skladu Paláce kultury udal někdo z jeho spolupracovníků, že hrubě urážel představitele federální vlády, čímž se podle rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 4 dopustil trestného činu hanobení republiky a jejího představitele. „Vyjadřoval se o nich jako o 'sklerotických dědcích, senilních dědcích a mozcích vylízaných' a dále urážel členy KSČ výrazy jako 'komunisti zas raní, ku rvy komunistický, debilové komunistický atd.', což vyvolalo pohoršení u jeho spolupracovníků,“ stojí v rozsudku, pod nímž je podepsán Robert Fremr jako předseda senátu a který má Echo24 k dispozici.

Obviněný, sám člen KSČ, byl ihned vzat do vazby, přičemž jeho manželka byla na mateřské dovolené s právě narozenou dcerou.

0 0
možnosti
LN

Soudce Robert Fremr poslal dělníka za nadávání komunistům na deset měsíců do vězení. V odůvodnění rozsudku uvedl, že „stupeň nebezpečnosti jednání obžalovaného pro společnost byl zvyšován dlouhou dobou páchání trestné činnosti, opakováním závadných

výroků a to i poté, co byl napomínán k slušnosti“. Obžalovanému podle rozsudku přitěžovalo, že se takového jednání dopustil jako člen KSČ, čímž poškodil reputaci strany i v očích nestraníků.

Zpětně upravený rozsudek

Odvolací soud 27. prosince 1985 rozsudek zrušil a propustil obžalovaného z vazby, kde si skladový dělník odseděl pět měsíců.

Do případu zásadním způsobem zasáhlo podezření z manipulace. Obžalovaný i prokurátor totiž shodně namítli, že soud při vyhlašování rozsudku neřekl nic o trestném činu hanobení republiky a jejího představitele. Přesto se to objevilo v písemném rozsudku z 6. listopadu 1985 podepsaném soudcem Fremrem.

Městský soud v Praze toto podezření ověřil a rozsudek zrušil. Odvolací senát dokonce zjistil, že byl zpětně upraven protokol senátu soudce Fremra: v původním textu psaném přes průklepový papír byl uveden jen jeden paragraf, kdežto později bez průklepu byl dopsán přísnější paragraf hanobení republiky a jejího představitele, se kterým se pojil až dvojnásobný trest.

Druhý rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 4 ze dne 27. února 1986 znovu shledal obžalovaného dělníka vinným, ale nově mu uložil mírnější trest, pouze jeden rok s podmíněným odkladem. Na žádost odsouzeného byl v lednu 1991 v rámci soudní rehabilitace rozsudek zrušen. ... (dokončení v článku)

https://echo24.cz/a/HKTjf/zpravy-domaci-fremr-poslal-do-vezeni-delnika-za-nadavky-komunistum-upravil-rozsudek

0 0
možnosti
LN

Autor napsal: "...P. Pavel byl příslušníkem rozvědky, zjišťoval pro socialistickou ČSLA nějaké informace v „nepřátelské“ cizině. ..."

Proboha, PP nebyl příslušníkem rozvědky, do kurzu nastoupil v září 1998 a dokončil jej až po převratu v novém režimu. Když už autor o této problematice píše, měl by si zjistit/ověřit základní data, která v textu používá.

Že Fremr je jiná kategorie než PP, je jasné. U Babiše je ale problém v tom, že mentalitu StBáka má dodnes a nebyl schopen (a nejspíš už ani nikdy nebude) se jí zbavit. ... :-/

0 0
možnosti
LN

Oprava: ... v září 1988 ...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz