Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Neházej všechny do jednoho pytle.

Poslední dobou se nám tu rozmáhá takový nešvar, a to je házení lidí se kterými nesouhlasíme do jednoho pytle. Tento přístup je nejenom hloupý, ale člověk si tím sám škodí hned na několika úrovních. Člověk má něco rád a automaticky je to třídní nepřítel. Někdo něčemu nevěří a hned je to padouch jako z bondovky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Zcela podporuji spravedlivý boj Ukrajinců proti ruským okupantům, kde jde o identickou situaci "ochrany" národnostní menšiny dominantním sousedem, jako v roce 1938 u nás. Naprosto nepodporuji EU ohledně "Green Dealu" prznícího energetiku a vedoucí ve svém důsledku k deindustrializaci, ztrátě konkurenceschopnosti a chudnutí Evropy. V souvislosti s tím jsem proti prodeji u nás vyráběné elektřiny za ceny určované obskurní energetickou burzou. Jsem ruský šváb?

0 0
možnosti
JG

J57. 63G54a98n19a71u62r

1. 10. 2022 10:38

Ne!Ale nemáme koho volit.Odpověď, abych to zkusil sám, neberu.Už jsem to zkusil.Dokud nebude pořádná krize, tak se nic nezmění.Pak se ovšem dostanou k moci obchodníci s deštěm.Teprve po této katastrofě se může něco pomalu změnit....:-(

0 0
možnosti
MV

Ti z Václaváku ovšem do jednoho pytle patří, pytle kolaborantů.

0 0
možnosti
JN

J53i54ř87í 52N73o47v56á34k

1. 10. 2022 10:04

To samé si oni myslí pravděpodobně i o vás. A mimochodem, proč nemůže být například vyhlášeno referendum o setrvání v ekoneoliberální totalitní Unii či o jí a Německem prosazovaném zločiném Green Deal/Death? Že by strach z veřejného mínění lidu, dle Ústavy nositele veškeré státní moci?

0 0
možnosti
Foto

Za válku na Ukrajině může Evropa, protože ona svým postojem vzbuzoval v Rusku její imperiální touhy, kterou jsou v Rusku zakodovany od 16 století. Moldávie v roce 1992 chtěla samostnost. Získala ji ale díky zásahu ruské armády přišla o Podněstří. Evropa k tomu mlčela. Pak následoval Tadžikistátn, Abcházie, Gruzie, Azebájdžán, Čečna. V Čečně se to nepovedlo. Jelo se ale dál. Dagestán a znova Čečna. Zde se to vzalo tentorkát zgurntu. Hlavní město Grozný se srovnal se zemí, civilisti, děti všechno jedno. V Čečně se jednalo o válečné zločiny ruské armády. Evropa nereagovala. No a pokračovalo se dál. Následovala Jižní Osetie, Kavkaz, a pak přišel v roce 2014 Krym. Co dělala Evropa. Evropa dělala jenom tyty, to se nedělá. Rusko si řeklo, čím víc budeme dodávat suroviny Evropě tím spíše bude držet pusu. Takže se napadla Ukrajina.

0 0
možnosti
FK

Jó, když se říše rozpadá, zejména, když Štěpána hliněných nohou. A pak, za všechny ty ukrutnosti nemohli jen vládci v KKremlu. To jen pro pořádek. Také si nedovedu představit, co měli západní Evropané vlastně dělat, predstavim-li si ty změkčilé hochy, kteří celá ta osmdesátá léta prodemonstrovali za mír. Je to asi podobné, jako byste se dovolával spravedlnosti u Marťanů.

0 0
možnosti
JP

"Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní, nebo dementní nebo alkoholik.

Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt".

První vlastenec státu, Miloš Zeman v roce 1992

Má-li první muž republiky pravdu, jiné jednání našich občanů nemůžeme čekat. Pokud pravdu nemá a lže o lidech, kteří ho opravdu svobodně zvolili, nemá na tomto posvátném místě co pohledávat.

0 0
možnosti
JG

J88. 17G52a84n23a63u84r

1. 10. 2022 9:10

Má pravdu, jinak by nebyl prezidentem!;-D

0 0
možnosti
Foto

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-teren-potrebuji-nas-jak-ruska-propaganda-vyuziva-demonstrace-v-cesku-215785?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

O protivládních demonstracích v Česku rozsáhle informují ruská média. Tamní propaganda tím chce svým obyvatelům ukázat, že Češi potřebují pomoc jejich země ... Česko na prvním místě – hlásají organizátoři demonstrací proti vládě ... „V centru Prahy se sešly stovky lidí a tvrdě kritizovaly postup vlády. Požadovaly, aby vláda neskákala, jak EU píská a rychle se domluvila s Ruskem na dodávkách plynu do Česka,“...

Každý myslí, jak mu rozum stačí. Navázat smlouvy s Ruskem, vyhlásit vojenskou neutralitu, vystoupit z EU a NATO... Každý by si měl rozmyslet, co těmi zhovadilými nápady může vyvolat. V Rusku taková demonstrace vyvolává dojem, že potřebujeme pomoc Ruska. Jen blbněte. A jednou se můžeme dočkat referenda o připojení k Rusku pod hlavněmi zbraní ruského agresora, který přišel Čechům na pomoc. Banda zločinců v Kremlu je schopná propagandisticky využít každý projev nesouhlasu s čímkoliv, vztáhnout to k USA, NATO, EU a vzít to za příležitost a důvod k „pomoci“. Pak budeme najednou koukat, jak se z naší ČR, dobrovolného člena EU a NATO, stala gubernie a začíná ruská normalizace, proti které byla 70. léta minulého století slabým zeleným čajem...

0 0
možnosti
JK

Narodil jsem se koncem 2. světové války a prožil jsem kolektivizaci na Slovácku. O politiku se zajímám od doby, když jsem začínal brát rozum. Život mě naučil, že jedna pravda neexistuje a těm, kteří říkají, že jejich pravda je to, co si mám myslet, nevěřím.

Většinu života jsem prožil v době, kdy nám komunisté řízení z Moskvy „upravovali“ informace, abychom v tom neměli chaos. To, co nám předkládali k věření soudruzi z Moskvy se ukázalo jako lež. Teď jiní soudruzi, z opačného konce světa říkají, že jejich pravda je ta jediná. Rád si vyslechnu názor jiného, ale názor si vytvořím sám. K tomu mám dost životních zkušeností.

Bylo jsme odstřiženi od některých informací. Proto se nelze divit, že názory jednotlivců jsou velmi rozdílné. Pro ty, kteří celý život říkají jenom to, co se píše v novinách, je situace jednoduchá. Ráno si přečtou noviny a mají vystaráno. Patřím mezi ty, kteří mají snahu vytvořit si názor vlastní. Problémy na východě Evropy nezačaly 24.2. 2002. Tomu předcházelo témě 30 let různých vyjednávání. Proč nebyly dohody respektovány? Proč jsou dodávány zbraně, když součástí ukrajinských jednotek jsou vojáci, kteří nosí fašistické symboly. Dodávky zbraní prodlužují konflikt, a tím zabíjení ukrajinských a ruských vojáků. Ti, kteří pomáhají eskalovat válku, sedí někde v teple. Lehce se můžeme, i my stát přímými účastníky války. Za co budou naši synové nebo vnuci bojovat? ATD.

0 0
možnosti
FK

A teď si představte, že byste s takovými názory vystoupil třeba na onom Václaváku. Co by o Vás řekli Fiala s Pekarovou, co by o Vás napsali novináři z mainstreamu a jak by Vás cupovali diskutéři zde, o sociálních sítích ani nemluvě. Jenže jednim z důvodů touhy po změně v osmdesátém devátém byla i možnost říkat svobodně své názory. Asi se na to zapomnělo.

0 0
možnosti
FK

Já myslím, že hlavním důvodem obecné nespokojenosti je bezvýchodnost momentální situace. Těžko se lidem, ale i firmám, vysvětluje, že energetický systém, který se tady budoval desítky let, díky kterému slušně fungovala česká ekonomika a lidé měli dostatek energie za přijatelné ceny, byl nesmysl. Nikdo totiž neví, jak z této šlamastiky ven. OZE věří jen málokdo a extrémně drahé energie, které povedou do nepředvídatelného chování naší společnosti, vyvolává v lidech zoufalství. Kdo se diví, ať navrhne nějaké rozumné a ekonomicky přijatelné řešení, které vyvede společnost z nadcházejícího úpadku. Já to tedy nevím. Také jsou k smíchu výzvy o jednání s diktátorem, když suroviny všeho druhu se k nám přímo i nepřímo z Ruska stejně dostávají. Ono to v našem globalizovaném světě nejde, jen se to nesmí říkat nahlas.

0 0
možnosti
VK

Jak z této šlamastiky ven se ví, stačí vrátit se k původní koncepci ze 70. let což byl přechod z uhlí na uran a také se ví kdo to zablokoval. Asi budeme muset počkat až současní zelení politici odejdou do věčných lovišť podobně jako musela celá RVHP čekat až umře Brežněv a jeho parta a doufat že se objeví nějaký evropský Gorbačov. Jenom aby nebylo pozdě a EU nedopadla jak SSSR.

0 0
možnosti
JN

"To, že někoho umlčíte, ještě neznamená, že jste ho přesvědčili", Arthur Laffer, významný americký ekonom, člen Poradního výboru pro hospodářskou politiku během Reaganovy administrativy

0 0
možnosti
FK

Ano, svatá pravda. Idioti si neustále myslí, že čím více vybereme daní, tím bohatší bude naše společnost.

0 0
možnosti
PS

P78a17v45e30l 36S33u44r34a

1. 10. 2022 8:20

Ano, připouštím, že každý z nás s něčím nesouhlasí, ale zároveň s něčím souhlasí. A každý má tu kombinaci jinou. nicméně pokud se na demonstraci NA PODPORU kšeftů s vrahem sejdou lidi, je mi jedno, kdo z nich s čím NESOUHLASÍ.

0 0
možnosti
JG

J49. 63G48a50n44a72u78r

1. 10. 2022 8:27

Naprosto přesně!!!R^R^R^R^

0 0
možnosti
JV

Lidé jsou báječně různí. Mám kamaráda, který nepodporuje Ukrajince, protože studoval v Kyjevě a tvrdí, že žádní Ukrajinci neexistují, protože tam za studií žádného nepotkal. Že jsou to všechno Rusové, ale chtějí žít jako lidé na Západě. Ty chce podporovat. Rusy! A přitom má rád naši vládu!!!? Představte si! Přitom to není žádný blb pravdy a lásky ani apologet třetí světové války a jde s ním báječně diskutovat. Svět je košatý.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz