Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Neházej všechny do jednoho pytle.

Poslední dobou se nám tu rozmáhá takový nešvar, a to je házení lidí se kterými nesouhlasíme do jednoho pytle. Tento přístup je nejenom hloupý, ale člověk si tím sám škodí hned na několika úrovních. Člověk má něco rád a automaticky je to třídní nepřítel. Někdo něčemu nevěří a hned je to padouch jako z bondovky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DL

Je to hrozne, ze naprosto samozrejme veci musi byt dnes pracne vysvetlovany a jeste horsi je, ze timto clankem se autor u tech, ktere se snazi oslovit, sam zaradil mezi "Putinovy fanousky", abych to vyjadrila blahovolne mirne, jak nebyva u dale jmenovanych zvykem. To mu Novaci a Vaclavikove, Cirkvove, Divisove a spol. nenechaji projit ;-)Rv.

0 0
možnosti
JH

Vidim to podobne...[>-]

0 0
možnosti
IL

I21v93o 84L20y36č28k97a

1. 10. 2022 18:55

... pomýlení kacíři mají v něčem pravdu a když je budeme umlčovat, o danou informaci přijdeme a nakonec skončíme zcela odtržení od reality... a to je právě problém našich cenzorů. Tím, že umlčí i nesouhlasné hlasy, dojdou k názoru, že všichni souzní s jejich názorem, ale pak se diví, že lidé demonstrují a bourají jim jejich krásný svět

0 0
možnosti
LZ

L83u70i15s 55Z74í76d22e25k

1. 10. 2022 17:26

V naší nové , progresivní, "woke" době víme, že kdo nepodporuje vládu soudruha Fiali a soudruhů v Bruseli, tak je ztoskotanec, samozvanec, ruský šváb a špatně dopadne. A tak to ma byť !

0 0
možnosti
FK

K panu Kučerovi. Tak já jsem taky pro JE. Ale bohužel, rychlé a ani univerzální řešení to není. Máte pravdu, že jsme si svou nerozhodností jejich výstavbu. Jen takový detail, spalováním NG získáváme cca 100 TWh energie. Elektrárny dodívají cca 85 TWh elektřiny. Spotřeba je asi 74 TWh. Rozdíl je export. Jak chcete ten plyn nahradit elektřinou to nevím. Ani kdybyste ušetřil 30 % plynu. Nehledě na to, že plyn je v mnoha směrech jako zdroj energie nenahraditelný. A pak, ty obrovské investice do infrastruktury a zásadní změna struktury průmyslu. Jde to vůbec? Neudělali jsme to za třicet let. Nezlobte se, ale obávám se, že to téměř nejde, resp. trvalo by to několik generací. Bez ruských surovin, obecně, si současnou úroveň ekonomiky neumím představit. Já si myslím, že řešením je pouze zázrak, a jak známo, ty se v energetice dějí jen zcela výjimečně. Ale to už je je jen humor. Možná ale padne ruský režim.

0 0
možnosti
MV

Možná by stačilo, kdyby padl tento náš režim... :-)

0 0
možnosti
JK

J65a48n 52K20u24l14h80e53i30m

1. 10. 2022 16:04

Pan Z. Lapil 1.10.2022 10:48 „Nezlobte se na mě, ale právě jste napsal, že tomu, kdo začal střílet první, je správné v zájmu míru ustoupit. Dejme i tomu, ale kde berete tu jistotu, že za pár let nezačne střílet znovu?“

Já se na vás nezlobím. Nikdy jsem nesouhlasil se střílením lidí. Nejenom na Majdanu nebo v Dombasu. Kdo střílel první nevím a vy to nevíte také. Současné problémy na Ukrajině nezačaly 24.2. 2022. Se vstupem vojska na území Ukrajiny nesouhlasím. Tak jak jsem nesouhlasil při pohovorech v roce 1971 se vstupem vojsk Varšavské smlouvy na území ČSR.

Proč bych měl věřit představitelům EU víc než Putinovi? Protože on je Rus a oni jsou Francouzi, Němci, Poláci atd.? Se všemi máme historické zkušenosti. Putin není o nic horší ani lepší, jako skvadra socialistických politiků v EU. Všichni hájí nebo prosazují svoje zájmy, bez ohledu na důsledky. Sedí u kamen a posílají zbraně.

Ukrajina bude sousedit s Ruskem i nadále. Jediným řešením je respektovat zájmy jednotlivých stran a dohodnout se. Rusko bude stěží respektovat další přibližování NATO k Moskvě. Kecy a dohady, rodiny mrtvých vojáků nezajímají. Kdo chce, nech jde za svoji pravdu bojovat. Lidé byli ochotni bojovat pouze za sebe, svou rodinu, majetek a někteří i za císaře pána.

Tak šel čas s Ukrajinou. Generál Pelz vytáhl data. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Tak-sel-cas-s-Ukrajinou-General-Pelz-vytahl-data-Zbytek-na-ctenari-694483

0 0
možnosti
Foto

V Krakově je Roger Waters nežádoucí osobou.

Usnesení „o uznání lidí podporujících kremelský režim jako persona non grata v Krakově“ bylo ve středu jednomyslně přijato krakovskými radními.

„S osobou, která veřejně chválí nebo jinak podporuje kremelský režim, bude v Krakově nakládáno jako s personou non grata,“ oznámili krakovští radní ze strany Právo a spravedlnost. Pro usnesení hlasovali všichni radní přítomní na zasedání zastupitelstva města.

„S ohledem na zločinný útok Ruska na Ukrajinu, jakož i na válečné zločiny páchané ruskými vojáky, vyjadřují radní královského hlavního města Krakova rozhořčení nad tezemi a prohlášeními pana Rogera Waterse souvisejícími s ruskou invazí na Ukrajinu,“ píše se v přijatém dokumentu...........

https://www.novinky.cz/clanek/kultura-v-krakove-je-roger-waters-nezadouci-osobou-40410190

0 0
možnosti
MV

Proč to sem dáváte? Copak někoho zajímají názory zfanatizovaného plebsu, který se rozhodl, že bude jednomyslně nenávidět souhvězdí Andromedy? ;-D

0 0
možnosti
FZ

Nemyslím si, že svolavatelé demošky jsou všichni putinovi agenti, tolik kompro a peněz nejspíš ani nemá. Spíš některé podezírám, že se jedná o novou sortu šmejdů, obchodníků s chudobou, kterým jde v první řadě o vlastní kapsu. Vždycky se nejlíp vydělá na těch nejzranitelnějších. A stojí-li za nimi nějaký ruský agent, je to záležitost BIS. Podezírat můžem, ale důkazy musí dodat profík.

Co se týče těch řadových účastníků, tak tam bych to opravdu na uvědomělé prokremelníky nešacoval. Ne že by tam nebyli, ale jak víme, starého bolševika novým kouskům nenaučíš a mladí nicnežnárodníci musí nějak ulevit své nenávisti za to, že je nikdo nebere vážně. Chtějí se proto do krve porvat za ideály, ať je to zelená utopie, fašismus, nebo za svůj fotbalový manšaft.

Ta převaha lidí ve středním věku jsou opravdoví zoufalci, kteří ztratili především víru v sebe i v systém a ve strachu obviňují ty nahoře, že na ně kašlou. Mají proto sklon věřit ve fámy a důvěřovat v leže a upínat se v panice k iracionálním řešením (škemrat teď na putínkovi levný plyn). Tito lidi v nouzi se cítí zrazeni a všemi opuštěni a hledají vůdce, kterému by mohli věřit. Upínají se proto na kdekoho, kdo se tváří, že by se jich zastal. Nejsou to primárně přívrženci extremismu, ale v davu se jimi snadno stanou. Takový Želivský, Mussolini, Uljanov a Hitler by je dokázali snadno zmáknout a utáhnout na vařené nudli.

Pro demokracii je to vážné riziko, ale záleží teď na vládě a demokratických institucích. Pokud ty demonstranty začnou odsuzovat předem, jako to udělal fialka, koledují si o prů*er. Pokud změní rétoriku a začnou jejich připomínky brát vážně, i když to odporuje jejich fóbiím i předsudkům, bude naděje to zvrátit.

V tomhle státě jsou mraky nevládek přisátých na státní prachy. V období klidu jsou na dvě věci a nikdo za to od nich nic nechce. Teď v nouzi je rozhodující, co dokážou udělat pro své spoluobčany. Ty, které přispějí pomocí, bude třeba podporovat dál.

0 0
možnosti
DL

Kde na tyto teorie chodite, pane Zrcek? Jaci "obchodnici s chudobou"? Kdo potrebuje ruskeho agenta k tomu, aby poznal, ze politika EU a i Ceske vlady je katastrofalni?

Jak se zda, novym kouskum vas prave naucili! Normalnim lidem, kterym se driv v pozitivnim slova smyslu mohlo rict "vlastenci", jsou dnes pro vas pejorativne "nicneznarodnici". A to jste jeste slusny, jini je nazyvaji hur. Jak jste na to prisel, ze se tito lide "rvou s idealy"? Nervou se s idealy. Protestuji proti zhoubnym ideologiim, jako je zelena utopie, nebo faschismus zleva. Fotbalovy manschaft muzeme nechat stranou.

Ti lidi nejsou zadni zoufalci, ale takovi, kteri se tomu zoufalstvi snazi zabranit! Nehledaji zadneho vudce, ani nekoho, kdo by se jich zastal, aniz by o cokoliv skemrali. Tito lide pouze uplatnuji svoje pravo na protest proti dezastrozni politice a vyzaduji od politiku, aby se predevsim starali o to, k cemu byli zvoleni. Totiz o chod a obcany ceskeho statu. Nic vic a nic min!

Jsou to lide, kteri se prizpusobili a tahnout karu? Ne, to delate vy. Vy jste se nechal utahnout na varene nudli, na ktere by vas tedy utahl i Hiler, Uljanov nebo Mussolini, jak podsouvate druhym. Vsechno jste prevratil naruby, jak uz je dnes dobrym zvykem. Demonstrace neni zadne riziko pro demokracii, to je jeden z jejich nastroju. Dehonesteovat a umlcovat demonstranty, nebo zakazovat demonstrace, to je nebezpeci pro demokracii.

Rozumni lide si uvedomuji, ze stojime tak blizko k jaderne valce, jako naposled ve dvaasedesatem v Kubanske krizi. V nejlepsim pripade nas ceka velmi slozita hospodarska a politicka doba, zadny Ponny Hof. To nejsou "fobie a predsudky", to jsou fakta, ktera k vam zatim, jak se zda, nedorazila.

0 0
možnosti
MV

A proč neznáte nikoho, kdo podporuje V.Putina? Protože tu panuje demokratůra: vypínají se nepohodlné weby v rozporu s Ústavou, ctí se presumpce viny, státní zástupci vyhrožují občanům skrze média, aby si rozmysleli, zda budou v souladu s Ústavou uplatňovat svá práva na svobodu informací a projevu atd... Takže abyste mohl říci, že znáte alespoň jednoho, kdo podporuje V. Putina - jsem to já.

0 0
možnosti
JG

J36. 77G22a89n16a27u29r

1. 10. 2022 10:39

To nemusíte inzerovat!Tady ví každý, že jste zapáchající exkrement!:-P:-P:-P

0 0
možnosti
PH

P47e97t83r 50H10á81k

1. 10. 2022 10:24

Nicméně postupně to házení do jednoho pytle povede přesně k tomu. Říká se tomu "mirror efekt" - opakuj druhému, že něco dělá, a on se tak začne tak vidět - a taky to opravdu začne dělat.

Konkrétně např. Pravý prostor byl do svého zastavení dost protiruský. Už není. (Mimochodem poslední článek, co visel na hlavní stránce PP, podle titulku ostře kritizoval Putina, ale už se nedal otevřít.)

0 0
možnosti
KK

Právě jsem dal "Pravý prostor" do Googlu a našel ho okamžitě. Má skvělé články !

0 0
možnosti
PP

P53e31p49a 89P14e47p54a84x

1. 10. 2022 10:18

Autore, do žádného pytle se nikdo házet nebude, demonsranti na Václaváku reprezentují vetšinu této země a ti zbylí se během této zimy k nim přidaji, pouze to ještě neví, spíše nechápou. No a ta podpora zkorumpované Ukrajiny se dostane někam na zadní místo.

0 0
možnosti
KK

Ano, je nás velká většina a je nás den ode dne víc !

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz