Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

POLEMIKA: Kdo je Putinův agent

diskuse (231)


S úvodníkem dnešního Neviditelného Psa nemohu souhlasit. Pokud jsou ti demonstranti z Václaváku Putinovi agenti, co je potom Fialova vláda, která
- se už před svým zvolením hlásila ke Green Dealu (což je z větší části Putinova agenda, trochu na ní participuje světový monopolní producent fotovoltaických panelů a významný producent nezbytných komponent do větrných elektráren, tj. Čína)
- relativně krátce po svém ustanovení (začátkem roku 2022) schválila zákaz frakování (týká se nejen těžby plynu a ropy z břidlic, ale i využívání geotermální energie)
- po Putinově agresi proti Ukrajině se zmohla akorát na vyfňukání výjimky pro Česko z embarga EU na ruský zemní plyn někdy o prázdninách; přitom už někdy od přelomu února a března muselo být jasné, že budou proti Rusku zavedeny sankce, a že jedinou odpovědí Ruska na ně bude přiškrcení nebo zavření kohoutů.
Je mi velice líto, ale už ten zákaz frakování našem státě vypadá na to, že to byla jedna z položek na Putinově seznamu „to do“, která musela být odškrtnuta, než vyjely tanky.
Je mi ještě víc líto., ale racionálně, a ne v zájmu Putina, uvažující a jednající vláda by už někdy začátkem března ten zákaz frakování zrušila (respektive by ho vůbec nezavedla), už v tom termínu by zahájila mohutný návrat k uhlí (protože jak svítiplynem tak i vodním plynem, obojí se vyrábí z uhlí, lze alespoň v některých způsobech užití nahradit zemní plyn). Racionálně a nikoli v žoldu Putina jednající vláda by rovněž zahájila přípravu těžby našeho břidličného plynu (v prozkoumaných ložiscích je údajně zásoba pro spotřebu celé ČR na úrovni nynější na několik let, a celé území ČR z hlediska jeho výskytu ještě prozkoumáno není) a zahájila přípravu výstavby geotermálních zdrojů (vhodná místa se na mapě ČR taky najdou). Jistěže by taková vláda v nějakém válkou zrychleném režimu zahájila přípravu na výstavbu dalších jaderných bloků, i celých nových elektráren v již dlouho vytypovaných lokalitách. Takováto vláda by také okamžitě uťala nucený výkup fotovoltaické a větrné elektřiny, s tím, že ta by se vykupovala jen když je a současně je zapotřebí, a pouze za aktuální cenu elektřiny, a nedocházelo by k vyrovnávání výkyvů těchto pochybných zdrojů paroplynovými elektrárnami (tedy další proputinovská spotřeba zemního plynu, zvyšující závislost na Rusku). A zrušila by také, jako důsledek války na Ukrajině, jakoukoli podporu provozovatelům těchto pseudoelektráren. Racionální by bylo i ukončení podpory elektromobilů. Trochu pomoci se spotřebou nafty a benzínu by mohlo i zrušení povinného svícení aut ve dne, což by ušetřilo odhadem kolem 1 procenta spotřeby paliv (tedy něco přes tři dny spotřeby za rok).
Pokud by nám některá z těchto opatření zakázala EU, dostala by se ona do pozice proputinovského aktivisty, což by bylo jen dobře.
Aby bylo jasno, pan profesor Fiala je velice slušný člověk a já si ho velice vážím, o to víc mi vadí jeho současné jednání. Bohužel, nemá žádné exaktní vzdělání a není schopen / ochoten si dát poradit od lidí, kteří je mají. Kolik je v jeho vládě Putinových agentů si netroufám odhadnout, ale mezi různými poradci, ministerskými úředníky apod. jich asi bude hodně.
Sám jsem pana profesora nevolil, protože nikdy nebudu volit žádnou ze stran, které prosadily církevní restituce, a rozpakoval bych se jako ateista volit do čela země s cca 3/4 ateisticky orientované populace člověka, věřícího na pohádkové bytosti. Právě určitá iracionalita páně profesorovy osobnosti může být jedou z příčin toho, že toleruje či dokonce prosazuje iracionální opatření v chodu státu a nevymezuje se ani vůči polonáboženským ekologickým bludům.

Aston Ondřej Neff
27. 7. 2024

Jako zlověstné předznamenání byl teroristický útok na francouzskou železniční dopravu. Sabotáž...

Jakub Michálek
27. 7. 2024

Autoritáři mají jedno společné: odpudivý a nenávistný jazyk, který uměle vyrobila mašinérie...

Marian Kechlibar
27. 7. 2024

Základní příčinu shrnul architekt Jan Kasl slovy „systém tvoří stavebním řízením nepolíbení...

Jan Ziegler
27. 7. 2024

Pro některé jedince v Česku je národovecký maďarský premiér velkým vzorem. Ve skutečnosti však...

Aston Ondřej Neff
25. 7. 2024

Kolik by stálo přemalování červených pruhů sanitek na zelené? Jak se asi přemýšlelo? Představuji si...

Aston Ondřej Neff
24. 7. 2024

Ani komunisté v dalším režimu se neodvážili odstranit červenomodrobílý symbol z věží tanků, křídel...

Aston Ondřej Neff
26. 7. 2024

Jako uchazeče o post eurokomisaře navrhuje vláda Josefa Síkelu.

Milan Smutný
26. 7. 2024

Co je vlastně ten dnes již jedněmi (spotřebiteli a podnikateli) proklínaný systém, druhými...

přečetl Panikář
25. 7. 2024

Že mají dámské plavky předvádět muži, považovali diskutující, včetně řady ženských sportovkyň, za...

Lenka Štěpánková
27. 7. 2024

Tělesné trestání dětí je nepřípustné. Novela občanského zákoníku, která obsahuje tuto deklaraci,...

Zbyněk Petráček
27. 7. 2024

Leckomu se nelíbí výraz hybridní válka. Je prý moc gumový. Ale to, co se dělo před olympiádou,...

27. 7. 2024

Oficiální název zní aerofobie nebo také aviofobie. Ačkoliv se nám může strach spolucestujících zdát...

Tomáš Kazda
26. 7. 2024

Zahájení, které nemá obdoby. Poprvé v historii se slavnostní ceremoniál přesunul mimo stadion....

Lidovky.cz
26. 7. 2024

Zatímco se na řece Seině v Paříži plavily desítky lodí se sportovci během oficiálního zahájení...

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz