Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 218
  • Poslední: 29.5. 2009 16:59
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Mgr. Milda 26.5.2009 13:34

Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

takže dnes mluvíme o státní suverenitě, založené a dobyté Přemyslovci. Nebýt toho sjednocení, skončili bychom nepochybně jako Polabští Sorbové. Podobně vznikla i Francie, Velká Británie a úplně jako poslední i Německo. Celé evropské dějiny jsou plné násilí vedoucího ke vzniku větších státních celků. Jaká suverenita například zmítá lužickými Srby? Jsou to všechno výmysly politiků, bažících po moci. Až se podaří, dovést Evropu do jedné společné unie, budou místní warlordi odzbrojeni a bezmocní. To s nimi cloumá už teď. EU není násilný spolek, nýbrž se do ní vstupuje dobrovolně. Cokoliv se do EU investuje, vrací se opět všem členům, rozhoduje o tom ne jakýsi pomyslný Brusel, to je jenom současné sídlo EU centrály, t.j. parlamentu a komisí, soud je ve Štrasburku. Jelikož jsme členy EU, je EP, evropská komise a soud i naše zařízení, které má harmonizovat vztahy mezi členy EU. Žádný z členů EU nemá monopolní postavení, právní postavení všech je stejné.

Často se úřadům v Bruselu vytýká, že se zabývají nesmysly, třeba označení rum nebo typizací banánu. Při bližším seznámení s tématikou však shledáte, že to má svůj význam. Příkladem budiž sjednocení kabelů nabíječek mobilních telefonů, v budoucnu snad i všech v EU rozšířených zástrček a zásuvek. S těmi žárovkami zřjmě Zelení všech EU-členů předbíhají dobu, zářivky se rtutí jsou pochybným zlepšením. Tento tlak však povede k zvýšení a zefektivnění výroby LED svítidel, to je jiná třída. Jako členové máme právo, do toho mluvit a tvořit s ostatními členy podobného názoru skupinu, mající moc něco změnit. Toho ovšem nedosáhneme s Remky, Železnými, Ransdorfy nebo Bobošíkovou. Proto jděmež všichni k volbám do EP!

R.J. 26.5.2009 13:41

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Podepisuji bez výhrad.R^

yorik 26.5.2009 13:48

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Ano, jako Lužičtí Srbové bychom mohli dopadnout. Takový evropský euroregionek.

mamina 26.5.2009 13:48

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Ano, pojďme k volbám do EP a volme zodpovědné realisty, ne lehkomyslné utopisty!

R.J. 26.5.2009 13:51

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Kdo je prosím ten "realista ",můžete mě to sladké tajemství zdělit ? Počkejte, chytím se židle, abych neupadl.;-D

Sunny 26.5.2009 16:16

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Co máte proti realistům? A s odpovědí nespěchejte, taky se musím chytit židle....;-P

R.J. 26.5.2009 16:32

Re: Český stát vznikl násilně, Slavníkovci byli jako opozice pobiti

Sunny, já se ptám kdo to je ! Neříkám co proti nim mám, to budu říkat až potom.  Kapišto ? ;-D

mamina 26.5.2009 13:33

Teorie chtění

Lidi rozdělují především jejich vzájemně odlišné kulturní tradice. Papírová deklarace o svornosti realitu mírově nezmění. Ve Francii hoří, ve Vídni po sobě střílely vzájemně znesvářené indické sekty v neděli. Zrání nelze urychlit přáním, dospět k potřebě vzájemně mírumilovné koexistence chce svůj čas, protože všechno prostě má svůj čas. Myšlenka centralizované likvidace přirozeného vývoje, který je během na dlouhou trať, je utopická a její tvůrci to nemohou nevnímat, protože nejsou odříznuti od každodenních informací. Škoda, že neprojevují tolik tolerance k různosti, když deklarují přání tolerantní společnost vytvořit. Nemohou. Přirozeně: člověk nevládne času, ale čas vládne lidem - přesně na to sjednotitelé Evropy kladou důraz:  na potřebu spěchat, abychom se jednotně chopili úkolu č. 1 : stát se jako evropský celek "světovým ekonomicko-polit. hráčem" (dle vlastních slov). Takže co má být oželeno, když ne čas? Přirozený průběh vývoje.

mamina 26.5.2009 13:39

Re: Teorie chtění

...ten mírový, samozřejmě. V době příchodu cizích kultur na evropský kontinent nemá Evropa čas na průtahy s TRPĚLIVÝM = MÍROVÝM sjednocováním, protože nesmí zaspat v ekonomické soutěži. To je celé. Všichni to víme, i když básníme a sníme.

šakal 26.5.2009 14:44

...Vy zjevně patříte sem, paní...

http://www.sumavak.bloguje.cz/

Se šakalím pozdravem!  :-)

mamina 26.5.2009 15:37

Ráda

zdravím : )

R.J. 26.5.2009 13:26

Jen tak na okraj.

Pročpak ze 750 miliard Euro , přidělených nám na pět let,  máme zatím čerpáno 0,2 % ? Kdepak je ten zádrhel ? Nó, odpovězte si. To je problém, né že Špidla maže výstřih servírkám krémem. Nakonec, má na to již věk, tak mu tu radost dopřejme, nebuďte zavistiví škrti.

Jenda 26.5.2009 13:33

Re: Jen tak na okraj.

Vite, kdyz chci nekomu pomoci, tak mu pomuzu. Kdyz ho chci ovladat, tak mu pomoc slibim a opentlim ji dostatecnym mnozstvim dostatecne promenlivych a nejasnych podminek.

R.J. 26.5.2009 13:40

Re: Jen tak na okraj.

Řekl český politik, neschopný si zavázat tkaničky u bot. ;-DI ti siciliáni a Řekové to využili, jen ten český politik má  problém, ovšem zaviněný někým jiným, to dá rozum, neslyšíme nějak často to staré známé, " My nic, to oni zavinili " ? Oni nám nepřejí, chtějí nás ovládnout a týt z nás? Jinak, co udělali poslanci za ODS,euroskeptici, aby ty podmínky byly pro nás přijatelné,když nám tedy ta EU nepřeje? Nejsou tam od toho vyjednávat ? Třeba? Co?

Jenda 26.5.2009 16:57

Re: Jen tak na okraj.

Chtel jsem se zeptat? Nemate v tom nicku chybu? Nema tam misto te prvni tecky byt male "a"?

R.J. 26.5.2009 21:04

Re: Jen tak na okraj.

Jo kamaráde,kdybych byl z RaJ, tak jsem dnes u sockomoušů kápem.No nic, po zkušenostech to udělám v příštím životě, ale budu bestie, na to vem jed, kam se hrabe dneska Jyrka.;-D

Ivan Nový 26.5.2009 14:57

RJ

Peníze z Bruselu jsou špinavé peníze, realizují se za ně neživotaschopné nesmysly, na jejich kofinancování si musíme půjčovat a jejich provoz bude dále stát hříšné peníze. Peníze z EU slouží jen korupci a k obohacení regionálních politiků! Proto čím méně budeme čerpat, tím lépe.

Honza42 26.5.2009 15:13

Re: RJ

Velmi přesné. Bohužel.

R.J. 26.5.2009 15:44

Re: RJ

No to je mě logika, že to tu rozkradou, část, tak za to může Brusel. ;-D

Majkkl 26.5.2009 13:25

Ano, dobře napsáno.

Mám na věc podobný názor - chtěl bych, aby smlouva vedla ke vzniku Spojených států evropských. Nebojím se "ztráty suverenity", předpokládám, že můj hlas bude mít svou platnost i v celoevropských volbách. Myslím, že obhájci "suverenity" se hlavně bojí celoevropské politické konkurence. Já nepokládám české politiky za nějakou hodnotu, kterou je nutno udržet u moci, budou-li mezi nimi schopní politici, uplatní se i v Evropě, lemplů m líto není. Koneckonců, posledním schopným českým politikem byl T.G.M. a před ním Karel IV., jinak je to celkem úděsná přehlídka s jasnými důsledky - viz okupace, socialismus apod. Myslím, že v SSE to bude v pohodě fungovat podobně jako v USA - volby, ve kterých je důležitý každý hlas, je mi přitom jedno, jestli mým prezidentem bude Němec, Španěl nebo Slovák, pokud to bude špičkový politik. Tož tak..

R.J. 26.5.2009 13:34

Re: Ano, dobře napsáno.

Jsem také pro, ale je tu jeden "háček", společná řeč. V Americe ," Otcové zakladatelé" trvali na angličtině, nekompromisně, zde v EU to asi nepůjde tak snadno a rychle. Jinak se to v Americe díky Hispáncům začíná podělávat, viz  S.M. Huntington, "Kam kráčíš Ameriko".

BOMBON 26.5.2009 13:23

hmmm... co je spis trapne...

je to, kdyz nekomu pripada demokracie jako zaklinadlo a verifikace spravnosti...

mozna to autorce bude pripadat divne, ale kdyz vetsina demokraticky rozhoduje o tom, co smim jist, pit, kourit, delat a zaroven i o tom, kolik mi na to necha penez (tedy kolik penez mi necha pote, co me sproste okrade, tedy korektne - zdani), nelibi se mi to, zpecuju se a mam tendenci se branit...

demokracie totiz muze byt pro "mensinu" pekna nesvoboda, zejmena pro tu mensinu, ktera neni ani zenou, ani homosexual, ani handicapovany, ani narodnostni mensinou...

prusvih EU je v tom, ze formuje spolecnost, ktera (s vyhradami) je mozna (aspon formalne) demokraticka, neni vsak svobodna.

Majkkl 26.5.2009 13:27

Re: hmmm... co je spis trapne...

.. jenže srovnáváte jablka s hruškami - současná EU nemá nic společného s jednotným evropským, demokratickým státem. Právě proto to funguje tak, jak to funguje.. Nebo snad evropskou komisi někdo volí v přímých volbách? Kdo zvolil Špidlu, který vymýšlí neskutečné blbosti? Právě proto je nutná změna na normální jednotný, federální stát..

BOMBON 26.5.2009 13:47

Re: hmmm... co je spis trapne...

normalni, jednotny klidne i unijni stat, ktery vsak bude mit minimalni pravomoci tak, jak o tom pisu na www.liho.cz . pak samozrejme jsem pro a to vsemi deseti. predstava, ze o me penezence bude rozhodovat ne 10 milionu, ale 50x tolik lidi me vsak desi... :-/

Hnyk 26.5.2009 12:41

Vedoucí úloha KSČ

Ve státě kde vedoucí úloha KSČ stojí v ústavě a vysokoškolští profesoři jsou již dvacet let kádrováni zda nejsou jejich názory v rozporu s marxleninizmem jít studovat filosofii, to svědčí buď o duševním vyšinutí a nebo o jistých sympatiích k totalitárnímu způsobu vlády kde nějaký ten vůdce má absolutní pravdu a všichni kdo jeho názory nesdílejí jsou za blbce či nepřátele. Úvahy p. Bednáře nezapřou vliv východoevropského komunismu a mají poměrně blízko k ideologii v bývalé Jugoslavii. Jugoslávské vedení balamutilo lidi pohádkami a jakési výlučnosti Jugoslavie, domácí události vydávalo za daleko důležitější než události ve světě, a strašilo ohrožením Jugoslávské suverenity ze všech stran. A na hospodářské i politické potíže odpovídalo vyvoláváním jugoslávského nacionalizmu. (Což se jim ale vysmeklo z ruky, protože "národ jugoslávský" byl stejný nesmysl jako "národ československý".)

To, že úvahy p. Bednáře jsou čím dál tím absurdnější, to je osud mnoha filosofů kteří s postupem času nedokázali rozlišovat realitu od vlastních fantazií a mnozí z nich skončili v ústavu pro choromyslné.;-P

Ivan Nový 26.5.2009 12:46

Re: Vedoucí úloha KSČ

No a s vedoucí úlohou Bruselu souhlasíte :-)))) Eurokrati jsou stejní lumpové jako byli komunisti :-))))

Hnyk 26.5.2009 12:58

Re: Vedoucí úloha KSČ

"Brusel" je nějaká politická strana? A kolik lidí "eurokrati "popravili a nebo poslali do basy? Vy jste ukázkový příklad českého euroskeptika, vy jste BLB!!

Ivan Nový 26.5.2009 14:58

Hnyku,

eurokrati zatím páchají jen  materiální škody, k násilí se teprve propracují.

Štváč 26.5.2009 13:19

Re: Vedoucí úloha KSČ

pane Nový, nevadí že jste mlád, ale srovnávat Brusel s komunismem nelze ani ve snu. Buď to víte, nebo jste lehce duševně retardován,  případně budete blbej.

26.5.2009 12:54

Jugoslávie je dobrý příklad.

Jugoslávie stejně jako EU chtěla sjednotit různé národy a při zachování jejich svébytnosti je postupně přeměnit v státotvorný národ jediný. Výsledkem byly etnické čisty a vraždění i nemluvňat.

A to přitom šlo o pokus o sjednocení relativně podobného obyvatelstva, kteří svým jazykům navzájem dostatečně rozuměli.

V EU je to mnohem horší a také dopady budou mnohem horší a války, které při zániku EU vzniknou, budou mnohem krvavější.

Hnyk 26.5.2009 13:00

Re: Jugoslávie je dobrý příklad.

Můžete mi zdělit kdy si ten který národ zažádal o vstup do Jugoslavie?;-D;-D