Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PAVEL: Bylo to „nutné zlo“

Kandidát na prezidenta Petr Pavel se omluvil za svou podporu sovětské okupaci Československa v roce 1968. Označil svůj životopis v letech bolševika jako „nutné zlo“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Bartoni, nemám žádnou radost z toho, že prezidentem bude opět bývalý člen KSČ, ale když už, tak Pavel je ještě přijatelnější než kdokoliv z ostatních. Pokud bych se zmýlil, tak se Vám veřejně omluvím !

0 0
možnosti

P94e69t80r 35Č65e45c55h

25. 11. 2022 9:05

"Nutné zlo"????

Je to lež jako věž! Bylo to zlo, nikoliv ovšem "nutné". Mezi námi byla významná většina lidí, kteří do zločinecké organizace KSČ nevstoupili a neškodili tím ostatním lidem. Na lživé výmluvy členů KSČ že "nikdy nikomu neublížili" je jen jedna otázka. Hlasoval (a) jste na schůzích vaší základní organitace KSČ proti usnesením? Téměř nikdo z nich nemůže odpovědět že ne. A právě tím hlasováním škodili ostatním nečlenům KSČ, jichž bylo cca 9/10.

Členství v KSČ nebylo žádné nutné zlo. Bylo to odporné a prachsprosté prospěchářství, odsouzeního dné stejně jako to členství. Podle mne ten, kdo bude volit komunistu Pavla či jakéhokoliv jiného komunistu vč. Babiše si vůbec nezaslouží žít v demokratickém státě.

0 0
možnosti
LN

Co jste dělal za komunistické totality vy? ;-)

0 0
možnosti
Foto

T24o11m23á88š 53H76r10a94j

25. 11. 2022 8:52

To je pravda o Pavlovi i o Babišovi. Přesto je Nerudová podle všeho z těch tří tou nejhorší volbou. Je to taková prima holka, se slušností nejdál dojdeš, hlavně ať si neděláme v EU ostudu. Zájmy ČR hájit nebude (neví ani, že nějaké existují). Klíčová témata dneška ji zcela míjí nebo na ně má EUmainstreamový názor. Zářným příkladem budiž Green Deal.

0 0
možnosti

P44e41t92r 15Č59e88c39h

25. 11. 2022 9:08

Máte pravdu. Docela bych ji chtěl vidět v roli prezidentky v případě napadení státu, jak by se chovala jako vrchní velitel armády. Jinak ji ovšem každopádně stavím nad Pavla i Babiše.

0 0
možnosti
PK

P75e90t80r 52K13u36b19á24č

25. 11. 2022 8:44

Nerad to říkám, ale přezidentští kandidáti se mi jeví jako tři skupiny

- typu "tuhle funkci ještě nemám"

- typu dvě vily a dvě BMW už mám tak co si ještě pořídím.

- typu konečně přestanu být nýmand s holým zadkem.

Nevidím mezi nimi nikoho, koho by tam vedla upřímná snaha "sloužit veřejnosti"

0 0
možnosti
LN

Ale to přece dělají všichni, s motivací, aby z toho měli prospěch... už od narození. Je to přirozená lidská vlastnost. :-)

0 0
možnosti
DL

Velmi dobre napsano! Nikdo nebyl obeti rezimu do te miry, ze si nemohl vybrat, jestli rezimu tlaci karu, nebo nikoliv. Bylo to trochu nepohodlne, kdyz se rozhodl proti, ale bylo to mozne.

Poznala jsem v exilu jednoho byvaleho dustojnika, trikrat vyznamenaneho Husakem, ktery neschvalil okupaci Ceskoslovenska a byl pozdeji ze strany vyloucen. Emigroval do Nemecka a delal ze sebe uzasneho odbojare. Nedostal osvedceni za 3. odboj, protoze byl clenem strany a dustojnikem vyznamenanym Husakem. K tomu on jenom: "Ja za to nemuzu, ze me Husak vyznamenal, ja jsem si o to nerekl!" Mozna by ted take rad kandidoval na prezidenta? Je uz ale prilis stary. ;-)

0 0
možnosti

P85e36t96r 19Č97e75c33h

25. 11. 2022 9:16

Ani Husák nevyznamenával nikoho "jen tak". I on vyznamenával za zásluhy. A čímpak se asi ten důstojník zasloužil o to, aby byl vyznamenán. Kecy v š e c h "bývalých" komunistů jsou všechny stejné a lživé!

0 0
možnosti
OS

V období vlády z blbosti politiků nenávisti a z toho na lid dopadající obecné drahoty a nejistoty a obav z budoucnosti, je třeba v čele houfce jedině člověka, s prověrkou velení z míst úplně nejvyšších. A je jasno.

0 0
možnosti
RL

Ano, a někteří mají dokonce nejvyšší prověrky z obou stran! ;-D

0 0
možnosti
PP

P97e74p80a 93P58e64p53a80x

25. 11. 2022 8:37

Všechny varianty na prezidenta jsou kromě p. Bašty pro mne dost nepřijatelné, poprvé zvažuji jestli má smysl jít k volbám.

0 0
možnosti
LN

Bašta skončil ve funkci velvyslance ČR na Ukrajině po korupční aféře a "ze zdravotních důvodů". ;-D Mám tomu rozumět tak, že Bašta už se "vyléčil" a usiluje o další, tentokrát nejvyšší funkci ve státě? Zemanův člověk v ČSSD, proslul taky aférou "Zemanův kufřík". S velkou ostudou... Vážně vám takový člověk vyhovuje jako kandidát na funkci Prezidenta ČR? To tam pak už může opravdu kandidovat každý, kdo nemá soudnost!

Po aféře s vízy končí velvyslanec Bašta. Důvod? Zdraví

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/po-afere-s-vizy-konci-velvyslanec-basta-duvod-zdravi/r~i:article:658164/

Podvodům s vízy šéfoval velvyslanec Jaroslav Bašta, píší ukrajinská média (24. září 2009)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/podvodum-s-vizy-sefoval-velvyslanec-jaroslav-basta-pisi-ukrajinska-media.A090924_192412_zahranicni_stf

0 0
možnosti
BR

Existuje jediná situace, kdy je vhodné, aby člověk jako generál Pavel kandidoval na prezidenta. A to je situace, kdy na prezidenta kandiduje pan Babiš nebo jiný člověk jeho ražení a má reálnou šanci vyhrát.

Myslím si, že by mi generál Petr Pavel na postu prezidenta v zásadě nevadil. Poté, co jsme měli jako prezidenty lidi typu Václav Klaus nebo Miloš Zeman, by to byla pravděpodobně změna k lepšímu. Sice ze značně nízké úrovně, ale asi přece jen k lepšímu.

Pokud jde o jeho působení v armádě za bolševika, považuji ho za zavrženíhodné, ale myslím si, že nemá smysl, aby si sypal popel na hlavu, a navíc, že se to vysvětlit příliš nedá. Podstatné je, jestli mu něco došlo, a pokud ano, tak je podstatné i to, co vlastně mu došlo. Myslím si, že něco mu přece jen došlo. A že toto poznání jde v jeho případě do netriviální hloubky. Jenom nevím, zda jde dostatečně hluboko. Je to pragmatik. Takže věřím tomu, že pokud bude převážně výhodné hájit svobodu a demokracii, tak ji hájit bude a nejspíš i docela efektivně. Hodně by mne zajímalo, jaké by zaujal postoje, pokud by došlo k tomu, že to výhodné nebude.

0 0
možnosti
LN

Takovou otázku bychom si měli klást u všech kandidátů. Pro krizové situace má podle mě Petr Pavel tu nejlepší průpravu. Viz kolekce fotografií:

Foto: V jednotkách UNPROFOR vyrostli Česku lídři. Vyznamenání převzali po 30 letech

26. srpna 1993 - Francouzský ministr obrany Francois Léotard předal v Praze vysoká vyznamenání českým důstojníkům, kteří se v lednu téhož roku zasloužili o záchranu francouzské jednotky UNPROFOR z obklíčení. Na snímku vyznamenává podplukovníka Petra Pavla bronzovým křížem. Pavel záchranné operaci velel.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/foto-ucast-cechu-v-unprofor/r~d9743a56449811ed8c6f0cc47ab5f122/r~51fee22644af11edba63ac1f6b220ee8/

0 0
možnosti
RT

Panecku, to jsou mi najednou Koniasove....

Lid kamenuje Mari Magdalenu. Na jeji obranu vystoupi Jezis Kristus-zadrzte, nikdo z vas neni bez hrichu. At hodi kamenem, kdo je bez viny. Nacez z nebe spadne velika skala. Jezis pohledne vzhuru a rekne-mami, kolikrat jsem Ti rikal, aby ses mi nepletla do zivota.....

Takze asi tolik k neodcinitelnosti chyb a hrichu.

0 0
možnosti
MK

Každý takovýto nenávistný výpad proti Petru Pavlovi posiluje moje přesvědčení, že právě on je ta správná volba.

0 0
možnosti
FK

No v osmdesátém devátém jsme chtěli svobodné volby. Takže je to Vaše věc. Ovšem nevím, zda-li to tehdy také chtěl onen lampasák Pavel. Jak jsem měl možnost tehdy poznat, silně o tom pochybuji.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz