3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

NMPEU: Diskuse o ničem

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tichý 25.4.2024 19:47

Prijdme k euvolbam a volme dusledne protiunijni strany. To neni ani 5K ani ANO.

J. Hotzký 25.4.2024 9:53

R^

J. Jurax 24.4.2024 22:07

No, a tohle nam upletla macecha naše unie evropská, čert aby ji vzal.

A není u nás politika, který by měl odvahu říct, že král je nahý, praštil pěstí do stolu a zařval, ať si ti blbečkové z brusele celý pakt strčí do prdele naštorc a začnou nakupovat kulomety a ostnatý drát.

Pašeráky lidí i jejich pomahače z neziskovek nechť soudí polní soudy s okamžitým vykonáním rozsudku, pokud budou mít tu smůlu a přežijí dopadení. A začít by se mělo soudci Evropského soudu pro lidská práva, co spáchali onen tzv. „rozsudek Hirsi“ a kapitánkou Racketovou a všemi europoslanci, co ji nechali mluvit v putovním cirkuse a pak jí tleskali vestoje. Nakonec za napomáhání k útoku na vlastní zemi se hodnotí jako velezrada a za tu se i v civilizovaných státech obvykle věšelo. A podpis dotyčného zločinného paktu nic jiného není.

V. Petr 24.4.2024 22:28

R^R^R^R^R^

L. Zídek 24.4.2024 15:20

Generál MacArthur dokázal ochránit před Japonci 3 000 filipinských ostrovů ! Tyhle keci z Brusele jen zastíraají jeho skutečnou agendu : Výměna obyvatel Eurosojůzu za Muslimy !

J. Jurax 24.4.2024 23:18

No, původně nedokázal. V březnu 1942 musel opustit Filipíny, zbytky amerických a filipínských vojsk se Japoncům vzdaly. Vrátil se o dva roky později v říjnu 1944 a do srpna 1945 Američané Filipíny od Japonců osvobodili.

J. Bárta 24.4.2024 14:20

Proč se vzdáváme osvědčeného řešení: pasy, víza, očkovací průkazy!!

J. Jurax 24.4.2024 22:54

Protože jsme si zvolili blbce a ti dělají co je jim vlastní - blboviny.

Nezvolení blbci z brusele koncipují migrační pakt a ti volení jej podepíšou.

O. Buda 24.4.2024 13:58

Jistě víte víc než já i o tzv. stěhování národů" na přelomu starověku a středověku. Bylo provázeno mnoha válečnými střety. Bojovalo se o nová území, kořist, moc. Příchozí byli vesměs považování za barbary. Některé národy se hnuly samy od sebe, jiné pod tlakem příchozích novorezidentů. Slušná a často krvavá mela to byla, než se to trochu usadilo a nové poměry se jakž takž konsolidovaly. Myslíte, že se to tehdy dalo nějak zarazit? Víme poměrně hodně o tlaku germánských kmenů na Řím. Nakonec dosáhli svého. Pohyby lidstva na jihu, východě, na západě, kdy za střed světa byl považován Řím a později Byzanc je dodnes předmětem zkoumání a různých, těžko ověřitelných teorií. Nedomníváte se, že začala další éra stěhování? Jistě bude provázena válkami, krvavějšími díky zbraním hromadného ničení, utrpením, strádáním, které už nikoho nevzruší, a posléze ustavením nových poměrů a zklidněním. Nikdo tomu nedovede zabránit, tak jako se neubránil starověký Řím a jiné velké říše. Jen přibydou další a další konference odsuzující to či ono bezzubými usneseními.

A. Teplý 24.4.2024 14:22

Stálo by za to dodat, že stěhování národů bylo způsobeno koncem teplé římské periody = globálním ochlazením.

Stejně tak vrchol doby bronzové byl ve středomoří ukončen útokem "mořských národů", kvůli značnému ochlazení (moře chladnější o 4 ° C).

Je opravdu naším největším problémem globální oteplování ?

V. Petr 24.4.2024 16:14

Máte naprostou pravdu. A historik a spisovatel Vlastimil Vondruška dokonce nastínil hypotézu, že konec teplého středověkého období mohl spoluzavinit husitské války.

V. Petr 24.4.2024 16:12

Starověký Řím se neuměl ubránit proto, že ZDEGENEROVAL! Oni si ty Góty nechali na území říše usadit dobrovolně, protože neměli vůli bojovat. Ti Gótové se potom vzbouřili kvůli malým SOCIÁLNÍM DÁVKÁM a spojili se proti Římu se svými soukmenovci za hranicemi. Římané první bitvu (u Adrianopole v roce 378) s nimi prohráli a pak už neměli vůli bojovat.

Porovnejte si to se situací o 500 let dříve, když byl Řím ještě při síle a musel čelit migrujícím kmenům Cimbrů, Teutonům a Ambronů. Ač je na své území, tehdy republiky, nepustil, zprvu též utrpěl zničující porážky. Jenže nevzdal to, zreformoval armádu a nakonec ve dvou bitvách migrující kmeny téměř úplně vybil!

S Karthagem válčili Římané 150 leta nakonec ho srovnali se zemí a přeživší obyvatele prodali do otroctví!

J. Rejzek 24.4.2024 19:44

Stěhování národů zní velmi mírumilovně. Vždy to však byl vojenský atak. Žádný národ se nevzdá svého domova dobrovolně. Tak čiíníme pouze v Evropě a je to zvrhlé chování.

Vytře si s námi zadek kdejaká neziskovka. AI nedávno zveřejnila jak špatně zacházíme s ukrajinskými uprchlíky. Mají hůře placenou a špatnou práci. A nikdo nedá pysk od pysku, aby se nás zastal a poslal je do háje! Spousta našich vysokoškoláků při odchodu "na západ" myla nádobí, schody a jiné pomocné práce. Nikoho z nich ani nenapadlo si stěžovat. To se děje až v dnešní zvrhlé Evropě.

M. Dvořák 24.4.2024 12:57

Raději si položme otázku: "Co jsme udělali od sameťáku pro to, aby nás bylo více a bylo nám lépe?"

P. Diviš 24.4.2024 13:42

Šukal jsem pro to první (i před plyšákem) a pracoval pro sebe a tím pádem i pro stát pro to druhé. Co vy?

M. Zasazabanovaný 24.4.2024 12:53

Můj dlouholetý kamarád, architekt z Berlína, mi zatelefonoval a ptal se, kolik že stojí pronájem menšího bytu v centru Prahy. Sám bydlí v centru Berlína, je mu lehce přes sedmdesát a začíná se ve svém městě bát.

Povídá mi do telefonu: »Jak jsem byl na tvých narozeninách v Praze, tak jsem se zase jednou cítil bezpečně. Vaše policie má ještě respekt.« A notně mě překvapil. On, pravý Berlíňan, který si nedokázal vůbec představit, že by mohl žít někde jinde, ten, který aktivně boural berlínskou zeď, ten, který vždy lehce přezíravě pohlížel na toho Čecha s komickým pražským přízvukem v němčině, právě ten by se chtěl na stará kolena přestěhovat do Prahy? V Německu se prý už necítí bezpečně.Dalo by se říct, se vším svým dosavadním viděním světa, politickým zaměřením spíše do zelena, avantgardní umělec, uznávaný fotograf (v našich současných podmínkách, kdy ještě nemáme skoro žádné nelegální migranty, by se dal nazvat »sluníčkářem«), ten, se kterým jsme chodili dřív v Berlíně do multikulturních restaurací a kaváren, už se v Německu bojí.Obrázek z bývalé NDR. Na severu v malebném okresním přístavním městečku Ückermünde, na břehu zálivu, do sídliště nastěhovaly úřady přes tisíc migrantů, kterým platí ubytování, stravování a vůbec všechno. Někteří němečtí obyvatelé se z toho sídliště ještě stačili předtím rychle odstěhovat do podnájmů v okolních vesnicích. Nezaměstnanost je tam obrovská a všichni pozorují, jak ze sociálního pojištění, které si po celý život platili, žije někdo jiný a co hlavně, bez sebemenšího vděku, neboť oni migranti jsou též nespokojení, že bydlí kdesi »v úplném zapadákově« a ne v městských aglomeracích, kam mířili.

Pěstuje se frustrace na obou stranách. A uprostřed frustrace klíčí nenávist.

https://svobodny-svet.cz/a-co-my/

V. Heidlerová 24.4.2024 12:43

Je vidět, že chybí pracovníci i v oblasti psavců, do boje povstávají a jsou povoláváni rentiéři-odborníci na všechno. Málokterý NP se denně obejde bez článků a plkání pana Vlka. Mrzí mne, že nemám takový rozsah vědomostí a vzpomínek a nutkavé potřeby je sdělovat jako pan Vlk. Když není na NP, mám zkažený den. Zasloužil by si zvláštní oddíl NP "Vlky plky".;-D;-D;-D

J. Bartoň 24.4.2024 12:59

Napište to a třeba vám to NP otiskne;-D;-D;-D

I. Polák 24.4.2024 13:26

Psi(a Heidlerová) a štěkají, ale karavana jde dál.

P. Diviš 24.4.2024 13:44

Já ho většinou nečtu. Historky z OPBH ještě jakž takž šly, ale když se pustí do současné politiky, tak je to zoufalství.

F. Pavelka 24.4.2024 19:38

Nečtete a komentujete... Kde jsou vaše starostlivě vyvážené, alibistické komentáře, plné odkazů na pravý liberalizmus. Dementníte v přímém přenosu.

M. Krčmář 24.4.2024 15:51

Kdo nemá co říct,jako vy,nechť raději mlčí.

M. Krčmář 24.4.2024 15:51

Kdo nemá co říct,jako vy,nechť raději mlčí.

V. Heidlerová 24.4.2024 17:42

Mlčte, pane Krčmáři.;-D;-D;-D

J. Jurax 24.4.2024 23:09

Inu, ne všechno se musí líbit každému a jest právem dotyčného svou nelibost projevit. Říká se tomu vznešeně pluralita názorů, svobodná diskuze a tak podobně.

Nuže, dovolte mi tedy, abych vyjádřil svůj nesouhlas s Vaším názorem. Mně se články páně Vlkovy vesměs líbí. A specielně oceňuji tento tento článek o současném palčivém problému.

Z dikce Vašeho příspěvku lze dovodit, že s článkem, tedy odsudkem migračního paktu, nesouhlasíte. Proč? Je tomu tak proto, že nesouhlasíte s obsahem článku nebo snad s jeho formou nebo je to jen proto, že jej napsal pan Vlk?

T. Diblík 24.4.2024 12:40

Neuplynulo ani šedesát let od smrti Winstona Churchilla a jeho myšlenka se týká Evropanů.

„Nesouhlasím s tím, že pes u koryta má na ono koryto konečné právo, jakkoliv dlouho tam ležel. Neuznávám toto právo. Neuznávám například, že byla spáchána velká křivda na amerických Indiánech nebo na australských černoších. Neuznávám, že byla na těchto lidech spáchána křivda faktem, že silnější rasa, vyvinutější rasa, moudřejší rasa, chceme-li to tak říci, přišla a zaujala jejich místo.“

J. Rejzek 24.4.2024 11:53

Po celý čas lidské existence docházelo ke stěhování národů. Každý národ se však proti vetřelcům bránil a brání. Prvně v historii se děje, že domorodci vítají a hostí nájezdníky.

Vzpomínám, jak nám lhali, jak to soužití různých ras je úžasné a obohacující a pokud ne, tak je to naše vina. Ti prolhaní hlasatelé stále škodí a jejich lež nebyla veřejně odsouzena.

K. A. 24.4.2024 12:15

Já bych vás opravil: Stěhování národů je anomálie. Docházelo k ní pravidelně, ale neřekl bych po celý čas lidské existence, od roku 1000 až donedávna se v Evropě národy nestěhovaly a etnické hranice se posouvaly relativně málo.

J. Plíva 24.4.2024 10:02

Voda teče s kopce a lidé chodí tam, kde mají podpory.

Myslím, že za tzv. humanitárními důvody politiků pro podpory je něco jiného. Z nějakých jiných důvodů politikové ty migranty chtějí. Je to záhada.

M. Dvořák 24.4.2024 13:04

Stejně tak vzýváme a "chceme" následovat Grétu.