Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 15
  • Poslední: 30.5. 2006 12:49
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
george 29.5.2006 21:05

jen pár slov

Přečetl jsem a byl jsem na rozpacích. Pro naprostou většinu / píšících / začíná svět tak někdy v roce 1945, všecko je jednoduché, předtím byl ráj I. republiky, předtím TEMNO, husité,ještě Karel IV. . Já jsem hodně starý a proto musím vycházet z toho co jsem viděl a zažil :    a/ první republika nebyla ráj b/ ještě nedávno jsem si myslel, že prožíváme jednu z nejklidnějších období několika generací.  Teď o tom dost pochybuji, začínáme se blížit poměrům v Jižní Americe, kde dobře oblečený občan nevystoupí z auta bez ochrany,    c/ II. světová válka začala jako výplod šileného jednotlivce, který své úmysly předem ohlásil. Ale naše společnost o ničem nevěděla. Teď lze psát články o tom, že Lída Baarová jako jeho milenka neviděla v Berlíně nic podezřelého a že německé tajné službě bylo zřejmě jedno, že jeden z nejvyšších představitelů nacismu, který chce zotročit svět,  má za milenku rasově méněcennou Češku.

d/ nemám koho volit . ODS ? Patří jim mnoho radnic a na nich je korupce stejná jako u jiných stran. Zelené ? Jak mohou obhajovat  "právo na bydlení pro každého" : Na jídlo, nábytek, auto atd. si člověk musí vydělat / nebo ukrást / a na byt ne ? Soc.dem ? Podle paní Grossové se u nás "nedá podnikat". Co ji vadilo ? Buřty z pilin, pečivo z regenerovaných pneumatik nebo to, že nemůže být hned milionářka ?

Tak teda nejít k volbám ?   G.

Libor 30.5.2006 12:49

Re: jen pár slov

Smutné, ale 100procentně pravdivé. Nezbývá než souhlasit a doufat, že si to lidé začnou uvědomovat

Joska 29.5.2006 19:08

K volbám hrozný výběr

Chci, aby  stávající parlamentní bratrstvo (to doslova) zmizelo ze scény. Budu volit neparlamentní pravicovou stranu, jiné cesty přece není. ODS má snad dobrý program ale nedůvěryhodné (svazáky v modrém) politiky, ČSSD je tragédie (vysávači, přerozdělovači a vyhazovači našich peněz) a její předseda se svou rétorikou a snad i myšlením blíží ke K. Gottwaldovi.

Malý Aston 29.5.2006 13:35

Je to jednoduché,zvol si koho chceš

Patřím mezi nerozhodnuté voliče.Pokud pominu všechny pidistrany zůstanou pro rozhodnutí dvě politické strany,respektive tři.Strana tvářící se napravo a strana nalevo,podporovaná ještě stranou nalevo. Když  vynechám představitele těchto stran,kteří nemají ani vzdělání ani kulturu projevu ani žádnou vizi politickou jakou měl Zeman nebo Klaus,zbývá mi jen volba má vlastní,kam chci aby Česká republika kráčela.A tady je volba jít volit ČSSD,která s komunisty tady bude vládnout,tak jak umí nebo volit ODS,která nebude s komunisty spolupracovat. A můžete mi předkládat Vaše argumenty pořád dokola,já komunisty a komunisty v ČSSD,dle mého pojmenování bolševiky volit nebudu.Měli dostatek času nás všechny přesvědčit,že jejich vidění světa je lepší, on se nezhroutil svět kapitalismu on se zhroutil svět socialismu,jako přechodného období ke komunismu.A když se jim to nepodařilo do roku 1989,tak se jim to nemůže podařit ani v budoucnosti.Takže zřejmě zatnu zuby a půjdu volit ODS,protože těch zlodějů a podvodníků v ČSSD již mám plné zuby a Paroubek ať řve jak chce mě na rozdíl od svých soukmenovců nepřesvědčil a nepřesvědčí.A Vy ostatní si volte koho chcete,když jste přesvědčeni,že lepší budou bolševici,tak si je zvolte. Po čase zase budete zvonit klíči po náměstích a budete říkat,my jsme to tak nemysleli.

itek 29.5.2006 12:27

Nebojte se jít k volbám kamarádi

Rokenrol je podle Kamarádu z USA  nebezpečnější  než komunismus!!!!!!!;-O;-O

Co na to kamaráde Kalouzku? Horší jak ČERT!!!!;-€;-€BU BU t y  Kalousku.

Budoucnost naší malinké republiky.>-Itek

hantusch 29.5.2006 11:22

Kdo je politik a kdo není

Velmi rozumný článek.Lidé běžte k volbám a počlete Paroubky,Ráthy,Tvrdíky,Jandáky a spol. do háje!

itek 29.5.2006 12:15

Re: Kdo je politik a kdo není

Jasan .Pošlete je do háje!!Volte Komunisty. To je jednička R^R^.Lidi volby jsou Vaše zbrané nekrvavé,ale účinné!!! >-R^R^

ringo 29.5.2006 9:59

člověk s vysokým morálním kreditem

by se neuchytil ani v politice, ani v žádné jiné vysoké funkci. Takový člověk se bude jen někde potichu skromně živit a hledět si svého - vysokého morálního kreditu. Očekávat toto od politiků je čirá iluze.

Vilém 29.5.2006 1:43

Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

dosáhl Dzurinda na Slovensku. Dokonce hlasatelé "svobody" zašli tváří v tvář děsivým davům bezdomovců, KTERÉ VYPRODUKOVALI tak daleko, že jim ZAKÁZALI SPÁT VENKU.

ODS má rovněž spolehlivý recept - deregulaci nájemného bez sociálních kompenzací. Takže se stížností běžte spíš za Topolánkem, tedy pokud tuto mátožnou postavu, která se skrývá, vůbec někdo najde.

Ladislav N. 29.5.2006 6:18

Re: Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

Lžeš, grázle komunistickej!

Dan z Piesku 29.5.2006 14:55

Re: Re: Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

Pán sa ráči vyznať na Slovensku? Červené písmo, výkričník a urážka v prvom slove? Tak sa nerobila ani kolektivizácia. Ľutujem, ale pes sa posúva na úroveň žumpy. Vďaka Vám, p. Ladislav.

Ten nárast bezdomovcov je dosť rýchly a stojí za povšimnutie. Stejne sa polovica bezdomovcov (mladí bez vlastného bytu) už stihla premiestniť do zahraničia. Na oplátku nám p. Ladislav vysvetlí ako "čierne huby" zo Slovenska berú takým ako on prácu. Nadávať v červenom totižo dokážu aj slovenskí bezdomovci. Žial, častokrát je to jediné, čo dokážu...

CR 29.5.2006 10:14

Re: Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

Pane Vileme,vy jste vazne exot.Vzhledem k tomu,ze rozumite uplne vsemu,mohl byste vest kterekoliv ministerstvo  ve vlade talentu pana Paroubka.V demagogii byste ale predcil i jeho a tak se to asi nestane.

czenda 29.5.2006 12:32

Re: Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

Musím říct, že nedělám často to, abych někoho nazval hanlivým pojmenováním. Ale po přečtení těch několika málo zvratků, které jste vyplodil musím - a jak říkám, nerad někoho soudím podle tohot co tady napíše - vás, pane Viléme, nazvat tupcem (v tom nejlepším případě). Avšak si myslím, že jste spíše provokatér a děláte si pak někde doma pod peřinou šoufky z toho, jak jste vytočil pár zdejších pisatelů. pokud je pravdivá druhá varianta, pak budiž podotknuto, že jako vytáčeč působíte velmi dobře. A pokud je platná první varianta, pak jste opraavdu tupec s velkým T.

brixi 29.5.2006 13:56

Re: Re: Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

Pan Vilém Gutfreund bude volit komunisty jako správnější možnost mezi ČSSD a KSČ. Více pro zájemce www.sodem.info ve složce Škromach včetně jeho emailové adresy8-o

Jenda 29.5.2006 16:05

Re: Největší procentní vzestup nezdomovců na SVĚTĚ

Uz se tesim na bezdomovce Krecka. Ten by chudak trzni najem bez socialnich kompenzaci neutahl.

Mimochodem ... co takhle se zamyslet nad tim jestli nahodou deregulace a ji nasnedne vynucene stehovani nesnizi nezamestnanost? A nemam na mysli narust poptavky po stehovacich. Jiste nekteri se budou muset odstehovat z Prahy nekam na mensi mesto. A misto nich se pro zmenu nastehuji ti kteri zatim travi tri nebo ctyri hodiny denne dojizdenim do prace. Ovsem co je Vilemovi do nich, v autobuse i ve vlaku je prece teplo.

Více už toho není