29.4.2024 | Svátek má Robert


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 15.4.2024 20:20

Jediné skutecně účinné opatření proti nelegální migraci je signální stěna a hlídky se psy a Sa-58, bohužel.

T. Kohout 15.4.2024 18:04

Jestlipak to čte Rakušan z Kolína, nebo ta jeho božská Danuše? Jen mě tak napadlo.

A. Teply 15.4.2024 17:31

Já bych o jednom využití mladých můžů věděl.

Co je tak poslat do Ruska nebo na Ukrajinu ?

On už by Šojgu nebo Syrskij věděli, na co použít kanonenfutr.

T. Kohout 15.4.2024 18:08

Pravda, tam by se nich vešlo. A Západ by měl novou konjunkturu. Vyrábět ty náboje a všechno a dodávat na široširé bojiště.

O. M. 15.4.2024 20:21

To není dobrý nápad, protože v Rusku nafasujou Kalachy, a hajdy na západ!

A. Teplý 15.4.2024 23:08

S Azovem za zády by zpátky nešli.

A Wagnerovci taky nejsou lidumilové.

V. Církva 15.4.2024 17:21

Tak evidentně si z nás EU, v lepším případě dělá srandu, v tom horším chtějí záměrně zničit i země s homogenním obyvatelstvem jako ČR.

Z článku pana Kurase jak si muslimové pískají v Británii, kde je předseda Skotska muslim, Londýna muslim a univerzitu v Glasgow vede muslim co schvaluje vraždění Hamásu (a to je snad lékař) se mi dělalo zle a myslím, že je třeba vypovědět Schengenskou dohodu. Jistě, Británie není (už naštěstí) v EU, ale EU už v "Británii " skoro je.

A nepodceňoval bych že Rakousko a Německo jsou naši sousedi. Jeden vizionář v roce 2015 říkal že Británie a Francie už jsou ztracené a o Německo se bojuje. Obávám se, že už prohráli.

P. Brich 15.4.2024 17:07

Obávám se, že Rubikon už byl překročen a situace nemá humánní řešení. Pokud chce evropská civilizace přežít.!!;-€EU;-O

I. Polák 15.4.2024 15:26

Článek je zcela správně depresivní a alarmistický. Jen v jednom to autor trochu přehnal. Nevěřím, že 20-letí připrchlíci jsou absolutně nevzdělatelní či neschopní se cokoliv naučit. Učení koránu zpaměti je sice k ničemu, ale jisté minimální cvičení mozku to je. Nevidím žádný (technický) problém v tom, aby se 20 letý muž s tímto duševním zázemím nemohl kupříkladu vyučit nějakému řemeslu.

Čistě teoreticky (zatím) si lze představit, že imigrantovi bude povolen pobyt se základní sociální podporou s podmínkou, že se něčemu vyučí a potom se vrátí domů, aby tam svou schopnost využil ku prospěchu dané země.

Ano je to hrozné, nouzové a stále stejně ekonomicky ztrátové řešení, ale obávám se, že jediné možné. A obávám se, že pro vyspělé státy tak jako tak žádná jiná budoucnost neexistuje. Migranti popsaní autorem článku jsou následek nesmyslného přemnožování lidstva. Jediné co zcela spolehlivě funguje proti populační explosi je zcela zjevně jedině zvýšení životní úrovně. Dá se říct, že je to empiricky prokázané. Půjde to strašně pomalu, ale opravdu nic jiného vyspělým státům nezbyde.

P. Diviš 15.4.2024 16:00

S tím zvyšováním životní úrovně máte pravdu, ale to prakticky nejde udělat zvenčí, to musí všude zvládnout sami.

A dnešní řemeslo je více papírování, než manuální práce, pokud to má být legální.

O. Batěk 15.4.2024 16:06

To je velmi rozumné. Jak ale zajistíte, aby se ten vyučený mogrant vrátil zpět a pomohl zvýšit doma zvýšit životní úroveň?

V. Církva 15.4.2024 16:11

R^

O. Batěk 15.4.2024 16:06

To je velmi rozumné. Jak ale zajistíte, aby se ten vyučený mogrant vrátil zpět a pomohl zvýšit doma zvýšit životní úroveň?

V. Církva 15.4.2024 16:11

No je to blízké k teoretickému řešení které jsem taky navrhoval. Že by se do EU brali šikovnější migranti, vyučili, vzdělali, vydělali a po třeba 5 letech jeli domů. Tím by zvýšily schopnosti té země a ti nejschopnější napojení na Západ by pak třeba budovali i ekonomiku s evropskýma firmama u nich doma.

Problém je realita. Oni tu v Evropě dělat nemusí a peníze dostanou. Ať už dělají i ne, už nechtějí zpět. Navíc když už mají azyl, prý domů nemohou. A ani to neřeší levičácké - budou platit naše důchody.

Jinými slovy jsme zpátky u: Jak je dostaneme zpět? Jak nevyměnit Evropany a zachovat naši civilizaci?

A problém je v tom neúspěšní žadatelé budou navraceni....

T. Kohout 15.4.2024 18:13

To byla původní idea pro Turky v NSR. Myšlenka dobrá, ale nefunkční, idealistická.

I. Polák 15.4.2024 18:27

Jak je dostat zpět: Je to těžké, možná se to nepodaří, ale můj systém má tak asi 100x větší šanci na úspěch než popisovaný Pakt.

O. M. 15.4.2024 21:51

Jediné, co jsou schopní a ochotní se naučit, je škodit nevěřícím psům, třeba i střelbou na neozbrojené civilisty.

P. Kubáč 15.4.2024 12:36

Obávám se, že Dánský systém = "nic migrantům, krom skromného jídla a přístřeší" funguje jen protože je obklopen ostatními štědrými zeměmi, protože i azylové středisko v Dánsku je pořád bezpečná a bezpracná existence oproti vesnici v Senegalu.

Nemluvě o principu "chucpe", který se nám usadil v mezinárodní politice. Nedávno jsem třeba v Čínském státním rádiu ( které poslouchám) slyšel jak Číňany ukrutně ohrožuje globální oteplování, se kterým Evropani pořád nic nedělají.....

Podobné "chucpe" jsou námitky na lidská práva migrantů pocházejících z oblastí, kde o takové věci neuslyší ještě nejména 100 let.

V. Církva 15.4.2024 16:49

Jo jo, to s těmi evropskými emisemi likvidujícími Čínu a lidskými právy které evropští "islamofobové" nedávají islámu to je fakt chucpe a přesto realita.

A nejhorší je ,že oni to ani nemají ze svých hlav. Pochází to z hlav sebevražedných evropských progresivistů, tedy většiny občanů EU co si pořád potřebují masochisticky nadávat a ničit život.

M. Zdráhal 17.4.2024 8:10

Dovoz migrantů do zemí EU je bohužel oficiální program EU. Je to vidět třeba ve videu Frontexu, agentury, která má chránit vnější hranice. Odkaz neuvádím kvůli hrozbě zákazu, ale dá se najít pod názvem Joint Operation Themis na stránkách Frontexu.

Třeba minuta 1:34 - "zachránění migranti nebudou vysazeni v Libyi nebo jiných zemích mimo EU".

Převaděč naloží migranty na nějaký chatrný člun, vypluje na moře a pak zavolá, že má technické problémy a že je v nouzi. Loď Frontexu nebo neziskovky ho "zachrání" a doveze do Evropy. Tak to bohužel funguje.:-(

V. Církva 15.4.2024 11:26

No závěr musím panu Kechlibarovi vytknout. Ano, jde o Černého Petra ,ale právě proto Dánsko vyhrává nad hloupějšími tedy pouze relativně. Pokud všichni udělají to co Dánsko ,mají Černého Petra zpět v Dánsku. Řešení není být horší než ostatní. Řešení je jednoznačný odpor a ostrakizace vítačů. Rakousko je náš soused, z té tabulky by nás měla jímat hrůza. I kdybychom udělali co Dáni stejně bude brzy islamizace u nás.

A budu dokonce ještě kritičtější. Myslím že pan Kechlibar je libertarián. Ale toto už nevyřeší ani pravicový liberalismus. V nehomogenním světě nefunguje ani pravicový liberalismus.

Jinak skvělý článek s pravdivým popisem reality. Je n řešení nenabízí. To dánské až tak moc neřeší.

K. Nový 15.4.2024 10:50

Děkujeme Rakušane, a celá 5demolice.

K. A. 15.4.2024 9:11

Migrační pakt vzniknul kvůli tomu, aby se Německo mohlo zbavit svých migrantů tím, že je předá jinam: hlavně do východní Evropy.

Hlavní důvod masové migrace je ten, že sociální dávky v Německu mnohonásobně převyšují průměrný plat v zemích subsaharské Afriky. (Kolik lidí by se přestěhovalo tam, kde dostane za nicnedělání 8x víc než doma za práci?)

Navracení migrantů je vějička pro média, resp. pro veřejnost. Je to stejné, jako když se cenzurní zákon jmenuje zákon "o svobodě médií". EU migranty z ideologických důvodů vracet nechce. Komisařka Ylva Johanssonová vyslala jasný "signál": "Potřebujeme mnohem více legálních migrantů než je těch ilegálních, ale proti ilegální migraci budeme účinněji bojovat."

Migrační pakt je Pyrrhovo vítězství vítačů. V roce 2015 šlo změnit politiku, dnes už je jasné, že národy jako Francouzi, Britové, Němci a Švédové nepřežijí rok 2100, do té doby se stanou menšinou ve vlastní zemi. Jejich cílem je to oddálit tím, že nám přichystají stejný osud.

D. Polanský 15.4.2024 8:53

Co chcete, když migrační pak se generoval v Bruselu 8 let! A makali na něm stovky politiků a tisíce úředníků!

J. Jurax 15.4.2024 14:09

Ty stovky makaly - a protože makaly v bruseli, vymyslely jako obvykle hovadinu. Jak také v eurobruseli jinak, že.

A protože to je hovadina bruselská, nám neprospěšná a škodící, naše vláda na ni poslušně kejvla.

J. Matěna 15.4.2024 14:52

Navíc za ty peníze, co tam berou v hodinové mzdě, bych taky vymýšlel co možná nejpomaleji.

J. Jurax 15.4.2024 15:18

Jo.

Nicméně předpokládám, že takovou peachovinu byste ani za ty prachy nevymyslel, ani kdybyste vymejšlel co možno nejpomaleji ... :-)

F. Navrátil 15.4.2024 8:51

Migrační pakt není nic jiného, než přehození zničujících problémů neschopných vlád na jiné státy. Smutné je, že fialová vláda tyto problémy s migrací se svazáckou horlivostí háže na bedra českých občanů. Pětikolkové kandidáty může v eurovolbách volit výhradně propagandou dezorientovaný jedinec.

K. Nový 15.4.2024 10:51

Tak, tak.

D. Laurencikova 15.4.2024 7:58

Německo se o odsuny ilegální především nesnaží. Kdo to jednou zvládl do Německa, ten zůstane, přestože azyl dostane ca. 1% žadatelů. Kdo neuposlechne výzvy a neopustí Německo, ten je i nadále dobře živen a hýčkáni, tak proč by to dělal?