Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

KNIHA: 1968 Kořeny tragédie

Vladimír Čermák ve své knize 1968 Kořeny tragédie shrnul dění okolo Pražského jara pouze krátce a chronologicky v jedné z kapitol. Mnohem zajímavější částí jsou jeho analýzy situace prostřednictvím pamětí důležitých osobností historie a celosvětových politických událostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

15. 8. 2018 8:42
Došlo, protože muselo. Spontánní řád lidského světa

ještě nebyl ničemu takovému schopen zabránit... Dzp.

0 0
možnosti
LP

15. 8. 2018 19:29
Re: Došlo, protože muselo. Spontánní řád lidského světa

NATO by tehdy neriskovalo světový konflikt kvůli nevýznamnému Československu a to CCCP dobře věděl. Navíc existovalo rozdělení Evropy z Jalty. CCCP potřeboval dostat svou armádu co nejblíže k hranicím Německa a to se tehdy podařilo. Celé Pražské jaro bylo řízeno z Moskvy, včetně výběru Dubčeka a Svobody, oba v Moskvě dobře znali a věděli, co mohou udělat. A komunisté doufali, že konečně z čela odejdou starci a vymění se garnitůra, žádný socouš si liskou tváří. Nakonec ale vyhráli ti, co se neúčastnili a chvíli počkali na vhodnou příležitost. Gustáv H. byl tehdy v Moskvě ještě neznámý, ale ukázal se za vhodného k vykonání sovětské doktríny. Což se stalo.

0 0
možnosti
KJ

15. 8. 2018 20:55
Re: Došlo, protože muselo. Spontánní řád lidského světa

Tak nejak to bylo. Už si to dokonce pamatuji z vlastní zkušenosti... Dzp.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz